Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingumo pažinimu grįsti metodai IX

QUOTE(given444 @ 2012 07 23, 14:50)
Kas dar naudoja Doeringo taisykle F fazeje? man si taisykle logiskesne nei minus 20/21. g.gif

tai kad jos viena kitai nepriestarauja g.gif
as zymedavausi grafikuose pagal visas taisykles ( shortest cycle ( tai cia ta minus 20), doering, last dry day) paskutine Ios fazes diena. ir pamaciau, kad man dazniausiai Ia faze baigiasi anksciau, nei pagal doering'a ( atsiranda gleiviu). kazkur tarpiuky tarp pagal shortest cycle ir pagal doering'a. tai ka - kai tais ciklais, kai noredavosi papildomu garantiju, kad siurprizu tikrai nebus, save grieztindavau - shortest cycle taisykle ir po to save laikydavau esancia vaisingoje fazeje. Mano ciklas budavo 28 dienos ( tai pagal shortest cycle Ia faze 1-6 CD), first day of temperature rise 16CD ( tai pagal doering Ia faze 1-9CD).
Atsakyti
O man taip pat nelabai ta taisykle trumpiausias ciklas - 21, nes jei liuteinine faze 16 dienu, tada labai pavojingai priartejama prie vaisingu dienu. O pati asmeniskai dar kitaip darau: anksciausiai vaisingojo tipo gleives per visa savo gyvenima esu pastebejusi 11CD. Todel si ciklo laika laikau absoliucia riba, nuo kada negalima jokiu neatsargiu mylu-mylu. Apsidraudimui pridedu 3 dienas, todel nuo 8 CD atsargiai gyvenu 4u.gif jei matuoju BT, jos matavimus taip pat pradedu nuo sio laiko, kad speciau surinkti 6 zemas temperaturas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Horo: 24 liepos 2012 - 13:49
Horo, bet juk sita taisykle galima naudotis tik tada, jei yra vadinamos sausos dienos. jei yra gleiviu - is karto laikoma, kad esi vaisingam periode.... tai jei ovuliacija anksti cikle, tai anksti pasirodys ir gleives... ir tada sita taisykle nebegali buti taikoma.... g.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2012 07 22, 15:17)
Kreitono modelio sistema paremta tik gleivių stebėjimu - su BKT ji neturi nieko bendra.

taip, Kreitona ne ten itraukiau, kur reikia.... ax.gif

merginos, man Doeringo taisykle daug pranasesne uz kitas. ir ji kaip atlygis toms, kurios matuoja BT, t.y.daro papildoma darba. nes minus 20/21 - juk gali pasiskaiciuoti bet kas. bet zinoti pirmaja pakilimo BT diena - tai zinoti savo unikalu cikla.

smarty, Doeringo taisykle geriau, nes jei tarkim, liuteinine faze ir taip trumpa-9ar10dienu (myletis daug netenka), tai minus 20/21 labai apriboja tave net ir F fazeje(vel stop mylejimuisi). o Doeringo - apribotu ne taip.
pavyzdys.
trumpiausias ciklas - 26dienos.
pagal minus 20 taisykle, 6diena - paskutinioji nevaisinga.
o Doeringas atsizvelgia i svarbiausia dalyka - BKT kilima. gal ovuliacija vyksta pas tave veliau, ne ciklo vidury, bei atatinkamai veliau kyla BKT ir pan. taigi, pirmoji kilimo diena buna 17 ar 18 (kaip pas mane, tarkim.) na, anksciausiai - 16d. taigi, valio.
16minus7=9diena, paskutinioji nevaisinga (aisku, jei nera gleiviu).
man visuomet gaunasi 2/3 dienu skirtumas taikant abi sias taisykles, ir su Doeringu man tikrai tiksliau. gleives pas mane atsiradan dar veliau, 10 ar 11diena. taigi....
ar aiskiau dabar? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 24 liepos 2012 - 16:46
QUOTE(Horo @ 2012 07 22, 22:37)
Taigi, klaidos nepadariau, tiesiog nematuodama BT be reikalo sunerimau.

Taip išeitų, kad pirma pamatei, jog įtartinai nesutampa vaisingumo požymiai (23 CD krūtų jautrumas, 25 CD rytą - juntamas BKT pakilimas, kai manei, kad O seniai įvykusi), o tik paskui (nuo 25 CD), kai jau buvai sunerimusi, pradėjote nebesisaugoti? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 07 23, 17:50)
smalsute, apie koki metoda suplakima ir rizikas kalbi? nesupratau. as kaiptik uz kuo daugiau apsaugu.

Kad jau esam apie tai kalbėjusios - pvz. apie vidinio ir išorinio gleivių vertinimo derinį (kada tai padeda, kada gali net ir trukdyti), apie temperatūrinio metodo ir simptoterminio metodo temperatūrinio komponento skirtumus, apie n kitų taisyklių niuansų, trikdžių, kuriuos būtina įvertinti ir t.t. Renkantis "kas priimtiniau", dėl žinių ir/ar patirties stokos galima ir katę maiše nusipirkti.
Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2012 07 23, 17:50)
niekaip nerandu tos Doering minus 8 taisykles internete. bet savo uzrasuose aiskiai pasirzymejau; minus 7 ir minus 8. minus 8 - logiskai, kai turi maziau ciklu(t.y. 6) , o minus 7 (kai jau turi stebimus 12ciklu). tie uzrasai, dabar pamenu, buvo daromi tiesiog skaitant senas jusu temas, nuo pirmos iki 9tos skaiciau, naktimis, visa sausio men ir dar vasari... oi, daug darbo buvo ax.gif tikiuos nesuklydau.

Visai gali būti, kad tai buvo net ir mano pačios pamąstymas, bet tikrai tik pamąstymo forma.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2012 07 25, 18:25)
Kad jau esam apie tai kalbėjusios - pvz. apie vidinio ir išorinio gleivių vertinimo derinį (kada tai padeda, kada gali net ir trukdyti), apie temperatūrinio metodo ir simptoterminio metodo temperatūrinio komponento skirtumus, apie n kitų taisyklių niuansų, trikdžių, kuriuos būtina įvertinti ir t.t. Renkantis "kas priimtiniau", dėl žinių ir/ar patirties stokos galima ir katę maiše nusipirkti.

va VA, PANASIAI APIE TA AS IR KALBEJAU... man kartais atrodo, kad jus saves nebepazinsit tiek visko bandancios ,,pritaikyt" sau. DB given uzsiciklina ant Kretono arba ant skaiciu derinio (kalbu apie smasutes pamastymus su skaiciu atemimu..) ir psio - iesko knisa, nors gali tokiu dalyku ir nebuti biggrin.gif aplamai, given - paprasciau i viska ziurek 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2012 07 25, 17:49)
Taip išeitų, kad pirma pamatei, jog įtartinai nesutampa vaisingumo požymiai (23 CD krūtų jautrumas, 25 CD rytą - juntamas BKT pakilimas, kai manei, kad O seniai įvykusi), o tik paskui (nuo 25 CD), kai jau buvai sunerimusi, pradėjote nebesisaugoti? unsure.gif

ne taip supratai - krutines jautrumas, bent jau man - butent ir atsiranda po ovuliacijos. Taciau sio pozymio pasireiskimo laikas skiriasi. Man taip ir nutiko si cikla - teisingai pagal gleives ir GK nustaciau vaisinga laika, bet sutrikau pajutusi (.)(.) mauduli, kuris man paprastai buna is karto po ovuliacijos. Si karta krutine mausti pradejo veliau, likus savaitei iki mmm.
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2012 07 26, 11:35)
ne taip supratai

Aš skaitau nuosekliai - iš pradžių kone laukeisi, išvardinai "nesaugių" santykių datas, paskui jau paaiškėjo, kad tie santykiai visgi buvo naudojant NLA, ką ir šiaip praktikuojate vaisinguoju metu, o galiausiai, nors jau buvo tapę neramu, ėmėte nebesisaugoti ir NLA. Na bet vardan teigiamos atmosferos temoje geriau logikos čia turbūt neieškoti. 4u.gif
Atsakyti
Labutis visoms 4u.gif
Atėjau pasitarti dėl neaiškaus ciklo ax.gif Po mm kiek anksčiau nei įprasta sulaukiau vaisingų gleivių (gal tam įtakos turėjo agnucastono vartojimas???), pamaniau, kad bus trumpesnis ciklas (beveik prieš metus yra buvęs ciklas, kai temperatūra pakilo 15 CD, o ne 19-21 CD kaip kitais ciklais), net ir apsidžiaugiau, kad į kelionę išsiruosiu jau be jokių termometrų blush2.gif bet taip nenutiko... liepos 12 išskridau į Europos pietus ir prasidėjo naktinis karas su oro kondicionierium (be jo negaliu miegot - karšta, įjungiu - per daug šaldo, kad ir kokią temp. jam nustatau). Gleivės ir toliau išliko vaisingo tipo tomis dienos, kai jas matydavau (kitom dienom ištisai mirkau baseine ar jūroj). Kaklelis irgi užsispyrusiai laikėsi, rodydamas galimą vaisingumą. Liepos 19 grįžau į Lietuvą ir iškart pasigavau peršalimą doh.gif Porą dienų nežiurėjau požymių, paskui pagaliau ir gleivės tapo nebevaisingo tipo, ir kaklelis sukietėjo ir nusileido. Dar kelionės metu speneliai tapo jautrūs, antradienį maudė pilvą kaip prieš pat mm, trečiadienį jau galvojau, kad pramuš (jei 18 CD pirma pakilusi, tai būtų įpratos trukmės liuteinė fazė), bet pasirodė tik koks sriubinis šaukštas kraujo, vakar vėl maudė, šiandien kaklelis jau suminkštėjo, prasivėrė, gal jau kūnas ruošiasi išsivalyt smile.gif ir spenelių jautrumas beveik dingo.
Bet esmė tai tokia: kelionė turėjo būti kupina kūniškos meilės (povestuvinė juk blush2.gif ), bet išdrįsom tik 2 kartus ir tik saugantis gumom, ir iki šiol nesuprantu, ar buvo O, jei buvo, tai kurią dieną laikyti pirma pakilusios temp...

user posted image

Uploaded with ImageShack.us
Atsakyti
Žaliaakei raganėlei nuoširdžiausi sveikinimai vestuvių proga 4u.gif Aš esu kelis mėnesius naudojusi agnucastoną, dėl nereguliaraus ciklo. Kiek teko domėtis šiuo preparatu, jo poveikis nėra greitas, o ir ar ciklas tapo daugiau reguliarus negalėčiau teigti, nes labai greitai pastojau. Man pačiai manau labiausiai padeda nakvišų aliejus ir žuvų taukai, o gal užaugau pagaliau tiesiog biggrin.gif , nes dabar negaliu patikėti, bet mano mmm absoliučiai reguliarios thumbup.gif
Vis dėlto, manyčiau, kad ovuliacija ir bus įvykusi kaip visada vėliau apie 20CD 4u.gif Tiesiog tokiose neaiškiose situacijose, bent jau pati labiausiai remiuosi gimdos kaklelio kitimu ir gleivėmis, nes ir BT nors ir objektyvus požymis, tačiau gali būti įtakotas įvairiausių veiksnių. Iš kitos pusės ir gleivės intensyviai maudantis ir mirkstant vandenyje gali būti neįprastos 4u.gif tačiau bent jau man, labai padeda gimdos kaklelio stebėjimas tokiose neaiškiose situacijose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Horo: 27 liepos 2012 - 12:09
QUOTE(Browny @ 2012 07 26, 04:22)
DB given uzsiciklina ant Kretono arba ant skaiciu derinio (kalbu apie smasutes pamastymus su skaiciu atemimu..) ir psio - iesko knisa, nors gali tokiu dalyku ir nebuti biggrin.gif aplamai, given - paprasciau i viska ziurek  4u.gif

blink.gif blink.gif nesupratau?? apie kreitona isvis nieko nenusimanau, vis bandau papulti i kreitono seminarus, ir niekaip biggrin.gif
man priimtiniausiais dvigubo patikrinimo metodas, - simptoterminis - kuris ir yra pats populiariausias smile.gif kas negerai? kazko cia manes, browny, nesupranti...as nieko neknisu ir nesiknaisioju.
uzduodu klausimus, apmastymus ir siaip. tik pastebejau, kad sis skyrelis klausimu nelabai megsta. g.gif smalsute turi (galbut) daugiausia ziniu, bet atsakineja kazkaip nuolat be nuotaikos, popikciai arba...ai, nzn smile.gif nesupyk, smalsute, jei ka smile.gif arba tiesiog...nekantriai.
Atsakyti