Įkraunama...
Įkraunama...

Pynimas iš laikraščių -7

QUOTE(tinute84 @ 2012 03 08, 01:24)
siandien pabandziau pasidaryti.. pradziai pabandziau nediduka, savo mazajai piestukumas susideti , ikeliu foto jusu teismui .
Man lazdeles gavosi gan storokos , tai niekaip neisejo padaryti pinto pagrindo, tad dariau su kardonu...
turiu keleta kalusimu.
Terra2, noriu paklausti, kaip darete puodelius( kai kvietete visas prie kavos puodelio  aplink ka jus pynete, galvojau, juk puodelis neisistato del aseles ..ir idomu kaip daryti formos susiaurejima ir paplatejima?? tiesiog kieciau ar laisviau pinti ar kaip??
kitas klausimas, kai darote pagrinta, as ziurejau rusiska filmuka, kai reikia susideti 16 vnt, padaryti kaip kvadratuka ir pinti aplinkui, uznerus perlenkta dviguba lazdele, tai idomu, kai baigi ta pagrinda, ir nori pinti auksti, kur deti ta papaildoma juostele( kur pries tai dviguma deti reikejo ir ja pinti visa rata???
Ir dar noriu paklausti, kai pinate deze, kvadratine ar sonus visus iskarto sukate, ar visas dalis atskirai, o poto klijuojate?? nes skaiciau, kad cia kazkas klijavo, jeigu palieka ir ideta kardona viduje..o jeigu nenoriu jo palikti, kaip daryti???

Sveika, įsijungus į mūsų būrį!
Jūsų pieštukinė spalvinga ir kruopščiai padaryta - matosi, kad su meile pynėte.
Pabandysiu trumpai atsakyti į rūpimus klausimus. Puodelius anksčiau pindavau iš dviejų dalių, t.y. lėkštutės ir pačio puodelio. Dabar , pirma nupinu norimo dydžio lėkštutę ir visas statmenas vyteles perkišu iki tos vietos, nuo kurios turėtų eiti puodelio dugnas. Pirmą eilę apipinu statmenai, o paskui kiek įmanoma platinu. Na tiesiog formuoju patį puodelį kokios noriu formos ir iš akies. Pinti patarčiau visada stengtis pinti kuo tvirčiau - tik taip paskui galima dar pakoreguoti pačią formą. Su laiku jums gausis ir vytelės vienodo storio ir pats pynimas darysis vientisai tvirtas.
Toliau, dėl pagrindo užbaigimo ir darbo pratęsimo. Sukėlus į viršų visas statmenas vyteles, toliau reikia tęsti su tom pačiom dviem darbinėm vytelėm, su kuriom ir baigėt pagrindą. Jeigu pasimetate ir nebesusigaudote tarp vytelių, tai pabaigus pagrindą, jas gražiai sukiškit į pagrindą, o paskui pradėkite su nauja vytele, perlenkta per pusę.
Bet kurios formos pintinukas yra pinamas aplinkui, nebent norite padaryti kokią angą. Tik nepinkite visų šonų atskirai, prapulsit su klijavimais. O ir norint klijuoti šonus, jie turi labai vienodai nupinti, atitikti pynimo kryptį. Manau, žymiai paprasčiau ir patogiau pinti aplinkui.
Kvadratinę dėžę geriausia pinti kampuose papildomai įstačius tvirtus metalinius strypelius(arba kietus virbalus), kad išlaikyti formą. Pabaigus pynimą, jie išimami. O pačią dėžę tiesiog išimkite ir tiek. Bet aš čia turiu mažai patirties, kadangi bet kokias formas pinu iš akies, nenaudodama papildomų formų. Gal kitos gali protingiau paaiškinti.
Atsakyti
Labai aciu uz issamu paaiskinima , Terra2 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rikardo @ 2012 03 08, 08:05)
Sveikinu visas su Kovo 8-ąja!!!

Dekui Rikardo uz sveikinimus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rikardo @ 2012 03 08, 09:05)
Sveikinu visas su Kovo 8-ąja!!!

nuoširdus ačiu!
Atsakyti
QUOTE(rikardo @ 2012 03 08, 08:05)
Sveikinu visas su Kovo 8-ąja!!!


4u.gif Ačiū
Atsakyti
Laba diena, kaip praėjo šventės?
Turiu keleta naujų darbelių: http://pinuirtiek.weebly.com
Atsakyti
QUOTE(rikardo @ 2012 03 09, 11:38)
Turiu keleta naujų darbelių: 

Sveikas
Labai patinka Tavo darbai, jų atlikimo technika, kruopštumas ir vyriškas atlikimo stilius.

mirksiukas.gif Kadangi esi naujokas forume, gal nežinai, kad mes dalinamės vaizdais viešai. Tokios forumo taisyklės mirksiukas.gif
Kelk savo darbelių foto čia, temoje. O mes grožėsimės ir džiaugsimės visi kartu drinks_cheers.gif

O Tavo keliama nuoroda į albumėlį yra reali "užslėpta reklama", tokie dalykai forume rankdarbių skyriuje yra netoleruojami. Taip elgtis gali tik tie dalyviai, kurie turi savo komercinius skyrelius kitoje forumo pokalbių skiltyje.
Nepyk, bet ... tokios realijos doh.gif (ech... cool.gif visi čia sau reklamas darytumės, jei būtų galima) rolleyes.gif
Atsakyti
Ačiū už įvertinimus ir už pastabas, tikrai nežinojau, kad negalima to daryti. Ateityje dėsiu savo darbelių nuotraukas čia, nematau jokių problemų smile.gif
Atsakyti
Sveiki visi!
QUOTE(rikardo @ 2012 03 09, 09:38)
Turiu keleta naujų darbelių: http://pinuirtiek.weebly.com

Na Jusu darbeliai, ka cia darbeliai, tikri darbai, yra nuostabus, zodziu net nera, visus juos noreciau pasidaryti:) bet aisku ne mano noselei:)
Atsakyti
QUOTE(rikardo @ 2012 03 09, 11:38)
Laba diena, kaip praėjo šventės?
Turiu keleta naujų darbelių: http://pinuirtiek.weebly.com

Nuostabu!
O aš svaigstu iš noro pasidaryti tokią asmeninę svetainę kaip pas jus. Bet čia tik "miegančio gaidžio svajonės", nes nemoku anglų kalbos blush2.gif
Atsakyti
Terra2, su Weebly.com, pasidaryti svetainę tikrai nėra sudėtinga, net ir nemokant anglų kalbos, ten tikrai viskas labai paprasta ir aišku, aš užtrukau gerą valandą ir pasidariau, dabar tik naujus darbus įkeliu ten ir tiek smile.gif
Atsakyti
Reikia pagalbos unsure.gif unsure.gif unsure.gif , kai ziuriu i nupinta daikta atrodo taip viskas aisku, pradedi daryt ir stopas g.gif g.gif . Pinu laikrastine pavaizduota temos virsuje. Kaip cia dabar aiskiau paaiskint? g.gif Ten kai baigiasi zemiausias lygi palikti vyteles ir aukstyn pinant tikriausiai reikia pagaliuka ant pirmosios aukstinamos ideti?Kad tipo tvirciau butu, ar palikt ,kad ji specialiai nestovetu tvirtai, o linktu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo doreja: 09 kovo 2012 - 15:34