Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių mityba

QUOTE(*panteriuke* @ 2013 03 12, 20:57)
Kai tik katukas atsirado namie nusipirkom specialaus maistelio, katės pieno pakaitalą. Pirmą dieną lyg ir lakė, bet po visai nedaug, sekančią dieną ji jau nebenorėjo to maistelio, tai pabandėme duoti karvės pieno, pirkto parduotuvėje, lakė su didžiausiu malonumu ir pakankamai nemažai, lyginant su tuo, kaip lakdavo mišinėlį.. Tai mes ir likome prie karvės pieno.. Kad viduriuotu ar kitų bėdų būtu tikrai nepastebėjau (tfu, tfu, tfu)..  smile.gif Na o pienuką duodu tada kai pasiprašo, dažniausia prašosi tik pabudus..  smile.gif

Na, ne visos kates vienodai toleruoja karves piena. Bet kad ir kaip bebutu, 5 savaiciu kaciukui vien pienuko per mazai, nesvarbu ar tai karves pienas, ar specialus misinukas. Bandykit duot po truputi smulkiai pjaustytos mesytes. As tokio mazo katulio niekada nelaikiau, tai nelabai galiu patart, kaip ji pratint prie kieto maisto. Gal pradziai ta mesyte nuplikykit verdanciu vandeniu, ypac vistiena. Ir nemaisykit mesos su pienu, nes tikrai apsitries. Manau, kad putpeles kiausini drasiai galite duot.
Gal kitos merginos, kurios veisia kates ar siaip turi praktikos su tokiais mazyliais, ka nors patars.
Atsakyti
QUOTE(Pujolis @ 2013 03 12, 19:05)
Na, ne visos kates vienodai toleruoja karves piena. Bet kad ir kaip bebutu, 5 savaiciu kaciukui vien pienuko per mazai, nesvarbu ar tai karves pienas, ar specialus misinukas. Bandykit duot po truputi smulkiai pjaustytos mesytes. As tokio mazo katulio niekada nelaikiau, tai nelabai galiu patart, kaip ji pratint prie kieto maisto. Gal pradziai ta mesyte nuplikykit verdanciu vandeniu, ypac vistiena. Ir nemaisykit mesos su pienu, nes tikrai apsitries. Manau, kad putpeles kiausini drasiai galite duot.
Gal kitos merginos, kurios veisia kates ar siaip turi praktikos su tokiais mazyliais, ka nors patars.

Tai manau pradžiai pabandysiu aš tuos putpelių kiaušinius, jei aišku rasiu jų pirkti, mat ne Lietuvoje gyvenu.. smile.gif ir kas ne ko juos išvirtus reikėtu duoti..?
Atsakyti
QUOTE(*panteriuke* @ 2013 03 12, 21:15)
Tai manau pradžiai pabandysiu aš tuos putpelių kiaušinius, jei aišku rasiu jų pirkti, mat ne Lietuvoje gyvenu..  smile.gif  ir kas ne ko juos išvirtus reikėtu duoti..?

Duokit zalius, isplaktus, po du per savaite. Galima duot vienus, galima imaisyt i pienuka, jogurta ir pan. Vistos kiausinio tryni irgi galima duot, bet tokia mazam katuliui viso trynio gali buti per daug. Nu ir mesytes bandykit po truputi, vis tiek reikes pratint prie kieto maisto.
Atsakyti
QUOTE(Pujolis @ 2013 03 12, 19:21)
Duokit zalius, isplaktus, po du per savaite. Galima duot vienus, galima imaisyt i pienuka, jogurta ir pan. Vistos kiausinio tryni irgi galima duot, bet tokia mazam katuliui viso trynio gali buti per daug. Nu ir mesytes bandykit po truputi, vis tiek reikes pratint prie kieto maisto.

Niekada nebūčiau pagalvojusi, kad katinai žalia kiaušinį laktu.. biggrin.gif Tiek visko sužinai, kai pats susiduri su gyvūnėlių.. thumbup.gif ačiū Jums už patarimus.. 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*panteriuke* @ 2013 03 12, 21:28)
Niekada nebūčiau pagalvojusi, kad katinai žalia kiaušinį laktu..  biggrin.gif  Tiek visko sužinai, kai pats susiduri su gyvūnėlių..  thumbup.gif  ačiū Jums už patarimus..  4u.gif  mirksiukas.gif

Na, ivairiai buna. Vieni laka, kitiems reikia paskanint grietinele biggrin.gif Maniskiai tai is karto prisistato, jei tik isgirsta, kad kiausini plaku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pujolis @ 2013 03 12, 19:31)
Na, ivairiai buna. Vieni laka, kitiems reikia paskanint grietinele biggrin.gif Maniskiai tai is karto prisistato, jei tik isgirsta, kad kiausini plaku smile.gif

nu fainuoliai.. biggrin.gif aš kažkaip niekada nenorėjau katinelio, visada už šunis buvau.. biggrin.gif iki pat tos akimirkos kai katukas atsirado namie rėkiau visa gerkle, kad jau ko,ko bet katės namie tai tikrai nebus.. biggrin.gif bet vat tą pačią akimirką kai išvydau tą mažiuką padariuką įsimylejau beproto.. wub.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*panteriuke* @ 2013 03 12, 21:36)
nu fainuoliai..  biggrin.gif  aš kažkaip niekada nenorėjau katinelio, visada už šunis buvau..  biggrin.gif  iki pat tos akimirkos kai katukas atsirado namie rėkiau visa gerkle, kad jau ko,ko bet katės namie tai tikrai nebus..  biggrin.gif bet vat tą pačią akimirką kai išvydau tą mažiuką padariuką įsimylejau beproto..  wub.gif  biggrin.gif

Jusu atveju, tai butu geriau kad tokio amziaus katukas dar bent menesiuka butu auges su mama. Bet yra taip, kaip yra.Dabar reikia tiesiog kuo sklandziau jums ji pripratint prie kieto maisto. O katineliai tikrai nuostabus gyvunai, ne maziau protingi nei suniukai, ir ju pliusas, kad nereikia vest i lauka "atlikt reikaliuku".
Atsakyti
QUOTE(Pujolis @ 2013 03 12, 19:47)
Jusu atveju, tai butu geriau kad tokio amziaus katukas dar bent menesiuka butu auges su mama. Bet yra taip, kaip yra.Dabar reikia tiesiog kuo sklandziau jums ji pripratint prie kieto maisto. O katineliai tikrai nuostabus gyvunai, ne maziau protingi nei suniukai, ir ju pliusas, kad nereikia vest i lauka "atlikt reikaliuku".

Na matot mes katuką turėjome tik po Velykų pasiimti, tačiau pas tuos žmones ten kažkas pasikeitė ir va visą mėnesį ankščiau ją gavome.. doh.gif Aš pati šoke buvau, taip gaila buvo, juk dar tokia mažutė, prie mamos dar būti turėjo.. Na bet labai džiugu, kad jau kitą dieną ji guvesnė buvo, tik vis mamos papo visur ieškojo.. biggrin.gif bet va šiandiena jau penkta diena kaip ji pas mus ir jau apsipratus, jau mamos nebeieško.. Daug miega, valgo, dūksta..,tikra fainuolė.. wub.gif
Atsakyti
sveiki, noreciau paklausti ar galima maitinti katina pavyzdziui premium kokybes maistu plius duoti zalios mesos.Ar geriau duoti visa laika sausa maisteli?Jau man galva sukasi nuo visu patarimu internete, zadu sustotities Josera
Atsakyti
QUOTE(tata11 @ 2013 04 15, 18:41)
sveiki, noreciau paklausti ar galima maitinti katina pavyzdziui premium kokybes maistu plius duoti zalios mesos.Ar geriau duoti visa laika sausa maisteli?Jau man galva sukasi nuo visu patarimu internete, zadu sustotities Josera

Aš duodu kartais mėsos saviškiams, arba konservų, bet stengiuosi, kad tarp sauso ir mėsos būtų keletos valandų tarpas.
Atsakyti
QUOTE(tata11 @ 2013 04 15, 20:41)

As duodu ryte mesa, vakare sausiaka. Daug kitu mano draugu irgi taip pat seria. Katinai pukiiai jauciasi, nei vemia, nei viduriuoja. Bet as tai renkuosi auksciausios kokybes tiek sausiaka, tiek mesa. Duodu dar zuvu tauku ir putpeliu kiausiniu, kartais namines varskes.
Atsakyti
Laba diena,
o pas mane jie turi pastoviai sausiukų ir papildomai ryte ir vakare gauna konservų. Kažkaip jie pas mane ( jie trys) pasirenka ką valgyti, kartais truputį konservų, o po to sausiukų ir kol kas viskas gerai. Vyriausiam katinėliui jau 14 metų.
Papildomai kartais žalios vištienos truputį gauna, bet tik tada, kai tenka ką nors gaminti biggrin.gif
Dar labai mėgsta grūdėtą varškę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rariukas: 16 balandžio 2013 - 10:12