Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių mityba

QUOTE(Tynka @ 2012 05 23, 09:04)
Veterinarijoje parekomendavo, davė pabandymui. Lyg ir ėda. O man tai žuvimi smirda smile.gif
O vat sudėties aš nlb moku analizuoti...

Gal pakomentuotumėte smile.gif

smirda kas? maistas? man jie visi smirda klaikiai biggrin.gif tiek Orijenas smirdėjo, tiek dabar Arden grange smirdi. tik aš dabar pradariusi maišą, išpilsčiau į trilitrinius stiklainius ir susidėjau balkone kad neišsikvėptų smile.gif svarbu ėda, matyt jiems kvepia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tynka @ 2012 05 23, 10:04)
O ką manote apie šį maistą?
SPECIFIC FPD Kitten
SPECIFIC FPW Kitten
user posted image

Veterinarijoje parekomendavo, davė pabandymui. Lyg ir ėda. O man tai žuvimi smirda smile.gif
O vat sudėties aš nlb moku analizuoti...

Gal pakomentuotumėte smile.gif

As seriau situ maistu savo suaugusi katina, kai paemiau paliegusi is lauko ir reikejo jam priaugt svorio. Padejo sitas maistas jam sustipret ir atstatyt svori. O blogai sitam maiste yra tai, kad i jo sudeti ieina sintetinis konservantas BHT, kuris kaip itariama sukelia vezi. Ir mesos sitam maiste nera, jie visi su zuvim gaminami.Dabar savo viena katina seriu sitos firmos konservais, tinka jie jam, bet konservu sudetis kitokia, negu sauso maisto.
Atsakyti
Na dėl to BHT - tai blogai sad.gif

O būna maistų kur žuvis ir mėsa sudėtyje? Nes kiek žiūrinėju, tai arba tas arba tas.
O gal galima maišyti maistukus - na tarkim šitą ir kokį su mėsa arba višta (pvz Arden Grange). Ar geriau šerti vienu, po to kitu...
O gal iš ryto vienokio paduoti, vakarop kitokio, tipo pusryčiams - žuvis, po pietų višta bigsmile.gif
o vakarienei žalia mėsa...

Na aš tik neseniai katiną įsigijau, tai ir svaigstu... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Tynka @ 2012 05 23, 12:44)
Na dėl to BHT - tai blogai sad.gif

O būna maistų kur žuvis ir mėsa sudėtyje?  Nes kiek žiūrinėju, tai arba tas arba tas.
O gal galima maišyti maistukus - na tarkim šitą ir kokį su mėsa arba višta (pvz Arden Grange). Ar geriau šerti vienu, po to kitu...
O gal iš ryto vienokio paduoti, vakarop kitokio, tipo pusryčiams - žuvis, po pietų višta  bigsmile.gif
o vakarienei žalia mėsa...

Na aš tik neseniai katiną įsigijau, tai ir svaigstu...  blush2.gif

Paskaitykit pirma puslapi kaciu serimo temoje, ten parasyta apie pagrindinius serimo principus. Maisyt sausu maistu negalima, gali sutrikdyt virskinima. Jeigu norit kokybiskai sert savo kate, tai sausas maistas netinka. Tai pats prasciausias variantas, kuriuo galima maitint gyvuna.Tiesa, jis pigiausias ir patogiausias. Teigiama yra, kad negalima maisyt sauso su naturaliu maistu, bet as su situ nesutinku, man praktika parode, kad tai nera blogai. Aisku, maisymas neturi but tiesioginis, pvz. pavalgo sausiako, po to zalios mesos uzkremta, po to dar sausiako...Nuo tokio maisymo tai skrandis tikrai sustos. Jeigu maisant, tai viena maista reikia duot tik po to, kai jau bus suvirskintas pries tai valgytas maistas. Sita taisykle galioja net ir nemaisant maisto. Suaugusi katina geriausia sert du-tris kartus per para. Sauso maisto nuolatinis laikymas bliude ir besaikis jo rijimas istisa diena katinui tik akmenlige pades isigyt.Be to su tokiu kiekiu suasiako jau ir skrandis nepajegus susidorot, prasideda visokie atpylinejimai, vemaliojimai.
Vienzo, apie ta serima galima daug kalbet, bet dar reikia ivertint ir tai, kad visu katinu organizmai skirtingi, kas tinka vienam, gali netikt kitam.Vieni labiau megsta mesa, kiti sausiaka, treti tos mesos arba sausiako is viso nevalgo...
Atsakyti
QUOTE(Pujolis @ 2012 05 23, 09:02)
....

LAbai ačiū už išsamią nuomonę.
Aš ir šią temą ir praeitą perskaičiau... Bet neužstrigo, kad sausų maišyti negalima... Juk kai nuo vieno pereinama prie kito - dažnai maišomas senas su nauju... Na bet supratau, kad geriau nemakaloti...

O mažiukui kačiukui (3 mėn) tai reik, kad nuolat maistuko būtų. Ar kitaip tariant tai nekenkia...

O gal kas parekomenduos super duper maistą mazgiui...
Atsakyti
QUOTE(pienia @ 2012 05 22, 17:54)
o mes valgome orijeną nuo pat gimimo, nesmirdi, neviduriuoja ir aplamai nieko blogo. Kito net ir neduodu.

Pavydziu jums 4u.gif maniskems labai netiko..
Atsakyti
QUOTE(Tynka @ 2012 05 23, 14:15)
LAbai ačiū už išsamią nuomonę.
Aš ir šią temą ir praeitą perskaičiau... Bet neužstrigo, kad sausų maišyti negalima... Juk kai nuo vieno pereinama prie kito - dažnai maišomas senas su nauju... Na bet supratau, kad geriau nemakaloti...

O mažiukui kačiukui (3 mėn) tai reik, kad nuolat maistuko būtų. Ar kitaip tariant tai nekenkia...

O gal kas parekomenduos super duper maistą mazgiui...

Nepykit, bet neatidziai skaitet. Pirmam puslapy parasyta, kad keisti maista reikia pamazu, maisant sena maista su naujuoju ir kad galutinai pereinama prie naujo maisto per mazdaug septynias dienas. As jums siulyciau kol kas nieko nekeist, tegul kaciukas maitinasi taip, kaip yra iprates. Jeigu neapzora, tai gali to sauso maisto nuolat but. Jei ipratintas est vien tik sausa maista, tai mesytes paskanaut reikia duot po truputi, tik koki arbatini sauksciuka. Ir is pradziu ja geriau apvirt, prie zalios pereit pamazu.
Super duper maisto nera ir but negali visiems katinams vienodo. Geras maistas yra bet koks superpremium maistas, jeigu jis tinka ir patinka jusu kaciukui.
Atsakyti
QUOTE(pretale @ 2012 05 22, 07:51)
Nu čia gal ne visoms. Maniškei tai netrukdo.. biggrin.gif O dėl ėdalo, tai mėgsta ėsti maistą, kurį perkame savo aviganiui. lotuliukas.gif

Laba
mano kycius megsta zirniu sriubyte blink.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(pienia @ 2012 05 22, 16:54)
o mes valgome orijeną nuo pat gimimo, nesmirdi, neviduriuoja ir aplamai nieko blogo. Kito net ir neduodu.

ir mes apsistojom ties juo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nateka @ 2012 05 22, 08:17)
Ar jau gavote maistelį? Aš irgi užsakiau pabandymui 500 gr, bet dar negavau siuntos, o taip jau norisi išbandyti ax.gif

Taip, trečiadienį gavom smile.gif Dar kartu užsakinėjau Natures menu konservų 12 pakelių - katė padebesiuose wub.gif Labai patiko jai Arden Grange, žiūrėsiu kaip bus su vėmaliojimu. Šiaip griežtai normuoju sausą ir konservus. Maniškė piktybiškai nevalgo jokios žalios ar plikytos mėsos - bandėm ne kartą; tad apsistojome tik ties sausiukais + konservais.

Nuo Orijen Tigrė siaubingai storėjo - jis labai kaloringas ėdalas, o mano globotiems kačiukams labai tikdavo, ypač priaugti svorio. Hill's pvz. i/d slepia kiek % mėsos yra sudėtyje, kuriuose neslepia ten rašo mėsos miltai g.gif , o Royal Canin prideda paskaninamųjų medžiagų, katės pripratusios prie RC sunkiai pereina prie kitų ėdalų. Man dar labai patiko Brit Care castrate ir light - be jokių E, daug vištienos ir su ryžiais (normaliausi grūdai).

O šiaip dėl sausiakų ką galiu pasakyt: pirma reik žiūrėt, ar norimas sausiakas yra Super Premium klasės, tada žiūrėt kiek % mėsos (ne kaulų miltų!) yra tame ėdale, kiek % grūdų jame yra (idealiausia, kad visai nebūtų; o jeigu yra - iš grūdų tinkamiausi ryžiai; kukurūzai, kviečiai ar bulvės doh.gif man nesuprantamas pasirinkimas), tada nagrinėčiau kiek visokių dažiklių ir konservantų yra ir galiausiai kiek % baltymų ir riebalų (jeigu mažas katukas reik jų daugiau, jeigu stora katė - ypač riebalų mažiau smile.gif)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laira4: 23 gegužės 2012 - 23:54
aš dar norėjau pasiteirauti išmanančių 4u.gif kaip parinkti proporcijas sausiako ir konservų? mano katė kol kas valgo tik shiny cat , ten parašyta kad vidutinio svorio katei reikia 2 indeliu, tai jeigu aš jai per dieną sumaitinu viena indelį tai sausiako reikia duoti tik pusę normos? Ir ar yra skirtumas kada duoti vakare ar ryte sausą maisą arba konservus?
Atsakyti
Merginos tiek skaiciau ir pasimeciau jau Josera premium ar super premium?
Ede musu Acana, bet jau taaaip nenoriai, nzn ar nusibodo ar kas yra, bet galvoju pakaitaliot siek tiek. Nuo Orijen isplikes buvo, tai dabar dairaus i Josera, o ir vet pastoviai giria ji...tai nezinau net g.gif
Atsakyti
QUOTE(SaM*PauLi @ 2012 05 26, 00:16)
Merginos tiek skaiciau ir pasimeciau jau Josera premium ar super premium?

Yra tiek tokio, tiek tokio: Basic line priklausantys Jossera Classic ar Josicat yra premium klasės, Emotion Line - kiti pavadinimai - superpremium. 4u.gif
Atsakyti