QUOTE(busycat @ 2012 03 27, 12:33)
Pujolis, jūs patarėt maitinti jei ne mėsa, tai konservais ir mirkytu sausiuku... aš replikavau į tai.
Kai kurie kramto, kai kurie ryja. Jei nešerti mėsa, o šerti sausiukais, tai mano nuomone nemirkyti:)
Nebent jei katinas geria pakankamai vandens. Mano atveju taip nebuvo, prasidejo problemos. Su virskinimu irgi nebuvo labai gerai seriant nemirkytu sausiaku, nors katinas trumpaplaukis, bezoarai pradejo formuotis pas ji (nedaznai, bet vis tiek gaila ziuret, kaip katinas niekaip negali atryt to bezoaro). Ant sausiaku pakuotres parasyta"ziurekit, kad katinas isgertu pakankamai vandens, nes nepakankamas vandens suvartojimas gali atsiliept sveikatai". Nepavyko man produktyviai ziuret, kad jis gertu to vandens, negaliu as kiekviena karta ji per prievarta girdyt. Va ir atsiliepe sveikatai
Del kramtymo. Maniskis irgi atrode kad kramto, nes triauksdavo kaip reikiant. Ale kai karta atveme, tai pamaciau, kad niekas ten nekramtyta, kai kurie perkasti per puse ir viskas. As nebandau itikint, kad taip, kaip siulau, yra geriausia kiekvienam katinui, Tiesiog zmogus prase parasyt savo nuomone, tai as ir rasau is savo patirties, kaip ir ka eda mano gyvunai ir su kokiom serimo problemom susiduriu.
Kad sausiakai yra geris, tai cia mitas. Tai yra prasciausias maitinimo budas, koki zmogus gali duot savo katinui. Nei dantim, nei virskinimui sausiakas nera gerai. Kad tai patogiausias ir pigiausias budas, tai yra vienintelis sausiako privalumas. O visi tie pardaveju isvedziojimai apie nauda dantim, yra tik reklama. Parodykit man bent viena katina, kuris esdamas vien sausiaka sulaukes 10 metu turejo sveikus ir baltus dantis (turiu omeny be dirbtinio dantu valymo).