Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingumo pažinimu grįsti metodai IX

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2012 09 06, 18:18)
Na spėk kiek šioje temoje galėtų atsirasti tokių, kurios pasakytų - neverta biggrin.gif

Tik tuos šposus su programomis, kurios Tau "apskaičiuoja vaisingas dienas", tai baik... scare.gif  Ne programa, o Tu turi nustatyti savo vaisingosios fazės ribas, ir ne skaičiuodama, o stebėdama vaisingumo požymius.

Bazinės kūno temperatūros matuoti dar nebandei? mastau.gif

na as suprantu, kad skaiciavimai apytikriai 4u.gif as kol kas tik stebiu ir ne, dar nebandziau temperaturos matuoti
Atsakyti
Pincius, labai neblogai, kad ciklai jau vyksta, tai manau, kaip Smalsutė pametėjo mintį, labai neblogai būtų pradėti matuoti BT, nes tai objektyvus požymis, taip turėsit laisvą ciklo dalį nuo temperatūros pakilimo iki sekančių mėnesinių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2012 09 06, 22:01)
Pincius, labai neblogai, kad ciklai jau vyksta, tai manau, kaip Smalsutė pametėjo mintį, labai neblogai būtų pradėti matuoti BT, nes tai objektyvus požymis, taip turėsit laisvą ciklo dalį nuo temperatūros pakilimo iki sekančių mėnesinių 4u.gif

na jau brandinu tokia minti, juolab, kad kasdien tenka tuo paciu metu keltis 4u.gif
Atsakyti
Pincius, ir aš noriu tave padrąsinti - save irgi tuo pačiu smile.gif Praėjusį ciklą pirmą kartą išbadėm antrąją nevaisingumo fazę - tiesą sakant, man psichologiškai tikrai nebuvo lengva įveikti baimės barjerą blush2.gif bet įveikiau, ir paskui su nerimu laukiau mmm (o, bet sulaukiau, tad, manau, palaipsniui vis labiau imsiu savimi pasitikėti - aš džiaugiuosi atradusi NŠP 4u.gif Manau,kuo toliau, tuo labiau imsiu pasikliauti šio metodo taisyklėmis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulyčiukas @ 2012 09 07, 08:31)
Pincius, ir aš noriu tave padrąsinti - save irgi tuo pačiu smile.gif Praėjusį ciklą pirmą kartą išbadėm antrąją nevaisingumo fazę - tiesą sakant, man psichologiškai tikrai nebuvo lengva įveikti baimės barjerą blush2.gif bet įveikiau, ir paskui su nerimu laukiau mmm (o, bet sulaukiau, tad, manau, palaipsniui vis labiau imsiu savimi pasitikėti - aš džiaugiuosi atradusi NŠP 4u.gif Manau,kuo toliau, tuo labiau imsiu pasikliauti šio metodo taisyklėmis smile.gif

vat as irgi galvoju, kad reikes "prasilauzti" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pincius @ 2012 09 07, 16:00)
vat as irgi galvoju, kad reikes "prasilauzti"  biggrin.gif

O tai ko dabar bijoti? g.gif
Jei tvarkingai matuoji BT, uzfiksuoji pakilima reikalinga, sulauki saugaus vakaro, kai jau kiausialaste tikrai nebegyva g.gif Tai KO bijoti, juk jau nebera ka apvaisinti?
Atsakyti
QUOTE(Ingutevi @ 2012 09 07, 15:05)
O tai ko dabar bijoti?  g.gif
Jei tvarkingai matuoji BT, uzfiksuoji pakilima reikalinga, sulauki saugaus vakaro, kai jau kiausialaste tikrai nebegyva  g.gif Tai KO bijoti, juk jau nebera ka apvaisinti?

na cia labiau isprusimo reikalas, man dar viska isikirtsi reikia, jus cia jau isnagrinejusios viska, as dar tik bandau "ivaldyti" si metoda 4u.gif man dar viskas nauja, uztai ir ieskau bendraminciu, kurie patartu, padrasintu atsakytu i iskilusius klausimus mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
pincius - tai drasiai viska, kas neaisku, rasyk cia. Bandysim atsakyt, kiek galima detaliau ir issamiau! 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smarty_978: 07 rugsėjo 2012 - 15:51
oi mergos mergynos, baikit su savo issidirbinejimais. jokiu polivitaminu - tikras sh, domekites literatura isvis kas tai per brudas.
o vaiku lyties selekcija - brr - gal ne sitame skyriuje. suprantu, noooorisi, daug ko norisi, gal net man, bet nemanot kad i vaiko pasamone iskart nuses tokios jusu mintys. bus pradetas berniukas o jus dar 4menesius INTENSYVIAI svajosit apie girl..............kaip JAM jaustis?

niu ka, o as skaiciuoju jau 47CD. 5toji liuteinines fazes diena.
idomu, idomu, kas su mano organizmu darosi.... ax.gif moksliskai vien stebet. dar tokio ilgo ciklo nebuvo gyvenime. visi kiti ciklai 28-32dienos.
vyrai to patiria apie save... bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 08 rugsėjo 2012 - 06:34
given444, aš manau, kad tai todėl kad numetei svorio. Stebėk ir saugok save! Kaip Tavo nagų, plaukų būklė?
O aš apmąstymuose... Vakar su MB, įsivėlėm į diskusiją dėl nestuke.gif , kada tai reiktų pradėti ir t.t. Kaip būtų paprasta, jei vaikai imtų ir atsirastų, kada jiems laikas. Bet aš manau, kad naudojant NŠP tokių dalykų nebūna. Nes naudojant mano liberalųjį, daug kartų kritikuotą metodą, kaip pernelyg rizikingą, per šešerius metus nė karto neplanuotai nepastojau. Taigi, mano nuomone, laikantis taisyklių neplanuotas nestuke.gif sunkiai tikėtinas ir aš NŠP nuoširdžiai labiau pasitikiu negu kontracepsija.
Taigi, situacija pas mus šeimoje tokia, kad mudu su MB kartu turim tris darželinio amžiaus vyrukus. Ir vis kalbam apie bendrą mažylį. MB labai nori 2 metų bėgyje (visgi perkalbėjom dėl ateinančio vasario), bet nesu tikra, kad esu pasiruošusi tam. Iš tiesų, kuo esi vyresnė, o gal brandesnė asmenybė, tuo atsakingiau žiūri į motinystę. Man tikriausiai pasisekė, kad iš aplinkos nejaučiu jokio spaudimo, kad sukūrus naują šeimą reikėtų joje bendrų vaikų. Tačiau geriau pamąsčius, juk vyro ir moters santykių prasmė ir tikslas - vaikai, tąsa ir t.t. Tačiau kartais širdimi jaučiu, kad man galbūt gana dviejų savų vaikučių plius vyro sūnaus. Tačiau taip nemano MB.
*Jis nuo pat vaikystės norėjo turėti 2 vaikus, tuo tarpu aš... aš visada galvojau, kad turėsiu jų dagiau nei vidurkis mūsų šalyje. Bet nesu prisirišus prie kokio nors skaičiaus. Taigi, MB nori įvykdyti savo numatytąjį planą biggrin.gif
* Jis sako, kad vaikutį reikėtų turėti ne už ilgo. Jo argumentai tokie, kad tarp vaikų nebūtų labai didelis skirtumas. Jie pastočiau po naujųjų, tai tarp mažiuko ir dabartinių mažiukų skirtumas būtų 5 metai, taigi, jie dar turėtų šiokių tokių bendrų interesų. Aš kiek pamenu, žaisdavau su savo 4 metais jaunesniu broliuku, bet mano pusseserė visai nenorėdavo būti su savo 5 metais jaunesne seserimi. Atsimenu teta mums liepdavo ją prižiūrėti lotuliukas.gif o mūsų vienintelė svajonė būdavo ją kur nors nugrūsti, nes ji trukdydavo mūsų žaidimams. Taigi, manyčiau, kad pradėti kūdikį dėl vaikų... nemanau, kad tą reikėtų daryti.
* Jis taip pat sako, kad laikas greitai bėga ir ant nosies jam 40-imt ax.gif Ir jis nenori būti senu tėčiu, bet asmeniškai aš pati niekur neįžvelgiu problemos. Kad kiekvienas vaikas turėtų tokį tėtį... Mano buvęs vyras 13 metų jaunesnis, bet turėjo mažiau jėgų ir energijos ir šiaip kasdieninei veiklai ir veiklai su vaikais. Be to jo tėvai vyresnio amžiaus ir jis norėtų, kad jie dar pasidžiaugtų anūku/anūke. Aš nuoširdžiai norėčiau to paties.
* Jo buvusi žmona, kaip tik naujoje savo šeimoje pagimdė vaikutį. Ir MB kalba apie tai, kad ir norėtų, kad ir tėčio šeimoje jo sūnus turėtų brolį/sesę, o aš manau, kad šeimos kūrimas atsakingas reikalas ir čia ne vieta žiūrėjimui į kitas šeimas. Vaikas neturi atsirasti todėl, kad brolis ar sesuo kitoje šeimoje turi brolių/seserų. Tai ne varžybos, kur skaičiuojami taškai.
* Jis taip pat kalba, kad mūsų vaikai suartėtų, turėdami bendrą sesutę/broliuką. Lygiai taip mes priartėtume vienas prie kito vaikų, nes tai būtų ne tik vyro/žmonos vaikas, bet ir Tavo vaiko brolis.
* Na ir paskutinis jo pats "svariausias" argumentas, kad būtent tokią jis įsivaizdavo savo vaikiuko mamą, kokia esu. Ir jam būtų be galo malonu vaiką auginti su tokia jam labai patinkančia ir mylima jo mama blush2.gif wub.gif
O aš pati abejoju... Tikrai ne dėl savo vyro. Man jis thumbup.gif Kitaip tikrai nebūčiau susiejusi su juo savo gyvenimo, bet... beveik 4 metus auginau savo pametinukus nedarnioje šeimoje, plius studijavau ir dirbau vienu metu, o aną žiemą jie man prasirgo ir man vienai buvo nelengva, o dabar kai paūgėjo ir eina į darželį šiek tiek atsipučiau, taip smagu, galiu iš namų išeiti kada noriu ir ne tik darbo reikalais, be to man dar liko du metai studijų (nors aš planuoju toliau mokytis kol mane laikys universitete biggrin.gif ), tiek kad mokausi neakivaizdžiai ir vaikai mokslams, bent jau man netrukdo, juolab, kad MB darbo grafikas toks, kad jis labai daug laiko praleidžia namie. O ir sportuoti man dabar taip smagu, plius gavau naują darbą, tai irgi įdomu. Ir nejaučiu to "alkio" lėliukui... ir nenoriu, kad kūdikis būtų priemonė tvirtinti šeimą. Gal aš ir klystu..O Jūsų kokie komentarai? Ką manot apie tokią situaciją? Ką patartumėte?
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2012 09 08, 19:52)
O Jūsų kokie komentarai? Ką manot apie tokią situaciją? Ką patartumėte?

Klausyti širdelės... wub.gif Ir kai tikrai nori vaikiuko, tai jokie argumentai (nei už, nei prieš) nebereikalingi.
Iš to ką perskaičiau, tai sakyčiau, kad dar leiskit sau pagyventi..gal po pusmečio pajusit tokį alkį kūdikėliui, būsit 'visko išragavusi' toje laisvėje, kurią suteikia nauja šeima, kad kūdikėlis nebesukels jokių abejonių sėjančių minčių..tiesiog lauksitės ir jausit pilnatvę 4u.gif
Aš suprantu jūsų vyrą ir man atrodo, kad jo meilė anksčiau ar vėliau jus palenks bendrai atžalėlei wub.gif

Aš kurį laiką vis svyravau..tai saugojuos, tai ne..su tokia rizika "et, Dievas duotų, tai tikrai auginčiau", lyg pati negalėčiau galutinai apsispręsti ax.gif Ir praėjo kiek laiko, mažajam keturi metukai..staiga supratau, kad nebelauksiu kol "duos", o stengsiuos kviesti visa širdimi, siela tą mažylį.
Mano vyrui virš 40, jis tobulas tėtis! Nereik bijot amžiaus ir vaikai mylės besąlygiškai, nežiūrėdami nei į pasą, nei į raukšleles mirksiukas.gif
Atsakyti
HORO istikro labai sunku ka ir pasakyti, mes pvz. su vyru irgi siom dienom kalbejom apie seimos pagausinima, tiksliau as jam "propagavau" o gal labiau pasakojau apie NŠP...o prie jo grizau todel, kad grynai pries pora dienu is anytos patyriau spaudima detis spirale doh.gif del kitu priezasciu, bet su labai panasiais nestumo pradziai simptomais pries pora savaiciu patekau i ligonine ir manes tiesiai sviesiai gydytojas paklause ar nesu nescia, as pasakiau, kad nemanau, bet kad niekada neatmetu tokios galimybes, nes ne vienuolyne gyvenu...tai moteriskei tiek skaudejo tas reikalas, nes turim jau tris vaikus, tai ji jaute pareiga mane paprotinti su spirale doh.gif pasijutau pazeminta, kaip nesamoninga ir neatsakinga asmenybe, kuria vos ne sterilizuoti reikia...juolab, kad manau, kad tai visiskai ne jos reikalas, kiek ir kada mes su vyru norim tu vaiku tureti...ir griztant prie seimos planavimo vyras neslepia, kad dar noretu vaiku, o man del HORO minetu priezasciu jau nesinori...tiesa mano mazoji dar vos pusantru ir ji atsirado po nemazo laiko tarpo po pirmuju vaiku, primieji pametiniai...ir as jau buvau pajutusi ta laime, kai vaikai kazkiek laiko praleidizia darzelyje, kai jau yra savarankiski, jiem nebereikia uzpakalio plauti ir pan., juolab, kad iki trecio nestumo irgi buvau pradejusi dirbti ir man labai patiko...taigi maziuke pasibelde, kai jai reikejo, kiek netiketai

tai nezinau ar kas atsakys i toki klausima...tavo vyro argumentai svarus tikrai ir gana logiski, bet...jei tu jauti ir manau, kad ne laikas, tai irgi svarbu, nes mes visos zinom, kad mamos psichologine bukle yra labai svarbi...as asmeniskai dabar nenoriu ir kol kas man atrodo, kad vaiku gana...bet tikrai neneigiu, kad ateityje galiu ju ir uzsinoreti, bet tai turi buti be jokio spaudimo manau... 4u.gif
Atsakyti