Sveikos, norėčiau jungtis į jūsų būrį
Po antros dukrytės gimimo naudojame NLA. Vyras pasitiki savimi..o man kartais baisoka, nes daugiau vaikučių neplanuojam Aiškų, jei būtų, tai augintumėm, bet nenorėčiau tokio stebuklo
Esu naudojus KT, KŽ, dabar dažnai pagalvoju apie Mireną..bet taip nesinori to brudo Bet norisi ir to saugumo jausmo ir kad vyras baigtų manyje Esu pasimetus ... po antro nėštumo ir gimdymo pakankamai gerai jaučiu savo kūną, suporantu kada vyksta ovuliacija (na, man atrodo kad suprantu ) bet visitek bijau visiškai nesisaugoti Labai norėčiau išmokti suprasti kada tikrai tas nevaisingas periodas
QUOTE(~Madam~ @ 2012 06 22, 18:22)
Sveikos, norėčiau jungtis į jūsų būrį
Po antros dukrytės gimimo naudojame NLA. Vyras pasitiki savimi..o man kartais baisoka, nes daugiau vaikučių neplanuojam Aiškų, jei būtų, tai augintumėm, bet nenorėčiau tokio stebuklo
Esu naudojus KT, KŽ, dabar dažnai pagalvoju apie Mireną..bet taip nesinori to brudo Bet norisi ir to saugumo jausmo ir kad vyras baigtų manyje Esu pasimetus ... po antro nėštumo ir gimdymo pakankamai gerai jaučiu savo kūną, suporantu kada vyksta ovuliacija (na, man atrodo kad suprantu ) bet visitek bijau visiškai nesisaugoti Labai norėčiau išmokti suprasti kada tikrai tas nevaisingas periodas
Sveika, pataikei tinkamu adresu NŠP pagrįstas truputėlį daugiau nei ovuliacijos nujautimu - norint jį patikimai įvaldyti yra du būdai: arba lankyti kursus (Kaune tam tikrai puikios galimybės), arba labai atsakingai pačiai skaityti literatūrą ir griežtai laikytis taisyklių.
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2012 06 22, 21:29)
Sveika, pataikei tinkamu adresu NŠP pagrįstas truputėlį daugiau nei ovuliacijos nujautimu - norint jį patikimai įvaldyti yra du būdai: arba lankyti kursus (Kaune tam tikrai puikios galimybės), arba labai atsakingai pačiai skaityti literatūrą ir griežtai laikytis taisyklių.
O kur vyksta Kaune Kalbėjau su savo gine, ji nežinojo Kaune tokios vietos
QUOTE(~Madam~ @ 2012 06 23, 15:27)
O kur vyksta Kaune Kalbėjau su savo gine, ji nežinojo Kaune tokios vietos
Kauno arkivyskupijos šeimos centre (Dar šį tą parašiau į AŽ )
Norėčiau išgirsti jūsų nuomonę:
20 CD matuota 1 val. vėliau, 22 CD - 1,5 val. vėliau. Su gleivėm nieko doro šį mėnesį, nes grybavo visiškai. Sirgau, teko gert nemažai vaistų nuo kosulio, antibiotikų. Iki 17 CD karščiavau. Pagal temperatūrą ir GK lyg ir galima būtų užskaityt, kad O įvyko? Pagal ankstesnius ciklus žiūrint, liuteininė fazė 11-13 dienų.
20 CD matuota 1 val. vėliau, 22 CD - 1,5 val. vėliau. Su gleivėm nieko doro šį mėnesį, nes grybavo visiškai. Sirgau, teko gert nemažai vaistų nuo kosulio, antibiotikų. Iki 17 CD karščiavau. Pagal temperatūrą ir GK lyg ir galima būtų užskaityt, kad O įvyko? Pagal ankstesnius ciklus žiūrint, liuteininė fazė 11-13 dienų.
QUOTE(Garbanelele @ 2012 06 24, 11:39)
Pagal temperatūrą ir GK lyg ir galima būtų užskaityt, kad O įvyko?
Reikia dar bent vieno BKT taško (linkiu rytoj nepramiegoti )
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2012 06 23, 20:25)
Dėkui
Sveikos, ačiū Smalsutei, kad atsiviliojo į šią temą
gaila, kad esu nei iš Vilniaus nei iš Kauno, tai kursų lankyt negaliu
šiuo metu nei BT negaliu matuot, nes turiu 1 metukų mažylį, kuris neramiai miega, tai naktį tenka daug kartų keltis arba iš vis būti be miego, tai BT mano būtų iškreipta ir netiksli...
ar man tiktų šis metodas NŠP ?
šiuo metu nei BT negaliu matuot, nes turiu 1 metukų mažylį, kuris neramiai miega, tai naktį tenka daug kartų keltis arba iš vis būti be miego, tai BT mano būtų iškreipta ir netiksli...
QUOTE(juoda/kava @ 2012 06 24, 14:06)
Sveikos, ačiū Smalsutei, kad atsiviliojo į šią temą
Smagu, kad NŠP "reklama" suveikė.
O iš kur Tu esi? Kursai vyksta Vilniuje, Kaune ir Panevėžyje - kitur tiesiog nesusidaro grupės, bet NŠP mokytojų, kurie mielai pakonsultuotų individualiai, yra daugelyje Lietuvos miestų. Čia nepilnas sąrašas - jei saviškio miesto paminėto nerasi, gali teirautis artimiausiame bažnytiniame šeimos centre (arba parašyti man į AŽ - nepažadu, bet gal kuo ir galėsiu padėti).
Pradėti mokytis pažinti savo vaisingumą niekada nėra netinkamas metas - juk ir mažylis auga, be to, kol nepabandei matuotis BKT, negali žinoti, ar grafikai būtų neinformatyvūs.
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2012 06 24, 16:05)
Smagu, kad NŠP "reklama" suveikė.
O iš kur Tu esi? Kursai vyksta Vilniuje, Kaune ir Panevėžyje - kitur tiesiog nesusidaro grupės, bet NŠP mokytojų, kurie mielai pakonsultuotų individualiai, yra daugelyje Lietuvos miestų. Čia nepilnas sąrašas - jei saviškio miesto paminėto nerasi, gali teirautis artimiausiame bažnytiniame šeimos centre (arba parašyti man į AŽ - nepažadu, bet gal kuo ir galėsiu padėti).
Pradėti mokytis pažinti savo vaisingumą niekada nėra netinkamas metas - juk ir mažylis auga, be to, kol nepabandei matuotis BKT, negali žinoti, ar grafikai būtų neinformatyvūs.
ačiū, radau savo miestą
BT matavimas man nėra svetimas dalykas, kai planavom antrą vaiką tuo metodu naudojomės, bet dabar užsimiršo truputį ir nepamenu slapuko į tą programėlę, kur grafikus braižo. Reikia iš naujo registruotis. O ar dar reikia gauti pakvietimą ten registruotis?
na gal nuo sekančio ciklo reikia pradėt matuot BT
QUOTE(juoda/kava @ 2012 06 26, 09:52)
BT matavimas man nėra svetimas dalykas, kai planavom antrą vaiką tuo metodu naudojomės, bet dabar užsimiršo truputį ir nepamenu slapuko į tą programėlę, kur grafikus braižo. Reikia iš naujo registruotis. O ar dar reikia gauti pakvietimą ten registruotis?
Jei omenyje turi FertilityFriend, tai pakvietimo tikrai nereikia, bet tai ne vienintelė programa - yra ir daugiau, net lietuvių kalba.
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2012 06 03, 23:08)
Man toks suskirstymas irgi kiek keistas. Ar tikrai jums per kursus "nieko" priskyrė prie pojūčių (kuriuos moteris jaučia kasdienės veiklos metu)? (1) Naujajame vadovėlyje, kuriuo turėtų vadovautis šeimos centruose dirbantys NŠP mokytojai, toks požymis neišskiriamas. Pagal Bilingsų metodą, jei moteris nejaučia drėgnumo - tai ir yra "sausa". Jokiu būdu nekritikuoju NŠP mokytojos, bet net jei ji ir sakė būtent taip, vadovavosi greičiausiai kiek kitu metodu, o metodų maišymas gleivių vertinimo strityje yra gan rizikingas dalykas (tikiu, kad mokytoja viską paaiškino labai gerai , bet mes dabar kalbame apie programą, kuria naudosis ir kursų nelankiusios moterys).
Mano manymu, prasmingiau atskirti "slidu" ir "šlapia" (2), nei be "sausa" dar pridėti "nieko", t.y. taip, kaip rašoma ne viename lietuviškame leidinyje.
Mano manymu, prasmingiau atskirti "slidu" ir "šlapia" (2), nei be "sausa" dar pridėti "nieko", t.y. taip, kaip rašoma ne viename lietuviškame leidinyje.
Sesija beveik baigėsi, tai grįžtu gliaudyt užsilikusių klausimėlių
1. Taip, buvo išskirta: "sausa-šiurkštu", "nieko", "drėgna", "šlapia-slidu". Tas "nieko" gali būti ir be gleivių, ir su jomis (gleives matau, o drėgmės nejaučiu).
Aš vakar pradėjau skaičiuoti 13-tą BT matavimo, 9-tą GK ir 8-tą gleivių stebėjimo ciklus. Toks, skirstymas, kokį pristatė kursuose, man lyg ir tinka (atitinka mano logiškumo kriterijus). Tiesa, sausa tik kartais pasijuntu liuteinėj fazėj, iki O nebent "nieko",gleivių iki O irgi būna visada. Nuo šio ciklo galėčiau naudotis taisykle "per 12 ciklų ankstyviausias pakilimas-8=vėliausia nevaisinga diena, jei nėra gleivių", bet gleivės neleis
2. "Nieko" sujungti su "sausa" sutikčiau. Tačiau terminu "slidu" nesinaudoju, tad gal galėtum paaiškinti, kokiu pagrindu jį atskirti nuo "šlapia"?