Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek sunaudojate vandens

QUOTE(bigsmile @ 2012 05 16, 00:11)
Mes 4, is kuriu 2 mazi vaikai, tai praeita menesi jau buvo 12 kubu karsto vandens ir kiek maziau gal salto, tai sumoje apie 20 bus  doh.gif  mano vyras kaip tik netaupo vandens, maudosi vonioje kone kasdien, pelesio vonioje isnaikinti neimanoma ir as del to daznai bambu ...

vadinasi normalu (pataupius 9 gautusi) 4u.gif Mes tiek pat biggrin.gif
Atsakyti
kaip tik siandien atejo saskaita. dviese prisukom 3,33 kubus karsto. jau man cia ZIAURIAI daug atrodo, kai visa saskaita 200lt, o vien karstas vanduo apie 100 blink.gif turim dusa, skalbianke bent 3-4 kartus per savaite ir nuolat milziniskos kruvos indu, nes gaminu minimum 2kartus dienoj. galvoju, kad indaplove nemazai vandens sutaupytu...
Atsakyti
QUOTE(dominica @ 2012 06 19, 21:00)
kaip tik siandien atejo saskaita. dviese prisukom 3,33 kubus karsto. jau man cia ZIAURIAI daug atrodo, kai visa saskaita  200lt, o vien karstas vanduo apie 100  blink.gif turim dusa, skalbianke bent 3-4 kartus per savaite ir nuolat milziniskos kruvos indu, nes gaminu minimum 2kartus dienoj. galvoju, kad indaplove nemazai vandens sutaupytu...

nelabai sutaupytu, o jei sutaupytu- elektra atimtu biggrin.gif man tai nieks nepasikeite, elektros tik padaugejo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dominica @ 2012 06 19, 20:00)
kaip tik siandien atejo saskaita. dviese prisukom 3,33 kubus karsto. jau man cia ZIAURIAI daug atrodo, kai visa saskaita  200lt, o vien karstas vanduo apie 100  blink.gif turim dusa, skalbianke bent 3-4 kartus per savaite ir nuolat milziniskos kruvos indu, nes gaminu minimum 2kartus dienoj. galvoju, kad indaplove nemazai vandens sutaupytu...

3 kubai dviems - normaliai.
Pas mus panasiai.

Pirmiausiai pradejau skaiciuoti, kiek vandens sunaudoju prausdamasis po dusu.
Pagal savaites duomenis isvedziau vidurki, kad ~1-1,5 kubo as vienas sunaudoju duse. Taigi dar panasiai mano flirt.gif ir lieka apie kuba indams.
Taigi indai ne tiek daug sunaudoja.

Pasikeitem duso galvute i taupia, tai susitaupo vidutiniskai 0,5 kubo per menesi.
Per ~pusmeti turetu atsipirkti duso galvute.

O indaplove - labai priklauso nuo to, kokia, kiek ir kaip prikrausit.

Bet jeigu indu daug, tai indaplove, jeigu ir nesutaupytu Jusu karsto vandens, tai rankutes ir laika tikrai...
Nes skaiciuojant indaploves plovimo kaina dar reikia nepamirsti „skalbiamuju medziagu“...
Atsakyti
QUOTE(1000inis @ 2012 06 20, 18:39)
nelabai sutaupytu, o jei sutaupytu- elektra atimtu biggrin.gif  man tai nieks nepasikeite, elektros tik padaugejo biggrin.gif

Neisivaizduoju kaip Jums vandens nesusitaupo. Mes kai pasistatem indaplove skaitiklis virtuveje per menesi net vieno kubo neisuko, naudojuosi indaplove beveik kiekviena diena. Indaplove vienam plovimo ciklui ima desimt litru vandens, o elektros nepilnai viena kilovata, jei sudetingesne programa (tokia naudoju ypac retai), tada pusantro kilovato, zodziu, elektros indaplove per menesi sunaudoja mazdaug uz dvidesimt litu, t.y., maziau nei kainuoja viena kubas karsto vandens. Kai plovem indus rankomis, virtuveje visad budavo prisukta kokie trys-keturi kubai karsto ir trys salto.
Man ekonomija labai akivaizdi.
O kur dar moralinis pasitenkinimas kai nereikia kadien indu mazgoti rankomis, apskritai neikainojama smile.gif
Papildyta:
QUOTE(azen @ 2012 04 01, 01:12)
5 asmenu seima max 7kubai bendro..... ax.gif

na ir vonioj taupanti galvute... ir vaikus kol kas dar vienoj vonioj kartu maudau (kol dar mazi)

Ar ta taupanti galvute tikrai duoda ekonomini efekta?
Mastau apie tokia, nes vandens duse ziauriai daug sunaudojam doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Azazella @ 2012 07 25, 19:19)
Ar ta taupanti galvute tikrai duoda ekonomini efekta?
Mastau apie tokia, nes vandens duse ziauriai daug sunaudojam doh.gif

Mums dviems susitaupo ~0,5 kubo per menesi karsto ir panasiai salto.
Taigi galvute uz ~70 Lt atsiperka per ~3-5 menesius...

Kazkur auksciau rasiau, kokia turim...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo allberto: 26 liepos 2012 - 07:15
Valio!!! Galesiu ir as vyra nuraminti ,nes jis man papriekaistauja menesio pabaigoj, kad as labai daug vandesn ishnaudoju. Karsto pas mus 8 kubai, salto kiek maziau.
Atsakyti
Dviese 2 kub. karšto ir 2-3kub. šalto mirksiukas.gif Indaplovės nėra. Skalbimo mašina neretai sukasi tik iki pusės prikrauta. Indus plaunu silpna srovele, maista gaminame namie todėl indų būna kasdien.
Atsakyti
3-4 karsto, ir 5-6 salto. gyvenam 3se smile.gif
Atsakyti
3se gyvenant 2 kubai karsto ir apie 5 salto rolleyes.gif
ziema karsto vandens padaugeja, salto sumazeja (keiciasi gi duso vandens temperatura) biggrin.gif
siaip pastebejau, kad vandens sanaudos sumazejo isigijus ciaupus su pakeliama i virsu svirtele
Atsakyti
Apie 6-9 kubus..netaupau vandens..plius indaplovė..mažiuko drabužėlių skalbimas..
Atsakyti
Mes dviese sunaudojame 2 kubus karsto vandens, 2 kubus salto. Vandens netaupom: as megstu vonioje paguleti bent jau 3 kartus per sav, o seip po dusu prausiames. Skalbenke musų 7 kg ekonomiska A+++, tai planu per savaite karta smile.gif Indaploves dar kol kas neturim.

Ar jauciasi kad išnaudojama daugiau vandens kai yra indaplove? g.gif Vyro prasiau, kad nupirktu, nes kai bus leliukas, plausim tik indaploveje smile.gif
Atsakyti