Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingumo pažinimu grįsti metodai IX

jau du ciklai 28d. BT pakilo taip pat 18d. negi griztu prie savo tiksliu ciklu? beje, parasyta kad tik 3proc moteru tokius turi, ir tas tikslumas kaip tik laikomas "nenormaliu". biggrin.gif
Atsakyti
Laba diena 4u.gif
Esu cia naujoke ax.gif
Kontraceptini pleistra naudojau 6 metus, taciau dabar del sveikatos sutrikimu, nutrukeme jo vartojima, bet leliukams dar tikrai per anksti schmoll.gif
Esu negimdziusi. Kadangi nei man, nei partneriui nera labai priimtina prezervatyvai, nusprendziau pasidometi NŠP. Po pleistro nutraukimo praejo menuo, taciau dar vis nesulaukiu menstruaciju. Kada galima pradeti NŠP buda ar ar kuri laika reiketu naudoti papildomas apsaugos priemones?
P.S. gimdos kaklelyje yra zaizdele (kaip sake gin. - igimta) verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Sijuri @ 2012 03 03, 19:18)
Laba diena  4u.gif
Esu cia naujoke ax.gif
Kontraceptini pleistra naudojau 6 metus, taciau dabar del sveikatos sutrikimu, nutrukeme jo vartojima, bet leliukams dar tikrai per anksti  schmoll.gif
Esu negimdziusi.  Kadangi nei man, nei partneriui nera labai priimtina prezervatyvai, nusprendziau pasidometi NŠP. Po pleistro nutraukimo praejo menuo, taciau dar vis nesulaukiu menstruaciju. Kada galima pradeti NŠP buda ar ar kuri laika reiketu naudoti papildomas apsaugos priemones?
P.S. gimdos kaklelyje yra zaizdele (kaip sake gin. - igimta)  verysad.gif

Sveika,
aš į besidominčių NŠP gretas įsijungiau metusi KT. Pirmųjų mėnesinių sulaukiau daugiau po 40 dienų po nutraukimo, po jų pradėjau matuoti BT (prieš jas nebuvau termometro nusipirkus, o dabar smalsu, koks tas ciklas buvo: ar buvo ovuliacija ir kada.. doh.gif ). Kelis mėnesius matavau, užmesdavau žvilgsnį į gleives, kartais kaklelį pažiūrėdavau, bet sagodavomės prezervatyvais. Vis man nebuvo laiko normaliai skaityti literatūros (tik šitą forumą perskaičiau blush2.gif ). Galiausiai su MB nuėjome į kursus, po kurių pasijutome jau daugiau mažiau pakankamai žinių turintys, kad galėtume tuo praktiškai naudotis, tai jau kokie 4 mėnesiai, kai prezervatyvų griebiamės tik ciklo pradžioje, jei labai norisi kūniškos meilės, bet "negalima" ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Žaliaakė_Raganėlė @ 2012 03 03, 18:49)
Sveika,
aš į besidominčių NŠP gretas įsijungiau metusi KT. Pirmųjų mėnesinių sulaukiau daugiau po 40 dienų po nutraukimo, po jų pradėjau matuoti BT (prieš jas nebuvau termometro nusipirkus, o dabar smalsu, koks tas ciklas buvo: ar buvo ovuliacija ir kada..  doh.gif ). Kelis mėnesius matavau, užmesdavau žvilgsnį į gleives, kartais kaklelį pažiūrėdavau, bet sagodavomės prezervatyvais. Vis man nebuvo laiko normaliai skaityti literatūros (tik šitą forumą perskaičiau  blush2.gif ). Galiausiai su MB nuėjome į kursus, po kurių pasijutome jau daugiau mažiau pakankamai žinių turintys, kad galėtume tuo praktiškai naudotis, tai jau kokie 4 mėnesiai, kai prezervatyvų griebiamės tik ciklo pradžioje, jei labai norisi kūniškos meilės, bet "negalima"  ax.gif

Sveika, Žaliaake Raganele, dekui uz atsakyma. As jau siek tiek pasistudijavau apie ta NŠP. Tai kaip supratau, galima jau dabar pradeti. O visa reikiama "amunicija" tureciau rasti vaistinese? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sijuri @ 2012 03 03, 20:01)
Sveika, Žaliaake Raganele, dekui uz atsakyma. As jau siek tiek pasistudijavau apie ta NŠP. Tai kaip supratau, galima jau dabar pradeti. O visa reikiama "amunicija" tureciau rasti vaistinese?  g.gif

Žinoma, kad gali jau dabar pradėti save stebėti ir viską žymėti, kuo anksčiau pradėsi, tuo greičiau viską perprasi smile.gif Tiesa, pradžio ir dar po hormoninės kontracepcijos kai kurie požymiai gali atrodyti labai migloti ir neaiškus, bet čia reikia tik kantrybės ir laiko.
Dėl "amunicijos" vis kartais iškyla dikusijų: tiksliausias termometras gyvsidabrinis, bet jie uždrausti, tai vaistinėje nerasi (sako, turguj juos vis dar parduoda), gyvsidabrio pakaitalų sunkiai nusikrato - iš vakaro tuo reikia rūpintis, elektroniai tinka tik specialūs būtent bazinės kūno temperatūros matavimui skirti (būtent tokį aš ir naudoju, parsisiunčiau iš ebay) smile.gif
Atsakyti
Ar tikrai BT matavimui iš elektroninių tinka tik specialiai tam skirti?
Atsakyti
QUOTE(Kisė @ 2012 03 03, 22:35)
Ar tikrai BT matavimui iš elektroninių tinka tik specialiai tam skirti?

Na, čia ne aš sugalvojau, tai negaliu pasakyti kiek tame tiesos. Teigiama, kad jie yra tikslesni nei paprasti elektroniniai. Abiem atvejais, kad būtų tiksliau reikia matuoti dar kurį laiką po supypsėjimo. Aš buvau į pažastį abu (ir paprastą elektroninį, ir BT eletroninį) sukišus ir stebėjau, kaip skaičiukai keičiasi: BT rodo du skaitmenis po kablelio, paprastas vieną, kilo paraleliai, tik paprastas rodė matematiškai suapvalintą BT termometro parodymą (36,44 ->36,4; 36,45 ->36,5). Tai mano išvada, kad mano turi eletroniniai termometrai yra vienodo tikslumo, su gyvsidabriniu nelyginau, gali būti, kad abu pievas rodo, bet pievos tai vienodos biggrin.gif Iš esmės tai su gyvsidabriniu tik tą vieną skaitmenį po kablelio ir tematai, tai kaip ir turėtų užtekti smile.gif
Atsakyti
O aš niekaip nesuprantu, kodėl elektroninį reikia laikyti po supypsėjimo blush2.gif Yra termometro instrukcija, tai ja ir vadovaujuosi - supypsi iš karto ištraukiu 4u.gif Gal kas turit info ta tema?
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2012 03 04, 12:14)
O aš niekaip nesuprantu, kodėl elektroninį reikia laikyti po supypsėjimo blush2.gif Yra termometro instrukcija, tai ja ir vadovaujuosi - supypsi iš karto ištraukiu  4u.gif Gal kas turit info ta tema?

Supypsėjęs jis matuoja toliau. Praėjus vos kelioms sekundėms po pypsėjimo gali net 0,2 laipsnio pridėti. Kai nori žinoti, ar neturi karščiavimo, lyg ir nieko tokio, bet ne BT matavimui smile.gif
Atsakyti
Kažkada matavau skirtuą tarp elektroninio ir gyvsidabrinio. Skyrėsi per 0,4 ar 0,5 laipsnio. Elektroninis mažiau rodė. O palaikius tiek pat, kiek ir gyvsidabrinį, skyrėsi per 0,1. Dar ir rugsėjo pabaigoj įsitikinau, kad rodo didelį skirtumą, kai elektroniniu matuojama iki supypsėjimo. Namuose sirgdama pasimatavau galistaniniu, rodė 38,2. Poliklinikoj po 20 min elektroninis rodė 37,3. (Kai namo neuilgo grįžau, temperatūra buvo dar labaiu pakilus. Taigi ji nukritus poliklinikoj tikrai nebuvo.). Tai va tokie mano pastebėjimai. Taigi išvada tokia, kad jei nori tikslumo matuojant elektroniniu, matuot reikia tiek pat laiko, kiek ir paprastu termometru.
Atsakyti
Na mano elektroninio termometro naudojimo instrukcija irgi liepia laikyti po supypsėjimo, bet čia, matyt, gal nuo kiekvieno termometro priklauso..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kisė: 04 kovo 2012 - 13:15
Labas. Pradejau dometis NSP, bet panasu, kad reikia kur kas daugiau kantrybes ir pastabumo. Gleiviu ir kaklelio stebejimai, tai man cia isvis kazkoks burimas is kavos tirsciu, kazkokiu dideliu skirtumu nepastebiu. Tai lieka kaip ir temperaturos matavimas. Bet cia irgi - reikia matuoti po keliu valandu nepertraukiamo miego, o as kas nakti kelis kartus keliuosi, nes vaikas prasibunda arba nusispardo. Tiesa, tie matavimai kazka tokio, panasaus i tiesa, rodo, bet kazin, koks tokiu matavimu patikimumas? Tai kaip ir po viso NSP sad.gif
Beje, temperatura matuodama ne karta uzmigau, bijau, kad termometras sudus, o elektroninio nenoriu, nes pypsedamas vaika pazadins sad.gif
Gal kas zino, ar kokie nors kursai nusimato, nes ju puslapiuose, tik sena info? Ir kaip tie kursai bendrauja su nelabai religingais zmonem? smile.gif
Atsakyti