Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių mityba

QUOTE(Puk @ 2013 06 04, 16:36)
Kiek laiko galima laikyti atidarytą sauso pašaro pakuotę? Galvoju pirkti didesnį kiekį 7 kg, pašaro nes pigiau, bet atidarytas būtų apie 4-5 mėn. ar nieko blogo g.gif

aš supilstau į stiklainius užsukamus arba į maišiukus ir užraišioju blush2.gif visada perku tik 7-8 kg pakuotę.
Atsakyti
QUOTE(Puk @ 2013 06 04, 16:36)
Kiek laiko galima laikyti atidarytą sauso pašaro pakuotę? Galvoju pirkti didesnį kiekį 7 kg, pašaro nes pigiau, bet atidarytas būtų apie 4-5 mėn. ar nieko blogo g.gif

Jei maiselis yra su ZIP uzsegimu, tai nusipilkite kazkur atskirai kieki kurio jums reikia apie 1 menesiui o kita isspaude ora kiek imanoma daugiau uzspauskite ir sandariai uzdare galite dar uzsegti su klipsu. Tikrai gales ilgai stoveti ir dregme neisgaruos.
Atsakyti
Sveiki, gal kas žino ką nors apie maistą ultra premium NUTRIVET INSTINCT. Internete nieko apie jį nerandu. Prancūziškas.
Sudėtis:
Vištiena (min. 22%), kalakutiena (min. 12%), antiena (min. 9%), patarška (min. 7%), bulvės, žirniai, vištienos aliejus ir riebalai (min. 7%), dehidruotos vištienos kepenys (min. 5%) dehidruoti kiaušiniai (min. 4%), dehidruota vištiena (min. 4%), dehidruota patarška (min. 4%), lašiša (min. 3%), dehidruoti žirnių proteinai, lašišos aliejus (min. 3%), burokėlių tyrė, žalios pupelės, lęšiai, saldžiosios bulvės, pomidorai, obuoliai, mėlynžiedė liucerna, špinatai, cikorijos šaknys, raugas, pankolio lapai, bruknės, granatų tyrė, juodųjų serbentų želė, vitaminai ir mineralai, dehidruoti plazmos proteinai, vištienos kepenų hidrolizė, kalio chloridas, kalcio karbonatas, rozmarino ekstraktas, žaliosios arbatos ekstraktas, mėtos lapai, pūslėtojo guveinio ekstraktas, rudadumblių ekstraktas, frukto-oligosaharidai (FOS), mano-oligosaharidai (MOS), DL-metioninas, taurinas, L-karnitino rūgštis, jukos ekstraktas, Lactobacillus acidophilus bakterijos, enterococcus faecium mikroorganizmai.
EB priedai: natūralios kilmės tokoferolio ekstraktai

Ačiū už atsakymą, smile.gif
Atsakyti
QUOTE(žemuogienė @ 2013 06 05, 23:19)
aš supilstau į stiklainius užsukamus arba į maišiukus ir užraišioju  blush2.gif visada perku tik 7-8 kg pakuotę.

Geras patarimas 4u.gif Man sunus pasiule isnaudoti susikaupusius uzsukamus dangtelius smile.gif reiks uzsukti,kaip kokius agurkus biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, gal galite pasakyti kokios klasės maistas yra "Carny"? Jis gaminamas firmos Animonda, pirmoje žinutėje parašyta super premium, bet konkrečiai šitie nėra patys brangiausi, 400g 6-8lt (priklausomai nuo parduotuvės). Kvapas stiprus jų. Ne toks kaip tų pigiausių, bet stiprus, ar čia nebus nuo kvapiklių? Matyt kažko nesuprantu
Sudėtis:
jautiena (50%), sultinys (31%), vištiena (12%), antiena (6%), kalcio karbonatas.
Analitinės sudedamosios dalys: žali baltymai 11,5%, neapdoroti aliejai ir riebalai 5%, žalia ląsteliena 0,5% ,žali pelenai 1,4%, drėgnis 79%, taurinas 0,8 g/kg. Priedai/kg: maistiniai priedai: vit. D3 - 200 TV, E2 - 0,2 mg, E5 - 1,5 mg, E6 - 10mg, jodas - 0,2mg,manganas - 1,5mg, cinkas - 10mg.

Atsakyti
QUOTE(devuška @ 2013 07 02, 19:56)
Sveikos, gal galite pasakyti kokios klasės maistas yra "Carny"? Jis gaminamas firmos Animonda, pirmoje žinutėje parašyta super premium, bet konkrečiai šitie nėra patys brangiausi, 400g 6-8lt (priklausomai nuo parduotuvės). Kvapas stiprus jų. Ne toks kaip tų pigiausių, bet stiprus, ar čia nebus nuo kvapiklių? Matyt kažko nesuprantu
Sudėtis:
jautiena (50%), sultinys (31%), vištiena (12%), antiena (6%), kalcio karbonatas.
Analitinės sudedamosios dalys: žali baltymai 11,5%, neapdoroti aliejai ir riebalai 5%, žalia ląsteliena 0,5% ,žali pelenai 1,4%, drėgnis 79%, taurinas 0,8 g/kg. Priedai/kg: maistiniai priedai: vit.  D3 - 200 TV, E2 - 0,2 mg, E5 - 1,5 mg, E6 - 10mg, jodas - 0,2mg,manganas - 1,5mg, cinkas - 10mg.

Sitie konservai geri, tikrai ne tokie kaip wiskis ir friskis smile.gif
Atsakyti
Man irgi kyla truputį įtarimų dėl Carny. Visų pirma, rašo tarkim jautiena, vištiena, dar kažkas - tai kaip ir turėtų būti gryna mėsa. Bet ne kartą esu radus sub'ų gabaliukų - kepenų, širdies, sausgyslių ir dar kažkokių neaiškių gabaliukų, o kartą net piršto storumo kraujagyslę. Tad kyla klausimas, kiek iš tikro grynos mėsos (t.y. pačio raumens) ten yra? Gal irgi nedaug procentų. Kitas dalykas, dėl galiojimo. Šaldytuve gali išstovėti pradarytas vos ne kelias savaites, kai tuo tarpu gryna mėsa apgenda jau po kelių dienų. Vadinas yra kažkokių konservantų. Ir kvapas, nors labai jau skaniai jie kvepia, bet tikrai ne natūralia mėsa...
Mano nuomone, išvis į konservus nededa grynai tik kokybiškos mėsos. Na, gal nebent į tuos, kur šimtas gramų 6 ir daugiau lt kainuoja. Tai kaina už kg 60lt ir daugiau gaunas, kur logika tada tiek mokėti už konservus, kai galima kokybiškiausios mėsos nusipirkti. Pati kartais nuperku katei Carny, bet geriau jau duoti mėsos, vistiek nežinia, kas tuose konservuose, nei Carny, nei Whiskas...
Atsakyti
QUOTE(Milla* @ 2013 07 03, 13:40)
Man irgi kyla truputį įtarimų dėl Carny.

Aš irgi nupirkau Carny, netoli namų atsidarė gyvūnų reikmenų parduotuvėlė. Ir ką gi, džidžiausias degustatorius mūsų namuose yra apie 7 m. buvusi laukinė Katytė. Priėjo, pauostė, pasitraukė ir dar užkasė. Griežtas ženklas - tokių nevalgysiu bigsmile.gif Nors kitus Animondos konservus tuos su baltu kačiuku šiek tiek valgo...
Labiausiai mėgsta Gourment konservus, irgi baltas kačiukas nupieštas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Milla* @ 2013 07 03, 14:40)
Man irgi kyla truputį įtarimų dėl Carny. Visų pirma, rašo tarkim jautiena, vištiena, dar kažkas - tai kaip ir turėtų būti gryna mėsa. Bet ne kartą esu radus sub'ų gabaliukų - kepenų, širdies, sausgyslių ir dar kažkokių neaiškių gabaliukų, o kartą net piršto storumo kraujagyslę. Tad kyla klausimas, kiek iš tikro grynos mėsos (t.y. pačio raumens) ten yra? Gal irgi nedaug procentų. Kitas dalykas, dėl galiojimo. Šaldytuve gali išstovėti pradarytas vos ne kelias savaites, kai tuo tarpu gryna mėsa apgenda jau po kelių dienų. Vadinas yra kažkokių konservantų. Ir kvapas, nors labai jau skaniai jie kvepia, bet tikrai ne natūralia mėsa...
Mano nuomone, išvis į konservus nededa grynai tik kokybiškos mėsos. Na, gal nebent į tuos, kur šimtas gramų  6 ir daugiau lt kainuoja. Tai kaina už kg 60lt ir daugiau gaunas, kur logika tada tiek mokėti už konservus, kai galima kokybiškiausios mėsos nusipirkti. Pati kartais nuperku katei Carny, bet geriau jau duoti mėsos, vistiek nežinia, kas tuose konservuose, nei Carny, nei Whiskas...

Nei vienas konservas neissilaikys be konservantu, taip kad visuose juose yra sito "gerio". Skirtumas tik kinservantu kiekyje ir kokybeje, konservantai gali buti naturalus arba sintetiniai, tokie kaip BHT. Ne paslaptis, kad konservantu yra ir sausiakuose. Vienuose tie patys BHA ir BHT, kituose deda naturalu vitamina E, tokoferolio forma, citrinos rugsti, druska irgi naturalus konservantas. O kad kate situos konservus eda prasciau, nei gurmet, tai rodo, kad juose kaip tik maziau prideta visokiu skonio stiprikliu ir pan. Del sudeties, tai atkreipkit demesi, kad ant pakuotes ir neraso, kad ten sudeta vistos ar kotokia mesa, o raso vistiena, kalakutiena, jautiena. Tai reiskia, kad sudeta ne tik mesa, bet ir kitos gyvulio dalys. Gyslos, kremzles ar kitokie subproduktai gyvunui nera kenksmingi.
Kas liecia neturalia mesa, tai 100 proc. pripazistu, kad ji yra nepalyginamai naudingiau, nei geriausias konservas. Pati ja aktyviai praktikuoju savo katinams biggrin.gif Bet yra toks vienas niuansas, kad ne visi katinai neturalia mesa eda, ypac tie, kurie nuo mazumes pripratinti prie sausiako ir konservu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Pujolis @ 2013 07 03, 14:45)
Nei vienas konservas neissilaikys be konservantu, taip kad visuose juose yra sito "gerio". Skirtumas tik kinservantu kiekyje ir kokybeje, konservantai gali buti naturalus arba sintetiniai, tokie kaip BHT. Ne paslaptis, kad konservantu yra ir sausiakuose. Vienuose tie patys BHA ir BHT, kituose deda naturalu vitamina E, tokoferolio forma, citrinos rugsti, druska irgi naturalus konservantas. O kad kate situos konservus eda prasciau, nei gurmet, tai rodo, kad juose kaip tik maziau prideta visokiu skonio stiprikliu ir pan. Del sudeties, tai atkreipkit demesi, kad ant pakuotes ir neraso, kad ten sudeta vistos ar kotokia mesa, o raso vistiena, kalakutiena, jautiena. Tai reiskia, kad sudeta ne tik mesa, bet ir kitos gyvulio dalys. Gyslos, kremzles ar kitokie subproduktai gyvunui nera kenksmingi.
Kas liecia neturalia mesa, tai 100 proc. pripazistu, kad ji yra nepalyginamai naudingiau, nei geriausias konservas. Pati ja aktyviai praktikuoju savo katinams biggrin.gif Bet yra toks vienas niuansas, kad ne visi katinai neturalia mesa eda, ypac tie, kurie nuo mazumes pripratinti prie sausiako ir konservu verysad.gif

Tikrai taip - nei vienas neišsilaikys be konservantų smile.gif apie natūralius ir sintetinius taip pat žino visi, kas domisi maisto (tiek žmonių, tiek gyvūnų) sudėtimi. Bet va čia ir kyla klausimas, jeigu jie deda natūralius, kodėl neparašo? Nes pvz., ant Whiskas pakuotės tai rašo, kad su konservantais, ant daugumos kitų maistų taip pat rašo, nesvarbu ar įdėta natūralūs ar sintetiniai. Tad jei maistas ilgai išsilaiko, bet nėra parašyta apie jokius konservantus, iš kur pirkėjui žinoti, ko ten įdėta? O kažkaip aklai tikėti, kad na jau Carny tai geri, jau jie tai nieko blogo nedės, tai būtų ne visai racionalu, tas šventas tikėjimas, ypač šiais laikais smile.gif dėl sub'ų - viskas tvarkoj, gyvūnui reikia ir jų, bet vėlgi, kodėl nepažymėta, kiek procentų jų ir kiek grynos mėsos? Nes pvz. Whiskas tai rašo, 40% mėsa ir jos subproduktai (iš jų vištienos 4%) vadinas likę 36% sub'ai. O tai Carny tas negalioja? smile.gif o gal ten irgi tie patys 4% grynos mesos smile.gif bet kai nerašo, tai turbūt ir širdies neskauda ir akių nebado kaip whiskas... Apie stipriklius - visi sako, kad i maximinius maistus juos deda, bet nei whiskas etiketėje tai nėra parašyta, nei gourmet, tad iš kur traukiami tokie faktai. Ir iš kur žinoti, kad Carny jų nepridėta? Nes irgi nerašo. O ypač kvapiklių, nes Carny tikrai turi specifinį visai malonų kvapą. Aš nepeikiu nei Carny, nei Whiskas, taip pat ir negiriu jų. Manau Carny vistiek truputį kokybiškesnis, nes nėra grūdų. Tiesiog man iš smalsumo tokių klausimų yra iškilę smile.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti