QUOTE(mamymamy @ 2009 02 09, 10:41)
Čia gal negerai tokio klausimo klaust, bet neapsiprendžiu, ką daryt su mokesčių inspekcija pradedant nuomot butą. Kiek girdėjau, tie leidimai nuomai metams pas juos kainuoja virs 1000 Lt, o pas mus 1 kambario butukas bus nuomojamas, tai kai paskaičiuoji, visai neapsimoka per VMI registruotis. Patarkit, kaip jūs patyrusios nuomotojos darot. Gal geriau per AŽ.
Kitas klausimas, kaip su tais komunaliniais daryt, ar atiduot nuomininkui knygutę ir tegu pats tvarkosi, ar patiems eiti kas mėnesį ir tikrint skaitliukus (šitas dalykas mane mažiausiai žavi
). Aš niekada neužiėmiau nuoma, tai užtai pasimetus truputį.
jei per brangu nuomoti legaliai, gal geriau tuomet sudarykit su nuomininkais panaudos sutarti? Skirtumas tik tas, kad pagal panaudos sutarti oficialiai nuomininkai/panaudos gavejas nuomos nemoka, tai nuomos mokesciu kaip ir nera. O nuoma neoficialiai imsit. Bent as taip darau. Mano nuomininke pasirase su manimi panaudos sutarti, taigi ji atsakinga uz buta, jame esanti turta, mokesciu mokejima. Nuoma,aisku, imu is jos
Jei ji nebutu sutikusi su manimi sudaryti tokios sutarties, buciau susiradusi kam kitam tokiu budu nuomoti buta. Taigi, pinigus gaunu, nuomininkas atsakingas, mokesciu inspekcijai niekas neiskus ir nesantazuos manes, nes neirodys, kad NUOMOJU buta, oficialiai - as tik leidziu juo naudotis.
Jei atiduosit komunaline knygute, tai galit prisidaryt LABAI dideles bedos. Ir is kur pas jus toks pasitikejimas visiskai nepazistamais zmonemis
P.S. paimkit kuo didesni uzstata!
QUOTE(zarija @ 2009 02 09, 20:38)
vienas is ju prarado darba, todel prasosi nuleisti kaina nuomos.
o jei neteks darbo ir kitas, tai leisit nuomos nemoket visai?
Papildyta:
QUOTE(zarija @ 2009 02 09, 20:38)
1. Mes jau puse metu nuomuojam. 3 kambariu buta vienai porai.
2. Taigi siais sunkiais laikais vienas is ju prarado darba, todel prasosi nuleisti kaina nuomos.
3. As nuleisti nenoriu,
4. O be to ar jiem rupi kad as pati viena seimoje esu dirbanti... o dar du vaikai. 5.Kaip jus manot ar as esu neteisi?
1. jei 2 asmenims per brangu nuomotis 3 kambariu buta, tai galetu susirasti mazesni, bent uz sildyma maziau moketu...
2. Visiems sunkus laikai, jums manau irgi.
3. jusu butas, jus ir sprendziat.
4. niekam tai nerupi. Nei jusu darbas, nei vaikai, nei finansine padetis. Nuomininkams tikrai tai nerupi.
5. mano poziuriu jus teisi. Nuomininkai tikriausiai mano, kad jie teisus, bet spresti jums.
Nėra pasaulyje geresnio psichologo, nei tavo veidą laižantis šuniukas... Ben Willjams
Jei danguje nėra šunų, tai, kai numirsiu, noriu keliauti ten, kur jų yra... Will Rogers