Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingumo pažinimu grįsti metodai IX

va va, man irgi idomu, ka ten Semeta "isrado" biggrin.gif

http://www.15min.lt/...aite-599-233536

„Būsimiems tėvams dažnai patariu neklausti gydytojų dar negimusio kūdikio lyties. Jos vis tiek nepakeisite, o kada planuosite kitą nėštumą, paskambinkite man, pasakysiu, ką ir kaip daryti, kad gimtų norimos lyties mažylis. Metodas efektyvus ir seniai žinomas“, – šypsodamasis sako daugiau nei dvidešimtmetį Nėščiųjų sveikatingumo mokyklai vadovaujantis akušeris ginekologas Romualdas Šemeta.
Atsakyti
Hmm, kažkaip netikiu, kad būtų įmanoma ką pakeisti 4u.gif Tiesą sakant, kaip aš susilaukiau vyresnėlio: pirmadienį buvo mylu-mylu, o BT pakilo ketvirtadienį ir ką gi - gimė bernužėlis biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutės,
dėl kūdikio lyties, teko girdėti tokią teoriją:

amerikiečių mokslininkai nustatė, kad vaiko lytį lemia motinos ar vyro kraujo šviežumas vaiko "darymo" metus/mėnesį. Jie teigia, kad vyro kraujas atsinaujina (pasikeičia ten kažkokios ląstelės) kas tris metus nuo gimimo, o moters - kas keturis. Jei moters kraujas tą momentą, kai ji pastoja, yra šviežesnis, tai bus mergytė, jei vyro - berniukas. Kad būtų aiškiau, pateiksiu pavyzdį.Sakykim, abu tėvai gimė 1980 metais (moteris sausį, vyras - spalį). Kadangi vyro kraujas keičiasi kas tris metus, tai jo kraujas bus šviežiausias: 1983, 1986, 1989, 1992, 1995, 1998, 2001, 2004, 2007 m. spalio mėnesiais ir t.t. moters kraujas bus atsinaujinęs: 1984, 1988, 1992, 1996, 2000, 2004, 2008 sausio mėnesiais ir t.t. Reiškia, kad jei ši pora dabar pastotų, jiems gimtų mergytė, nes šiuo metu moters kraujas yra šviežesnis (jis atsinaujino šių metų sausio, o vyro kraujas paskutinį kartą atsinaujino 2007 m. spalį, taigi yra ne toks šviežias kaip moters). Jei ši pora pastotų 2004 m.,(tais metais atsinaujino abiejų partnerių kraujas), tai nustatinėjant vaiko lytį dėmesį reiktų atkreipti
į pastojimo mėnesį, pvz. jei pastojo liepą, tai vėl bus mergytė, nes juk moteris gimė sausį, jos kraujas liepą jau bus atsinaujinęs, o vyras gimė spalį, reiškia jo kraujas visai pasenęs).

Didžiąja dalimi ši teorija pasitvirtina - daug kas bandė skaičiuoti.
Atsakyti
na, net pasiskaiciavau pagal sita teorija... tai dukryte kaip ir pasiteisina, o va dabar seseliu mokslas vel zada dukryte, nors turetu but berniukas pagal situos skaiciavimus... zodziu, isitikinsiu gruodi, bet panasu, kad mano atvejis nepateisina sito metodo.... kaip kitoms?
Atsakyti
QUOTE(smarty_978 @ 2012 09 06, 11:51)
na, net pasiskaiciavau pagal sita teorija... tai dukryte kaip ir pasiteisina, o va dabar seseliu mokslas vel zada dukryte, nors turetu but berniukas pagal situos skaiciavimus... zodziu, isitikinsiu gruodi, bet panasu, kad mano atvejis nepateisina sito metodo.... kaip kitoms?

Gal ir yra tiesos šioje teorijoje, bet, manau, kad, be viso to yra daugiau veiksnių, kurie turi įtakos kraujo atsinaujinimui.. Pvz., jei kuris nors vienas iš sutuoktinių turėjo operaciją ar pan., arba yra kraujo donoras, jo kraujas juk turėtų atsinaujinti po operacijos arba minėtos procedūros g.gif Tuomet reikėtų ir į tai atsižvelgti...
Atsakyti
Man ginė skaičiavo pagal šitą teoriją ir sakė, kad mergaitės susilaukt nėr šansų lotuliukas.gif Berniukus mano gal ir galima pritempt, bet maždaug vyro tada buvo pora mėnesių 'šviežesnis'. biggrin.gif
Atsakyti
ai, nu tai jei galima priskaiciuot, kad va gimdymas ir su tuo susijes kraujavimas jau operacija ( nors kraujo neperpyle)...ir po to kraujas atsinaujina.... nu tai tada gal... bet tada del tos donorystes nesusiveda galai - vyras donoras, mazdaug kas pusmeti, na, karta per metus tikrai duoda... tai turetu but vieni berniukai biggrin.gif zodziu.... biggrin.gif
Atsakyti
Aušriuke, bet fiziologiškai tokia teorija neturi jokio pagrindo 4u.gif kūdikio lytį lemia tėtis, t.y. apvaisinimo metu kiaušialąstę apvaisins X ar Y chomosomą turintis spermatozoidas, mama kaip ir neturėtų turėti įtakos, tačiau... prieš kelis metukus man ginekologė pasakojo, kad dabar ima sklandyti teorija, jog kiaušialąstė praleidžia ne visus spermatozoidus, t.y. taip pat vyksta šiokia tokia selekcija. Tada peršasi idėja, jog galėtų turėti įtakos kažkoks veiksnys veikiantis ir mamos kūną, pav. kokia nors dieta ar pan g.gif
Atsakyti
HORO sveikinu ir zaviuosi tokiu jusu noru 4u.gif tikiuosi, kad jusu sauniai seimynai viskas puikiai pavyks, linkiu zavios damutes i vyru buri 4u.gif gal ir ne visai si tema tinkama bus mano issisakymams, taciau mane labai domina naturalus seimos planavimo metodas, kaip galimybe apsisaugoti nuo nestumo
kol kas stebejau savo menesiniu cikla, jis pas mane buvo naujas(praejus metams po gimdymo prasidejo menesines), vedziau kelndoriu ir mano menesines buvo reguliarios, programa man apskaiciuoja galimas vaisingas dienas, dar paskutini menesi pradejau stebeti isskyras...dabar vel ciklas kazkiek keisis, nes netiketai turejau nutraukti maitinima, todel ciklas siek tike issiderino...zodziu apie ka as cia...labai noreciau minciu, padrasinimu 4u.gif labai nenoriu kontraceptiniu priemoniu, siuo metu su vyru saugomes tik sargiais...turim tris vikucius, ir siuo metu daugiau nenorim, kaip sakot ar verta kliautis siuo metodu 4u.gif
Atsakyti
Pincius - as po dukros gimimo sekmingai naudojau NSP ( simptoterminis metodas, jokiu barjeriniu kontraceptiku) visa pogimdyvini ir maitinimo perioda, o baigus maitinti labai lengvai suplanavom antra. Zodziu, metodas tikrai vertas naudoti, praktikuoti ir pasitiketi. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(smarty_978 @ 2012 09 06, 16:42)
Pincius - as po dukros gimimo sekmingai naudojau NSP ( simptoterminis metodas, jokiu barjeriniu kontraceptiku) visa pogimdyvini ir maitinimo perioda, o baigus maitinti labai lengvai suplanavom antra. Zodziu, metodas tikrai vertas naudoti, praktikuoti ir pasitiketi.  4u.gif 4u.gif 4u.gif

aciu uz greita atsakyma 4u.gif manau mums su vyru prireiks ir laiko ir drasos naudotis siuo metodu, bet kazka daryti reikia, nes pabodo kaskart jaudintis del galimo nestumo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pincius @ 2012 09 06, 17:24)
kol kas stebejau savo menesiniu cikla, jis pas mane buvo naujas(praejus metams po gimdymo prasidejo menesines), vedziau kelndoriu ir mano menesines buvo reguliarios, programa man apskaiciuoja galimas vaisingas dienas, dar paskutini menesi pradejau stebeti isskyras...dabar vel ciklas kazkiek keisis, nes netiketai turejau nutraukti maitinima, todel ciklas siek tike issiderino...zodziu apie ka as cia...labai noreciau minciu, padrasinimu  4u.gif  labai nenoriu kontraceptiniu priemoniu, siuo metu su vyru saugomes tik sargiais...turim tris vikucius, ir siuo metu daugiau nenorim, kaip sakot ar verta kliautis siuo metodu  4u.gif

Na spėk kiek šioje temoje galėtų atsirasti tokių, kurios pasakytų - neverta biggrin.gif

Tik tuos šposus su programomis, kurios Tau "apskaičiuoja vaisingas dienas", tai baik... scare.gif Ne programa, o Tu turi nustatyti savo vaisingosios fazės ribas, ir ne skaičiuodama, o stebėdama vaisingumo požymius.

Bazinės kūno temperatūros matuoti dar nebandei? mastau.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 06 rugsėjo 2012 - 18:19