Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių mityba

QUOTE(zuikis5 @ 2012 09 11, 15:08)
Mes šeriam katę žalia mėsyte, ir sauso maisto būna priberta visada kai nori pakramtyt. Bet vasarą kai žvejybos sezonas - tai ji negali gyvent be karosų. Sėdi šalia, tiesiog nuo meškerės nugvelbia ir suryja su viskuo... tai nežinau, kai atvažiuoja svečių tai neatpažįsta mūsų katės - kailis jos juodas pasidaro tiesiog blizgantis kaip taukais suteptas, visa žvilganti, linksma... kas rytą sėdi prie meškerių ir laukia... ar taip jau blogai ta žuvis?  g.gif  nuo kirminų tai vis tiek periodiškai gauna tabletę...
Dabar turim mažą katiniuką - bandėm šert pagerintu Hill's konservuku kad atsistatytų, nes labai jau išsekusį radom. Ale palaižo palaižo to konservo - ir vis tiek tenka duoti žalios jautienos, nuo šuns ir suaugusios katės stalo...  doh.gif Tada jau įsijungia traktoriukas iš malonumo  biggrin.gif

As parasiau, ka skaiciau apie zuvi. O praktika nebutinai atitinka teorija smile.gif Kaimynas kiemo katinam irgi prizvejoja smulkiu zuveliu, tai kiemo katinai buna labai patenkinti thumbup.gif Asmeniskai manau, kad naturalus maistas yra geriausia, ka galima duoti katei. Aisku ne koses ir ne zmoniu maisto atliekos...
Atsakyti
Laba,

man vienoje parduotuvėje sakė, kad negalima kačių maitinti skirtingais maistais- jei sausiukai, tai tik vienos rūšies, jei konservai- tai irgi tik vienos rūšies. Aš maitindavau ryte konservais, o vėliau sausiukų įberdavau.Sako- šitaip maitinant katei gresia skarandžio ir žarnyno problemos, atseit reikia maitint vienodai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Eliandra @ 2012 09 11, 15:39)
Laba,

man vienoje parduotuvėje sakė, kad negalima kačių maitinti skirtingais maistais- jei sausiukai, tai tik vienos rūšies, jei konservai- tai irgi tik vienos rūšies. Aš maitindavau ryte konservais, o vėliau sausiukų įberdavau.Sako- šitaip maitinant katei gresia skarandžio ir žarnyno problemos, atseit reikia maitint vienodai g.gif

As tai savo ligu maiseli ir jautraus skrandzio katina seriu misriai: ryte zalia mesa, o vakare sausiakai. Jauciasi puikiai, nevemia, netriedzia.Aisku, ir mesa, ir sausiakus duodu aukstos kokybes. Kiek zinau, ir dauguma veislynu, ir siaip auginanciu katinus zmoniu taip seria, katinai gyvena virs desimt metu ir puikiai jauciasi...Tai vadinasi tas misrus serimo budas nera blogai.
Atsakyti
QUOTE(Pujolis @ 2012 09 11, 13:52)
.Tai vadinasi tas misrus serimo budas nera blogai.
jau kažkada čia buvo rašyta, kad šiuo atveju svarbu daryti pertrauką, t.y. neduoti skirtingų maisto rūšių vienu metu, o daryti bent kelių valandų pertrauką (ypač duodant žalios mėsos ir pan.), nes skirtingų maistelių virškinimui reikalinga kitokia rūgštinė terpė (jei gerai priežastį atsimenu g.gif ) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(moocho @ 2012 09 11, 19:10)
skirtingų maistelių virškinimui reikalinga kitokia rūgštinė terpė (jei gerai priežastį atsimenu g.gif ) 4u.gif

Ūkiškai tariant, sauso maisto virškinimui reikalingas skystis traukiamas iš organizmo, o šlapias maistas-mėsa ir panašiai, atiduoda skystį į organizmą. Todėl ir gali atsirasti problemų

Atsakyti
Gal kas šeriate savo katinėlį OK Cat maisteliu. Aš pradėjau šerti šiuo:

http://www.pet24.lt/...-low-magnesium/

Gal galite parašyti atsiliepimų apie šį maistelį.

Atsakyti
QUOTE(neringele.z @ 2012 09 13, 17:22)
Gal kas šeriate savo katinėlį OK Cat maisteliu. Aš pradėjau šerti šiuo:
http://www.pet24.lt/...-low-magnesium/

Gal galite parašyti atsiliepimų apie šį maistelį.

Štai radau jo aprašyma:
SUDĖTIS:

Kukurūzai, kukurūzų glitimas, šviežia vištų ir kalakutų mėsa (daugia nei 12%), taukai, dehidratuota vištų mėsa, ryžiai (daugiau nei 6%), dehidratuota kiaulių mėsa, dehidratuota lašiša, runkelių minkštimas, vit. ir mineralai, alaus mielės, taurinas(0,10%), DL-metioninas, Vitaminas E.

ANALIZĖ:
Drėgmės: 8,00%
Neapdorotų baltymų: 33,00%
Neapdorotų aliejų ir riebalų: 14,00%
Neapd. ląstelienos: 1,50%
Neapd. pelenų: 5,90%
Kalcio 1,10%
Fosforo 0,90%
Magnio 0,08%

VITAMINAI IR MINERALAI produko kg:
Vit. A 20.000 T.V.
Vit. D3 1.500 T.V.
Vit. E (alfa-tokoferolio) 400 mg.
Vario (Vario sulfato) 5 mg.

Gal kas suprantantis pakomentuotų ar vertas šis maistelis dėmesio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neringele.z: 13 rugsėjo 2012 - 19:06
QUOTE(neringele.z @ 2012 09 13, 20:06)
Gal kas suprantantis pakomentuotų ar vertas šis maistelis dėmesio.

Na, jo dvi pirmas pozicijas užima kukurūzai ir kukurūzų glitimas. Trečioj pozicijoj esanti mėsa min. 12 proc., tai reiškia, kad tiek kukurūzų, tiek jų glitimo yra daugiau. Nepasitikėčiau tokiu maistu, tai nesveika katei. Apskritai iš akiračio metu visus maistus, kurių pirmoj pozicijoj ne mėsa. Kita vertus, tai maistas su sumažintu magnio kiekiu, tad jeigu jūsų katei dėl sveikatos problemų reikia būtent tokio, galima kažką aukoti, kad gautum tai, ko reikia, jeigu, aišku, neišeina rasti tokio maisto, kad ir glitimo nebūtų, ir apsaugotų nuo akmenų susidarymo šlapimtakiuose.
Atsakyti
Kokia nuomonė apie tokius konservus?
user posted image
Nerandu inete jų sudėties.
Gal kas perka.
Atsakyti
QUOTE(Tynka @ 2012 09 21, 08:59)
Kokia nuomonė apie tokius konservus?
user posted image
Nerandu inete jų sudėties.
Gal kas perka.

Kiek atsimenu šis maistelis ne iš gerųjų, jei neklystu bus tik apie kokius 4 proc. mėsos,
iš tos serijos , kaip ir kitecat, wiskas ir t.t smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Zuzzė @ 2012 09 21, 10:44)
Kiek atsimenu šis maistelis ne iš gerųjų, jei neklystu bus tik apie kokius 4 proc. mėsos,
iš tos serijos , kaip ir kitecat, wiskas ir t.t  smile.gif

aisq, ačiū 4u.gif
Atsakyti
Laba vakara 4u.gif

mes turim problema sad.gif musu katyte (9savaites) beveik visai nevalgo. namuose ji jau tikrai apsipratusi , o maista per savaite pakeitem 3 kartus ... pas buvusius seiminkus ji valge whiskas doh.gif mes norim kate serti geresniu maistu , pabandymui nupirkom IAMS maziems kaciukams ... bandem visaip ir sausa ir mirkyta;nevalge ... db turim pakuote Hill`s science plan maziems kaciukams , taippat nenoriai valgo .sakyciau geriausiai ir skaniausiai valge konservus gourmet gold , , bet ar sudetis ju gera ? ir istiikruju nesinoretu kates visa laika serti tik konservais .turiu mazai vilties, bet gal jai patiktu Royal canin ?
ir dar vienas dalykas .. kiekviena vakara ji ateina pas mane kaip ziurkyte uzsimerkus,suglaudus ausytes ir murkdama mane laizo , kandzioja man nosi ,lupas ir antakius po viso sito prasideda beprotiskas kniaukimas unsure.gif vakar nebeistverem , i vandeni ipylem kelis laselius pieno (t.y. ja apgavom) ir bingo .. ji nurimo g.gif

Kaip toliau teisingai elgtis , nes nemanau , kad maisto pakeitimas 4 kart per savaite yra gerai katei sad.gif ir piena turbut reiketu pakeisti kefyru ?
Atsakyti