Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingumo pažinimu grįsti metodai IX

QUOTE(smarty_978 @ 2012 08 20, 11:18)
g.gif nes bent is ideto ciklo - tai BT neatrodo tvarkinga... na, tarsi kartais matuojama teisingai, o kartais ne. panasiai esu maciusi tu, kurie dirba pamainini darba ir miegojimo/poilsio ritmas nera pastovus. taip pat tu, kurie pvz savaitgaliais patingi tuo paciu laiku pasimatuoti. o kad sveikam organizmui butu sitaip - gana neiprasta.
o kaip si cikla iki siol? kaip su gleivemis ir BT? Pvz ar pirmoje ciklo puseje temperaturos buvo mazdaug panasiam lygyje, kreive mazdaug tolygi? ar ir toliau tesiasi tokie sokinejimai?  g.gif

Teisingai matuoju visada. Dar tyčia pasirinkau prie nieko nepririštą gan ankstyvą laiką, kad pasimatavusi galėčiau toliau miegoti. Be to niekas nei BT matavime, nei darbo laike, tvarkaraštyje nesikeitė, ir iki šiol buvo gan aiškūs pakilimai, ir gan aiški riba tarp temperatūrų prieš O (svyruoja nuo 36,2 iki 36,5) ir po (nuo 36,6 iki 36,9). O jei būna kas ne taip (ar nemiga, ar koks baliukas, ar mažai miego, arba pramiegu), tai pasižymiu.

Rodau šį ciklą. 16CD matuota gerokai vėliau. (Iš 20 ciklų vėliausias pakilimas yra buvęs 17CD.)
user posted image
Atsakyti
QUOTE(nesigilink @ 2012 08 20, 19:36)
Teisingai matuoju visada. Dar tyčia pasirinkau prie nieko nepririštą gan ankstyvą laiką, kad pasimatavusi galėčiau toliau miegoti. Be to niekas nei BT matavime, nei darbo laike, tvarkaraštyje nesikeitė, ir iki šiol buvo gan aiškūs pakilimai, ir gan aiški riba tarp temperatūrų prieš O (svyruoja nuo 36,2 iki 36,5) ir po (nuo 36,6 iki 36,9). O jei būna kas ne taip (ar nemiga, ar koks baliukas, ar mažai miego, arba pramiegu), tai pasižymiu.

Rodau šį ciklą. 16CD matuota gerokai vėliau. (Iš 20 ciklų vėliausias pakilimas yra buvęs 17CD.)
user posted image

sitas ciklas kol kas aiskesnis g.gif - na BT nuo 13CD sekancias kelias dienas aukstesne, nei sesias dienas iki 13CD. tai va tada ir skaiciuociau BT pakilima. Pagal gleives, kiek suprantu, mintys apie O yra 13aCD. g.gif tai kaip ir viskas susiveda. g.gif
Atsakyti
user posted image
Kaip manot, ar galiu pasitikėti? Pati tai sutikčiau, kad BT kilt pradėjo 19 CD. Bet pagal gleives reikia dar vieną dieną laukti. Tom dienom, kai BT yra 36,6, mano mažoji naktį blogai miegodavo, tai ir mano miegas toks paviršutiniškas būdavo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Garbanelele: 22 rugpjūčio 2012 - 11:47
QUOTE(Garbanelele @ 2012 08 22, 09:44)
user posted image
Kaip manot, ar galiu pasitikėti? Pati tai sutikčiau, kad BT kilt pradėjo 19 CD. Bet pagal gleives reikia dar vieną dieną laukti. Tom dienom, kai BT yra 36,6, mano mažoji naktį blogai miegodavo, tai ir mano miegas toks paviršutiniškas būdavo.

Palaukti dar viena diena, t.y. jei tesiasi sausumas/gleiviu dziuvimas, rytoj vakare prasides nevaisingas periodas.
Atsakyti
sveikos, tyliai seku temą ir bandau išmokti tų visų stebėjimų.
turiu sūnelį metukų, kuris vis dar nemiega naktimis, tai miegas nėra labai ramus.
norėjau paklausti, ar būtinai temperatūrą reikia matuoti būtent 6 ryto? paprasčiausia man reiktų nusistatyti žadintuvą ir prižadinti visus, MB jautriai miega, irgi nuo sūnaus buinėjimo atsibunda, sunkiai beužnmiega, jau nekalbant apie tą pirdžių doh.gif

tarkim, aš kasdien keliuosi 9 ryto, tai jau nebegrai būtų matuoti 9?
Atsakyti
Simuonele, o kur pasakyta, kad būtinai reikia matuot 6val? biggrin.gif Matuok kada tau patogu, jei tik tas laikas atitinka taisykles, t.y. iškart atsibudus, po bent keletos val. miego ir kiekvieną dieną tuo pačiu metu. Tik kažkaip abejoju, kad atsibundi 9 val. g.gif Dėl neramaus miego nepergyvenk, pasižymėk, jei tikrai nerami naktis buvo, bet labai gali būti, kad tai neturės įtakos temp duomenims (na gerai, man asmeniškai neturėjo) biggrin.gif Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(simuonele @ 2012 08 23, 09:18)
sveikos, tyliai seku temą ir bandau išmokti tų visų stebėjimų.
turiu sūnelį metukų, kuris vis dar nemiega naktimis, tai miegas nėra labai ramus.
norėjau paklausti, ar būtinai temperatūrą reikia matuoti būtent 6 ryto? paprasčiausia man reiktų nusistatyti žadintuvą ir prižadinti visus, MB jautriai miega, irgi nuo sūnaus buinėjimo atsibunda, sunkiai beužnmiega, jau nekalbant apie tą pirdžių  doh.gif

tarkim, aš kasdien keliuosi 9 ryto, tai jau nebegrai būtų matuoti 9?

oi, tikrai nera nustatyto matavimo laiko smile.gif pvz as matuodavau 5.15a, nes tuo metu keldavausi i darba smile.gifsmile.gifsmile.gif
labai individualus dalykas - pasirink toki laika, kai zinai, kad visada tuo metu arba keliesi arba dar miegi - jei tai visada 9a - na, tai ir matuok 8.45 smile.gif
svarbiausia kiek galima matuoti visada tuo paciu metu bent po 4iu valandu poilsio, nieko nevalgius negerus ir geriau nejudejus tas 4ias valandas (nors ejimas i WC leidziamas smile.gif ). Pati pamatysi - pabandyk matuoti, ir jei temperatugos "gula" mazdaug tolygiai - viskas OK!
Atsakyti
QUOTE(werde @ 2012 08 23, 12:07)
Simuonele, o kur pasakyta, kad būtinai reikia matuot 6val?  biggrin.gif Matuok kada tau patogu, jei tik tas laikas atitinka taisykles, t.y. iškart atsibudus, po bent keletos val. miego ir kiekvieną dieną tuo pačiu metu. Tik kažkaip abejoju, kad atsibundi 9 val.  g.gif  Dėl neramaus miego nepergyvenk, pasižymėk, jei tikrai nerami naktis buvo, bet labai gali būti, kad tai neturės įtakos temp duomenims (na gerai, man asmeniškai neturėjo)  biggrin.gif Sėkmės  4u.gif

QUOTE(smarty_978 @ 2012 08 23, 12:24)
oi, tikrai nera nustatyto matavimo laiko smile.gif pvz as matuodavau 5.15a, nes tuo metu keldavausi i darba smile.gifsmile.gifsmile.gif
labai individualus dalykas - pasirink toki laika, kai zinai, kad visada tuo metu arba keliesi arba dar miegi - jei tai visada 9a - na, tai ir matuok 8.45 smile.gif
svarbiausia kiek galima matuoti visada tuo paciu metu bent po 4iu valandu poilsio, nieko nevalgius negerus ir geriau nejudejus tas 4ias valandas (nors ejimas i WC leidziamas smile.gif ). Pati pamatysi - pabandyk matuoti, ir jei temperatugos "gula" mazdaug tolygiai - viskas OK!

dėkui už atsakymus.
tai tada gerai smile.gif

aš skaičiau čia forume, kad dauguma moterų nusistato laikrodį ir dauguma labai anksti, tai iš sugalvojau, kad gal reikia anksti smile.gif bet turbūt tai dėl gyvenimo būdo smile.gif

o 9h irgi su žadintuvu keliuosi, kitaip turbūt iki 10-10,30 miegočiau. vyras atsikelia su dukryte pusryčiauti, į darbą jam tik 13h, o mes su mažuoju dar miegam, nes dažniausia jis geriausiai ryte miega, ti ir leidžia mums pamiegoti, sako gaila žadinti, kad ramiai miegat.
dėl to mūsų rytas tik 9h prasideda smile.gif

Atsakyti
Labas vakaras smile.gif vel pradejau matout BT smile.gif ka manot apie grafika? user posted image ax.gif
Atsakyti
va pas mane irgi gleives jau kadaise rodo, kad O praejo... bet kol temperatura nepakyla su B bijau laisvai kontaktuot biggrin.gif
fertilicio nemoku7 ikelt..tai bandau tevu darzelio nuoroda
Atsakyti
QUOTE(Akva17 @ 2012 08 23, 16:44)
Labas vakaras smile.gif vel pradejau matout BT smile.gif ka manot apie grafika? user posted image  ax.gif

g.gif nu viskas butu aisku, jei ne tos gleives 23/24CD. g.gif
As tikriausiai sau brezciau temperaturos pakilima nuo 20CD....

QUOTE(Browny @ 2012 08 23, 17:45)
va pas mane irgi gleives jau kadaise rodo, kad O praejo... bet kol temperatura nepakyla su B bijau laisvai kontaktuot biggrin.gif
fertilicio nemoku7 ikelt..tai bandau tevu darzelio nuoroda

na, mano akimis, "saugus periodas" prasidejo vakar vakare.
T kilimas nuo 13CD, zemesne T linija tada 36.9C, aukstesne T linija 37.3C. Pagal gleives Peak day gaunasi 12CD. tai pridedam keturias - 16CD teperatura 37, zemiau aukstesnes T linijos, tai laukiam dar para... ir gaunasi - vakar nuo vakaro jau saugu.
Atsakyti
QUOTE(smarty_978 @ 2012 08 24, 10:52)
na, mano akimis, "saugus periodas" prasidejo vakar vakare.
T kilimas nuo 13CD, zemesne T linija tada 36.9C, aukstesne T linija 37.3C. Pagal gleives Peak day gaunasi 12CD. tai pridedam keturias - 16CD teperatura 37, zemiau aukstesnes T linijos, tai laukiam dar para... ir gaunasi - vakar nuo vakaro jau saugu.

bet tai va atrodo gleives baigia ir turetu laikytis pakilus.. bet ko ana nukrito... tai vat tokie makalvimai ir trukdo tvirtai jaustis... biggrin.gif na, dar kazkaip reik pradet ir ismokt GK metoda... vis man, kazkaip sunku prisiverst.
Atsakyti