Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek sunaudojate vandens

QUOTE(Mosso @ 2014 07 28, 11:45)
Vonia nepilna būna, per gerą sprindį nuo viršaus  smile.gif Kaip tik planuoju nukalkinti, tai specialiai pamatuosiu dar kartą.
O tai nejaugi vanduo naudojamas tik skalbimui? Juk ir praustis reikia, ir tualetu naudotis, indus plauti po n kartų per dieną (indaplovės neturiu), o kur dar visokie pavalymai, paplovimai...  ax.gif
Be to, gėlytes kieme pasilaistau, nors jų ir nedaug.

tai ne ne ne vien skalvimui aisku, tai ir sakau kad dar lieka 9 kubai visam kitam. tai wc indams ir maudynems ir atrodo nemazai, nebent jus visada vonioj maudotes o ne po dusu,tai tada aisku.

cia gal kur nutekejimas dar yra g.gif
Papildyta:
QUOTE(Smilla @ 2014 07 28, 11:52)
O kai skalbiate, kiek laiko sukasi viena programa? As saviske stengiuos pajungti ant 40-50 min, o kartais ir ant 30 min, jei tik atsviezint reikia rubus.

nieko neskalbioat ant 60 ar baltu ant 90 nevirinat? nes tada gaunas pora valandu..
as tai ranksluoscius,patalyne tik ant 60 skalbiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2014 07 28, 13:02)
tai ne ne ne vien skalvimui aisku, tai ir sakau kad dar lieka 9 kubai visam kitam. tai wc indams ir maudynems ir atrodo nemazai, nebent jus visada vonioj maudotes o ne po dusu,tai tada aisku.

cia gal kur nutekejimas dar yra  g.gif
Papildyta:

nieko neskalbioat ant 60 ar baltu ant 90 nevirinat? nes tada gaunas pora valandu..
as tai ranksluoscius,patalyne tik ant 60 skalbiu  g.gif

Vasarą daug skalbiu rankomis, pas mane ant virvės beveik kasdien kas nors džiūsta. Porą kartų į savaitę rankomis skalbiu virtuvinius rankšluosčius ir daug vandens naudoju išskalavimui, niekada jų nededu su bendrais skalbiniais.
Atsakyti
QUOTE(Mosso @ 2014 07 28, 12:11)
Porą kartų į savaitę rankomis skalbiu virtuvinius rankšluosčius ir daug vandens naudoju išskalavimui, niekada jų nededu su bendrais skalbiniais.

o kodel ne masina? blush2.gif g.gif
Atsakyti
Paskaičiau kiek išnaudojama vandens ir likau nustebinta unsure.gif
Pas mus 2 suaugę ir 3 vaikai. Dušas: rytas vakaras, vaikai duše praleidžia po pusvalandį (beje maudosi visi kartu), skalbyklė 8 kg 3-5 k per savaitę, indaplovė, maisto ruoša, WC. Vandens visiškai netaupom, bet sunaudojam 5-7 kubus per mėnesį. Neįsivaizduoju kaip galima išnaudoti 15 kubų .... g.gif Nebent baseiną pasistatyti. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2014 07 28, 12:52)
Mes dabar 4 asmenu seima sunaudojam 7-8 m3 salto. Skalbiam kokius 3 kartus i savaite.
O pas jus, Mosso, wc su stop funkcija?
Gal kazkur pratekejimas yra? Gal skalbykle kokia nors seno modelio?  g.gif O kai skalbiate, kiek laiko sukasi viena programa? As saviske stengiuos pajungti ant 40-50 min, o kartais ir ant 30 min, jei tik atsviezint reikia rubus.

Aš ne rekordininkė, paskaičiau -čia irgi yra panašių biggrin.gif
Wc be stop funkcijos. Skalbyklei Aeg Lavamat 10 metų ( pasirodo, o tikrai maniau, kad mažiau doh.gif ), pirkau naują. Pagrindinė programa skalbia virš 2.5 val, rankinio skalbimo programa trunka apie valandą. Instrukcijoje rašo, kad ilgoji programa ima 63 litrus, nu tikrai netiesa.
Gal kur ir praleidžia, neįsivaizduoju, bet panašus vandens kiekis būdavo visą laiką, paburbam vieni kitiems ir toliau sėkmingai leidžiam smile.gif Vasarą sunaudojam daugiau, žiemą mažiau.
Atsakyti
o kas cia per stop funkcija wc? blush2.gif pas mane tai paprastas, reiktu is ties to kur su dviem nuleidimais, bet kai ne musu butas,tai nenoriu keist nieko doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kirkė @ 2014 07 28, 17:47)
Paskaičiau kiek išnaudojama vandens ir likau nustebinta unsure.gif
Pas mus 2 suaugę ir 3 vaikai. Dušas: rytas vakaras, vaikai duše praleidžia po pusvalandį (beje maudosi visi kartu), skalbyklė 8 kg 3-5 k per savaitę, indaplovė, maisto ruoša, WC. Vandens visiškai netaupom, bet sunaudojam 5-7  kubus per mėnesį. Neįsivaizduoju kaip galima išnaudoti 15 kubų .... g.gif Nebent baseiną pasistatyti. smile.gif

vadinasi tik taip atrodo, kad tą darote... (nepykit, bet tai daug kam dažnai nutinka įvairiose situacijose)

mes taupom, bet išnaudojam po 10kubų (galvojau, kad skaitikliai blogi blush2.gif , bet taip yra ir butą pakeitus ir skaitiklius biggrin.gif ...)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 1000inis: 29 liepos 2014 - 11:32
QUOTE(grange @ 2014 07 28, 13:02)
as tai ranksluoscius,patalyne tik ant 60 skalbiu  g.gif

ne, labai retai skalbiu 60 laipsniu, o virinus nesu nei karto. O kam to reikia? g.gif Per daug sterili aplinka kenkia 4u.gif Bet cia mano nuomone. Mes jokiom isskirtniem ligom nesergam smile.gif Imunitetai pas visus gana stiprus (tfu tfu tfu).
Ant 60 skalbiu nebent jau labai murzini drabuziai. Nepatinka skalbti ant aukstos temp dar ir del to, kad labai rubai greitai nusiskalbia. Nes ant daugumos ju etikeciu parasyta 40.

QUOTE(grange @ 2014 07 29, 12:16)
o kas cia per stop funkcija wc?  blush2.gif  pas mane tai paprastas, reiktu is ties to kur su dviem nuleidimais, bet kai ne musu butas,tai nenoriu keist nieko  doh.gif

Nebutinai su dviem mygtukais, buna su vienu mygtuku, tiesiog nuleidus vandeni, kai pabega siek tiek, galima vel paspausti ir vanduo sustoja. Taip nusileidzia tik 1/2 bakelio, o ne visas. O jus pabandykit, gal pas jus ta funkcija yra, tik nenaudojate 4u.gif
O su Stop funkcija cersanito kainuoja "ne karve" - 50-60 Lt man atrodo 4u.gif Per kokius 6 mėnesius ir atsipirktu jums smile.gif
Atsakyti
Beje, mano nuomininkai ana men sunaudojo 11 m3, si menesi 18 m3. 3 zmones. Zinau, kad pas juos wc bega vanduo nesustodamas, jie uzsukineja ventilį, bet gal ne visada, tai suprantama, kodel tiek daug. Paziurekite, ar tikrai pas jus nera kokiu nors pratekejimu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2014 07 29, 11:50)
ne, labai retai skalbiu 60 laipsniu, o virinus nesu nei karto. O kam to reikia?  g.gif Per daug sterili aplinka kenkia  4u.gif  Bet cia mano nuomone. Mes jokiom isskirtniem ligom nesergam smile.gif Imunitetai pas visus gana stiprus (tfu tfu tfu).

O su Stop funkcija cersanito kainuoja "ne karve" - 50-60 Lt man atrodo  4u.gif Per kokius 6 mėnesius ir atsipirktu jums smile.gif

ne rubu as ir neskalbiu ant 60 tik patalyne ir ranksluoscius, ne del sterilumo bet man kazkaip atrodo tada viskas taip svaru biggrin.gif ypac balti ranksluosciai.

del wc tai ne del kainos, pas mus ir turbut nedaug, bet galvoju jei ten reiia viska isismt,tai tada nenoriu. jei tik bakelis tai gal tada gerai g.gif
Atsakyti
paisklydau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tekšė: 30 liepos 2014 - 15:48
QUOTE(grange @ 2014 07 30, 13:06)
ne rubu as ir neskalbiu ant 60 tik patalyne ir ranksluoscius, ne del sterilumo bet man kazkaip atrodo tada viskas taip svaru  biggrin.gif  ypac balti ranksluosciai.

del wc tai ne del kainos, pas mus ir turbut nedaug, bet galvoju jei ten reiia viska isismt,tai tada nenoriu. jei tik bakelis tai gal tada gerai g.gif

Na, man su balikliu ir prie 40 baltai issiskalbia biggrin.gif Cia kiekvienos seimininkes iprociai matyt 4u.gif
Keiciant WC mechanizma nereikia nieko daug ardyti, kiekvienas vyras gali pakeist, nes tik bakeli reikia atidaryti ir pakeisti mechanizma ax.gif
Atsakyti