Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingumo pažinimu grįsti metodai IX

Dekui uz atsakymus, bet zvelgiant retrospektyviai, visus tuos 11 menesiu as veltui buciau matavus temperatura ir stebejus gleives, nes ovuliacija juk nevyko. Taip iseitu? Pagal visa teorija taikant NSP nuo vaiko kokiu 6 men, jei pasitiketi LAM, iki dabar tureciau susilaikyti? Nes pagauti pacia pirma ovuliacija gal ir pavyktu, bet ne kelias dienas pries?
Ir dar, jei keliuosi kokius 5 kartus nakti maitiniti, bazinies temperaturos metodas tikriausiai netikslus?
GK stebejimas man visada buvo kazkokia mistika doh.gif Belieka gleives...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo luzere: 16 balandžio 2012 - 22:47
QUOTE(luzere @ 2012 04 16, 23:42)
Dekui uz atsakymus, bet zvelgiant retrospektyviai, visus tuos 11 menesiu as veltui buciau matavus temperatura ir stebejus gleives, nes ovuliacija juk nevyko. Taip iseitu? Pagal visa teorija taikant NSP nuo vaiko  kokiu 6 men, jei pasitiketi LAM, iki dabar tureciau susilaikyti? Nes pagauti pacia pirma ovuliacija gal ir pavyktu, bet ne kelias dienas pries?
Ir dar, jei keliuosi kokius 5 kartus nakti maitiniti, bazinies temperaturos metodas tikriausiai netikslus?

Kaip tik tuo pačiu metu parašiau savo amenorėjinių ciklų stebėjimų šiokias tokias išvadas, viena žinutė prieš tavąją smile.gif Man panašu, kad ovuliacija bent keliskart vyko, nes fiksavau akivaizdų BT pakilimą, bet mmm taip ir nesulaukiau - matyt, pakankamai neišveši gimdos gleivinė g.gif
O dėl BT tikslumo, manau, labai priklauso nuo organizmo - vieni jautriai reaguoja į kėlimusis, kiti ne. Pvz. man jokio skirtumo, kiek kada budinėjuos maitinti (beje, iš lovos nelipu, nes miegu kartu su kūdikiu), ir su pirmu vaiku, ir dabar visada pradžioj būna 36,4-36,6, o vėliau ne mažiau 37.
Atsakyti
QUOTE(indica @ 2012 04 16, 20:55)
Man panašu, kad ovuliacija bent keliskart vyko, nes fiksavau akivaizdų BT pakilimą, bet mmm taip ir nesulaukiau

g.gif visiskai neaiskus sakinys. ka reiskia akivaizdus pakilimas? akivaizdus, jei bent trys taskai pakile 0.2 nuo pries tai buvusiu 6 tasku. o siaip, jei pakyla karta ar du, po to vel krenta zemiau ar ties zemaja tasku verciu riba - tai tikrai negalima sakyti, kad vyksta ovuliaciniai procesai.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 04 17, 09:00)
g.gif visiskai neaiskus sakinys. ka reiskia akivaizdus pakilimas? akivaizdus, jei bent trys taskai pakile 0.2 nuo pries tai buvusiu 6 tasku. o siaip, jei pakyla karta ar du, po to vel krenta zemiau ar ties zemaja tasku verciu riba - tai tikrai negalima sakyti, kad vyksta ovuliaciniai procesai.

Viskas atitinka, bet nesu tikra, nes nežinau, ar įvykusi O gali nepasibaigti mmm g.gif
Atsakyti
QUOTE(indica @ 2012 04 17, 11:27)
Viskas atitinka, bet nesu tikra, nes nežinau, ar įvykusi O gali nepasibaigti mmm g.gif

gali, jei moteris nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2012 04 17, 14:10)
gali, jei moteris  nestuke.gif

Arba turi labai švarų organizmą biggrin.gif "Menstruacijų mitas"
Atsakyti
QUOTE(indica @ 2012 04 16, 23:41)
Mano mažei irgi tuoj 11mėn., mmm dar neatsinaujino, bet jau gerą pusmetį stebiu save (tiesa, ne itin kruopščiai), tai pastebiu labai ryškius GK ir gleivių pokyčius, netgi pakankamą BT pakilimą bigsmile.gif Sakyčiau, vyksta trumpučiai - iki 3 savaičių trukmės - ciklai, kurie nepasibaigia mmm. Žinoma, visiškai nepasikliauju šiais stebėjimais ir visada saugomės, bet šiaip labai įdomu smile.gif

Gal turi grafikus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 17 balandžio 2012 - 14:24
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2012 04 17, 15:21)
Gal turi grafikus?

Deja, ne. Kai mažė buvo 4mėn. ir padaugėjo gleivių, ėmiausi stebėti GK pokyčius, ko iki tol nebuvau dariusi. Po keleto mėnesių, kai supratau, jog GK ir gleivių pokyčiai akivaizdūs, pabandžiau pasimatuoti BT. Matuoju beveik 4mėn., bet ne kasdien (esu praleidus iš eilės daugiausia dvi dienas) ir su poros valandų paklaida. Apibendrintai: maždaug dvi savaites svyruoja 36,4-36,6, o po to apie savaitę būna 37,0-37,1. Tokios reikšmės būdavo ir prieš antrą nėštumą, tik ciklas trukdavo apie 30d.
Atsakyti
QUOTE(indica @ 2012 04 17, 14:49)
Arba turi labai švarų organizmą  biggrin.gif "Menstruacijų mitas"

Straipsnis tik pigus žaliavalgiškumo piršimas (pažiūrėkit staripsnio šaltinį). Rimtu straipsniu nekvepia nei iš tolo. Kur statistika, nenurodyta nei kur ir kada tie gydytojai ar mokslininkai dirbo. Jokios normalios informacijos. Be to, kodėl tuomet nepastoja arba patiria ankstyvus persileidimus tos, kurioms gimdos gleivinė išveša per mažai... Ir taip išeitų, kad vaisius teršaluose gyvena biggrin.gif, absurdas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Garbanelele @ 2012 04 17, 17:06)
Straipsnis tik pigus žaliavalgiškumo piršimas (pažiūrėkit staripsnio šaltinį). Rimtu straipsniu nekvepia nei iš tolo. Kur statistika, nenurodyta nei kur ir kada tie gydytojai ar mokslininkai dirbo. Jokios normalios informacijos. Be to, kodėl tuomet nepastoja arba patiria ankstyvus persileidimus tos, kurioms gimdos gleivinė išveša per mažai... Ir taip išeitų, kad vaisius teršaluose gyvena biggrin.gif, absurdas  doh.gif

Manęs jis irgi nesužavėjo, bet yra nuorodą į šaltinį - šiek tiek moksliškesnį rusišką straipsnį, kuriame galima rasti ir pirminius literatūros šaltinius, bet kažkaip nelabai man aktualu į tai gilintis rolleyes.gif

Galvoju, gal reiktų išbandyti O testukus - labai smalsu, kas išties vyksta.
Atsakyti
QUOTE(indica @ 2012 04 17, 17:18)

Galvoju, gal reiktų išbandyti O testukus - labai smalsu, kas išties vyksta.

vat sakiau noresiu ir as isbandyt, per kita cikla..kada is tikro pas mane vyksta ta O. Nes db trecia diena laikosi pakilusi tempa..ziuresiu, kaip bus rytoj, ar tokia pat ar kils, nes jei kris vel tada kazkas ni to ... o jei testukas parodo O, tada palauki tris dienas ir gali smileysex.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Browny @ 2012 04 17, 17:54)
vat sakiau noresiu ir as isbandyt, per kita cikla..kada is tikro pas mane vyksta ta O. Nes db trecia diena laikosi pakilusi tempa..ziuresiu, kaip bus rytoj, ar tokia pat ar kils, nes jei kris vel tada kazkas ni to ... o jei testukas parodo O, tada palauki tris dienas ir gali smileysex.gif  ?

Ovuliacijos testai neparodo, kad ivyko ovuliacija schmoll.gif Jie parodo, kad pakilo LH hormono kiekis ir ovuliacija turetu ivykti, taciau buna atveju, kai hormono kiekis pakiles vel sumazeja, bet O neivyksta. Todel naudoti juos apsaugai nuo nestuke.gif gana rizikinga.
Atsakyti