Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomotojų "asociacija"

QUOTE(*Lėja* @ 2009 02 24, 17:09)
Sveikos ir sveiki smile.gif
gal kas nors galėtų įdėti ar atsiųsti pavyzdinę panaudos sutartėlę?  unsure.gif

o jei paskaitytumete sia tema http://www.supermama...howtopic=101028 tai net ne viena pavyzdi rastumete ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2009 02 24, 19:14)
o jei paskaitytumete sia tema http://www.supermama...howtopic=101028 tai net ne viena pavyzdi rastumete  ax.gif

Dėkinga 4u.gif iškart lekiu studijuoti bigsmile.gif
Atsakyti
Supermamyte nuomotojos, as visai nesigaudau nuomos kainose Kaune...Noriu isnuomoti 1 k. butuka tvarkingame muriniame name netoli urmo baziu, su virtuves baldais. Butas nenudrenkstas, bet ir ne "euroremontas". Kambaryje baldu nera (galvoju gal verta pirkti...?) Kiek vertas toks butas?
Atsakyti
QUOTE(morta @ 2009 02 25, 11:23)
Kambaryje baldu nera (galvoju gal verta pirkti...?)  Kiek vertas toks butas?

Del kainos as neparasysiu, tik del baldu... Pirkit kuo maziau ir tik tai, kas butina. Ar seimininkas susigalvos kokiu problemu, ar rasit pigesni varijanta, sunku bus paskui kraustytis. Mano pussesere Kaune nuomojosi buta be baldu. Susipirko sekcijas, minkstus komplektus, o seimininkas pareiske, kad buta parduoda. Tai ji kita susirado. Bedos ne tik su baldu pervezimais, bet...sekcija netelpa, vienas fotelis kambaryje irgi doh.gif tai foteli i balkona padejo, bet pasvies pavasari saulute ir kas liks is jo. O dalis sekcijos nesutverta kazkur rusy stovi. Vat kaip su tais baldais gali iseiti.
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2009 02 25, 21:57)
Del kainos as neparasysiu, tik del baldu... Pirkit kuo maziau ir tik tai, kas butina. Ar seimininkas susigalvos kokiu problemu, ar rasit pigesni varijanta, sunku bus paskui kraustytis. Mano pussesere Kaune nuomojosi buta be baldu. Susipirko sekcijas, minkstus komplektus, o seimininkas pareiske, kad buta parduoda. Tai ji kita susirado. Bedos ne tik su baldu pervezimais, bet...sekcija netelpa, vienas fotelis kambaryje irgi  doh.gif tai foteli i balkona padejo, bet pasvies pavasari saulute ir kas liks is jo. O dalis sekcijos nesutverta kazkur rusy stovi. Vat kaip su tais baldais gali iseiti.

Tai kad ši mama nori išnuomoti, o ne pati išsinuomoti..Lyg taip supratau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vilminė @ 2009 02 25, 21:29)
Tai kad ši mama nori išnuomoti, o ne pati išsinuomoti..Lyg taip supratau ax.gif

aaaa, tada ne taip supratau ax.gif Tada vistiek patariu baldu nepirkti bigsmile.gif nedaug daugiau uz ju buvima uzsiprasyt galima, o gali suniokoti (mano 1 nuomininkas sugadino ir visiskai nauja sekcija, ir virtuves spinteles ir... ir daug visko verysad.gif ). Jei galeciau, nuomociau tik tuscia buta. Vis mazesne zalos tikimybe (kad ir sutartis sudaryta).
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2009 02 23, 17:17)
stai ka sako Civilinis kodeksas:
6.490 straipsnis. Subnuoma
1. Nuomininkas turi teisę subnuomoti išsinuomotą daiktą tiktai gavęs rašytinį nuomotojo sutikimą, jeigu ko kita nenustato sutartis. Subnuomos sutarties terminas negali būti ilgesnis už nuomos terminą.
2. Nuomotojo atsisakymas duoti sutikimą nuomininkui subnuomoti turtą turi būti protingai motyvuotas. Jeigu nemotyvuotai atsisakoma, nuomininkas įgyja teisę nutraukti nuomos sutartį prieš terminą.
3. Jeigu nuomotojo sutikimas subnuomoti daiktą nereikalingas, tai nuomininkas, prieš sudarydamas subnuomos sutartį, turi pranešti nuomotojui apie subnuomos sutarties turinį ir subnuomininką.
4. Jeigu nuomos sutartis yra negaliojanti, tai negalioja ir subnuomos sutartis.

6.595 straipsnis. Gyvenamosios patalpos subnuoma
1. Gyvenamosios patalpos nuomininkas, gavęs kartu su juo gyvenančių šeimos narių ir nuomotojo rašytinį sutikimą, turi teisę gyvenamąją patalpą subnuomoti. Gyvenamosios patalpos subnuomos sutartis gali būti sudaroma ir žodžiu, ir raštu, ir terminuotam, ir neterminuotam laikui, tačiau subnuomos sutarties terminas negali būti ilgesnis už nuomos sutarties terminą.
2. Gyvenamosios patalpos subnuomos mokestis nustatomas šalių susitarimu.
3. Pasibaigus subnuomos terminui, subnuomininkas neturi pirmumo teisės atnaujinti sutartį ir nuomininko reikalavimu turi patuštinti pagal nuomos sutartį turėtą patalpą. Jeigu subnuomos sutartis sudaryta nenurodant termino, nuomininkas privalo prieš tris mėnesius įspėti subnuomininką apie subnuomos sutarties nutraukimą. Jeigu subnuomininkas atsisako patuštinti gyvenamąją patalpą, jis turi būti teismo tvarka iškeldintas ir kita gyvenamoji patalpa jam nesuteikiama.
4. Sudarius subnuomos sutartį, atsakingu pagal nuomos sutartį nuomotojui ir toliau lieka nuomininkas.
kitaip sakant:
1. nuomininke privalejo gauti jusu sutikima subnuomoti dali issinuomoto turto.
2. imti is subnuomininku mokesti ji gali koki nori.
3. uz buta ir visa jame esanti turta ir toliau atsakinga nuomininke. taip pat ir uz nuomos mokescio bei komunaliniu sumokejima.
4. paprasykit buta priziurincios moteriskes paimti komunalininku saskaitas - o gal elektros ir vandens beprotiskai daug sunaudoja, tai ir gaunasi daug moket, bet tai su butu nesusije. neduoti negali, nes jus turit teise zinoti, kiek reikia moketi. tada zinosit ir ar apmoka saskaitas - o gal jau skola kaupiasi...
5. jei esat sudare sutarti del nuomos ir nemoka laiku nuompinigiu, tai meskit ja lauk ir tiek...tada ir tos subnuomininkes tures issikraustyti, nes jos gali gyvent pagal subnuoma, kol nuomos sutartis galioja...

Papildyta:
atsiminiau - visasa kauno saskaitas galit pasitikrinti internete - reikia tik savo moketojo koda zinot (nurodytas ant bet kurios sutarties ar saskaitos)
http://www.kastat.lt...s/manotitul.htm
visu kodas tas pats, tik kauno energijos nezinau, bet manau, kad ju informacijoj galima lengvai suzinot...

kauno energija tai tik telefonu galima pasitikrinti.
nes turiu panasia problema su nuomininku tai duomiuosi taip pat

Papildyta:
QUOTE(tormika @ 2009 02 26, 11:56)
kauno energija tai tik telefonu galima pasitikrinti.
nes turiu panasia problema su nuomininku tai duomiuosi taip pat

beje merginos bukit budrios su nuomininku prasymais.
as ir naivi patikejau pazadais,palaukiau 2-3 men. pinigeliu,kol nuomininkas darba susiras g.gif tai po to turejau priversti vekseli pasirasyti,kad atgauciau pinigelius ir nauju nuomininku ieskotis verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2009 02 25, 23:38)
aaaa, tada ne taip supratau  ax.gif Tada vistiek patariu baldu nepirkti  bigsmile.gif  nedaug daugiau uz ju buvima uzsiprasyt galima, o gali suniokoti (mano 1 nuomininkas sugadino ir visiskai nauja sekcija, ir virtuves spinteles ir... ir daug visko  verysad.gif  ). Jei galeciau, nuomociau tik tuscia buta. Vis mazesne zalos tikimybe (kad ir sutartis sudaryta).

O as jau pradejau ieskoti baldu...Nezinau kaip elgtis...O kainose nesiorinetuoja niekas, as manu prasysiu 450 lt...Nebrangiai? Nepigiai? biggrin.gif 1k. butas Kaune?
Atsakyti
sveiki,

aš esu iš kitos "barikadų" pusės-mes nuomojamės butą. Butas turi rekuperacinę sistemą (žinoma, ji buvo kaip privalumas, kai norėjome nuomotis butą), tik esmė tame, kad praėjus metams, šioje sistemoje reikia keisti filtrus, kurie kainuoja virš 100 litų, kad ji normaliai funkcionuotų toliau. Taigi toks klausimėlis-kaip jūs manote, kas turėtų dengti šių filtrų išlaidas: mes (nuomininkai) ar nuomuotojas? na mums lyg ir atrodo, kad savininkas turėtų užtikrinti mums nuolat veikiančią sistemą ir už sistemos palaikymo dalykėlius mokėti jis, bet buto savininkui atrodo atvirkščiai g.gif taigi būtų įdomu išgirsti, kas, jūsų nuomone, teisus šioje situacijoje ax.gif nuomos sutartyje, deja, šis dalykas nebuvo įtrauktas.
Atsakyti
QUOTE(Willma @ 2009 02 27, 16:21)
Taigi toks klausimėlis-kaip jūs manote, kas turėtų dengti šių filtrų išlaidas: mes (nuomininkai) ar nuomuotojas?

Aš tai manau, kad moka tas, kuris naudojasi - kaip ir už pvz. internetą, šiukšlių išvežimą ir pan. Čia tokia logiška išvada peršasi. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2009 02 27, 15:33)
Aš tai manau, kad moka tas, kuris naudojasi - kaip ir už pvz. internetą, šiukšlių išvežimą ir pan.  Čia tokia logiška išvada peršasi.  rolleyes.gif

na o man tai toks pavyzdys ateina į galvą pvz. jei viešbutyje užsisakai kambarį su kondicionieriumi, tai juk tikiesi, kad jis veiks, o jei jo veikimui reikia pakeisti kažkokį filtrą, tai juk turėtų mokėti tas, kas nuomuoja kambarį su kondicionieriumi , nes juk galbūt ir kaina dėl to yra kita. Ar aš čia klaidingai mąstau? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Willma @ 2009 02 27, 15:46)
na o man tai toks pavyzdys ateina į galvą pvz. jei viešbutyje užsisakai kambarį su kondicionieriumi, tai juk tikiesi, kad jis veiks, o jei jo veikimui reikia pakeisti kažkokį filtrą, tai juk turėtų mokėti tas, kas nuomuoja kambarį su kondicionieriumi , nes juk galbūt ir kaina dėl to yra kita. Ar aš čia klaidingai mąstau? rolleyes.gif

tai jeigi jus dar bute ir saugos tranybos uzsimanysit (na noresit gyventi saugiai, jeigu bus ar yra isvedziota sinalizacija), tai nereiksia , kad nuomotojas uz ta pasauga tures sumoketi g.gif .
arba bute bus irengat pirtis, ar zidinys, tai norit jums siais malonumais pasimegauti nuomotojas malku turetu jusm parupinti biggrin.gif

o va viesbutyje atskiro mokescio nera mirksiukas.gif nes tai iskaiciuota i kaina, ten ir muilo buna ir ranksliuociai, patalyne keiciama, kambariai tvarkomi biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maksas: 27 vasario 2009 - 18:26