Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingumo pažinimu grįsti metodai IX

o jusu neuzknisa sitaip va eksperimentuot ir sukt galva del kipley, CCL, gleiviu metodo ir kt.. na , suprantu smalsute yra mokytoja, smarty yra mokytoja - jos turi daugiau zinot, pvz as sau taikau temperaturini ir gleiviu metoda ir galvos nebesuku biggrin.gif o cia tiek apie kipliu metoda priraset, kad man grizusiai po atostogu galva susisuko doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Browny: 21 liepos 2012 - 06:36
QUOTE(Horo @ 2012 07 20, 21:32)
drinks_cheers.gif
Na, o as sulaukiau savo dienu smile.gif Siame cikle vel imsiuosi matavimu 4u.gif viso ciklo nematuosiu, darysiu stai kaip: trumpiausias ciklas -21 pradesiu matavimus ir baigsiu sulaukusi aiskaus pakilimo, manau bus siek tiek tiksliau, nei vien gleiviu ir gimdos kaklelio stebejimas.

kitaip tariant,shirt shot,kaip angliskai sakoma....na va, o gyreis kad ant bilingso perejei...

browny, nera jokiu Kippley metodo.tiek Kippley, tiek kreitonas - visi kalba tiek apie gleives,tiek apie temperatura - taisykliu nnn, atsirenki kas tau geriau.
Atsakyti
Ai, galvoju bus tiksliau 4u.gif Bet neilgai matuosiu, nes neuzilgo planuosim nestuke.gif wub.gif dabar nestuke.gif irgi butu nudziugines, bet truputi laiko geriau atideti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 07 21, 17:17)
browny, nera jokiu Kippley metodo.tiek Kippley, tiek kreitonas - visi kalba tiek apie gleives,tiek apie temperatura - taisykliu nnn, atsirenki kas tau geriau.

tai zinau, bet gi sakau visgi kiekvienas atsirenka kas sau tinka, tik va jus tiek vargstat kas ka dare ir bandot sau pritaikyt... aisku kiekvienas ciklas yra kitoks, del to reikia daug zinot ir gali but kad kiekviena cikla vis kitaip pritaikai smile.gif bet va man sociai kazkaip uztenka tu dvieju metodu ir ramu... net nebekvarsinu galvos del kitu metodu... smile.gif
Atsakyti
Aš tai laikausi tokios idėjos: svarbiausia gerai suvokti vaisingumo mechanizmą, t.y. kada ir kaip gali pastoti, na o tada protingai elgiesi taip, kad gyvenimas klostytųsi taip, kaip pati pageidauji 4u.gif Bent jau mano tikslas yra kuo minimaliau kažką darant atpažinti vaisingas dienas, o į taisykles įvairių mokyklų žiūriu daugiau kaip į rekomendacijas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Horo: 22 liepos 2012 - 14:07
bet horo,pagal tavo nelaimingus atsitinkimus, kiek pASAKOjai,ir vis nepastodavai-mistika...as buciau pastojus visais kartais...tyurbut mano vaisingumas aukstesnis,gleives gal kitokios, ir taip toliau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 07 22, 16:16)
bet horo,pagal tavo nelaimingus atsitinkimus, kiek pASAKOjai,ir vis nepastodavai-mistika...as buciau pastojus visais kartais...tyurbut mano vaisingumas aukstesnis,gleives gal kitokios, ir taip toliau  ax.gif

g.gif pastojau abu kartus nesunkiai. Gal tiesiog man pačiai viskas labai grėsmingai atrodo. šį kartą nebuvo jokios realios grėsmės nestuke.gif nesuklydau nustatydama vaisingas dienas, o tuo metu, kai jos buvo vaisingos naudojom NLA. Man yra nutikęs ne vienas nemalonus įvykis su gumutėmis, tačiau daugelis gumučių yra priteptos spermicidiniais lubrikantais ir kaip rodo mano asmeninė patirtis, tai tikriausiai gana efektyvu plyšimo atveju. Tačiau... niekada negali atmesti galimybės, kad vis dėlto gali būti ir kažkas ne taip unsure.gif bet kiek matuodavau BT ji gražiai man kyla, kad ciklai ovuliaciniai parodo ir (.)(.) reakcija. Tai manau esu sveika ir tikiuosi, kai ateis laikas lengvai nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2012 07 14, 18:13)
Žodžiu jau 8 mėn mano mmm, labai reguliarios piko diena visada būdavo 16CD, kuo aš labai džiaugiausi. Taigi ir šį ciklą nuo 12CD stebėjau kiek tąsesnes gleives, 16CD buvo sausa, taigi aš pamaniau, kad  thumbup.gif viskas kaip įprasta ir dar labiau  thumbup.gif man pasirodė, kad va , kaip šaunu, šį ciklą neskauda man (.)(.). 18CD mudu su MB, pradėjom vis vienas kitu pasidžiaugti, tai vyko 18, 19, 21, 23, 24 CD. 23CD dieną pajaučiau, kad mano (.)(.) vis dėlto jautresni blink.gif  na, o 25 CD ir temperatūra kilo dar stipriau

QUOTE(Horo @ 2012 07 22, 17:16)
nesuklydau nustatydama vaisingas dienas, o tuo metu, kai jos buvo vaisingos naudojom NLA.

Jei tai nėra vaisingojo lango ribų nustatymo klaida, tai kaip tuomet tai pavadintum? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 22 liepos 2012 - 17:17
QUOTE(given444 @ 2012 07 21, 17:17)

Kreitono modelio sistema paremta tik gleivių stebėjimu - su BKT ji neturi nieko bendra.

Žinoma yra daug metodų ir nei vienas nepretenduoja į absoliučią tiesą, bet jau geriau išmanyti kaip taikyti vieną vienintelį metodą, nei pasidaryti kokteilį iš kažko "atsirinkto", nesuvokiant, kad kai kurios sudedamosios dalys yra nesuderinamos tarpusavyje. Metodų maišymas yra rizikinga praktika.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2012 07 22, 17:56)
Jei tai nėra vaisingojo lango ribų nustatymo klaida, tai kaip tuomet tai pavadintum? g.gif

Manau, kad lygiai kaip netolygiai kyla BT, lygiai taip pat organizmas reaguoja ir į kitą progesterono sukeltą reiškinį - krūtinės maudulį, papilnėjimo jausmą. Šis mano ciklas truko, tiek, kiek įprastai trunka mano ciklai - 30 dienų. Mano geltonkūnio fazė niekada nebuvo trumpesnė nei 13 dienų, po gimdymo teturėjau kelis tokius ciklus. Taigi, žvelgiant į šio ciklo storiją išvada tokia, kad ovuliacija vėliausiai vyko 17CD, bet aš manau, kad ji buvo anksčiau, bent jau pagal mano gleivių užrašus 4u.gif Taigi, klaidos nepadariau, tiesiog nematuodama BT be reikalo sunerimau.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2012 07 22, 18:17)

Žinoma yra daug metodų ir nei vienas nepretenduoja į absoliučią tiesą, bet jau geriau išmanyti kaip taikyti vieną vienintelį metodą, nei pasidaryti kokteilį iš kažko "atsirinkto", nesuvokiant, kad kai kurios sudedamosios dalys yra nesuderinamos tarpusavyje. Metodų maišymas yra rizikinga praktika.

tai va as ir sakau, ar ne geriausia pasirinkt viena ar du metodus, labiausia joms tinkamus ir juos ,,ismokti", pritaikyti savo kunui (nekalbu apie NSP mokytojus, o apie moteris, kurios sako, kad nsp sudetinga, ne joms ir pan...). o as dar keleta ciklu planuoju matuot temperatura, o veliau apsistosiu ties gleivem-pas mane jos lb informatyvios smile.gif ...esant reikalui termometra pasiimsiu smile.gif
Atsakyti
browny, nesuprantu ka nori pasakyti. taigi, dauguma ir naudojam simptotermini metoda: gleivesplius temperatura. dvigubas patikrinimas visada geriau nei viengubas.

smalsute, apie koki metoda suplakima ir rizikas kalbi? nesupratau. as kaiptik uz kuo daugiau apsaugu.

niekaip nerandu tos Doering minus 8 taisykles internete. bet savo uzrasuose aiskiai pasirzymejau; minus 7 ir minus 8. minus 8 - logiskai, kai turi maziau ciklu(t.y. 6) , o minus 7 (kai jau turi stebimus 12ciklu). tie uzrasai, dabar pamenu, buvo daromi tiesiog skaitant senas jusu temas, nuo pirmos iki 9tos skaiciau, naktimis, visa sausio men ir dar vasari... oi, daug darbo buvo ax.gif tikiuos nesuklydau.
o gal suklydau tame kad:
vien teigia, kad:
pirmoji BKT pakilimo diena minus 7 = pirmoji vaisinga diena
arba
pirmoji BKT pakilimo diena minus 8 = paskutine nevaisinga diena

gal cia bus tas?

Kas dar naudoja Doeringo taisykle F fazeje? man si taisykle logiskesne nei minus 20/21. g.gif
Atsakyti