sveika prisijungusi! kiek laiko naudoji ta zieda? po bet kokios kontracepcijos, organizmas uzsitersia, todel taikytinos grieztesnes taisykles, ilgesni susilaikymai, kaip tarkim saugus yra 5vakaras po BKT pirmojo pakilimo. na viska rasi nspinfo.lt svetaineje.
smalsute, suprantu, kad nedestai nei vilniuj, nei kaune - ne taip issireiskiau. manau, kad turetum destyti ir ten, ir ten - neverta talentu kasti po zeme, (cia ir is krikscioniskosios puses ziurint.)
p.s. beje, pastar metu, nemazai mano pazistamu suinteresuotos klausytis kursu, kad destyti kitiems, o jos net neatrodo tokios pedantiskai tikslios (lyginant su tavim forume.) taigi, ko turetum tyleti? (suprantu, kad ir siaip turi veikti ka.)
o kursai vyksta KSC, viena grupe - zindancioms su neatsistaciusiu ciklu, kita grupe - iprastine. taigi, nieko naujo. vel vakar buvo pabrezta: vidaus tyrimo NEATLIKINETI. aptarinejom Bilingsa. pasiteiravau del kreitono, kuris reikalauja daugiau pedantisko pozymiu skyrimo. su Kreitono modeliu nedirbsim, pasirodo, yra tik viena moteris, kuri tuo uzsiima, susitinka su moterimis kas dvi savaites ir aptaria uzrasus.(taigi, atskiri susitikimai, ir tiek.) na, mistika - kai viskas taip issklaidyta.
QUOTE(Saulyčiukas @ 2012 05 09, 08:53)
Tiesa šiandienos bazinė tempertūra 36,8 - atrodo, aukštoka, bet žinant, kad tai pirmasis ciklas po žiedo, vadinasi, dar net tikrųjų mėnesių kaip ir nebuvo, tikriausiai tai irgi turi didelės įtakos, reikės laiko organizmui atsistatyti...
mano visada tokia :ax o kai bt pakilimas tai visada 37 ir virs 37..
vel sudauziau termometra
given444, žiedą naudojau 8 mėn.
o minėtą nuorodą vakar nemenkai pastudijavau, daug ką išsisaugojau ir dar skaitysiu - labai informatyvu, ačiū
žinau, kad šitas ciklas nesaugus, tad kol kas dar tikrai naudosim papildomas priemones, ne hormonines, aišku
o kodėl patarė neatlikinėti vidaus tyrimo? nes gali gimdą pažeisti ar kaip? nes man vakar iš išronio tyrimo visiškai niekas neaišku buvo, tad išbandžiau vidinį - iš karto pasimatė, kas ten per gleivės
Browny, kelintas termometras?
o minėtą nuorodą vakar nemenkai pastudijavau, daug ką išsisaugojau ir dar skaitysiu - labai informatyvu, ačiū
žinau, kad šitas ciklas nesaugus, tad kol kas dar tikrai naudosim papildomas priemones, ne hormonines, aišku
o kodėl patarė neatlikinėti vidaus tyrimo? nes gali gimdą pažeisti ar kaip? nes man vakar iš išronio tyrimo visiškai niekas neaišku buvo, tad išbandžiau vidinį - iš karto pasimatė, kas ten per gleivės
Browny, kelintas termometras?
tiesa vakar dar tempa kilstelejo per viena padala, buvo 37,1 ir vakar buvo vaisingu dienu pikas. O siandien jau viskas akivaizdziai mazeja ir slapumo jausmas ir kt. Reiskias visgi vakar ivyko O ar ne? nes siandi negalejau pasimatuot BT del akivaizdziu priezasciu Man atrodo, kad man gleives iskalbingesnes nei tempa bet vis dar uoliai mokaus
QUOTE(Saulyčiukas @ 2012 05 09, 10:34)
Kai lankėme NŠP kursus, dėstytoja aiškiai kelis kartus pabrėžė, kad reikia vadovautis tik tais gleivių požymiais, kuriuos matome išorėje, o ne viduje, ir visai ne dėl gimdos pažeidimo, ką ir taip sunkiai įsivaizduoju.
QUOTE(Browny @ 2012 05 09, 09:44)
vel sudauziau termometra
Taip visai į šipulius? Jei stiklas nepažeistas, o tik stulpelyje atsirado tarpų, pamėgink pakišti po tekančiu karštu vandeniu - kartais pavyksta "suremontuoti".
Papildyta:
QUOTE(Saulyčiukas @ 2012 05 09, 08:53)
Šiandien šeštoji ciklo diena, imu stebėti gleives ir matuoti bazinę temperatūrą. Tik nežinau, kokioje lentelėje man, kaip pradedančiajai, būtų patogiau viską žymėtis?
Sveika prisijungusi
Rekomenduočiau pirmąją (pati naudoju antrą, bet ko gero irgi pereisiu, kai sąsiuvinukas pasibaigs ), nors gali ir trečią pamėginti - matysi, ar tie pateiktieji gleivių apibūdinimai padeda, ar kaip tik trukdo. Pradedant manau patogiau, kai yra daugiau laisvės saviems apibūdinimams - tada tikrai nepamirši, ką žymėdama turėjai omenyje. Pirmoji šiaip populiariausia. Jei sugalvotum lankyti kursus, nebūtų bereikalingos painiavos.
Papildyta:
QUOTE(Saulyčiukas @ 2012 05 09, 10:34)
Saugoti tai neskubėk - ten dar labai daug kas keičiama...
Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2012 05 09, 09:31)
pasiteiravau del kreitono, kuris reikalauja daugiau pedantisko pozymiu skyrimo. su Kreitono modeliu nedirbsim, pasirodo, yra tik viena moteris, kuri tuo uzsiima, susitinka su moterimis kas dvi savaites ir aptaria uzrasus.(taigi, atskiri susitikimai, ir tiek.) na, mistika - kai viskas taip issklaidyta.
Čia apie tai. Datos jau praėjusios, bet galima drąsiai rašyti nurodytu el. pašto adresu, nes paskaita bus kartojama dar ne kartą (nemokama ).
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2012 05 09, 18:54)
Taip visai į šipulius?
gatavas visiskai ieskosiu db elektroninio.
Laba diena merginos,
Aš po vaikelio 2 mėn. ginekologės siūlytų kontraceptikų atsisakiau ir noriu prisijungti prie Jūsų.
kadangi maitinu mišiniais ir tik truputį savo pienu,tai man mėnesinės jau buvo prieš pora savaičių. kaip man žiūrėti: ar kaip įprastai planuojančios ar po gimdymo ( minėta,kad kažkas kitaip būna)?
pradėjau tik visai neseniai skaičiuoti,bet padariau didelę klaidą,nes matavau su paprastu elektroniniu,tai man dabar pradėti iš naujo? ar tuos rezultatus galiu užskaityti?
nusipirkau termometrą su gyvsidabrio pakaitalu. tik kaip jį nukrėsti gal žinote.?
ar geriau pirkti elektroninį bazalinį,jei taip ,tai kur Lietuvoje?
mielai eičiau į kursus,tačiau gegužę vykstančius jau nebuvo vietų. ( čia Vilniuje)
Aš po vaikelio 2 mėn. ginekologės siūlytų kontraceptikų atsisakiau ir noriu prisijungti prie Jūsų.
kadangi maitinu mišiniais ir tik truputį savo pienu,tai man mėnesinės jau buvo prieš pora savaičių. kaip man žiūrėti: ar kaip įprastai planuojančios ar po gimdymo ( minėta,kad kažkas kitaip būna)?
pradėjau tik visai neseniai skaičiuoti,bet padariau didelę klaidą,nes matavau su paprastu elektroniniu,tai man dabar pradėti iš naujo? ar tuos rezultatus galiu užskaityti?
nusipirkau termometrą su gyvsidabrio pakaitalu. tik kaip jį nukrėsti gal žinote.?
ar geriau pirkti elektroninį bazalinį,jei taip ,tai kur Lietuvoje?
mielai eičiau į kursus,tačiau gegužę vykstančius jau nebuvo vietų. ( čia Vilniuje)
Labas rytas
gal gali paaiškinti, kodėl netinka viduje?
galbūt tu ir moderuoji tą puslapiuką? tuomet gal būtų galima, kai padaromi kokie pakeitimai ar papildoma kokia informacija, apie tai pranešti šiame skyrelyje?
o kas būtent keičiama? juk tai nereiškia, kad ten esanti informacija dabar klaidinga?
Labai ačiū už patarimus
QUOTE(Aušriukė @ 2012 05 09, 17:34)
Kai lankėme NŠP kursus, dėstytoja aiškiai kelis kartus pabrėžė, kad reikia vadovautis tik tais gleivių požymiais, kuriuos matome išorėje, o ne viduje, ir visai ne dėl gimdos pažeidimo, ką ir taip sunkiai įsivaizduoju.
gal gali paaiškinti, kodėl netinka viduje?
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2012 05 09, 18:54)
galbūt tu ir moderuoji tą puslapiuką? tuomet gal būtų galima, kai padaromi kokie pakeitimai ar papildoma kokia informacija, apie tai pranešti šiame skyrelyje?
o kas būtent keičiama? juk tai nereiškia, kad ten esanti informacija dabar klaidinga?
Labai ačiū už patarimus
Smalsute, aciu uz info. bet va, pKreitono askaita jau praziopsota, siandien jau 10 diena.
del to vidaus tyrimo draudimo/nerekomendavimo - man mistika. argumentu - jokiu (svariu.) kai prakalbu apie efektyvuma (galbut 100 proc, arba 99, 99), tai lektore vengia tiesiai atsakyti. mano klausimas juk visai paprastas: jei vidaus tyrimas suteikia dar didesnio efektyvumo metodui, t.y. ankstesnes galimybes pasgtebti gleives, kodel tyrimas neva"nerekomenduojamas"-sis zodis, beje, labai erzina, nes juk cia medicina,kai kam gyvybe/mirtis (zodziu, ne literaturos analize) ir norisi tikslumo.
gal lektoriai bijosi, kad tuomet susilaikymo periodai pailges dar labiau ir poros patirs diskomforta?
vertinciau, nebent, tik taip.
tesiant ta pacia tema ir griztant prie Kipliu manualo pratybu. atsimenu du lenteliu pavyzdzius. moteris, kuri vertina gleives ir viduje, pazymi, kad jos vaisingumas prasideda (pvz) 8ciklo diena. ta pati moteris, kuri vertina gleives isoreje, pazymi, kad jos vaisingumas prasideda 9 ar 10ciklo diena.
toliau. skaitau Bilingos metodo trukumus. pagrindine neraminanti pastaba: metodo trukumas yra tas (pastojama tuomet), kuomet gleives apie gimdos kakleli jau gaminasi, bet isoreje dar nepasirodo.
tai galbut neverta spjauti i ta vidini tyrima?
(p.s. cia nuolatkalbu apie tas kurioms nebegalima pastoti.)
del to vidaus tyrimo draudimo/nerekomendavimo - man mistika. argumentu - jokiu (svariu.) kai prakalbu apie efektyvuma (galbut 100 proc, arba 99, 99), tai lektore vengia tiesiai atsakyti. mano klausimas juk visai paprastas: jei vidaus tyrimas suteikia dar didesnio efektyvumo metodui, t.y. ankstesnes galimybes pasgtebti gleives, kodel tyrimas neva"nerekomenduojamas"-sis zodis, beje, labai erzina, nes juk cia medicina,kai kam gyvybe/mirtis (zodziu, ne literaturos analize) ir norisi tikslumo.
gal lektoriai bijosi, kad tuomet susilaikymo periodai pailges dar labiau ir poros patirs diskomforta?
vertinciau, nebent, tik taip.
tesiant ta pacia tema ir griztant prie Kipliu manualo pratybu. atsimenu du lenteliu pavyzdzius. moteris, kuri vertina gleives ir viduje, pazymi, kad jos vaisingumas prasideda (pvz) 8ciklo diena. ta pati moteris, kuri vertina gleives isoreje, pazymi, kad jos vaisingumas prasideda 9 ar 10ciklo diena.
toliau. skaitau Bilingos metodo trukumus. pagrindine neraminanti pastaba: metodo trukumas yra tas (pastojama tuomet), kuomet gleives apie gimdos kakleli jau gaminasi, bet isoreje dar nepasirodo.
tai galbut neverta spjauti i ta vidini tyrima?
(p.s. cia nuolatkalbu apie tas kurioms nebegalima pastoti.)
Va šitam puslapy radau tokią citatą:
"Gleivės stebimos tik išoriškai. Vidiniai tyrimai makštyje gali suklaidinti, nes makšties gleivinė visada yra drėgna."
Gal čia ir yra priežastis, kodėl nevertinti viduje, bet jei gleivių nėra, tai tarp pirštų nieko ir nepajausi, nieko nepaimsi tiesiog, aš taip galvoju
"Gleivės stebimos tik išoriškai. Vidiniai tyrimai makštyje gali suklaidinti, nes makšties gleivinė visada yra drėgna."
Gal čia ir yra priežastis, kodėl nevertinti viduje, bet jei gleivių nėra, tai tarp pirštų nieko ir nepajausi, nieko nepaimsi tiesiog, aš taip galvoju