Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek sunaudojate vandens

QUOTE(Iveina @ 2014 02 25, 09:17)
Tyrimais įrodyta, kad Lietuvoje žmonės WC sunaudoja vidutiniškai iki 75% viso sunaudojamo vandens kiekio. Taip kad normalu.

Mes (du suaugę) sunaudojam iki 1 k. karšto ir 2–4 k. šalto vandens.

Aš gyvenu su dukra, tai mes sunaudojam lygiai tiek pat kiek ir jūs. Tačiau taupom, o švenčių laikotarpiu daugiau drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(DiKu @ 2014 02 26, 19:35)
Aš gyvenu su dukra, tai mes sunaudojam lygiai tiek pat kiek ir jūs. Tačiau taupom, o švenčių laikotarpiu daugiau  drinks_cheers.gif

Šiaip manau jog jeigu turėtume skalbimo mašiną, vandens susinaudotų žymiai mažiau, nes dabar didžioji dalis vandens išsinaudoja skalbimui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(1000inis @ 2014 02 01, 00:15)
pas mane vaikai po 15 min ryte ir vakare po tekančiu vandeniu šildosi (medituoja biggrin.gif , kol neišvarau doh.gif )

Apšilimui 10 minučių prisitraukimų, o meditacijai - šaltas 5 minučių dušas. Rezultatas džiugins visus thumbup.gif

Mano panikės irgi mėgsta medituoti gulint vonioj, tai pasakiau "50 litrų karšto vandens išbėgs ir aš užsuku kranelį". Padedėjo biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lelijabalta1: 01 kovo 2014 - 17:38
dabar 3 asmenys , labai taupom, nes karsto neturim, boileriu labai brangu sildyti, tad isnaudojam apie 6 kubus, vien wc bakelis 10l sunaudoja, tai labai paprasta paskaiciuoti: 10k nuleidai per diena jau 100l, per menesi jau 3kubai!, vonia 50l, tad prausiames joje retai, dar pas mus skaitliukas kazko greitai sukasi, matyt vandens spaudimas didelis g.gif
dar pastebejau kada visi darbuose ar maziau bunam namie, tai maziau issinaudojam arba kada lankom baseinus, sporto klubus, tada ten prausiames
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo letuciukas: 20 kovo 2014 - 21:48
QUOTE(Iveina @ 2014 02 27, 09:46)
Šiaip manau jog jeigu turėtume skalbimo mašiną, vandens susinaudotų žymiai mažiau, nes dabar didžioji dalis vandens išsinaudoja skalbimui  smile.gif

o kaip jūs skalbiat- viską rankom unsure.gif
Atsakyti
2 suaugę + vaikas, 7 karšto, 5 šalto. Mes tokie turškalai, vyras ryte vakare po dušu, aš irgi mėgstu, vaikas tai ypač. Skalbiu kasdien arba kas antrą dieną, indaplovės neturim. Ankščiau kai nuomavom butą, šeimininkas stebėdavosi, kur mes tiek vandens išleidžiam. Sako, nu mes tai kokį kubą karšto per mėnesį jau daugiausiai, juk nueini per savaitę porą kartų po dušu ir užtenka blink.gif
Atsakyti
Trise sunaudojam apie 14 kubų, bet taupome bigsmile.gif
Man atrodo, kad neteisybę rašo, kad skalbimo mašina sunaudoja tik ~50 litrų skalbimui. Dariau eksperimentą- nubėgimo žarną įstačiau į 1.70 m.vonią, tai pilno skalbimo išeiga- vonia beveik pilna, gal sprindis iki viršaus. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Mosso @ 2014 07 28, 10:25)
Trise sunaudojam apie 14 kubų, bet taupome  bigsmile.gif
Man atrodo, kad neteisybę rašo, kad skalbimo mašina sunaudoja tik ~50 litrų skalbimui. Dariau eksperimentą- nubėgimo žarną įstačiau į 1.70 m.vonią, tai pilno skalbimo išeiga- vonia beveik pilna, gal sprindis iki viršaus.  ax.gif

daug sunaudojat g.gif

bet del skalbimo masinos tai keista,gal kokias papildomas programas mirkymo ar ko naudojai, o tai kiek litru vonia? gal labai zema g.gif nes mano vonia pvz daug zemesne nei kad namie budavo. nes vonioj tai telpa nuo 120-350 l vandens priklausomai nuo dydzio g.gif

lt mes ir kazkada tikrinom su vonia kiek pribega,tai kibirais matavom apie 60 l man atrodo gavos g.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2014 07 28, 11:34)
daug sunaudojat  g.gif

bet del skalbimo masinos tai keista,gal kokias papildomas programas mirkymo ar ko naudojai, o tai kiek litru vonia? gal labai zema  g.gif nes mano vonia pvz daug zemesne nei kad namie budavo. nes vonioj tai telpa nuo 120-350 l vandens priklausomai nuo dydzio  g.gif

lt mes ir kazkada tikrinom su vonia kiek pribega,tai kibirais matavom apie 60 l man atrodo gavos  g.gif

Vonia aukšta ir didelė, standartinės stačiakampio formos, 1.70 m. Skalbiu tik su pagrindine programa, mirkymų nenaudoju. Pasiguglinau, pasirodo vonios talpa ~200 litrų blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Mosso @ 2014 07 28, 10:57)
Vonia aukšta ir didelė, standartinės stačiakampio formos, 1.70 m. Skalbiu tik su pagrindine programa, mirkymų nenaudoju. Pasiguglinau, pasirodo vonios talpa ~200 litrų  blink.gif

nu didele vonia, tai realiai 5-6 kartus skalbi ir kubas g.gif imkim kad skalbiama minimum 10 kartu per menesi. tai bus 2 kubai g.gif jei daznaiu, max 5 kubai gali iseit skalbimui, bet tai kur dar kiti is 14 g.gif

bet kazkaip nerealiai kad 200 l ima skalbimo masina g.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2014 07 28, 12:20)
nu didele vonia, tai realiai 5-6 kartus skalbi ir kubas  g.gif imkim kad skalbiama minimum 10 kartu per menesi. tai bus 2 kubai  g.gif  jei daznaiu, max 5 kubai gali iseit skalbimui, bet tai kur dar kiti is 14  g.gif 

bet kazkaip nerealiai kad 200 l ima skalbimo masina  g.gif

Vonia nepilna būna, per gerą sprindį nuo viršaus smile.gif Kaip tik planuoju nukalkinti, tai specialiai pamatuosiu dar kartą.
O tai nejaugi vanduo naudojamas tik skalbimui? Juk ir praustis reikia, ir tualetu naudotis, indus plauti po n kartų per dieną (indaplovės neturiu), o kur dar visokie pavalymai, paplovimai... ax.gif
Be to, gėlytes kieme pasilaistau, nors jų ir nedaug.
Atsakyti
Mes dabar 4 asmenu seima sunaudojam 7-8 m3 salto. Skalbiam kokius 3 kartus i savaite.
O pas jus, Mosso, wc su stop funkcija?
Gal kazkur pratekejimas yra? Gal skalbykle kokia nors seno modelio? g.gif O kai skalbiate, kiek laiko sukasi viena programa? As saviske stengiuos pajungti ant 40-50 min, o kartais ir ant 30 min, jei tik atsviezint reikia rubus.
Atsakyti