Norejau pasidalinti savo patirtim- mazius, budamas beveik 3 men, nustojo valgyti- vien kruties vaizdas keldavo begalini susierzinima- pradedavo klykti, visas israudes net nepradejes valgyti... pienliges nera, dantukam dar anksti, klinikose echoskopavo visa skersai isilgai- sako, viskas normoj. ir visa tai, kai vaikas 2 paras beveik nieko nevalge Bandziau piena nusitraukti ir duot is buteliuko, bet negere ir taip. O paskui jei ka ir pavalgydavo, tai tik kokias 5 min pazisdavo ir tada kad prasides malimasis ir verksmas... Apylinkes gydytoja israse virskinimo fermentu pantagrol- atidaryti kapsulyte ir atskaiciuoti kelias granules, kurias duoti su savo pienuku pries maitinima- tai gelbsti nuo skarnduko spazmu. ir ka- padejo tfu tfu tfu 3 kartus .
Svarbiausia mamytes, bukit kantrios ir nepamirskit keisti maitinimo padeciu. Mes kiek irgi pavargom, bet issiaiskinom, kaip vaikui patogiau, maloniau. Kartais valgydamas jis nori pasizvalgyti ar i jusu akis ziureti As sunu maitinu 1,7 m.
Kartais jam gal ka nors skauda, gal nepatogiai guli. Svarbiausia nesuabejoti savimi ir viskas susitvarkys
Kartais jam gal ka nors skauda, gal nepatogiai guli. Svarbiausia nesuabejoti savimi ir viskas susitvarkys
Ir man iškilo bėdų dėl naujagimio maitinimo. Dukrytei 1 mėnesis, pradėjo muistytis ir pykti kai maitinu iš krūties - spardosi, tai griebia spenelį, tai spajauna ir taip per kiekvieną maitinima, neramiai valgo, krūties pilnai neištuština. Neįsivaizduoju ką daryti - paskauda jai pilvelį, bet tikrai ne per kiekvieną maitinimą.
Gal kam taip irgi buvo?
Gal kam taip irgi buvo?
QUOTE(natstoc @ 2009 01 04, 14:41)
Ir man iškilo bėdų dėl naujagimio maitinimo. Dukrytei 1 mėnesis, pradėjo muistytis ir pykti kai maitinu iš krūties - spardosi, tai griebia spenelį, tai spajauna ir taip per kiekvieną maitinima, neramiai valgo, krūties pilnai neištuština. Neįsivaizduoju ką daryti - paskauda jai pilvelį, bet tikrai ne per kiekvieną maitinimą.
Gal kam taip irgi buvo?
Gal kam taip irgi buvo?
Maniskei taip buvo Kaip paskui issiaiskinau-nepatiko viena krutis...bet as vis tiek maitinau is abieju, tik is tos nemegiamos kai maitindavau, tai pasupdavau ja....arba maitindavau is megiamos, bet kai pradedavo maze migdytis-pakeisdavau kruti, kad istustintu ir ta nemegiama.
Tu pastebek, gal ir pas jus taip yra.
mano mazei sis klykimo laikotarpis truko dvi savaites galvojau nuprotesiu, kaip gaila vaiko. vos tik paguldydavau ant lovos valgymui ir salia priguldavau, tuoj pat klykimas iki pamelynavimo... ko tik nedariau,ir padetis keiciau, ir tarpus ilgesnius, mazesnius darydavau tarp valgymu,,,tiesa, isejo retkarciais apgauti - duodavau soske, ja iskart ima, paciulpia, tada staigiai istraukiu ir ikisu papa, suveike pirmus kelis kartus, poto gudruole matyt perprato. valgydavo kas 4 val ar net reciau. zinojau, kad tas laikotarpis praeis kritinis, kantrybes turejau, bet pameles vaikas nuo klykimo vare i nevilti.. aisku visi klykimai baiges, dbr mazoji vos tik padedu ant lovos is kart pasisuka ant sono ir issizioja tikekimes daugiau nepasikartos tos nesamones....mamytems linkiu kantrybes
Auginant pirmąjį turėjau panašių bėdų. Vaikui buvo kelios sav. Patraukdavo iš vienos krūties, spjaudavo, rėkdavo. Duodavau vėl, bet viskas kartodavosi. Vargdavau ir aš, ir vaikas. Pieno buvo. Tik gerokai vėliau supratau, kad iš tos krūties pienas bėga labai silpnai. Vėliau kai vaikutis ūgtelėjo ir sustiprėjo, lengvai ištraukdavo ir visi riksmai baigėsi. Antrasis gimė didelis ir stiprus, tad tokių bėdų nebuvo.
QUOTE(Nireglina @ 2009 02 16, 12:06)
Auginant pirmąjį turėjau panašių bėdų. Vaikui buvo kelios sav. Patraukdavo iš vienos krūties, spjaudavo, rėkdavo. Duodavau vėl, bet viskas kartodavosi. Vargdavau ir aš, ir vaikas. Pieno buvo. Tik gerokai vėliau supratau, kad iš tos krūties pienas bėga labai silpnai. Vėliau kai vaikutis ūgtelėjo ir sustiprėjo, lengvai ištraukdavo ir visi riksmai baigėsi. Antrasis gimė didelis ir stiprus, tad tokių bėdų nebuvo.
Pas mus vakarais prasideda nesąmonės...supratau, kad vaikui tiesiog reikia daugiau, kad pasisotint ir susitaikiau su jo neramiu valgymu ir pasimuistymu ir kągi per pusantros valandos pasisotina ir užmiega o šiaip tai dieną pasisotina labai greit, per 10min...
QUOTE(kristinita @ 2009 02 16, 17:26)
Pas mus vakarais prasideda nesąmonės...supratau, kad vaikui tiesiog reikia daugiau, kad pasisotint ir susitaikiau su jo neramiu valgymu ir pasimuistymu ir kągi per pusantros valandos pasisotina ir užmiega o šiaip tai dieną pasisotina labai greit, per 10min...
o pas mus vakarinis valgymas tesiasi nuo 8 iki 2 pavalgo po pora minuciu, uzmiega, paguldai, prabunda, vel viskas is naujo...
Sveikos, mamytės, labai reikia jūsų patarimo
Mano mažiui už kelių dienų sueis 4 mėnesiai, iki šiol maitinu MP, bet šiandien neišlaikiau- daviau mišinio ir dabar labai pergyvenu dėl to .O buvo taip, kad su tuo papo spjaudymu jau kovojam kokios trys savaitės- būna geriau, būna blogiau.Pieno pas mane saikingai, krūtys beveik niekada nebūna "sprogstančios".Savaitgalį jos kažkodėl tokiomis pasidarė- pieno upeliai.Įtariu, kad mažius prasčiau valgė - gal dėl to ir susikaupė? Vakar jos staiga vėl pasidarė apytuštės(toks vaizdas, o nusitraukti niekada nebandžiau, nes neišeina). Šiandien mažius nuo ryto piktas, ištisai rėkė, krūtį ėmė, bet valgė kokias 5 min.O klykė po to kokį 30 min iki užkimimo , nepadėjo niekas, aš jau būčiau ir į ligoninę su juo nuvažiavusi, jeigu ji būtų arčiau.........Neiškentus pradariau turėtą atsargai mišinuką ir daviau 100 ml, tai vaikui net akys nušvito - išvalgė net švilpdamas ir pralinksmėjo Tik aš nepralinksmėjau - supratau, kad čia gali būti ir greita maitinimu MP pabaiga, nors taip norėčiau maitinti vien savo pienu tuos 6 mėn.
Ką jūs darytumėt toliau mano vietoj?
Mano mažiui už kelių dienų sueis 4 mėnesiai, iki šiol maitinu MP, bet šiandien neišlaikiau- daviau mišinio ir dabar labai pergyvenu dėl to .O buvo taip, kad su tuo papo spjaudymu jau kovojam kokios trys savaitės- būna geriau, būna blogiau.Pieno pas mane saikingai, krūtys beveik niekada nebūna "sprogstančios".Savaitgalį jos kažkodėl tokiomis pasidarė- pieno upeliai.Įtariu, kad mažius prasčiau valgė - gal dėl to ir susikaupė? Vakar jos staiga vėl pasidarė apytuštės(toks vaizdas, o nusitraukti niekada nebandžiau, nes neišeina). Šiandien mažius nuo ryto piktas, ištisai rėkė, krūtį ėmė, bet valgė kokias 5 min.O klykė po to kokį 30 min iki užkimimo , nepadėjo niekas, aš jau būčiau ir į ligoninę su juo nuvažiavusi, jeigu ji būtų arčiau.........Neiškentus pradariau turėtą atsargai mišinuką ir daviau 100 ml, tai vaikui net akys nušvito - išvalgė net švilpdamas ir pralinksmėjo Tik aš nepralinksmėjau - supratau, kad čia gali būti ir greita maitinimu MP pabaiga, nors taip norėčiau maitinti vien savo pienu tuos 6 mėn.
Pikute, net negalvok apie maitinimo savo pienu pabaigą - paklausyk, kaip man buvo - maitinau savo leliuką tris savaites tik krutimi, bet jau ta trečia savaitė tai - gulinėjau prie vaiko vos ne kas valandą ir po gerą pusvalandį, dar ir naktį panašiai buvo. Tai seselė patarė pabandyt nusitraukti pieno patikrinimui kiek aš jo turiu. Bet rankom nusitraukinėt buvo labai liūdnas reikalas - per 40 min nusitraukiau -40 -50 ml . Ir ką - nusipirkau mišinėlio primaitinimui (vaikas buvo tarsi devintam dangui gavęs mišinėlio dozę, po to keturias val. ramus buvo), nusipirkau pientraukį ir pradėjau stabiliai kas 4 val. nusitraukinėti. Iš pradžių pieno mažokai buvo, bet jau po 2 - 3 savaičių atsisakėm primaitinimų - valgėm MP (nutrauktą, iš buteliuko). Prikišus krūtį tik spjaudavo ją ir verkdavo.
Taip maitinomės 9 mėn., pradėjau matyti, kad pieno jau mažėja, apsidžiaugiau, kad baigsis nusitraukinėjimo ritualai. Ir norit tikėkit, norit ne nuo 9 mėn. mano mažius pradėjo žįsti krūtis pats, ir pieno vėl upeliai atsirado... Maitinau krūtimi iki 1 metų 9 mėn. ir tai labai sunkiai sekėsi nujunkyti...
Taip kad nepergyvenk, įsitaisyk pientraukį ir pirmyn į savo pieno gaminimo darbą...
Taip maitinomės 9 mėn., pradėjau matyti, kad pieno jau mažėja, apsidžiaugiau, kad baigsis nusitraukinėjimo ritualai. Ir norit tikėkit, norit ne nuo 9 mėn. mano mažius pradėjo žįsti krūtis pats, ir pieno vėl upeliai atsirado... Maitinau krūtimi iki 1 metų 9 mėn. ir tai labai sunkiai sekėsi nujunkyti...
Taip kad nepergyvenk, įsitaisyk pientraukį ir pirmyn į savo pieno gaminimo darbą...
QUOTE(pikute @ 2009 02 18, 14:13)
Sveikos, mamytės, labai reikia jūsų patarimo
Pienas gaminasi, kai kūdykis žinda. Ne ką rasit bandydamos ištraukt pačios, tik prisižaisit. Visokių dienų būna, ir daugiau verkia, ir mažiau. Ekstremalių išbandymų metas mamai mažylis Krūtinė ir neturi būt sprogstanti. Ne pirmos savitės. Pienelio gamybą reguliuoja mažylis. Jei mažiau žinda- mažiau ir gaminasi.
Aš prieš surogatus, nieko ten gero nėra. Priešo vaikui ir neduočiau.
Laikykis mama
QUOTE(Dosikas @ 2009 02 18, 18:50)
Pikute, net negalvok apie maitinimo savo pienu pabaigą - paklausyk, kaip man buvo - maitinau savo leliuką tris savaites tik krutimi, bet jau ta trečia savaitė tai - gulinėjau prie vaiko vos ne kas valandą ir po gerą pusvalandį, dar ir naktį panašiai buvo. Tai seselė patarė pabandyt nusitraukti pieno patikrinimui kiek aš jo turiu. Bet rankom nusitraukinėt buvo labai liūdnas reikalas - per 40 min nusitraukiau -40 -50 ml . Ir ką - nusipirkau mišinėlio primaitinimui (vaikas buvo tarsi devintam dangui gavęs mišinėlio dozę, po to keturias val. ramus buvo), nusipirkau pientraukį ir pradėjau stabiliai kas 4 val. nusitraukinėti. Iš pradžių pieno mažokai buvo, bet jau po 2 - 3 savaičių atsisakėm primaitinimų - valgėm MP (nutrauktą, iš buteliuko). Prikišus krūtį tik spjaudavo ją ir verkdavo.
o maniske nevalgo nutraukto pienuko tik is krutines... kai pilvuko neraizo, gali iskabet po kelias valandas... traukia ir traukia, tik va bijau, kad gal taip irgi negerai, pavalgytu ir virskintu sau ramiai vaikas, o dabar vis maisosi pienelis skranduke.. nebezinau jau...