Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingumo pažinimu grįsti metodai IX

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2012 06 26, 14:43)
Jei omenyje turi FertilityFriend, tai pakvietimo tikrai nereikia, bet tai ne vienintelė programa - yra ir daugiau, net lietuvių kalba. mirksiukas.gif

o kur galima rasti lietuvišką programą grafiko pildymui?
Jūsų nuorodoj nematau, arba aš akla višta blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(juoda/kava @ 2012 06 26, 18:45)
o kur galima rasti lietuvišką programą grafiko pildymui?
Jūsų nuorodoj nematau, arba aš akla višta  blush2.gif

Raudonasis kalendorius 4u.gif (Nuorodoje pirmu numeriu biggrin.gif , nors gal tikrai jis nei kalendorius, nei raudonasis - keistai pavadinta mastau.gif )
Papildyta:
QUOTE(Žaliaakė_Raganėlė @ 2012 06 26, 15:44)
2. "Nieko" sujungti su "sausa" sutikčiau. Tačiau terminu "slidu" nesinaudoju, tad gal galėtum paaiškinti, kokiu pagrindu jį atskirti nuo "šlapia"? smile.gif

"Slidu" yra labai išskirtinis požymis - kaip pojūtis jis vienintelis paminėtas gleivių piko apibrėžime (kitos minimos charakteristikos jau apie tai, ką moteris mato, o ne ką jaučia):

Gleivių piko diena - tai paskutinė diena, kai moteris dar jautė "slidu" ir (arba) matė vaisingo tipo gleives (skystas, skaidrias, tąsias, slidžias).

Kuo skiriasi "slidu" ir "šlapia" lyg ir savaime suprantama, o "nieko" ir "sausa" - reikalauja paaiškinimo, tad daug kam gali pasirodyti nepatogu, nesuprantama.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 26 birželio 2012 - 18:52
Visiskai sutinku su Smalsute. Man asmeniskai tiek "slapia", tiek "slidu" labai reiksmingi pozymiai. Kai slapia, tai neimanoma nejausti savaime, o slidu, kai sluostaisi servetele ir ji tiesiog slyste slysta.

Beje, as taip pat skiriu ir "sausa" nuo "nieko nejauciu". Sausa zymiu tada, kai sausumo pojutis sukelia nemalonu jausma, o nieko nejauciu - tai kai jokio nemalonaus jausmo nera, taciau nera ir jokio iskirtinensnio pozymio.

Zodziu, apibudindama gleives naudojuosi visomis siomis savokomis.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2012 06 26, 19:46)
Raudonasis kalendorius 4u.gif (Nuorodoje pirmu numeriu biggrin.gif , nors gal tikrai jis nei kalendorius, nei raudonasis - keistai pavadinta mastau.gif )
Papildyta:

labai dėkoju už pagalbą 4u.gif
šis NŠP turbūt ir yra tai ko aš ieškojau visą savo gyvenimą bigsmile.gif
bandysiu nuo sekančio ciklo startuot su BT matavimu, jei turėsiu kokių klausimų tai užsuksiu pas Jus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(juoda/kava @ 2012 06 29, 14:52)
šis NŠP turbūt ir yra tai ko aš ieškojau visą savo gyvenimą bigsmile.gif

Nuostabūs žodžiai wub.gif Tikiuosi, kad su laiku NŠP taps vis lengviau randamas - už tai esam atsakingi tie, kurie jį jau atradome. rolleyes.gif
Atsakyti
kiek pas moteri buna anovuliaciniu ciklu? nes si cikla, man tempa nerode BT pakilimo (t.y rode viena diena, o kita diena vel mazesne, bet nenukrito zemiau linigo), o gleives akivaizdziai buvo vaisingo tipo. Is fertilicio nemoku kelt, tai ikelsiu radonojo kalendoriaus nuoroda
Atsakyti
QUOTE(Browny @ 2012 07 01, 10:16)
kiek pas moteri buna anovuliaciniu ciklu? nes si cikla, man tempa nerode BT pakilimo (t.y rode viena diena, o kita diena vel mazesne, bet nenukrito zemiau linigo), o gleives akivaizdziai buvo vaisingo tipo. Is  fertilicio nemoku kelt, tai ikelsiu radonojo kalendoriaus nuoroda

Į anovuliacinį ciklą kol kas čia visiškai nepanašu smile.gif - pakilimas yra ir su gleivių požymiais kuo puikiausiai koreliuoja. Tai, kad antrasis taškas virš dengiančiosios linijos pakilęs mažiau nei per 0,2 C, suklaidino visai be reikalo - taip būti gali ir net pasitaiko ganėtinai dažnai.

Taisyklė 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 01 liepos 2012 - 18:20
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2012 07 01, 19:17)
Į anovuliacinį ciklą kol kas čia visiškai nepanašu smile.gif - pakilimas yra ir su gleivių požymiais kuo puikiausiai koreliuoja. Tai, kad antrasis taškas virš dengiančiosios linijos pakilęs mažiau nei per 0,2 C, suklaidino visai be reikalo - taip būti gali ir net pasitaiko ganėtinai dažnai.

Taisyklė 4u.gif

aciu. As pasiziurejau i ta taisykle, bet, kad man antra diena po pakilimo nukrito, ir db tik ketvirtas ciklas kaip vadovaujuos siuo kontracepcijos metodu., praktikos mazai, tai ir sunerimau... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Browny @ 2012 07 01, 21:24)
ir db tik ketvirtas ciklas kaip vadovaujuos siuo kontracepcijos metodu.

NŠP yra ne kontracepcijos metodas, o alternatyva kontracepcijai. Visi be išimties kontracepcijos metodai (tiek priemonės, tiek elgesys - lytinio akto nutraukimas) siekia vaisingą lytinį aktą paversti nevaisingu. Vienintelis NŠP leidžia pilnai išgyventi savo vaisingumą, niekaip jo neužmušinėjant ir nepasidedant į šalį, kai jis neva trukdo (maža to - NŠP gali būti taikomas tiek norint nėštumą atidėti, tiek jo siekiant, tad jau vien dėl to niekaip nesutilptų į kontracepcijos apibrėžimą).

Beje toks vienas pastebėjimas kaip tik šia tema. Pagal Kreitono modelio sistemą, jei pora turi lytinių santykių vaisingomis dienomis (nesvarbu, kad naudojo prezervatyvus, NLA ar dar ką nors), ji automatiškai traktuojama kaip siekianti pastoti ir taisykles patikimai gali taikyti tik tas, kurios skirtos nėštumo siekimui.
Atsakyti
g.gif aš vis dėlto manau, kad kiekvienos poros tarpusavio susitarimo reikalas, ką veikti vaisinguoju periodu ax.gif tačiau tuomet neplanuoto nestuke.gif atveju neaišku ar buvo neteisingai nustatytas vaisingasis periodas, ar nesuveikė barjerinė kontracepsija. Bet manau, kad žmonės pakankamai sąmoningi ir įvertina rizikos laipsnį 4u.gif
Atsakyti
Pirmajame poste tarp uzsieniniu saltiniu pasigedau nuorodos i Couple to Couple League (http://www.ccli.org/)... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2012 07 03, 13:25)
g.gif aš vis dėlto manau, kad kiekvienos poros tarpusavio susitarimo reikalas, ką veikti vaisinguoju periodu ax.gif tačiau tuomet neplanuoto  nestuke.gif  atveju neaišku ar buvo neteisingai nustatytas vaisingasis periodas, ar nesuveikė barjerinė kontracepsija. Bet manau, kad žmonės pakankamai sąmoningi ir įvertina rizikos laipsnį 4u.gif

Esmė ta, kad klaidingai nustačius vaisingosios fazės ribas padėkoti irgi greičiausiai tektų ne NŠP, o barjerinei kontracepcijai, kuri yra trukdis gimdos kaklelio gleivių vertinimui (Kreitono modelio sistema pagrįsta vien šiuo požymiu).

O jei Tavo komentaras apie pirmąją mano posto dalį - aš tik priminiau, kad geriausia dalykus vadinti savais vardais. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(smarty_978 @ 2012 07 03, 15:52)
Pirmajame poste tarp uzsieniniu saltiniu pasigedau nuorodos i Couple to Couple League  (http://www.ccli.org/)... ax.gif

Pačioje CCL svetainėje informacija apie NŠP metodus labai ribota, tad kažin ar būtina ją minėti forume. Čia panašaus išsamumo svetainių nuorodų yra ir daugiau:

NŠP mokymas užsienyje 4u.gif
Atsakyti