Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių mityba

QUOTE(busycat @ 2012 03 27, 12:10)
Apie mėsą neužsiminiau nieko, taip geriausias būdas būtų mėsa, subporuktai, kremzlės ir visa kitą. Aš užsiminiau apie mirkytą maistą ir konservus. Sausas nemirkytas maistas bent kažkiek apvalo dantis, jei katinas kramto. O va mirkytas ir konservai tik apneša dantis, plius dar virškinimo problemos

Nu nekramto jie tu sausiaku, nes katinu dantys nepritaikyti kramtyt. Geriausiu atveju perkanda per puse ir viskas. Ede mano katinas ir mirkyta sausiaka, dabar eda konservus ir mesa, dantys balti, jokiu problemu su virskinimu neturi, ant pirstu galiu suskaiciuot, kiek kartu per 4 metus yra vemes ir ne no virskinimo sutrikimo, o nuo kokios prarytos zaislo skiautes ar plunksnos. Palyginimui pusseseres kate eda tik sausiaka (nemirkyta), sesiu metu kates dantys rudi kaip nutrijos, jau ir traukt kelis teko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pujolis: 27 kovo 2012 - 10:19
Pujolis, jūs patarėt maitinti jei ne mėsa, tai konservais ir mirkytu sausiuku... aš replikavau į tai.
Kai kurie kramto, kai kurie ryja. Jei nešerti mėsa, o šerti sausiukais, tai mano nuomone nemirkyti:)
Atsakyti
QUOTE(busycat @ 2012 03 27, 12:33)
Pujolis, jūs patarėt maitinti jei ne mėsa, tai  konservais ir mirkytu sausiuku... aš replikavau į tai.
Kai kurie kramto, kai kurie ryja. Jei nešerti mėsa, o šerti sausiukais, tai mano nuomone nemirkyti:)

Nebent jei katinas geria pakankamai vandens. Mano atveju taip nebuvo, prasidejo problemos. Su virskinimu irgi nebuvo labai gerai seriant nemirkytu sausiaku, nors katinas trumpaplaukis, bezoarai pradejo formuotis pas ji (nedaznai, bet vis tiek gaila ziuret, kaip katinas niekaip negali atryt to bezoaro). Ant sausiaku pakuotres parasyta"ziurekit, kad katinas isgertu pakankamai vandens, nes nepakankamas vandens suvartojimas gali atsiliept sveikatai". Nepavyko man produktyviai ziuret, kad jis gertu to vandens, negaliu as kiekviena karta ji per prievarta girdyt. Va ir atsiliepe sveikatai verysad.gif
Del kramtymo. Maniskis irgi atrode kad kramto, nes triauksdavo kaip reikiant. Ale kai karta atveme, tai pamaciau, kad niekas ten nekramtyta, kai kurie perkasti per puse ir viskas. As nebandau itikint, kad taip, kaip siulau, yra geriausia kiekvienam katinui, Tiesiog zmogus prase parasyt savo nuomone, tai as ir rasau is savo patirties, kaip ir ka eda mano gyvunai ir su kokiom serimo problemom susiduriu.
Kad sausiakai yra geris, tai cia mitas. Tai yra prasciausias maitinimo budas, koki zmogus gali duot savo katinui. Nei dantim, nei virskinimui sausiakas nera gerai. Kad tai patogiausias ir pigiausias budas, tai yra vienintelis sausiako privalumas. O visi tie pardaveju isvedziojimai apie nauda dantim, yra tik reklama. Parodykit man bent viena katina, kuris esdamas vien sausiaka sulaukes 10 metu turejo sveikus ir baltus dantis (turiu omeny be dirbtinio dantu valymo).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pujolis: 27 kovo 2012 - 10:57
QUOTE(Pujolis @ 2012 03 27, 10:55)

Kad sausiakai yra geris, tai cia mitas. Tai yra prasciausias maitinimo budas, koki zmogus gali duot savo katinui. Nei dantim, nei virskinimui sausiakas nera gerai. Kad tai patogiausias ir pigiausias budas, tai yra vienintelis sausiako privalumas. O visi tie pardaveju isvedziojimai apie nauda dantim, yra tik reklama. Parodykit man bent viena katina, kuris esdamas vien sausiaka sulaukes 10 metu turejo sveikus ir baltus dantis (turiu omeny be dirbtinio dantu valymo).

berods mes nesusišnekam, tiek to
Atsakyti
QUOTE(busycat @ 2012 03 27, 13:10)
berods mes nesusišnekam, tiek to

Del ko nesusisnekam? As mirkyt sausiaka? Man atrodo, kad susisnekam... Jus uz tai, kad nemirkyt, nes taip geriau dantim ir virskinimui, o as uz tai kad mirkyt, nes esu tos nuomones, kad sausiakas jokiam pavidale dantu buklei nepades. Taip pat mano nuomone mirkant sausiaka yra garantija, kad katinas gaus pakankamai vandens, kas labai svarbu kastratams del akmenliges. Be to, esu tos nuomones, kad mirkytas sausiakas yra lengviau ir greiciau virskinamas, nes jis bent jau netures skrandyje brinkt.
Atsakyti
ačiū už nuomones ir patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pujolis @ 2012 03 27, 11:55)
Nebent jei katinas geria pakankamai vandens. Mano atveju taip nebuvo, prasidejo problemos. Su virskinimu irgi nebuvo labai gerai seriant nemirkytu sausiaku, nors katinas trumpaplaukis, bezoarai pradejo formuotis pas ji (nedaznai, bet vis tiek gaila ziuret, kaip katinas niekaip negali atryt to bezoaro). Ant sausiaku pakuotres parasyta"ziurekit, kad katinas isgertu pakankamai vandens, nes nepakankamas vandens suvartojimas gali atsiliept sveikatai". Nepavyko man produktyviai ziuret, kad jis gertu to vandens, negaliu as kiekviena karta ji per prievarta girdyt. Va ir atsiliepe sveikatai verysad.gif
Del kramtymo. Maniskis irgi atrode kad kramto, nes triauksdavo kaip reikiant. Ale kai karta atveme, tai pamaciau, kad niekas ten nekramtyta, kai kurie perkasti per puse ir viskas. As nebandau itikint, kad taip, kaip siulau, yra geriausia kiekvienam katinui, Tiesiog zmogus prase parasyt savo nuomone, tai as ir rasau is savo patirties, kaip ir ka eda mano gyvunai ir su kokiom serimo problemom susiduriu.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Pasibaigė mūsų standartinis maistas Josera, paskui po kastracijos vetas davė pabandymui nuajo maisto - kastruotiems katinams+nusilpusiems (pavadinimo nebeprisimenu ax.gif ), teko lėkt iki Kikos pirkt maistelio. Kadangi ano neturėjo, tai pirkau Nature Protection Kitten (katinėliui beveik 7 mėn). Na neėda jo, nors tu ką! doh.gif Kaip vakar per pietus įpyliau, iki šiol tik pusę indelio paėdė... Teks ieškot naujo maisto... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambro @ 2012 04 01, 10:28)
Pasibaigė mūsų standartinis maistas Josera, paskui po kastracijos vetas davė pabandymui nuajo maisto - kastruotiems katinams+nusilpusiems (pavadinimo nebeprisimenu ax.gif ), teko lėkt iki Kikos pirkt maistelio. Kadangi ano neturėjo, tai pirkau Nature Protection Kitten (katinėliui beveik 7 mėn). Na neėda jo, nors tu ką!  doh.gif Kaip vakar per pietus įpyliau, iki šiol tik pusę indelio paėdė... Teks ieškot naujo maisto... unsure.gif 

O Josera po kastracijos nėra? dabar šeriu Josera, po kastracijos įsivaizdavau kad šio gamintojo irgi yra g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sarlatane77 @ 2012 04 01, 13:48)
O Josera po kastracijos nėra? dabar šeriu Josera, po kastracijos įsivaizdavau kad šio gamintojo irgi yra g.gif

Šalia manęs esančioje KIKOJE Josera neprekiauja unsure.gif Teko šiandien iki Veterinarijos vaistinės eiti, ten papasakojau savo bėdas. Tai pirkau Minette ir Light (po kastracijos skirtus). Mokė mane maišyt, palaipsniui mažinant Minette, mat nuo jų ir buvom pradėję šert, juos vienintelius su džiaugsmu ėsdavo smile.gif
Grįžę tą ir padariau - perpus sumaišiau, suėdė viską thumbup.gif bigsmile.gif Kai jau vien tik kastruotiems maistelį padės ėst, tada užsisakysiu jau visą poką 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambro @ 2012 04 01, 17:34)
Šalia manęs esančioje KIKOJE Josera neprekiauja unsure.gif

Nė vienoje Kikoje Josera neprekiauja biggrin.gif
Ale radai ką išsirinkti - Natures Protection ax.gif Gerai kad katinas protingas lotuliukas.gif
Atsakyti
Kykute, o kuo iš Joseros galima šerti kastruotus? Su antiena ir bulvėmis, ar sencicatu?
Dabar ėda brit care, bet tai žiūrau kaina kai šoktelėjus jo unsure.gif
Atsakyti