Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingumo pažinimu grįsti metodai IX

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2012 07 01, 22:03)
NŠP yra ne kontracepcijos metodas, o alternatyva kontracepcijai.

aisku 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2012 07 03, 18:23)
Esmė ta, kad klaidingai nustačius vaisingosios fazės ribas padėkoti irgi greičiausiai tektų ne NŠP, o barjerinei kontracepcijai, kuri yra trukdis gimdos kaklelio gleivių vertinimui (Kreitono modelio sistema pagrįsta vien šiuo požymiu).

O jei Tavo komentaras apie pirmąją mano posto dalį - aš tik priminiau, kad geriausia dalykus vadinti savais vardais. smile.gif
Papildyta:

Pačioje CCL svetainėje informacija apie NŠP metodus labai ribota, tad kažin ar būtina ją minėti forume. Čia panašaus išsamumo svetainių nuorodų yra ir daugiau:

NŠP mokymas užsienyje 4u.gif

Smalsute, komentaras antrajai pasisakymo daliai. Bet kodėl gi reikia būtent laikytis kažkokio modelio? Aš manau taip: svarbiausia yra teisingai nustatyti vaisingųjų dienų pradžią ir pabaigą, na o kaip elgsis pora tuo metu, jų reikalas 4u.gif Manau, kad kiekvienas suaugęs protingas žmogus suvokia, kad susilaikyti vaisingų dienų metu yra efektyviausia ir naudojant barjerinę kontracepsiją rizikuojama. Tačiau poros reikalas yra susilaikyti, ar ne 4u.gif Svarbiausia yra gerai išmanyti vaisingumo mechanizmą, daugiau žinoti apie savo kūną smile.gif
Man nepatiko tas Kreitono kategoriškumas, kad pora traktuojama lyg siekanti nėštumo, jei naudojasi barjerinėmis priemonėmis. Aš manau, kad svarbiausia yra lytiniame gyvenime: meilė, tarpusavio sutarimas ir sveikata. Labai daug moterų naudoja hormonus vien todėl, kad jos pačios ar jų vyrai nenori susilaikyti, o gydytojai kaip tyčia prigąsdina, kad pastoti atrodo galima vos ne nuo vėjo gūsio nestuke.gif Aš manau, kad jei nebūtų to kategoriškumo, būtų daugiau informacijos kaip derinti NŠP su barjerinėmis priemonėmis ir manau, nors tai ir būtų mažiau patikima, bet vistiek geriau nei visą vaisingą laikotarpį naudoti hormonus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Horo: 06 liepos 2012 - 07:05
QUOTE(Horo @ 2012 07 06, 07:54)

Man nepatiko tas Kreitono kategoriškumas, kad pora traktuojama lyg siekanti nėštumo, jei naudojasi barjerinėmis priemonėmis. Aš manau, kad svarbiausia yra lytiniame gyvenime: meilė, tarpusavio sutarimas ir sveikata.

šis kategoriškumas ir man nepriimtinas... dabar domiuosi ir skaitau apie NŠP bandau pasiimti kas mūsų šeimai priimtina... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(juoda/kava @ 2012 07 07, 11:16)
dabar domiuosi ir skaitau apie NŠP bandau pasiimti kas mūsų šeimai priimtina...  ax.gif

Superinis pasakymas drinks_cheers.gif thumbup.gif as darau ta pati, nes jei laikytis visu taisykliu, tai su mano ciklu, maitinimu ir vyro darbu toli nuo namu, mums pasimylet gal koki karta per ketvirti ir pavyktu, o kitu laiku tektu arba susilaikyti arba mes butume atskirai biggrin.gif
Atsakyti
Man nepatiko tas Kreitono kategoriškumas, kad pora traktuojama lyg siekanti nėštumo, jei naudojasi barjerinėmis priemonėmis.

QUOTE(juoda/kava @ 2012 07 07, 11:16)
šis kategoriškumas ir man nepriimtinas...

Prieš nurašant metodą manau būtų naudinga pirmiausia pasidomėti, kas ir kodėl, o ne spręsti iš kelių forume nugirstų sakinių. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2012 07 07, 16:58)
Prieš nurašant metodą manau būtų naudinga pirmiausia pasidomėti, kas ir kodėl, o ne spręsti iš kelių forume nugirstų sakinių. smile.gif

oj ne, tikrai nenurašau šio metodo mirksiukas.gif jis man naujas ir bandau jį sudėliot savo galvoje, na kol kas visokių minčių būna, kai kam norisi prieštarauti, bet šiaip NŠP man labai thumbup.gif
Atsakyti
Gal dar atsirastų norinčių lankyti šiuos natūralaus šeimos planavimo mokymus? 4u.gif

Vis dar yra vietų (vasara - atostogų metas), o pasiūlymas labai trumpalaikis - ateityje kažin ar tokios konsultacijos bus visiškai nemokamos. mirksiukas.gif
Atsakyti
jei nebūtų to kategoriškumo, būtų daugiau informacijos kaip derinti NŠP su barjerinėmis priemonėmis ir manau, nors tai ir būtų mažiau patikima, bet vistiek geriau nei visą vaisingą laikotarpį naudoti hormonus.

manau, kad daugelis seimu derina NSP, barjerine kontr. ir NLA... nes ne visi nori, gali susilaikyti vaisingojo periodo metu.
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2012 07 08, 23:14)
Gal dar atsirastų norinčių lankyti šiuos natūralaus šeimos planavimo mokymus? 4u.gif

o siauliuose jauciu net nerenka grupiu?
Atsakyti
QUOTE(Browny @ 2012 07 09, 07:36)

Šiauliuose, kiek teko girdėti, situacija su NŠP mokytojais prasčiausia Lietuvoje. verysad.gif Grupių tikrai nerenka, bet ir individualiai konsultuoti nelabai yra kam.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2012 07 09, 10:44)
Šiauliuose, kiek teko girdėti, situacija su NŠP mokytojais prasčiausia Lietuvoje. verysad.gif Grupių tikrai nerenka, bet ir individualiai konsultuoti nelabai yra kam.

nu va verysad.gif lieka tik internetas ir SM smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Browny @ 2012 07 09, 07:36)

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2012 07 09, 10:44)

QUOTE(Browny @ 2012 07 09, 13:29)
nu va  verysad.gif lieka  tik internetas ir SM smile.gif

gaila, aš irgi iš Šiaulių doh.gif
Atsakyti
NŠP - ne tik katalikams 4u.gif
Atsakyti