labukas visoms, na kaip minejau, kaune prasidejo kursai. laukiam antro susitikimo, dave namu darbus stebeti save.
zinokit - ciut nusivyliau pirmu susitikimu.
esu megeja kabinetis prie zodziu, patinka tikslumas (kas liecia NSP), taigi...apmetyt ketinu lektore klausimais
o siaip kas nemaloniai nuteike:
1. vel. neleidziama stebeti kakleio, jokio vidaus tyrimo. reiks man butinai pareikst pastebejima. gal todel NSP ir nera 100proc efektyvus. man vidaus tyrimas gleives rodo 3-4dienom anksciau, o isoreje - nematau. rizikuoju?
2. lektore pasake: per cikla ivyksta viena ovuliacija. ar ji pavargus buvo, ar ne? reiks ir del sito uzduoti klausima.
nu tai vat taip. tokios naujienos.
QUOTE(Browny @ 2012 05 07, 08:18)
sveikos. Ar vaisingosios gleives,kaip skaiciau gali but su priemaisom, buna tokios tasios ar jos butinai turi but skaidrios be priemaisu , kad skaitytusi O ir dar ar tos gleives buna visa vasinga perioda? ar tik kelios dienos iki ovuliacijos.
Hmm, aš į priemaišų kiekiui neskiriu daug dėmesio: pasižymiu gleivių tąsumą, spalvą ir skaidrumą, bet jei jos tąsios, tai laikau jas vaisingiausiomis, nepaisant ar visiškai skaidrios, ar su priemaišom. Tąsios gleivės pas mane būna gerą savaitę iki temperatūros pakilimo, o priemaišų kiekis priklauso nuo skaidrių gleivių kiekio: kuo daugiau skaidrių, tuo mažiau priemaišų. Šiaip pradžioje tos skaidrios pasirodo labiau kaip priemaišos prie paprastų, paskui jų daugėja, vėliau vėl mažėja, o piko diena yra paskutinė, kai yra tąsių gleivių (su priemaišom ar be jų). Kai kuriais ciklais taip ir nepastebėjau visiško nuskaidrėjimo (na, kažkodėl nedaug tų gleivių buvo), tačiau BT pakilo kaip visuomet
QUOTE(Žaliaakė_Raganėlė @ 2012 05 07, 09:00)
Hmm, aš į priemaišų kiekiui neskiriu daug dėmesio: pasižymiu gleivių tąsumą, spalvą ir skaidrumą, bet jei jos tąsios, tai laikau jas vaisingiausiomis, nepaisant ar visiškai skaidrios, ar su priemaišom. Tąsios gleivės pas mane būna gerą savaitę iki temperatūros pakilimo, o priemaišų kiekis priklauso nuo skaidrių gleivių kiekio: kuo daugiau skaidrių, tuo mažiau priemaišų. Šiaip pradžioje tos skaidrios pasirodo labiau kaip priemaišos prie paprastų, paskui jų daugėja, vėliau vėl mažėja, o piko diena yra paskutinė, kai yra tąsių gleivių (su priemaišom ar be jų). Kai kuriais ciklais taip ir nepastebėjau visiško nuskaidrėjimo (na, kažkodėl nedaug tų gleivių buvo), tačiau BT pakilo kaip visuomet
tai va, pas mane kartais buna skaidrios skaidrios, o kartais su baltom priemaisom..jei su krauju, tai faktas, kad O ivyko ... o db nzn ar cia jau ivyko O ar ne..gal galit paziuret ir pakomentuot. Aciugrafikas
QUOTE(Browny @ 2012 05 07, 08:18)
sveikos. Ar vaisingosios gleives,kaip skaiciau gali but su priemaisom, buna tokios tasios ar jos butinai turi but skaidrios be priemaisu , kad skaitytusi O ir dar ar tos gleives buna visa vasinga perioda? ar tik kelios dienos iki ovuliacijos.
Visiškai skaidrių gleivių gali ir nebūti arba moteris jų gali nepastebėti. Gleivių pikas konstatuojamas ne pagal skaidrumo laipsnį, o pagal staigų gleivių tipo, pobūdžio pasikeitimą ir būtinai tik retrospektyviai. Iki gleivių piko dienos visos gleivės, kurios nėra aiškiai nevaisingo tipo, laikomos vaisingo tipo gleivėmis. Laikas, kiek dienų iki ovuliacijos moteris matys aiškiai vaisingo tipo gleives, yra labai individualus, gali kisti tai pačiai moteriai skirtingų ciklų metu, todėl bet kokių gleivių pasirodymas po mėnesinių laikomas vaisingosios ciklo fazės pradžia.
Beje, kaip minėjo given444, nustatant vaisingosios fazės ribas kalbėti reiktų ne apie O, bet apie konkrečius vaisingumo požymius (vartoti "gleivių pikas", "BKT pakilimas", "pirmoji diena, kai matomos gleivės" ir pan.)
"jei su krauju, tai faktas, kad O įvyko" - irgi netiesa, nes kraujavimas nebūtinai turi būti arba mėnesinės, arba ovuliacinis - gali būti dar ir pirmosios ciklo pusės kraujavimų dėl staigaus estrogenų koncentracijos kraujyje padidėjimo. Tai būdinga ilgiems ciklams, kai ovuliacija dėl kokių nors priežasčių vėluoja, vadinasi toks pakraujavimas daugiau mažiau gali sutapti su įprastu (pagal kalendorių) ovuliacijos laiku ir jei moteris šiuo požymiu šventai pasitikės kaip jau įvykusios ovuliacijos rodikliu, gali netikėtai pastoti.
Papildyta:
QUOTE(NakedA @ 2012 05 03, 14:01)
ojej ,o pas mane paskutiniu metu visai nesamone - pirma diena teplioja,antra kraujuoju,trecia vel tik teplioju ... Jauciu,kad nelabai normalu taip ?
O BKT grafikai tvarkingi?
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2012 05 07, 13:23)
Visiškai skaidrių gleivių gali ir nebūti arba moteris jų gali nepastebėti. Gleivių pikas konstatuojamas ne pagal skaidrumo laipsnį, o pagal staigų gleivių tipo, pobūdžio pasikeitimą ir būtinai tik retrospektyviai. Iki gleivių piko dienos visos gleivės, kurios nėra aiškiai nevaisingo tipo, laikomos vaisingo tipo gleivėmis. Laikas, kiek dienų iki ovuliacijos moteris matys aiškiai vaisingo tipo gleives, yra labai individualus, gali kisti tai pačiai moteriai skirtingų ciklų metu, todėl bet kokių gleivių pasirodymas po mėnesinių laikomas vaisingosios ciklo fazės pradžia.
Beje, kaip minėjo given444, nustatant vaisingosios fazės ribas kalbėti reiktų ne apie O, bet apie konkrečius vaisingumo požymius (vartoti "gleivių pikas", "BKT pakilimas", "pirmoji diena, kai matomos gleivės" ir pan.)
aisku ..vat man pries BT pakilima tada prasidejo vaisingo tipo gleives. Bet manau, kad dar ovuliacija neivyko, bet aisku galiu klysti man kazkur gleivetasis periodas trunka irgi apie savaite. Bet juk BT turi pakilti pries gleiviu pika? ar ne
QUOTE(Browny @ 2012 05 07, 16:12)
Bet juk BT turi pakilti pries gleiviu pika? ar ne
Klasikiniu atveju BT pakyla po gleivių piko, bet gali būti ir vienaip, ir kitaip, todėl ir taisyklė sako vadovautis vėlesniu požymiu, o ne kažkuriuo konkrečiai.
O Tau anksčiau yra buvę tokių itin trumpų ciklų? Jei taip, gan didelis nusižengimas BT pradėti matuoti taip vėlai.
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2012 05 07, 17:40)
Klasikiniu atveju BT pakyla po gleivių piko, bet gali būti ir vienaip, ir kitaip, todėl ir taisyklė sako vadovautis vėlesniu požymiu, o ne kažkuriuo konkrečiai.
O Tau anksčiau yra buvę tokių itin trumpų ciklų? Jei taip, gan didelis nusižengimas BT pradėti matuoti taip vėlai.
mano tokie visi beveik ciklai - trumpi. Is karto po mmm praejus keliom dienom prasideda baltymo tipo isskyros, tada sausa ir tas sausumas buna pora savaiciu (14-16 dienu) . Tada vel mmm.
del nusizengimo..zinau, kad nusizengiau,nes sudauziau termometra ir nesimylejau su B... db kol kas galiu ramiai sau leisti save stebeti
ai, dar tiesa toks pastebejimas, kad per vaisingaji laikotarpi bunu labai irzli ir kaupiasi skysciai (nemaisau su PMS'u ) siaubingai pikta, o kai jis praeina - pasidarau rami, kaip belgas, atsileidzia skysciai mane kazkaip antraip veikia tas vaisingasis periodas, bent jau ta savaite. Tada viskas normaliai pora savaiiu.
QUOTE(Žaliaakė_Raganėlė @ 2012 05 07, 06:00)
Hmm, aš į priemaišų kiekiui neskiriu daug dėmesio: pasižymiu gleivių tąsumą, spalvą ir skaidrumą, bet jei jos tąsios, tai laikau jas vaisingiausiomis,
as vis dar jauciuosi visai zalia, nors jau 6cikla stebiu gleives po gimdymo - zalia, kas liecia tasuma. paimu gleiviu kuoksteli, ir jos man tista gerai. tas pacias gleives vel paimu, bet kitaip, kitu kampu - ir jos man truksta, netista. zodziu, pa kolkas tik save juokinu ir tiek. todel labiau ziuriu drumstumo/debesuotumo ar skaidrumo-nors jie mazai ka ir sako, faktas, kad abu sie pozymiai rodo vis tiek vaisingaji laikotarpi.
Smalsute, nenoretum destyti NSP ne vien vilniuje,bet ir kaune? pagal tavo atsakymus, pasisakymus, zinias ir panasiai, tikrai klausytojai neturetu prie ko prikibti. siandien vakare - antroji paskaita kaune. nu, ziuresim, pratybu analizavimas.
(beje, isleistos naujos 2 knygeles-pratyboms skirti grafikeliai ir taisykles-plonytes. uz abi - 5lt. zalios spalvos. ziuresiu, ar verta LTV varianta isigyti, nes ipratau prie anglisku terminu-tiek Kipliu, tiek Fertilicio programos.)
QUOTE(given444 @ 2012 05 08, 08:51)
Smalsute, nenoretum destyti NSP ne vien vilniuje,bet ir kaune?
siandien vakare - antroji paskaita kaune. nu, ziuresim, pratybu analizavimas.
siandien vakare - antroji paskaita kaune. nu, ziuresim, pratybu analizavimas.
Tai kad aš ir Vilniuje nedėstau
O kursai, apie kuriuos kalbi, skirti būtent moterims po gimdymo (taip buvau supratusi iš ankstesnio Tavo pasisakymo), ar tie įprastiniai Kauno arkivyskupijos šeimos centre?
Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2012 05 08, 08:51)
(beje, isleistos naujos 2 knygeles-pratyboms skirti grafikeliai ir taisykles-plonytes. uz abi - 5lt. zalios spalvos. ziuresiu, ar verta LTV varianta isigyti, nes ipratau prie anglisku terminu-tiek Kipliu, tiek Fertilicio programos.)
Išleistos tai jos senokai (2010 m.) - jau ir tiražas, jei neklystu, į pabaigą. Mano nuomone, turėti verta.
Sveikos, mergaitės, bandau jungtis į jūsų būrį
Žinau, kad daug turėsiu klausimų ir neaiškumų, tad būsiu labai dėkinga už patarimus ir pagalbą
Turiu tris mažiukus, pats paskutinis buvo labai labai netikėtas o po tokio netikėto pastojimo, pagimdžius atsirado paranoiška baimė pastoti, tad griebiausi, mano manymu, saugiausio metodo - kontraceptinio žiedo, nors apie kontraceptikus turėjau ne kokią nuomonę, bet baimės akys didelės... Aišku, pradėjus vartoti baimė dingo, tačiau iškilo kitų sunkumų, manau, kad nualinau organizmą, dėl ko ėmė kibti įvairios ligos ligelės, atsirado kasdienis krūtų skausmas, apie norą mylėtis net nešneku
Perskaityta literatūra, bundanti gamta kažkaip įkvėpė grįžti prie natūralumo. Tiesiog noriu pažinti save ir pamilti iš naujo, manau, kad hormoninė kontracepcija labai trukdo tą daryti
Šiandien šeštoji ciklo diena, imu stebėti gleives ir matuoti bazinę temperatūrą. Tik nežinau, kokioje lentelėje man, kaip pradedančiajai, būtų patogiau viską žymėtis?
Tiesa šiandienos bazinė tempertūra 36,8 - atrodo, aukštoka, bet žinant, kad tai pirmasis ciklas po žiedo, vadinasi, dar net tikrųjų mėnesių kaip ir nebuvo, tikriausiai tai irgi turi didelės įtakos, reikės laiko organizmui atsistatyti...
Žinau, kad daug turėsiu klausimų ir neaiškumų, tad būsiu labai dėkinga už patarimus ir pagalbą
Turiu tris mažiukus, pats paskutinis buvo labai labai netikėtas o po tokio netikėto pastojimo, pagimdžius atsirado paranoiška baimė pastoti, tad griebiausi, mano manymu, saugiausio metodo - kontraceptinio žiedo, nors apie kontraceptikus turėjau ne kokią nuomonę, bet baimės akys didelės... Aišku, pradėjus vartoti baimė dingo, tačiau iškilo kitų sunkumų, manau, kad nualinau organizmą, dėl ko ėmė kibti įvairios ligos ligelės, atsirado kasdienis krūtų skausmas, apie norą mylėtis net nešneku
Perskaityta literatūra, bundanti gamta kažkaip įkvėpė grįžti prie natūralumo. Tiesiog noriu pažinti save ir pamilti iš naujo, manau, kad hormoninė kontracepcija labai trukdo tą daryti
Šiandien šeštoji ciklo diena, imu stebėti gleives ir matuoti bazinę temperatūrą. Tik nežinau, kokioje lentelėje man, kaip pradedančiajai, būtų patogiau viską žymėtis?
Tiesa šiandienos bazinė tempertūra 36,8 - atrodo, aukštoka, bet žinant, kad tai pirmasis ciklas po žiedo, vadinasi, dar net tikrųjų mėnesių kaip ir nebuvo, tikriausiai tai irgi turi didelės įtakos, reikės laiko organizmui atsistatyti...