Aš GK uždarumo-atvirumo nevertinu, nes jis pas mane visada atviras, seku tik kietumą ir aukštį gal čia nieko blogo ane..
QUOTE(klaara @ 2012 03 08, 22:42)
O ką reiškia"užsidaro" pagal jus?Matau esat gimdžiusi,tai yra tikimybė,jog pilnai užsidaręs jis nebūna-reikia išmokti pažinti,kada labiau atviras,o kada-tik šiek tiek
na ne. dukart pagimdžiau natūraliai, bet antroj ciklo pusėj būna kaip užmūrytas.
kadangi penktadienį tikrai buvo atviras ir mikštas, o mmm turėjo ateit šeštadienį-sekmadienį, padariau išvadą, kad O vėlavo dėl žindymo ir ateis kažkada 4 NT neigiami, o kaklelis šią sav. visiškai uždaras ir tikrai kietas.
tiesa, matuoju vakarais apie 16tą val.
QUOTE(teplė @ 2012 03 09, 15:55)
na ne. dukart pagimdžiau natūraliai, bet antroj ciklo pusėj būna kaip užmūrytas.
kadangi penktadienį tikrai buvo atviras ir mikštas, o mmm turėjo ateit šeštadienį-sekmadienį, padariau išvadą, kad O vėlavo dėl žindymo ir ateis kažkada 4 NT neigiami, o kaklelis šią sav. visiškai uždaras ir tikrai kietas.
tfu, tikrinu apie 16tą valandą
sis ciklas su liga. idomu, kaip galima "atrenimuot" simptotermini metoda? kada BT pakils realiai pirmasyk beliks tik speliot, tuomet lieka gleives ar ne?
14ciklo d. buvo 38.6
15ciklo d. buvo 37.1
siandien, 16ciklo diena 36.7? jau lyg temp neturiu, turi buti vadinama ta bazine temperatura, bet gal dar organizmas po ligos...siaip zemuju temperaturu vertes pas mane 36.5- 36.6. taigi, jei snd 36.7? ar jau cia koks pakilimas? ziuresiu toliau.
14ciklo d. buvo 38.6
15ciklo d. buvo 37.1
siandien, 16ciklo diena 36.7? jau lyg temp neturiu, turi buti vadinama ta bazine temperatura, bet gal dar organizmas po ligos...siaip zemuju temperaturu vertes pas mane 36.5- 36.6. taigi, jei snd 36.7? ar jau cia koks pakilimas? ziuresiu toliau.
QUOTE(given444 @ 2012 03 15, 09:58)
...
Man kaip tik praeito ciklo ovuliacija sutapo su liga, tai tiesiog laukiau dar 3 dienas, kad įsitikint, jog temperatūra pakilus dėl O na ir žinoma kiti požymiai.
Šis mano ciklas toks su daug prasnūdimų nežinau, kaip čia taip gavosi.
Įprastas matavimo laikas - 06,30. 13 CD matuota 07,10, 14 CD - 7,00, 16 CD - 9,00 , 20 CD - 7,00... 17 CD dariau 'eksperimentą', irgi pamatavau papildomai 9,00, temperatūros vertė 36,45, tai galima numanyt kad ir 16 CD turėjo būti daug mažesnė.. Iš pradžių atrodė, tiek gleivės, tiek GK visiškai nevaisingi nuo 19 CD, bet temperatūra vis nekyla, pasibraižiau grafikiuką ir žiūriu, kad gi jei ryt trečia temeperatūra būtų bent 36,5, tai kaip ir patvirtintų, kad O įvyko?
snd 18ciklo diena ir vel uzfiksavau pirmaji temp pakilima.
jau trecias ciklas, kai lygiai 18diena pakyla temp. ar ir kitoms taip buna reguliariai pirmasis pakilimas? idomu.
jau trecias ciklas, kai lygiai 18diena pakyla temp. ar ir kitoms taip buna reguliariai pirmasis pakilimas? idomu.
QUOTE(given444 @ 2012 03 17, 09:23)
snd 18ciklo diena ir vel uzfiksavau pirmaji temp pakilima.
Man iš 8 ciklų 5 pirmas pakilimas užfiksuotas 19 CD Gal ir šį ciklą taip, bet, deja, praleidau 18 CD matavimą.
Parodau ir aš savo pirmojo bandymo stebėt save po gimdymo rezultatą:
15 CD BT. išmesta, nes buvau sunegalavus ir temp. buvo pakilus. Bet tą dieną taip žiauriai šoną skaudėjo, kad vos judintis galėjau . Tai dabar jau taip išeina, kad nevaisinga poovuliacinė fazė prasideda ketvirtos dienos vakarą, kol nežinau ar mano liuteininė fazė trunka 10 ir daugiau dienų?
Aną ciklą nematavau BT, bet pagal GK ir gleives O turėjo būt 17 ar 18 CD įvykus, o mmm prasidėjo po 10 ar 11 dienų. Bet to neįskaitau į rimtus stebėjimus.
15 CD BT. išmesta, nes buvau sunegalavus ir temp. buvo pakilus. Bet tą dieną taip žiauriai šoną skaudėjo, kad vos judintis galėjau . Tai dabar jau taip išeina, kad nevaisinga poovuliacinė fazė prasideda ketvirtos dienos vakarą, kol nežinau ar mano liuteininė fazė trunka 10 ir daugiau dienų?
Aną ciklą nematavau BT, bet pagal GK ir gleives O turėjo būt 17 ar 18 CD įvykus, o mmm prasidėjo po 10 ar 11 dienų. Bet to neįskaitau į rimtus stebėjimus.
Turbūt neverta kaskart dubliuoti informacijos , tad kviečiu apsilankyti jau veikiančiame NŠP naujienų skyrelyje:
nšpinfo.lt/naujienos
P.S. Galima ir prenumeruoti
nšpinfo.lt/naujienos
P.S. Galima ir prenumeruoti
Labutis visoms
Kaip sekasi? Vėl temelė pritilus šiek tiek, bet čia turbūt dėl to, kad sekasi gerai ir yra kitų rūpesčių
Aš prieš kelias dienas lankiausi pas naują ginekologę. Kol rengiausi, ji manęs paklausė, ar vartoju KT, atsakiau, kad nebe, tada ji į mane pasisuko "pastoti nori?", sakau "ne", "o tai kaip saugotės?", "mokomės natūralaus planavimo". O tada išgirdau, kad jokio natūralaus būti negali ir kad vieną kartą ir visiems laikams atsiminčiau, kad ovuliacija gali įvykti bet kada orgazmo metu Klausinėti plačiau neturėjau noro, tai tiesiog nutylėjau.
Pasimetus aš truputį dabar. Rodos kiek skaičiau šią temą, neužtikau nė vienos pastojusios, laikantis visų NŠP taisyklių, o štai pastujusių saugantis KT ir net spiralėm yra, bet kita vertus dar tikrai nekankamai mūsų organizmas ištirtas. Va kokią naujieną teko skaityti: anksčiau manyta, kad mergaitės gimsta jau turėdamos visas, tik dar nesubrendusias, kiaušialąstes, bet vasario mėn. Nature žurnale publikuotas straipsnis apie tai, kaip iš moterų kiaušidžių išskirtos kamininės ląstelės, kurios gali daugintis in vitro ir spontaniškai produkuoti kiaušialąstes (kol kas rašo, kad spontaniškai, bet manau, kad vėliau vis tik bus rasta, kokie veiksniai lemia jų diferenciaciją šita linkme). Čia nuoroda į straipsnio apžvalgą kitame žurnale, kuri yra laisvai prieinama, Nature straipsnis yra mokamas (nuoroda šito straipnio pabaigoje), bet aš būtent jį ir perskaičiau.
Kaip sekasi? Vėl temelė pritilus šiek tiek, bet čia turbūt dėl to, kad sekasi gerai ir yra kitų rūpesčių
Aš prieš kelias dienas lankiausi pas naują ginekologę. Kol rengiausi, ji manęs paklausė, ar vartoju KT, atsakiau, kad nebe, tada ji į mane pasisuko "pastoti nori?", sakau "ne", "o tai kaip saugotės?", "mokomės natūralaus planavimo". O tada išgirdau, kad jokio natūralaus būti negali ir kad vieną kartą ir visiems laikams atsiminčiau, kad ovuliacija gali įvykti bet kada orgazmo metu Klausinėti plačiau neturėjau noro, tai tiesiog nutylėjau.
Pasimetus aš truputį dabar. Rodos kiek skaičiau šią temą, neužtikau nė vienos pastojusios, laikantis visų NŠP taisyklių, o štai pastujusių saugantis KT ir net spiralėm yra, bet kita vertus dar tikrai nekankamai mūsų organizmas ištirtas. Va kokią naujieną teko skaityti: anksčiau manyta, kad mergaitės gimsta jau turėdamos visas, tik dar nesubrendusias, kiaušialąstes, bet vasario mėn. Nature žurnale publikuotas straipsnis apie tai, kaip iš moterų kiaušidžių išskirtos kamininės ląstelės, kurios gali daugintis in vitro ir spontaniškai produkuoti kiaušialąstes (kol kas rašo, kad spontaniškai, bet manau, kad vėliau vis tik bus rasta, kokie veiksniai lemia jų diferenciaciją šita linkme). Čia nuoroda į straipsnio apžvalgą kitame žurnale, kuri yra laisvai prieinama, Nature straipsnis yra mokamas (nuoroda šito straipnio pabaigoje), bet aš būtent jį ir perskaičiau.
"ovuliacija gali įvykti bet kada orgazmo metu" - sutikčiau su teiginiu, jei tuomet yra vaisingos dienos ir kiaušialąstė yra subrendusi ir O turi jau vykti. Kokia gali būti ovuliacija, jei kiaušialąstė dar nesubrendusi. Ji turi subręsti ir "išsprogti" (pasišalinti) iš kiaušialąstės. O po O, organizmas nebrandina daugiau kiaušialąsčių iki mmm, tam trukdo hormoninė sistema. Jei taip būtų, kad orgazmo metu O vyktų, tai pasauly nevaisingumo nebūtų. Nes nemanau, kad vaikų susilaukti negalinčios poros nepatiria orgazmo. Kažkada jau buvo tokia diskusija. Manau, kad gydytoja nori atbaidyt nuo NŠP. Aš penktadienį irgi keliausiu pas ginę, žiūrėsiu ką ji sakys. Nes tikriausiai vėl KT ar spiralę siūlys. O mes su vyru nusprendėm ir toliau stebėt mano vaisingumą. Taip priimtiniau, pigiau, nekenkia sveikatai, jei laikysimės taisyklių, jokio netyčiuko nebus (nu jeigu atsiras, vadinasi taip turėjo nutikti ).