Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomotojų "asociacija"

QUOTE(mamymamy @ 2009 02 09, 11:41)
Čia gal negerai tokio klausimo klaust, bet neapsiprendžiu, ką daryt su mokesčių inspekcija pradedant nuomot butą. Kiek girdėjau, tie leidimai nuomai metams pas juos kainuoja virs 1000 Lt, o pas mus 1 kambario butukas bus nuomojamas, tai kai paskaičiuoji, visai neapsimoka per VMI registruotis. Patarkit, kaip jūs patyrusios nuomotojos darot. Gal geriau per AŽ.

Kitas klausimas, kaip su tais komunaliniais daryt, ar atiduot nuomininkui knygutę ir tegu pats tvarkosi, ar patiems eiti kas mėnesį ir tikrint skaitliukus (šitas dalykas mane mažiausiai žavi  g.gif ). Aš niekada neužiėmiau nuoma, tai užtai pasimetus truputį.

Vilniuje VL buto nuomai kaina beveik 1400 Lt, jei esate dirbanti taiko 50% nuolaida.... mokate iki kalendoriniu metu pabaigos, tai jau vienas menuo kaip ir prabego.. siulyciau pirkt VL kai jau turesite nuomininka, nes paieskos dabar uztrunka, o ispirk VL ir neturet nuomininku na kazkaip ne kas..... isduoda VL is kart, isigalioja jie nuo kitos dienos.... 4u.gif
Komunalinius moku ir mokeciau TIK pati 4u.gif
Atsakyti
Oi tai dėkui merginos, truputį aiškiau pasidarė 4u.gif
Atsakyti
4u.gif Sveikos,

Mes jau puse metu nuomuojam. 3 kambariu buta vienai porai. Taigi siais sunkiais laikais vienas is ju prarado darba, todel prasosi nuleisti kaina nuomos. Kol kas jie labai viska tvarkingai mokejo. As nuleisti nenoriu, nes jie temoka 600lt. O be to ar jiem rupi kad as pati viena seimoje esu dirbanti... o dar du vaikai. Kaip jus manot ar as esu neteisi?
Atsakyti
QUOTE(mamymamy @ 2009 02 09, 10:41)
Čia gal negerai tokio klausimo klaust, bet neapsiprendžiu, ką daryt su mokesčių inspekcija pradedant nuomot butą. Kiek girdėjau, tie leidimai nuomai metams pas juos kainuoja virs 1000 Lt, o pas mus 1 kambario butukas bus nuomojamas, tai kai paskaičiuoji, visai neapsimoka per VMI registruotis. Patarkit, kaip jūs patyrusios nuomotojos darot. Gal geriau per AŽ.

Kitas klausimas, kaip su tais komunaliniais daryt, ar atiduot nuomininkui knygutę ir tegu pats tvarkosi, ar patiems eiti kas mėnesį ir tikrint skaitliukus (šitas dalykas mane mažiausiai žavi  g.gif ). Aš niekada neužiėmiau nuoma, tai užtai pasimetus truputį.

jei per brangu nuomoti legaliai, gal geriau tuomet sudarykit su nuomininkais panaudos sutarti? Skirtumas tik tas, kad pagal panaudos sutarti oficialiai nuomininkai/panaudos gavejas nuomos nemoka, tai nuomos mokesciu kaip ir nera. O nuoma neoficialiai imsit. Bent as taip darau. Mano nuomininke pasirase su manimi panaudos sutarti, taigi ji atsakinga uz buta, jame esanti turta, mokesciu mokejima. Nuoma,aisku, imu is jos bigsmile.gif Jei ji nebutu sutikusi su manimi sudaryti tokios sutarties, buciau susiradusi kam kitam tokiu budu nuomoti buta. Taigi, pinigus gaunu, nuomininkas atsakingas, mokesciu inspekcijai niekas neiskus ir nesantazuos manes, nes neirodys, kad NUOMOJU buta, oficialiai - as tik leidziu juo naudotis.
Jei atiduosit komunaline knygute, tai galit prisidaryt LABAI dideles bedos. Ir is kur pas jus toks pasitikejimas visiskai nepazistamais zmonemis g.gif
P.S. paimkit kuo didesni uzstata!

QUOTE(zarija @ 2009 02 09, 20:38)
vienas is ju prarado darba, todel prasosi nuleisti kaina nuomos.

o jei neteks darbo ir kitas, tai leisit nuomos nemoket visai? g.gif
Papildyta:
QUOTE(zarija @ 2009 02 09, 20:38)
1. Mes jau puse metu nuomuojam. 3 kambariu buta vienai porai.
2. Taigi siais sunkiais laikais vienas is ju prarado darba, todel prasosi nuleisti kaina nuomos.
3. As nuleisti nenoriu,
4. O be to ar jiem rupi kad as pati viena seimoje esu dirbanti... o dar du vaikai. 5.Kaip jus manot ar as esu neteisi?

1. jei 2 asmenims per brangu nuomotis 3 kambariu buta, tai galetu susirasti mazesni, bent uz sildyma maziau moketu...
2. Visiems sunkus laikai, jums manau irgi.
3. jusu butas, jus ir sprendziat.
4. niekam tai nerupi. Nei jusu darbas, nei vaikai, nei finansine padetis. Nuomininkams tikrai tai nerupi.
5. mano poziuriu jus teisi. Nuomininkai tikriausiai mano, kad jie teisus, bet spresti jums.
Atsakyti
Nuomos kainos, tikrai ,krenta g.gif
mano nuomininkai isikrauste tik pries tris menesius ir jau pradejo prasyti nuleisti kaina nuo 1000 iki 800 blink.gif
pagalvojus -sutikau iki 850,nes ateina sunkus laikai ir gali buti sunku surasti kitus.

zarija,keista kai pora issinuomoja 3kamb buta.jei jiems sunku issilaikyti galima pasiulyti dar ka nors priimti gyventi i kambari.
gerai pagalvok del kainos,galbut verta sumazinti,nes gali buti sunku surasti kitus
atejo laikai, kai nuomininkai mums reguliuoja blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2009 02 10, 00:03)
jei per brangu nuomoti legaliai, gal geriau tuomet sudarykit su nuomininkais panaudos sutarti? Skirtumas tik tas, kad pagal panaudos sutarti oficialiai nuomininkai/panaudos gavejas nuomos nemoka, tai nuomos mokesciu kaip ir  nera. O nuoma neoficialiai imsit. Bent as taip darau.

na gal tai ir iseitis, bet as bijociau taip pasirasyt schmoll.gif nuspres nemoketi ir Jus niekuo neirodysit, kad turi moketi..... as del savo sventos ramybes issipirkau liudijima ir nesuku galvos nei del pikto kaimyno (pavydaus gal unsure.gif ) nei del paciu nuomininku, kad puls skusti.... ir nuoma man pervedineja i saskaita, tai mes juos aplankom laaaaabai retai, jei ateina tik laiskai kokie tai nuvaziuojam pasimt... nors nesenai grasinaus kad tikrinsiu tikrinisu, bet dabar matos tvarkingi zmones (tfutfutfu) tai ner ko ten ir landzioti... o kainos krenta, mes ir leidom kaina..... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2009 02 10, 21:45)
na gal tai ir iseitis, bet as bijociau taip pasirasyt  schmoll.gif  nuspres nemoketi ir Jus niekuo neirodysit, kad turi moketi..... as del savo sventos ramybes issipirkau liudijima ir nesuku galvos nei del pikto kaimyno (pavydaus gal  unsure.gif ) nei del paciu nuomininku, kad puls skusti....  ir nuoma man pervedineja i saskaita, tai mes juos aplankom laaaaabai retai, jei ateina tik laiskai kokie tai nuvaziuojam pasimt... nors nesenai grasinaus kad tikrinsiu tikrinisu, bet dabar matos tvarkingi zmones (tfutfutfu) tai ner ko ten ir landzioti... o kainos krenta, mes ir leidom kaina.....  unsure.gif

Tai kaip supratau, komunalinius jūsų nuomininkai irgi patys sumoka? Nes merginos man čia pataria knygutės neduot, pačiai tvarkytis, tik jie pasako duomenis.
O aš irgi linkusi išsipirkt VL.
Atsakyti
QUOTE(mamymamy @ 2009 02 11, 09:56)
Tai kaip supratau, komunalinius jūsų nuomininkai irgi patys sumoka? Nes merginos man čia pataria knygutės neduot, pačiai tvarkytis, tik jie pasako duomenis.
O aš irgi linkusi išsipirkt VL.

NE. komunalinius mes ir mokame patys, gerai pataria knygutes neduot 4u.gif mes esam sutare ir sutartye irase, kad iki tam tikros dienos jie atsiuncia skaitliuku parodymus, uz sildyma saskaita pasitikrinu internete, o del kitu paslaugu skambinu i seniunija.. tada visus paskaiciavimus siunciu jiems o jie perveda nuoma + komunalinius 4u.gif pries issikraustant kiekvienam nuomininkui juk nuimi skaitliuku parodymus pgl fakta, dar nepasitaike atveju kad sakytu nusuka maziau o nusuktu daugiau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nerutė: 11 vasario 2009 - 09:01
QUOTE(Nerutė @ 2009 02 10, 20:45)
na gal tai ir iseitis, bet as bijociau taip pasirasyt  schmoll.gif  nuspres nemoketi ir Jus niekuo neirodysit, kad turi moketi.....

kaip tai gali nemoket? Vyciau lauk! Ir nuoma is uzstato issiskaiciuociau. Na, pas mus situacija truputi kitokia - mano mama eina kiekviena men.pas nuomininke, paima pinigus uz buta ir nuoma, tai nemanau, kad ji pasakytu "o uz nuoma jum neduosiu" mirksiukas.gif
As irgi noreciau daryt viska legaliai, bet yra vienas BET. Mano butas mazame miestelyje, kur 1 k. buto nuoma siekia 100-150 Lt! Juk visu metu pinigus leidimui isleisciau, tai kam tuomet nuomoti, jei sau net keliu Lt neliktu? Gerai, kurios butai Vilniuj ar Kaune, kur nuoma bent 600 Lt. Oi, kokia as turtinga pasijusciau tiek gaudama, bet dabar... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2009 02 11, 12:35)
kaip tai gali nemoket? Vyciau lauk! Ir nuoma is uzstato issiskaiciuociau. Na, pas mus situacija truputi kitokia - mano mama eina kiekviena men.pas nuomininke, paima pinigus uz buta ir nuoma, tai nemanau, kad ji pasakytu "o uz nuoma jum neduosiu"  mirksiukas.gif

nepagalvokit kad priekaistauju, as sakau kad AS bijociau mirksiukas.gif as daug ko bijau blush2.gif blush2.gif kartais nuomininkai bais gudrus yra ir ju NEGALI iskrastyt is savo buto doh.gif doh.gif paskaitinekit sia tema, maksas tikrai pasakojo savo bedas su nemokiu nuomininku iskeldinimu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2009 02 11, 11:44)
nepagalvokit kad priekaistauju,

taip ir negalvoju mirksiukas.gif tai mano trecia nuomininke, tai patirties turiu. Ypac su pirmu nuomininku verysad.gif Visada yra rizika, kad su nuomininku gali buti ivairiausiu problemu. Rizika yra del visko. As irgi anksciau prisigalvodavau visokiu galimu problemu, bet dabar, pasisemus isminties siame forume biggrin.gif , jau taip nepergyvenu.
Beja, mano nuomininke neturi jokios sutarties kopijos, tai ji net neirodytu, kad as jai leidau bute gyventi mirksiukas.gif Jei kas, galiu pranest policijai, kad savavaliskai uzeme mano buta mirksiukas.gif Na, cia jau butu ziauru is mano puses, bet kai bus kokia problema, tada ja ir spresiu. Bet manau, kad esu pakankamai apsidraudusi.
Nors siaip, mano nuomininke faina moteriske, as pati nenoreciau, kad ji is mano buto issikraustytu bigsmile.gif
Atsakyti
sveikos!!!! 4u.gif
turiu vl 2008 metu, ai dabar gi reikia i vmi deklaruoti, tai o ka reikia - kaip reikia pildyti ta knygute??? kur pajamos islaidos? kiek viena men? nieko nesuprantu doh.gif , kiek dabar kainuojaVL viln?
aciu
Atsakyti