Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių mityba

QUOTE(Famili @ 2012 06 06, 14:31)
mano manymu šlapią maistą galima kaitalioti, nes jis vienodai virškinasi. Jeigu pvz šertum tik slapiu, tai ant indelio turi būti normos, o kadangi nori, kad tai būtu delikatesu, tai gali vaišinti po nedaug ir aišku pagal galimybes (turiu omenyje finansus). Mano katinas (taip pat rusiukas) pavalgius konservų kategoriškai atsisako sauso maisto  schmoll.gif  rengia mums bado streikus, kol nepalūžta ir nepradeda ėsti sauso ėdalo  doh.gif

Tai va, kad mano vienas ėdrūnas ėda ir sausą, ir žalią mėsą ir guliašas dzin jam bele koks tinka, tik ėsti duok. O va antrasis manikenas, sausiukų nu šiaip taip kažkiek, žalios mėsos jokios doh.gif Tai kažkuom reikia pagerinti tą jo mitybą, sublogs dar paskui g.gif
Atsakyti
Na katinai/katės matyt kaip ir žmonės: yra lieknesnių, yra storesnių. Mano rusiukas irgi nėra stambus. Kažkada forume diskutavom apie svorį, tai labai įvairiai sveria katinukai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(extravaganza @ 2012 06 06, 14:10)
sunku kažką ir pasakyti kai sudetis taip gudriai aprašoma. baltymai, riebalai.. kiekvienas produktas jų turi. o kur tikroji sudėtis? kiek mėsos? koka ji? yra bulvių ar kukurūzų, o gal ryžių? be to ir gramatinės klaidos, bent jau man, nesudaro gero įvaizdžio  g.gif

tai angliškame puslapyje surašyta ko pridėta, tik ne procentais.
va vertimas (googlio):
Naminių paukščių mėsos miltai, ryžiai, kukurūzų glitimas, spirgučiai miltų, miežių, gyvuliniai riebalai, džiovintas cukrinių runkelių minkštimas, celiuliozės pluoštas, vištienos kepenėlės (džiovinti), natrio chloridas, žuvų taukai, hidrolizuoti gyvuliniai baltymai, alaus mielės, džiovintų kiaušinių
Atsakyti
QUOTE(Famili @ 2012 06 06, 11:13)
Su apnašomis galima kovoti dantų šepetuku  biggrin.gif

Ka merginos galėtumėt man patarti iš maisto, kuris yra labai kaloringas? Mano katinas baisiai judrus  biggrin.gif  ir niekaip mums nepavyksta priaugti kelių kg. Viena vet. gydytoja pasakė, kad svoris normalus, kitą, kad jis per kūdas  blink.gif  doh.gif
Na nežinau, nesuvalgo jis tos normos pas mane  unsure.gif dabar valgo ORIJEN Cat & Kitten begrūdis + vištienos filė + vištienos kepenėlės, prieš tai ARDEN GRANGE Kitten with Fresh Chicken. Vyras sako, gal maisto su grūdais duoti, kad šiek tiek išsipūstų  lotuliukas.gif

Labai riebus Rojalis skirtas sfinksam. mano visi keturi nuo jo pradejo sparciai tukti, todel teko ji pakeisti kitu pasaru.
Atsakyti
Ačiū, Azazella. Pabandysiu nedidelę pakuotę įsigyti. Mazu-le tavo vienam iš katinų jis gal irgi tiks? jei nori, kad priaugtų šiek tiek svorio wink.gif
Atsakyti
Sveiki, visi iesko geriausio maisto savo katei, ir aisku visiem geriausias tas , kuriam daugiausia mesos, tai kodel tiesiog nemaitinus mesa? koks skirtumas tarp konservu kuir 80 proc mesos ir 20 proc virimo vandens ir paprastos virtos mesos?
Atsakyti
Beja, mum irgi rekomendavo maitinti kate royal canin, bet tai, kad paziurejau sudeti, tai nieko as ten gero nepamaciau , turint omeny , kad tai super premium klases maistas....
Atsakyti
Sausas superpremium pašaras savo sudėtyje be mėsos, turi labai daug vitaminų, mineralų ir kitų naudingų katei ingridientų. Tai yra pilnavertis kačių maistas. Maitinant vien mėsa, katė negaus jau reikalingų medžiagų.
Papildyta:
Murciux, o ką blogo pamatėt RC sudėtyje?
Atsakyti
QUOTE(Famili @ 2012 06 07, 21:05)
Sausas superpremium pašaras savo sudėtyje be mėsos, turi labai daug vitaminų, mineralų ir kitų naudingų katei ingridientų. Tai yra pilnavertis kačių maistas. Maitinant vien mėsa, katė negaus jau reikalingų medžiagų.

Taip, delto sutinku. Bet kaip renkantis konservus?
Papildyta:
nepatiko, kad sudeti antroj vietoj po mesos ir jos subproduktu eina kruopos, o po to darzoviu proteinu ekstraktai ir dar kazkas is darzoviu, net nzn kaip verciasi. keista, kad mieles yra ir ivairus cukrai. kai tuo tarpu nusipirkau ir kitokiu konservu, kur sudeti tik trys dalyki: 75 paukstiena, 24 vanduo ir 1 ryziu.
Papildyta:
ir dar nepatiko RC, kad nera tiksliai prasyta kiekiu kiek ir ko yra, pvz kiek ten tos mesos, ar tu jos produktu.
Atsakyti
QUOTE(Famili @ 2012 06 07, 21:06)
Papildyta:
Murciux, o ką blogo pamatėt RC sudėtyje?

Gali katinas gauti visus vitaminus ir reikiamas medziagas, ir dar kaip gali, tik turi buti proporcingai viskas sudetinta, pateikiama mesos ir organu ivairove, ieskomas sviezas maistas - o tai paprasciausiai nera patogu siuolaikiniam tingiam gyvuno seimininkui smile.gif
Atsakyti
ir dar galvoju, kad brangu...
Atsakyti
QUOTE(Famili @ 2012 06 06, 10:13)
Su apnašomis galima kovoti dantų šepetuku  biggrin.gif

Ka merginos galėtumėt man patarti iš maisto, kuris yra labai kaloringas? Mano katinas baisiai judrus  biggrin.gif  ir niekaip mums nepavyksta priaugti kelių kg. Viena vet. gydytoja pasakė, kad svoris normalus, kitą, kad jis per kūdas  blink.gif  doh.gif
Na nežinau, nesuvalgo jis tos normos pas mane  unsure.gif dabar valgo ORIJEN Cat & Kitten begrūdis + vištienos filė + vištienos kepenėlės, prieš tai ARDEN GRANGE Kitten with Fresh Chicken. Vyras sako, gal maisto su grūdais duoti, kad šiek tiek išsipūstų  lotuliukas.gif

Sveikos, noriu pasidalinti patirtimi, koks maistelis mums padėjo priaugti svorio bei išsigydyti ligeles, tai Traineris, tokia rausva pakuotė kitten, katytei tuoj bus metukai, tai svarstysim prie kurios jų linijos prisirišti vėl:)

Papildyta:
QUOTE(Murciux @ 2012 06 07, 19:48)
Sveiki, visi iesko geriausio maisto savo katei, ir aisku visiem geriausias tas , kuriam daugiausia mesos, tai kodel tiesiog nemaitinus mesa? koks skirtumas tarp konservu kuir 80 proc mesos ir 20 proc virimo vandens ir paprastos virtos mesos?

Laba, aš manau, kad ne mėsoje slypi visa tiesa, o subalansuotume, kuo maistas bus turtingas savo sudėtimi, manau tuo jis bus geresnis, katės organizmas juos priims ir nebus problemų su oda, kailiu ir t.t, guvūnams kaip ir mums reikia dienos normoje angliavandenių, baltymų, riebalų, kad būtume sveiki smile.gif taip ir mūsų brangiesiems smile.gif
Atsakyti