Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingumo pažinimu grįsti metodai IX

QUOTE(Žaliaakė_Raganėlė @ 2012 03 20, 22:04)
O tada išgirdau, kad jokio natūralaus būti negali ir kad vieną kartą ir visiems laikams atsiminčiau, kad ovuliacija gali įvykti bet kada orgazmo metu  unsure.gif

kaip diena taip naujiena unsure.gif kažkokia nesąmonė...
Žaliaake raganėle, buciau linkusi abejoti gydytojos kompetencija po tokių teorijų.. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aušriukė: 21 kovo 2012 - 12:39
QUOTE(Aušriukė @ 2012 03 21, 13:36)
kaip diena taip naujiena unsure.gif kažkokia nesąmonė...
Žaliaake raganėle, buciau linkusi abejoti gydytojos kompetencija po tokių teorijų.. g.gif

Sakau, neturėjau noro su ja daugiau kalbėti šia tema. Bet užtat ji vos žvilgtelėjusi pamatė mano GK žaizdelę (prieš tai dar viena ginė, ją matė, kitos dvi arba nematė, arba nutylėjo), nenumojo ranka, o labai kruopščiai apžiūrėjo, pasirodo ji įgimta ir kol kas nieko blogo smile.gif
Bet tema ne apie gines smile.gif Man įdomiau Jūsų mintys apie straipsniuką wink.gif
Atsakyti
ka smalsute su horo atsakys??
Atsakyti
Žaliaake Raganėle, aš irgi manau, kad kai organizmo hormoninis fonas nepalankus, O negali įvykti, o palankus jis būna tik vaisingomis dienomis, tiksliau - O gali įvykti tik paros bėgyje kai išsiskiria liuteinizuojantis hormonas. Tad jokiu būdu nesutikčiau su nuomone, kad O gali įvykti bet kuriuo ciklo metu schmoll.gif Juk organizmas nuosekliai tam ruošiasi, brandina kiaušialąstes, labiausiai subrendęs folikulas išsirita, o vėliau geltonkūnis gamina progesteroną, kuris neleistų vėl įvykti ovuliacijai. Ne veltui tam ir yra visas ciklas, čia ne taip, kad op mop ir staiga kažkaip "pasigamino" dar viena kiaušialąstė ir išsirito smile.gif
O ten reikia būtinai užsiregistruoti, kad perskaitytum tą straipsnį? g.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 03 22, 09:15)
ka smalsute su horo atsakys??

Neturėjau tam laiko. smile.gif Apžvalgos man šiandien nebeatidaro (kaip ir suri katai), o patį straipsnį parsisiunčiau (turiu galimybę nemokamai), bet norint ką nors protingo pasakyti apie 10 psl. mokslinio teksto, vien akimis permesti irgi nepakanka.

Ką toks atradimas galėtų pakeisti NŠP srityje, likau nesupratusi, o kad mokslas dar labai daug ko nežino, manau yra nenuginčijamas faktas. (Viską žino tik kai kurie gydytojai - iš plačios asmeninės, giminių bei pažįstamų patirties, farmacininkų finansuojamų konferencijų medžiagos ir pacienčių pavirkavimų, kaip jos pastojo nėštumo neva vengdamos "natūraliai" biggrin.gif )
Atsakyti
Sveikos,
Norėjau štai ko paklausti.Po gimdymo praėjus 1m. ir 5 mėn atsirado mėnesinės,ir jau maždaug pusę metų visada reguliarios.Jeigu iš antroj ciklo pusėj pakilusios temperatūros ir gleivių man atrodo,kad O įvyksta, taip pat O parodo O testas, tai ar tikrai ta O ir įvyksta?ar vis dėlto gali būti ir taip,kad nevyksta (t.y. ar gali būti anovuliaciniai ciklai,jei pagal požymius nustatau O)?
Smalsutė kažkada yra minėjusi,kad O testas-tai dar ne faktas...
Atsakyti
QUOTE(pamparam:) @ 2012 03 22, 15:00)
Jeigu iš antroj ciklo pusėj pakilusios temperatūros ir gleivių man atrodo,kad O įvyksta, taip pat O parodo O testas, tai ar tikrai ta O ir įvyksta?

Jei BT grafikas aiškiai dvifazis, ovuliacija vyksta. (Tiesa "pletkų lygmenyje" esu girdėjusi, kad nebūtinai, bet manęs neįtikino).
Atsakyti
smalsute, o implantacija/pastojimas rodytu trifazi grafika? fertilitis raso, kad nebutinai visais atvejais, o kaip tu manai?
Atsakyti
O pas mane irgi gražios naujienos - į mano kiemą vėl atsisuko saulutė ir šalia manęs labai geras, šiltas žmogeliukas wub.gif ir mudu kuriam šeimą wub.gif Na, o šeima mūsų nemaža - trys darželinio amžiaus vyrukai (mano vyras turi taip pat 3 metų sūnų iš pirmos santuokos, kuris labai daug laiko praleidžia pas mus), tai NŠP klausimas tapo ypač aktualus, nes nors ir MB labai nori mūsų bendro vaikučio, mes turimus tris vos suvaldom, ypač kai ima muštis biggrin.gif
Ai, šiaip labai pakeičiau nuomonę apie šeimą ir gyvenimą per visą tą laiką. Dabar galiu pasakyti taip: kai šalia mylimas žmogutis, kai abiems rūpi graži ateitis, yra bendrų svajonių, net ir tas susilaikymas tikrai nieko tokio. Mes dabar susilaikom vaisingomis dienomis ir nieko thumbup.gif skiriam kitokio dėmesio vienas kitam tuo metu, vis kur nors nulekiam, knygutes lovoj paskaitom vienas kitam, filmus pasižiūrim, apsikabinam dažniau ir tas laikas praeina nepastebimai thumbup.gif na o paskui būna labai smagu, kai atrandam, kad va vėl galima ir mylėtis biggrin.gif blush2.gif wub.gif O dar juokinga, atsimenat, kaip aš vis taip kritiškai vertindavau krikščionybę, KB. Ir prisikalbėjau lotuliukas.gif MB - nuoširdžiai tikintis, o vienas geriausių jo draugų - kunigas. Tai va, ką kartais padaro meilė wub.gif
na, o dėl NŠP pačių dalykų, labai džiaugiuosi, kad mano ciklai tapo reguliarūs, kas 29-30d. jau šeši tokie thumbup.gif tai patogiau naudoti NŠP.
Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2012 03 22, 17:54)
smalsute, o implantacija/pastojimas rodytu trifazi grafika? fertilitis raso, kad nebutinai visais atvejais, o kaip tu manai?

Nebūtinai. Būna visaip. Yra net toks dalykas kaip "implantation dip" (pakrenta BT implantacijos metu, kažkur 5-6 DPO.) tačiau, bent jau mano ciklai labai dažnai su tais "implantation dip'ais" ir trifaziai, man nebūnant nestuke.gif ir aš esu mačius n keistų nestuke.gif grafikų, kurie nėra trifaziai ir be tų "implantation dip".
Atsakyti
tai as zinau, kad tas dip ir buna pries pat pakilima, jau taip vadinama auksciausiaji pakilima visam cikle.... g.gif taigi, dip su trifaziu nesipjauna.

horo, sveikinu...ne i tema, bet visgi, ar ne per anksti? na tikekimes, nemegstu moralizuoti nei man kai moralizuoja. bet sakoma, nuo vieno ant kito-jei greitai supuolama, tai visos bedos nuo anu santykiu pareina ant nauju, cia niekur nedingsi.
o kaip tavo ex, nepavydi dar?
siaip, del tikejimo tai dziugu-kad bent daugiau kai kuriu tikejimo faktu priemei sirdimi ir kunu....
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 03 22, 17:54)

O dėl ko turėtų būti būtinai? mastau.gif

QUOTE(Horo @ 2012 03 22, 18:37)
Mes dabar susilaikom vaisingomis dienomis ir nieko  thumbup.gif

MB - nuoširdžiai tikintis, o vienas geriausių jo draugų - kunigas.

Nuoširdus tikėjimas ir NŠP praktikavimas su svetima moterimi... Originalu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 22 kovo 2012 - 21:59
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2012 03 22, 13:04)
Neturėjau tam laiko. smile.gif Apžvalgos man šiandien nebeatidaro (kaip ir suri katai), o patį straipsnį parsisiunčiau (turiu galimybę nemokamai), bet norint ką nors protingo pasakyti apie 10 psl. mokslinio teksto, vien akimis permesti irgi nepakanka.

Ką toks atradimas galėtų pakeisti NŠP srityje, likau nesupratusi, o kad mokslas dar labai daug ko nežino, manau yra nenuginčijamas faktas. (Viską žino tik kai kurie gydytojai - iš plačios asmeninės, giminių bei pažįstamų patirties, farmacininkų finansuojamų konferencijų medžiagos ir pacienčių pavirkavimų, kaip jos pastojo nėštumo neva vengdamos "natūraliai" biggrin.gif )

Radau tą pačią apžvalgą kitame tinklapį, jį gal normaliai atidarys My Webpage
Nors gal čia iš vis ne vieta moksliniais straipsniais švaistytis, ne visoms juk bus suprantama ir įdomu, tai kas mane domina ne vien kaip moterį, norinčią pažinti savo vaisingumą, bet ir kaip jauną mokslininkę blush2.gif
Kaip tai galėtų įtakoti NŠP? Dabar niekaip. Va, kai išsiaiškins signalus in vivo, tada gal ir galės kažką pakeisti. Pvz., būtų rimtas mokslinis pagrindimas to, kuo mes dabar naudojamės, tada visokios farmacininkų "apšviestos" ginės negalės aiškint apie ovuliacijas iš malonumo smile.gif Na, bet jei tyrėjus lydės sėkmė, tai gal po kokių 5 metų sulauksim rezultatų, o jei ne, teks ilgiau laukt smile.gif
Iš tiesų dabar net nežinau, ką norėjau šituo pasakyt doh.gif per kelias savaites supuolė man daug atsiskaitymų universitete, mažai miego, griežta ginė ir dar tas straipsnis, tai ir susivėlė mintys smile.gif
Atsakyti