Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių mityba

QUOTE(Rocco @ 2012 05 30, 22:18)
jus man paaiskinkit, kodel man siandien gyvunu klinikoj gydytoja akis isputusi aiskino, kad katems slapio maisto galima duot tik karta i savaite, o maitinti reikia nuolat sausu maisteliu?  doh.gif nebesusigaudau as jau cia nieko, kiek domejausi, kiek skaiciau lietuviskuose forumuose ir pan., tai viskas priesingai negu cia norvegai daro ir sako  doh.gif

Del to, kad nuo slapiaku, konservu visokiu nesivalo dantys, kaupiasi apnasos, man ir veterinare sake duoti kuo maziau slapio, serti sausu.
Atsakyti
QUOTE(Azazella @ 2012 05 31, 14:30)
Gal zinot kur galima Royal Canin Urinary SO nusipirkti pigiau nei 160 Lt uz 6 kilogramus.
Arba gal patartumete kuo galima si pasara pakeisti? Esme tame, kad reikia pasaro, kuris stabdytu oksalatu formavimasi. Perverciau daug info, bet neradau nieko isskyrus rojali.

Oksalatu formavimasi stabdo maistas, kuris sarmina slapima, nes oksalatai formuojasi rugstinej terpej. Hill's s/d netinka, nes jis skiras struvitu tirpinimui ir stipriai rugstina slapima, tai tik paskatintu oksalatu formavimasi. Siek tiek sarmina slapima dietos, skiriamos prie kepenu ir inkstu ligu.
Bosch yra premium klases maistas ir jis negydomasis. Jums reiketu rinktis geriau is tu maistu, kurios turi gydomasias linijas, tokiu kaip eucanuba, specific, royal, hill's ir kt.Konservai butu geriau, negu sausiakas, nes katinui svarbu gaut daugiau skysciu.Pasitarkit su veterinaru, gal jums tiktu pvz. koks hill's k/d ar kitos firmos dieta, skiriama prie inkstu ligu.
Atsakyti
QUOTE(Pujolis @ 2012 06 01, 10:38)
Oksalatu formavimasi stabdo maistas, kuris sarmina slapima, nes oksalatai formuojasi rugstinej terpej. Hill's s/d netinka, nes jis skiras struvitu tirpinimui ir stipriai rugstina slapima, tai tik paskatintu oksalatu formavimasi. Siek tiek sarmina slapima dietos, skiriamos prie kepenu ir inkstu ligu.
Bosch yra premium klases maistas ir jis negydomasis. Jums reiketu rinktis geriau is tu maistu, kurios turi gydomasias linijas, tokiu kaip eucanuba, specific, royal, hill's ir kt.Konservai butu geriau, negu sausiakas, nes katinui svarbu gaut daugiau skysciu.Pasitarkit su veterinaru, gal jums tiktu pvz. koks hill's k/d ar kitos firmos dieta, skiriama prie inkstu ligu.

Aciu 4u.gif
Zinau, kad negalima Hills nei cd, nei sd, apskritai, veterinaras sake,kad Hills neturi nieko tinkamo mano katino atveju. Siule rojalio urinary, sersiu juo, jei nerasiu nieko tinkamesnio. Kiek ziurejau info, tai visi gydomieji dauguma skirti struvitu profilaktikai, o man reikia oksalatu, todel labai laukiu informacijos apie konkretu pasara skirta oksalatu profilaktikai.
Atsakyti
QUOTE(Azazella @ 2012 06 01, 12:00)
Aciu 4u.gif
Zinau, kad negalima Hills nei cd, nei sd, apskritai, veterinaras sake,kad Hills neturi nieko tinkamo mano katino atveju. Siule rojalio urinary, sersiu juo, jei nerasiu nieko tinkamesnio. Kiek ziurejau info, tai visi gydomieji dauguma skirti struvitu profilaktikai, o man reikia oksalatu, todel labai laukiu informacijos apie konkretu pasara skirta oksalatu profilaktikai.

Pasiziurekit sita maista: SPECIFIC FKD/FKW Renil. Raso, kad skatina silpnai sarminio slapimo gamyba ir yra skirtas uratu, oksalatu ir cistino akmenliges profilaktikai. Yra dar Virbac urology, raso, kad skirtas ir struvitu, ir oksalatu profilaktikai. Hill's oksalatu profilaktikai yra skirtas x/d, bet man atrodo, kad jo Lietuvoje nėra.
Pagalvojau, kad gal kokiu papildu buna, sarminanciu slapima? Zinau, kad buna pastu, rugstinanciu slapima, tai gal ir sarminanciu buna...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pujolis: 01 birželio 2012 - 10:43
nežinau kur rašyti, užklausti? g.gif

gal kas žinot kodėl taip yra?

vakar gėriau žolelių arbatą, pakeli pasidėjau, išėmus iš puodelio, ant stalo... stalas kad ir buvo nuvalytas, šiandien katė užuodė toje vietoje ir pradėjo trintis.. Tyčia vyras atnešė tos pačios arbatos pakeli sausą, tai net seilėtis pradėjo tysti besitrindama į tą vietą, kur buvo padėtas pakelis... liepiau vyrio neerzinti, vos atėmė pakeli...
ar normalu, kad katę traukia žolelės? ( toje arbatoje meškauogės,puplaiškiu lapai,pipirmėčių lapai, medetkų lapai)... katė sterelizuota, kambarinė pas mus... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Isia @ 2012 06 01, 11:52)
nežinau kur rašyti, užklausti?  g.gif

gal kas žinot kodėl taip yra?

vakar gėriau žolelių arbatą, pakeli pasidėjau, išėmus iš puodelio, ant stalo... stalas kad ir buvo nuvalytas, šiandien katė užuodė toje vietoje ir pradėjo trintis.. Tyčia vyras atnešė tos pačios arbatos pakeli sausą, tai net seilėtis pradėjo tysti besitrindama į tą vietą, kur buvo padėtas pakelis... liepiau vyrio neerzinti, vos atėmė pakeli...
ar normalu, kad katę traukia žolelės? ( toje arbatoje meškauogės,puplaiškiu lapai,pipirmėčių lapai, medetkų lapai)... katė sterelizuota, kambarinė pas mus... g.gif

Normalu, ypac kai tokia sudetis arbatos. Mano visi keturi kastratai is proto eina del valerjono ir metu arbatu. Metu dar silpniau reaguoja, bet jei netycia nero arbataos pakuote pamirstu uz septyniu uzraktu paslepri, radu viska i skurus suvaryta, o katinai vartosi ant grindu kaip inkstai 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Pujolis @ 2012 06 01, 11:41)
Pasiziurekit sita maista: SPECIFIC FKD/FKW Renil. Raso, kad skatina silpnai sarminio slapimo gamyba ir yra skirtas uratu, oksalatu ir cistino akmenliges profilaktikai. Yra dar Virbac urology, raso, kad skirtas ir struvitu, ir oksalatu profilaktikai. Hill's oksalatu profilaktikai yra skirtas x/d, bet man atrodo, kad jo Lietuvoje nėra.
Pagalvojau, kad gal kokiu papildu buna, sarminanciu slapima? Zinau, kad buna pastu, rugstinanciu slapima, tai gal ir sarminanciu buna...

Dekinga aciuks.gif

Reikes specific pasidairyti. Virbacas kazkada bandytas, netiko maniskiams.
Atsakyti
QUOTE(Azazella @ 2012 06 01, 11:59)
Normalu, ypac kai tokia sudetis arbatos. Mano visi keturi kastratai is proto eina del valerjono ir metu arbatu.

uoj apie valerijoną ir taip viskas aišku lotuliukas.gif O vat maniškė tai išprotėjusi dėl..... lauro lapų blink.gif bigsmile.gif Jei duodi pauostyti (naudoju maltus) - tai tas pats kas velerijono papylus blink.gif raitosi, voliojasi, ir net nebandyk lyst - puls baisiausiai kad tik neatimtum doh.gif

O šiaip užsukau, nes norėjau pasiklausti jūsų nuomonės. vis užmetu akį, bet taip ir nepastebėjau, kad būtų kas minėjęs maistelį MeraCat. Juo maitinu saviškę jau gerus 1+ (katei beveik 2 metai, "kaimietukė"). Iš pradžių mažiukę maitinau RC, ale kaina tai kandžiojasi jų doh.gif tai perėjau ant jau paminėto maisto. Katė ėda neblogai, kailis blizga (kiek to blizgesio matosi per ilgumą), jaučiasi gerai. O ir kiek ieškojau info tai radau kad kaip is superpremium klasės (bent jau taip suprantu parasyma Hight premium), nors gal tai tik premium (mano asmenine nuomone)? ypač žiūrint pagal sudėtį.

Tai labai norėčiau kokių komentarų smile.gif blush2.gif
http://www.meradog.l...unims/mera-cat/
http://www.meradog.c...ra-cat.html?L=2
Atsakyti
O kas kiek laiko galima duoti zalia mesa ar subproduktus? ir kokiais kiekiais kad neperserti katytes?
Atsakyti
QUOTE(Gladness @ 2012 05 31, 23:20)
Del to, kad nuo slapiaku, konservu visokiu nesivalo dantys, kaupiasi apnasos, man ir veterinare sake duoti kuo maziau slapio, serti sausu.

Su apnašomis galima kovoti dantų šepetuku biggrin.gif

Ka merginos galėtumėt man patarti iš maisto, kuris yra labai kaloringas? Mano katinas baisiai judrus biggrin.gif ir niekaip mums nepavyksta priaugti kelių kg. Viena vet. gydytoja pasakė, kad svoris normalus, kitą, kad jis per kūdas blink.gif doh.gif
Na nežinau, nesuvalgo jis tos normos pas mane unsure.gif dabar valgo ORIJEN Cat & Kitten begrūdis + vištienos filė + vištienos kepenėlės, prieš tai ARDEN GRANGE Kitten with Fresh Chicken. Vyras sako, gal maisto su grūdais duoti, kad šiek tiek išsipūstų lotuliukas.gif
Atsakyti
Toks klausimas, žinau kad sauso maisto staigiai keisti negaliu, o kaip su šlapiu, ar galiu jį kaitalioti? g.gif Jeigu tik primaitinu šlapiu maistu, sausiukų gauna kiek nori, kiek to guliašo duoti katei? g.gif Jos tai ėstų ir ėstų, tik padavai, ale tegul lieka delikatesu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pasisiutus @ 2012 06 03, 21:18)

sunku kažką ir pasakyti kai sudetis taip gudriai aprašoma. baltymai, riebalai.. kiekvienas produktas jų turi. o kur tikroji sudėtis? kiek mėsos? koka ji? yra bulvių ar kukurūzų, o gal ryžių? be to ir gramatinės klaidos, bent jau man, nesudaro gero įvaizdžio g.gif
Papildyta:
QUOTE(vikadita @ 2012 06 04, 17:55)
O kas kiek laiko galima duoti zalia mesa ar subproduktus? ir kokiais kiekiais kad neperserti katytes?

as šerdavau du kart per dieną: ryte ir vakare. žiūrėkite kaip katinas ėda. yra variantų, kad raw šeria ir kartą dienoj, nes mėsą daug ilgiau virškina ir katinas ilgiau lieka sotus.
Atsakyti
QUOTE(mazu-le @ 2012 06 06, 10:47)
Toks klausimas, žinau kad sauso maisto staigiai keisti negaliu, o kaip su šlapiu, ar galiu jį kaitalioti?  g.gif Jeigu tik primaitinu šlapiu maistu, sausiukų gauna kiek nori, kiek to guliašo duoti katei?  g.gif  Jos tai ėstų ir ėstų, tik padavai, ale tegul lieka delikatesu  biggrin.gif

mano manymu šlapią maistą galima kaitalioti, nes jis vienodai virškinasi. Jeigu pvz šertum tik slapiu, tai ant indelio turi būti normos, o kadangi nori, kad tai būtu delikatesu, tai gali vaišinti po nedaug ir aišku pagal galimybes (turiu omenyje finansus). Mano katinas (taip pat rusiukas) pavalgius konservų kategoriškai atsisako sauso maisto schmoll.gif rengia mums bado streikus, kol nepalūžta ir nepradeda ėsti sauso ėdalo doh.gif
Atsakyti