Įkraunama...
Įkraunama...

Vyro teisė į vaikų globą po skyrybų

QUOTE(l'eau @ 2012 02 28, 17:51)
Motina nėra geresnė nei tėvas tik todėl kad pagimdo bei išnešioja vaiką. Vien todėl kad ji moteriškos lyties ji netampa vertesnė skyrybų atveju auginti vaiką. Auginti vaiką skyrybų atveju manau vertesnis tas kas turi geresnes galimybes vaikui skirti dėmesio bei jį išlaikyti (suteikti gyvenamą būstą, finansinį išlaikymą) bei tas prie kurio vaikas labiau prisirišęs bei išreiškia norą jei jau gali tai padaryti. Blogai tai, kad moterys bent LT skyrybų atveju gan dažnai į vyrą skyrybų atvejų žiūri kaip į melžiamą karvę ir neskatina bendravimo su vaikais rolleyes.gif

toks ispudis ,kad tamsta esate JIS prisidenges labai moterisku avataru lotuliukas.gif ir iki kraujo ginate vyriskaji prada,nes skaudi tamstos patirtis siuo klausimu.ir teigti kad vaikas bus laimingesnis su tuo kuris gali jam duoti finansiskai daugiau, butu absurdas doh.gif .jei meile matuojama pinigais tada patylesiu,nes nera ka komentuoti doh.gif .motina gali gyventi bendrabucio kambarelyje bet besalygiskai myleti vaika ir suteikti jam tiek meiles ir demesio,kad pranoks teveli ,kuris gyvens prabangoje,bet numes vaikui slamanciu pora kad tik atsiknistu.sakyciau cia nebe i tema ,bet labiau principo reiklas butu "pas mane geriau,nes turtingiau".o del kas geresnis,as visom 4 uz mamas,nes ne vyro nosiai isnesioti ir pagimdyti,tuo mama ir geresne nes ji MAMA ,nekalbu apie tas kurios pameta savo vaikus,o apie tas kurios tikros mamos neziurint i ju pinigines stori.
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2012 02 28, 19:58)
ne į temą nerašinėju, sorry rolleyes.gif

atsiprasau, bet pati uzvedet tokia minti, ir pati panasiai manau, kaip jus. tik poto pagalvojau, ar tapat turiu omeny, ka ir jus. del A nemokejimo, kuomet vaikas auga kitur.
Papildyta:
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 02 28, 20:41)
Duot ir jai ir vaikui ramybę šventą, tai gal ir santykiai pagerės po kiek laiko. Peržegnot ir palinkėt sėkmės visokeriopos, vaikui bučkį į pakaušį ir iki pasimatymo, jei jau tiek supratimo nėra. Visi moka už savo klaidas, ir mamos ir tėčiai, tik skaudžiausia, kai dėl nesusipratėlių tėvų kenčia ir yra traumuojami vaikai...Iš protingų  vyrų nieks niekad nieko neatiminėja, nes iki tokių situacijų nenusigyvena.

o cia tai jau tikrai nesutinku. bucki i kakta ir ...? smeizimas tesiamas metu metais, santykio nera, zinoma, uzauges, pvz, 16metis, ieskosi tevo - gal ir bendrauja normaliai, bet vaikyste ir visas prabeges laikas - post faktum.
nors pati esu is mot g, bet tikrai neteigiu, kad visos mano gimines atstoves yra normalios, ir man butu geda taip teigti. pilna isterikiu, paranojikiu, pilna turto istroskusiu, kuriu jau planas buna is anksto/po tam tirko laiko issiskirti.
vienur vyrus vos ne verkslenanciais laikote, o dabar pati siulote: bucki i kakta ir ate. tevui , deja, taip pat priklauso vaika pareiga aukleti ir ugdyti. Po skyrybu. Kad ir kartu vaikas su juo negyvena.
bet jusu pasiulymas labai siauriai egoistinis, nesugebejimas pripazinti net vyro zmogumi ir tevu. jei jau neisnesiojo, jei gimdos neturi, tai suprask, zombiu zombis, ir isvis nei jam suskausta sirdi, nei nieko. nei jis privalo apie vaika pagalvot, nei pasiiilgti, nei isvis noret ji matyt, tik pinigus tai butina nepamirsti nuleidineti.
Atsakyti
QUOTE(disa @ 2012 02 29, 01:16)
toks ispudis ...

jei skaitote kas parašyta – vyriško prado aš neginu, tik pateikiu argumentus kodėl ir kuriais atvejais vyrai gali po skyrybų prižiūrėti vaikus. ‚iki kraujo‘ tai jau buvo totalus nusikalbėjimas bet jei naudojate smegenis poagal paskirtį manau pati tai supratote rolleyes.gif aš neteigiu kad vyras bus laimingesnis su finansiškai stabilesniu iš tėvų ir kad meilė matuoja matuojama pinigais, nenusinterpretuokit. mama nėra geresnė todėl kad ji mama, kad ji išnešiojo ir pagimdė, jausmų tas neduoda. nenukrypstant į kraštutinumus, aš esu tikra kad abu tėvai turi galimybę/tikimybę vienodai mylėti ir rūpintis vaiku ir tik teismas gali nuspręsti kuris tai padarys geriau. vaikai taip pat turi savo nuomonę. taip, dažniausiai, motinos labiau nori / gali skyrybų atvejų rūpintis vaikais, bet tai nereiškia kad vyras negali to daryti.
QUOTE(given444 @ 2012 02 29, 08:31)
atsiprasau, bet pati uzvedet tokia minti, ir pati panasiai manau, kaip jus. tik poto pagalvojau, ar tapat turiu omeny, ka ir jus. del A nemokejimo, kuomet vaikas auga kitur.
aš išvadas apie alimentus pasidariau stebėdama pažįstamus bei skaitydama 'vaiką auginu viena' syrelį. žinau nemažai variantų kai tėvams išsiskyrus iš vyro reikalaujama mokėti alimentus, tačiau bendravimas su vaiku visaip ribojamas ypač jei moteris susiranda naują 'draugą' arba naujos santuokos/partnerystės atveju vaikas skatinamas naują vyrą vadinti 'tėvu'. neneigiu kad abu tėvai turi išlaikyti vaiką, tačiau mano minėti atvejai bent su mano supratimu apie bendravimą po skyrybų prasilenkia. taip pat draugų tarpe buvo toks atvejis kai vyras turėjo iki vedybų nusipirkęs butą, moteriškė gyveno su tėvais ir po skyrybų bandė reikalauti leidimo gyventi bute ir vyrą iškraustyti bei nustatyti vaiko gyvenamą vietą su ja. aišku nepavyko, vaikas išreiškė norą gyventi su tėvu, su motina tiesa bendrauja daug ir dažnai, ji šiuo metu butą nuomoja. vyras alimentų neprašė ir bendravimą skatina. konkrečiai kalbant apie alimentus manau kad tėvai turi vienodai prisidėti prie vaiko išlaikymo ir visą laiką buvau ir esu tikra kad kiekvienas užsidirba tiek kiek nori ir yra vertas, todėl man buvo nesuprantami atvejai kai skyrybų atvejų į vyra žiūrima kaip į melžiamą karvę, kuriamos temos kaip rinkti melagingus 'išlaidas įrodančius' čekius, kaip kuo daugiau išpešti ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 02 28, 22:41)
Duot ir jai ir vaikui ramybę šventą, tai gal ir santykiai pagerės po kiek laiko. Peržegnot ir palinkėt sėkmės visokeriopos, vaikui bučkį į pakaušį ir iki pasimatymo, jei jau tiek supratimo nėra. Visi moka už savo klaidas, ir mamos ir tėčiai, tik skaudžiausia, kai dėl nesusipratėlių tėvų kenčia ir yra traumuojami vaikai...Iš protingų  vyrų nieks niekad nieko neatiminėja, nes iki tokių situacijų nenusigyvena.

pala pala, tai visada dėl visko kalti vyrai? Retai kada būna kaltas tik vienas. O ambicijos ir jausmai pas moteris taip sugroja, kad visa gerkle rėkia "Nereik mano vaikam tokio tėvo" (nesvarbu, kad vyras paliko ją kaip žmoną, bet reiškia norą rūpintis vaikais). Ir keršyja - va, aš jam šiokiam tokiam ir anokiam neleisiu dabar su vaikais matytis. ir dar prie viso to švelnių žodžių negailėdama pasakoja vaikam apie jų tėvą. Tai, kad vyras nebemyli žmonos anaiptol nereiškia, kad jis nebemyli vaikų. O štai moterys linkusios padėt tarp to lygybės ženklą. O gal tas vaikas tėvo nori, gal jam to tėvo reikia?
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 02 28, 23:41)

abusurdiska logika
jeigu vyras nori prisiteisti vaiko globa, ji toks anoks, musti, pakarti, iskolioti
o jeigu mama specialiai neleidiza vyrui vaiko pamatyti, tai jau nieko tokio, vaikas tevo nematydamas nesitraumuoja

jums viskas tik balta - juoda; motersi auka, vyras bet kokiu atveju blogietis
labai numenkinate tevisku jausmus; gal pati tevo meiles nepatyrete.
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2012 02 29, 11:01)
pala pala, tai visada dėl visko kalti vyrai? Retai kada būna kaltas tik vienas. O ambicijos ir jausmai pas moteris taip sugroja, kad visa gerkle rėkia "Nereik mano vaikam tokio tėvo" (nesvarbu, kad vyras paliko ją kaip žmoną, bet reiškia norą rūpintis vaikais). Ir keršyja - va, aš jam šiokiam tokiam ir anokiam neleisiu dabar su vaikais matytis. ir dar prie viso to švelnių žodžių negailėdama pasakoja vaikam apie jų tėvą. Tai, kad vyras nebemyli žmonos anaiptol nereiškia, kad jis nebemyli vaikų. O štai moterys linkusios padėt tarp to lygybės ženklą. O gal tas vaikas tėvo nori, gal jam to tėvo reikia?

mano nuomonė labai panaši. nemeilė moteriai jokiais būdais nereiškia nemeilės vaikui.
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2012 02 29, 08:48)
jei skaitote kas parašyta – vyriško prado aš neginu, tik pateikiu argumentus kodėl ir kuriais atvejais vyrai gali po skyrybų prižiūrėti vaikus. ‚iki kraujo‘ tai jau buvo totalus nusikalbėjimas bet jei naudojate smegenis poagal paskirtį manau pati tai supratote rolleyes.gif aš neteigiu kad vyras bus laimingesnis su finansiškai stabilesniu iš tėvų ir kad meilė matuoja matuojama pinigais, nenusinterpretuokit.  mama nėra geresnė todėl kad ji mama, kad ji išnešiojo ir pagimdė, jausmų tas neduoda. nenukrypstant į kraštutinumus, aš esu tikra kad abu tėvai turi galimybę/tikimybę vienodai mylėti ir rūpintis vaiku ir tik teismas gali nuspręsti kuris tai padarys geriau. vaikai taip pat turi savo nuomonę. taip, dažniausiai, motinos labiau nori / gali skyrybų atvejų rūpintis vaikais, bet tai nereiškia kad vyras negali to daryti.
aš išvadas apie alimentus pasidariau stebėdama pažįstamus bei skaitydama 'vaiką auginu viena' syrelį. žinau nemažai variantų kai tėvams išsiskyrus iš vyro reikalaujama mokėti alimentus, tačiau bendravimas su vaiku visaip ribojamas ypač jei moteris susiranda naują 'draugą' arba naujos santuokos/partnerystės atveju vaikas skatinamas naują vyrą vadinti 'tėvu'. neneigiu kad abu tėvai turi išlaikyti vaiką, tačiau mano minėti atvejai bent su mano supratimu apie bendravimą po skyrybų prasilenkia. taip pat draugų tarpe buvo toks atvejis kai vyras turėjo iki vedybų nusipirkęs butą, moteriškė gyveno su tėvais ir po skyrybų bandė reikalauti leidimo gyventi bute ir vyrą iškraustyti bei nustatyti vaiko gyvenamą vietą su ja. aišku nepavyko, vaikas išreiškė norą gyventi su tėvu, su motina tiesa bendrauja daug ir dažnai, ji šiuo metu butą nuomoja. vyras alimentų neprašė ir bendravimą skatina. konkrečiai kalbant apie alimentus manau kad tėvai turi vienodai prisidėti prie vaiko išlaikymo ir visą laiką buvau ir esu tikra kad kiekvienas užsidirba tiek kiek nori ir yra vertas, todėl man buvo nesuprantami atvejai kai skyrybų atvejų į vyra žiūrima kaip į melžiamą karvę, kuriamos temos kaip rinkti melagingus 'išlaidas įrodančius' čekius,  kaip kuo daugiau išpešti ir pan.

labai pritariu visoms jusu mintims.
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 02 28, 13:09)
*Jūsų ego aukščiau visko.
**...ir atėjus laikui pasisodinęs ją ant kelių išdėstys visus atsiradusių mėnesinių privalumus ir trūkumus .
***Pradžiai siūlau  suvokti svarbiausią dalyką- kad užauginti vaiką- tai ne tik pripilti jam lėkštę sriubos ir užmaukšlint kepurę per šalčius bet ir pasigilinti į vyrų ir moterų fiziologiją bei psichologiją. Ar jie jums atrodo tokie patys?
****Kur matėte gamtoje, kad patinai peštų patelių plunksnas ir išdidžiai klijuotų sau g.gif 

*Sukele man sypsena sis pasakymas is jusu lupu smile.gif
**Jus sunu ir sodinotes ant keliu paauglystej artejant ar berniukams nera jokiu pasikeitimu tuo metu?
***o vyrai neigalus pasigilint i vyrų ir moterų fiziologiją bei psichologiją?
****Idomus palyginimas. Manau, kad vienas is diskusijos nesutarimu kyla del poziurio i vaika - jis mamos dalis ar nauja asmenybe?

QUOTE(Cigale @ 2012 02 28, 15:55)
Man atrodo visai priimtinas būdas (aišku, tfu tfu tfu) globa 50/50, kas kitose šalyse įprasta.

QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 02 28, 17:47)
drinks_cheers.gif Tik kiek yra tokių sąmoningų mūsuose verysad.gif

Ar jus sutinkat, kad vaiko prieziura turetu buti 50/50?

QUOTE(l'eau @ 2012 02 28, 17:51)
Auginti vaiką skyrybų atveju manau vertesnis tas kas turi geresnes galimybes vaikui skirti dėmesio bei jį išlaikyti (suteikti gyvenamą būstą, finansinį išlaikymą) bei tas prie kurio vaikas labiau prisirišęs bei išreiškia norą jei jau gali tai padaryti.

QUOTE(disa @ 2012 02 29, 02:16)
* ir iki kraujo ginate vyriskaji prada,nes skaudi tamstos patirtis siuo klausimu.
** ir teigti kad vaikas bus laimingesnis su tuo kuris gali jam duoti finansiskai daugiau, butu absurdas doh.gif .

* nezinau kodel kitos dalyves gina 'vyriskaji prada', bet as turiu puiku teva, kuris dave/duoda gerokai daugiau nei pinigus.
**disa, jus gal labai skubejot skaityti, bet juk l'eau kalbejo ir apie demesio skyrima, tad jusu pvz apie numetamus pinigus nelabai tinka...

QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 02 28, 18:08)
*Vaikus augina įvairios mamos, ir visos turi teisę juos auginti, o jeigu moteris dėl kažkokių tai priežasčių yra prasta motina, tai jos vyrui ne "teisuoliu" reikėtų būti, o gerai pagalvoti, ką jis gero padarė, kad ji tokia nebūtų...
Papildyta:
**Jei vyrai patys duotų tai, ko reikia moteriai, tai jų nereiktų melžti lotuliukas.gif Ir jeigu vyrai galvoja, kad auginti vaiką bus pigiau nei mokėti alimentus, tai jie labai klysta lotuliukas.gif O antras sakinys tai apsurdas visiškas. Moteris bet kokiu atveju yra verta auginti savo vaiką. Jeigu jau gera motinystė tapatinama tik su butais ir ferariais, tai nėra nė ką pasakyti daugiau.

*tai jei motinos augina vaikus, gal jos tegul susimasto, ka jos padare gero ar negero jei uzaugino tokia 'mama'?
**Motinystes niekas netapatina su finansais, gal ir tevystes nereiktu? Tevas niekadas neatstos vaikui mamos, bet ir mama neatsos tecio.

QUOTE(Kosmonautė @ 2012 02 29, 12:28)
labai numenkinate tevisku jausmus; gal pati tevo meiles nepatyrete.

Cia gal kita priezastis, kodel nuomones apie tevyste taip skiriasi...
Atsakyti
geros isilos ir kosmonautes mintys.
mano dar pamastymai: siaip, daznai nebuna juoda ir balta gyvenime. tarkim, pas viena kuri niekad nebuna vien geriausiai. tarkim, vienas gali skirti pinigu ir demesio, bet tarkim, vaikas nori pas kita labiau, vienas turi jaukius namus, bet mazai pinigu, vienas tures demesi ir pinigus, bet auklejimas ir morale bus...na na, gal ir nelabai kokia. todel tokioj kosej ir baisu del pacio vaiko. tarkim paauglys nores pas teva kuris tradiciskai atsainiai i daugka ziures. tv iki pirmos val nakties, rukai, ai kas cia tokio? pamoku nepadarei? ai, ir man taip buvo... tas pats su mama, kuri turi atatinkama poziuri.
vat kuomet keblumai prasideda.
Atsakyti
Kaip besuktum vaikui reikia abieju
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2012 02 28, 15:51)
Motina nėra geresnė nei tėvas tik todėl kad pagimdo bei išnešioja vaiką. Vien todėl kad ji moteriškos lyties ji netampa vertesnė skyrybų atveju auginti vaiką. Auginti vaiką skyrybų atveju manau vertesnis tas kas turi geresnes galimybes vaikui skirti dėmesio bei jį išlaikyti (suteikti gyvenamą būstą, finansinį išlaikymą) bei tas prie kurio vaikas labiau prisirišęs bei išreiškia norą jei jau gali tai padaryti. Blogai tai, kad moterys bent LT skyrybų atveju gan dažnai į vyrą skyrybų atvejų žiūri kaip į melžiamą karvę ir neskatina bendravimo su vaikais rolleyes.gif

"mieloji" pradedu abejoti, kad tu neapsiskelbusi "ja"

nes puikiai supranti, kad vaikas emociškai prisirišęs labiau būna prie to iš tėvų, kuris daugiau laiko jam skiria. Kiek pažįstu per savo gyvenimą vyrų, nesutikau nė vieno, kuris aukotų korporatyvinį vakarėlį dėl vystyklų keitimo per naktį.

Ką gali į tai?...
Atsakyti
man giliai dzin kuo tu abejoji. 'į tai' negaliu ir nerašysiu nieko, nes jei smegenis naudoji pagal paskirtį puikiai supranti kad negalima spręsti apie vieną lytį pagal tai kokius egzempliorius sutikai, o jei naudoji - puikiai supranti kad ne visi alkoholikai su kokiais tau teko susidurti.
Atsakyti