Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingumo pažinimu grįsti metodai IX

QUOTE(smarty_978 @ 2012 07 16, 12:17)
pagal ta metoda, kuri mudu su vyru mokemes ir siuo metu ruosiames tapt mokytojais

Mokysite Kippley metodo? bigsmile.gif Bet į Lietuvą parmigruoti turbūt nesiruošiate?
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2012 07 16, 13:25)
Na, pas mane tas metodas, toks asmeniškai modifikuotas blush2.gif Iš tiesų vaisingumo pažinimu užsiimu labai seniai - nuo pat paauglystės, todėl jį taikau gal ir kiek per drąsiai blush2.gif Kodėl dvi paros, o ne trys? Todėl, kad moksliškai įrodyta jog praėjus daugiau nei 12-24h po ovuliacijos pastoti nebeįmanoma, todėl aš taip ir taikau šį metodą. Tiesa, šiuo metu pastoti nelabai ir bijau 4u.gif Nemanau, kad taip būtų galima daryti, jei  nestuke.gif būtų ypač nepageidaujamas ir sugriautų ateities planus.

aa... supratau. aciu uz paaiskinima! 4u.gif
na, musu metode trys paros butent del to, kad gali buti ovuliacija is abieju kiausidziu ( statistiskai kazkur kas 6as moters ciklas sitaip...) - na, ir tada sunku tiksliai nustatyti, kada butent velyvesne ovuliacija ivyko... tai apsidraudimui prideda ta post-ovuliacini vaisinga laika. sitaip dideja metodo efektyvumas...

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2012 07 16, 13:26)
Mokysite Kippley metodo? bigsmile.gif Bet į Lietuvą parmigruoti turbūt nesiruošiate?

Taip taip, bandom tapti Symptothermal - modifikuoto Kippley metodo mokytojais (pagal musu plana turim baigt mokymus iki antro vaikiuko gimimo tongue.gif ) smile.gif o i Lietuva grizt planu yra. na, yra didelis noras kokias 2014ais parkeliaut "suvisam". tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(smarty_978 @ 2012 07 16, 17:10)
Taip taip, bandom tapti Symptothermal - modifikuoto Kippley metodo mokytojais

Kippley metodo, kuris dar modifikuotas unsure.gif ar simptoterminio metodo, kuris modifikuotas pagal Kippley? g.gif Maniau, kad CCL moko originalaus Kippley metodo. mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2012 07 16, 15:05)
Kippley metodo, kuris dar modifikuotas unsure.gif ar simptoterminio metodo, kuris modifikuotas pagal Kippley? g.gif Maniau, kad CCL moko originalaus Kippley metodo. mastau.gif

CCL pries keleta metu modifikavo ta originaluji Kippley metoda (esme lieka ta pati, bet keletas taikomu taisykliu buvo perfrazuotos... pvz patch rule. ir galutinis modifikuoto metodo patikimumas didesnis pagal ju atliktus tyrimus, nei originalaus Kippley) ir dabar ji vadina simptoteriminiu/modified Kippley. Na, kad butu aisku, kada kalbama apie 1971-aisiais suformuluota Kippley metoda ir CCL modifikuota 2004-uju jo versija.... ir nuo 2004-uju CCL moko ta modifikuota Kippley. o koks skirtumas tarp ju mokomo simptoterminio metodo ir kitur mokomo simptoterminio metodo - as nezinau... bet reikes pasigilint. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2012 07 16, 16:25)
Kodėl dvi paros, o ne trys? Todėl, kad moksliškai įrodyta jog praėjus daugiau nei 12-24h po ovuliacijos pastoti nebeįmanoma, todėl aš taip ir taikau šį metodą.

Įsigijai ultragarso aparatą? mastau.gif Priešingu atveju... na susimildama, kiek gi galima žmonėms pudrinti smegenis? doh.gif Be šio mokslinio fakto yra n kitų mokslinių faktų - kad ovuliacijos 12 val. intervalu gali įvykti dvi, kad gleivių piko diena gali būti prieš ovuliaciją, bet gali - ir porą dienų po, kad net BKT kilimas gali vėluoti, bet gali pagal taisykles susidėlioti taip, jog pirmoji jau šiek tiek pakilusios BKT diena bus dar iki O. Krūtų jautrumas yra tik orientacinis požymis, be kita ko, Tave pačią pavedęs jau ne kartą. Tai kur gi tas tikslus atskaitos taškas, po kurio antros dienos vakaras - jau nevaisingas?

Kiek prisimenu, šią savo metodo modifikaciją įvedei atradusi dviejų dienų metodą - taip, skaičius 2 ten paminėtas, bet kalba ne apie antrą dieną po gleivių piko, o apie antrą dieną, kai moteris nebepastebi visiškai jokių gleivių. Daugeliui moterų po piko tik pakinta gleivių pobūdis, o išnyksta gleivės (jei išnyksta) tik dar po keletos dienų, taigi tokiu būdu vėlyvosios nevaisingosios fazės pradžia ne ankstesnė, kaip atrodo gerai neįsiskaičius, o kaip tik gerokai nusikelia.

Beje pažįstu moterį, kuri pastojo antrąjį pakilusios BKT vakarą (ne dėl eksperimentavimo - tiesiog apsiriko).
Papildyta:
QUOTE(smarty_978 @ 2012 07 16, 18:17)
esme lieka ta pati, bet keletas taikomu taisykliu buvo perfrazuotos... pvz patch rule

Labai įdomu - gal gali parašyti tą naująją formuluotę?

Ir dar labai domintų Doering'o taisyklė - spėju, kad ji irgi modifikuota?
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2012 07 16, 15:43)
Labai įdomu - gal gali parašyti tą naująją formuluotę?

Ir dar labai domintų Doering'o taisyklė - spėju, kad ji irgi modifikuota?

aha, Doering'a irgi modifikavo.
pareisiu namo - paziuresiu, kaip jos ten tiksliai dabar formuluojamos, ir parasysiu. nenoriu suklaidint, bo jau kuris laikas neteko ju praktiskai taikyti, nes esu nestuke.gif . ax.gif
Atsakyti
Na, esme tokia, kad pastojimas negalimas, jei nera vaisingojo tipo gleiviu. Todel man ir iskilo klausimas, ar imanoma pastoti sergant pienlige. Visa savo lytini gyvenima laikiausi nuostatos tokios, kad jei matau aisku skirtuma: sausumo pojuti, nusileidusi ir uzdara gimdos kakleli darau isvada, kad tuo metu esu nevaisinga. Kol kas ne karto nepastojau taip begyvendama, tai darau isvada, kad man taip gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(smarty_978 @ 2012 07 16, 18:48)
aha, Doering'a irgi modifikavo.
pareisiu namo - paziuresiu, kaip jos ten tiksliai dabar formuluojamos, ir parasysiu. nenoriu suklaidint, bo jau kuris laikas neteko ju praktiskai taikyti, nes esu  nestuke.gif . ax.gif

Lauksiu 4u.gif (O čia trumputė videopažintis su šio metodo kūrėjais ax.gif )

Kviečiu visas dalyvauti geriausio NŠP videopristatymo rinkimuose 4u.gif
Atsakyti
pudrinti smegenis? g.gif smalsute, kas per zodynas vel su Horo... juk Horo taiko tai grynai sau, manau forumietes atsirinks. gerai, kad viska per-aiskini is naujo. bet tona kita naudok-kaip ir mane kazkada subarei... blush2.gif

man dar klausimas-jei tarkim, neturiu termometro (arba nenaudoju temperaturinio metodo), ir stai sis mano ciklas anovuliacinis, ka rodytu mano gleives? kitaip tariant, jei naudoji Kippley ar Bilings metodus, tai ar tikrai nepakilusi temperatura koreliuoja su gleivemis, kitaip tariant - triju sausu dienu nesusidaro, gleives tai tasios tai vel ju ner 1-2dienas...nes kaip moterys, kurios nematuoja BT supranta, kad joms nevyksta O? turbut toks anovuliacinis periodas jas nervina, ar kaip biggrin.gif g.gif
Atsakyti
smalsute - is karto atsiprasau - pamirsau paziuret vakar vakare i protingas CCL knygas.... paziuresiu si vakara ir tada parasysiu apie tas taisykles. smile.gif

QUOTE(given444 @ 2012 07 17, 05:44)
man dar klausimas-jei tarkim, neturiu termometro (arba nenaudoju temperaturinio metodo), ir stai sis mano ciklas anovuliacinis, ka rodytu mano gleives? kitaip tariant, jei naudoji Kippley ar Bilings metodus, tai ar tikrai nepakilusi temperatura koreliuoja su gleivemis, kitaip tariant - triju sausu dienu nesusidaro, gleives tai tasios tai vel ju ner 1-2dienas...nes kaip moterys, kurios nematuoja BT supranta, kad joms nevyksta O? turbut toks anovuliacinis periodas jas nervina, ar kaip  biggrin.gif  g.gif

pagal modifikuota Kippley tol, kol nera ovuliacijos, tesiasi tas pats ciklas - zodziu, kraujavimas nelaikomas menesinemis, laikomas break-through bleeding, ir taikomos patch rules, jei pries kraujavima nebuvo ovuliacijos. Labai aiskiai sitas pasireiskia pogimdyviniu periodu, kai krutimi maitinanciai motinai pradeda grizineti vaisingumas. zodziu, pradeda rodytis vaisingos gleives, o ovuliacija vis neivyksta. pagrindine taisykle - jei nera triju is eiles sausu dienu - laikoma, kad moteris yra II-oje, t.y. vaisingoje fazeje, ir nenorint pastoti rekomenduojamas susilaikymas. per kraujavima tesiasi II-oji faze ir toliau taikoma patch rule po kraujavimo... taip, nera smagu, jei sitas reikalas uzsitesia. o buna, kad jis trunka du-tris menesius, kol pagaliau ivyksta ovuliacija.... o jei tuo beovuliaciniu laikotarpiu gaunasi trys dienos sausos, tai laikoma, kad nuo trecios dienos vakaro moteris yra I-oje vaisingumo fazeje, t.y. nevaisinga tuo metu. ir ta faze tesiasi tol, kol vel nepasirodo arba kraujavimas, arba gleives ( is karto prasideda II-oji vaisingumo faze). I-oje fazeje lytiniai santykiai saugus kas antra para.
kaip be BT suprasti, kad ovuliacija nevyksta? nes nesusidaro to grazaus gleiviu kitimo - taip ir tesiasi - tai sausa, tai tasu.. tai vel sausa... na, nebuna tu penkiu ar sesiu dienu, per kurias palaipsniui gleives is jokiu pereina i tasias pereina i beveik vandeningas ir vel grizta i sausuma. aisku, prie gleiviu pridejus gimdos kaklelio stebejimus dar labiau pastebima, kad tikrai cia jau buvo ovuliacija....
ar aiskiau?
kaip pagal Billings - nezinau.
Atsakyti
QUOTE(smarty_978 @ 2012 07 17, 13:40)
o jei tuo beovuliaciniu laikotarpiu gaunasi trys dienos sausos, tai laikoma, kad nuo trecios dienos vakaro moteris yra I-oje vaisingumo fazeje, t.y. nevaisinga tuo metu. ir ta faze tesiasi tol, kol vel nepasirodo arba kraujavimas, arba gleives

Ar tikrai nuo trečios, o ne nuo ketvirtos dienos vakaro? g.gif

QUOTE(given444 @ 2012 07 17, 08:44)
pudrinti smegenis?  g.gif smalsute, kas per zodynas vel su Horo... juk Horo taiko tai grynai sau, manau forumietes atsirinks. gerai, kad viska per-aiskini is naujo. bet tona kita naudok-kaip ir mane kazkada subarei... blush2.gif

Tavo išsireikšta buvo gerokai riebiau ir ne kartą, o šiame posakyje bent aš nematau nieko įžeidžiamo, tad ir auklėti manęs nebūtina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 17 liepos 2012 - 19:40
smalsute, nesupyk, net labai aiskiai parodai vel esanti ne formoj ir issiduoti savo slaptas antipatijas. dar sausio pradzioje skaiciau VISAS temas tai tu ir HORO per ISTISUS PUSLAPIUS labai bjauriai pliekdavotes, ilgai ilgai, ir nuobodziai...o as issireiskiu riebiai, bet nepristoju moralizuoti zmoniu., ir mano riebumas puslapiu puslapiais nesitesia.
as suprantu tavo kai kuriuos jausmus ir vertybines nuostatas, bet jau isaugau is to amziaus, kuomet maniau kad "krikscionys turi prievarta keisti pasauli". jau SENIAI laikas suaugti ir tau ax.gif

Atsakyti