Noriu paklausti tokio dalyko.Isnuomavau buta moteriai su vaikais ir ji praso,kad as ja priregistruociau/deklaruoti gyv.vieta/,kadangi tokiu atveju jai butu lengvata uz sildyma.Taciau as bijau kad paskui nebutu problemos su jos isregistravimu.Gal kas patarsit/ar kur galima apie tai pasiskaityti/.aciu
QUOTE(zauke @ 2008 10 17, 19:00)
Noriu paklausti tokio dalyko.Isnuomavau buta moteriai su vaikais ir ji praso,kad as ja priregistruociau/deklaruoti gyv.vieta/,kadangi tokiu atveju jai butu lengvata uz sildyma.Taciau as bijau kad paskui nebutu problemos su jos isregistravimu.Gal kas patarsit/ar kur galima apie tai pasiskaityti/.aciu
Na nežinau kaip ten ta lengvata užšildyma, butas, juk priklauso tautu tik deklaruosi pas save jos gyvenamą vieta nuosavybės teisė nepasikeičia (sutartis su energija pasirašiusi tu)
Ir kam tau tokie nuominikai, kurie nesugeba susimokėti už šilumą
Mano tas "grybas" taip pat prašė, kad deklaruočiau gyvenamą vietą ačiū Dievui to nepadariau ir tai problemų turėjau kai reikėjo iškeldinti , juo labiau su nepilnamečiais vaikais.
Po skaudžių pamokų niekada ir niekam nesutiksiu deklaruoti gyvenamosios vietos savam bute.
O JŪS DARYKIT KAIP JUM ATRODO
QUOTE(zauke @ 2008 10 17, 20:00)
Tikrai nesutikit, nes moteris su vaikais, o priregistravus, išregistruoti neaišku kaip pavyks. Nesutiks moteris išsiregistruoti, o jūs eisit iš proto ir nerasit tiesos
Šiek tiek aiškinausi dėl šildymo lengvatų. Kiek supratau, Zaukės nuomininkai jei būtų deklaravę GV, šildymo lengvatas gautų(priklausomai nuo pajamų gali visai nereikėti mokėti, jei kiekvienam šeimos nariui neišeina atrodo 350 Lt). Į buto savininko pajamas tada nežiūrima. Bet čia tik lengvatų klausimas, iškraustymo klausimas - atskiras.
ar ši šeima gyvenamąją vietą deklaruotų, ar nedeklaruotų - jei būtų problemų su iškraustymu, tai būtų abiem atvejais .Deklaracija čia nieko nekeičia.
Jei noras deklaruoti gyv.vietą dėl lengvatų yra pagrįstas (o kaip suprantu Vilioja jau išsiaiškino, kad taip) - nematau kodėl neparodyti geranoriškumo, ir neleisti tai šeimai deklaruoti? Kažkodėl manau kad ne visos šeimos piktybinės, o jų ketinimai pasirašyti sutartį ir patvirtinti pas notarą - tai dar labiau įrodo.
Čia kai kas painioja deklaravimą su registravimu - tokio registravimo seniai nėra, ir teisių kurias suteikdavo registravimas, taip pat neliko.
Jei noras deklaruoti gyv.vietą dėl lengvatų yra pagrįstas (o kaip suprantu Vilioja jau išsiaiškino, kad taip) - nematau kodėl neparodyti geranoriškumo, ir neleisti tai šeimai deklaruoti? Kažkodėl manau kad ne visos šeimos piktybinės, o jų ketinimai pasirašyti sutartį ir patvirtinti pas notarą - tai dar labiau įrodo.
Čia kai kas painioja deklaravimą su registravimu - tokio registravimo seniai nėra, ir teisių kurias suteikdavo registravimas, taip pat neliko.
QUOTE(zauke @ 2008 10 20, 08:34)
Labai malonu,kad man patariat.O tai man cia pirmi nuomininkai,atrodo,norisi padeti,bet paskui gali tekti gailetis.Nors ir sako,kad sudarytume pas notare sutarti iki pavasario,bet ka gali zinoti.
jus pirmiau issiaikinkit ar tikrai bus galimybe gauti kompensacija, nes man kazkaip nerealiai skamba , nes tai ne socialinsi bustas, kaip jau minejau nuosavybes teise priklauso jum, su jumis ir sutartis sudaryta ir dar jeigu yar kitu peripetiju................
NIEKADA nesigilinkit i nuomininko asmenini gyvenima, jo problemas, kurios vienaip ar kitaip galetu suminkstinti jusu sirdi, tuol klausimu bukit "akli ir kurti", nes kuo labiau stengsites su juos suprasti, tuo blogiau bus jum taip labai greitai dingast riba kiek ir ko galima
As nekalbu apie visus nuomininkus 100%, kalba vyksta apie tuos kuriems kyla problemu, del atsiskaitymu, velavimu, ...............................
QUOTE(maksas @ 2008 10 20, 11:37)
jus pirmiau issiaikinkit ar tikrai bus galimybe gauti kompensacija, nes man kazkaip nerealiai skamba , nes tai ne socialinsi bustas, kaip jau minejau nuosavybes teise priklauso jum, su jumis ir sutartis sudaryta ir dar jeigu yar kitu peripetiju................
Aš ir nerašiau, kad 100 proc.taip yra, bet pažįstama, tvarkanti kompensacijų dokumentus vienos savivaldybės soc.paramos skyriuje, man aiškino, kad nuomojame bute šildymo lengvatos skaičiuojamos lygiai taip pat kaip ir nuosavame - žiūrima į deklaruotų asmenų ir jų šeimos narių pajamas. Jei aš ne taip supratau ir ką nors klaidinu, atsiprašau.
QUOTE(Vilioja @ 2008 10 20, 12:57)
Aš ir nerašiau, kad 100 proc.taip yra, bet pažįstama, tvarkanti kompensacijų dokumentus vienos savivaldybės soc.paramos skyriuje, man aiškino, kad nuomojame bute šildymo lengvatos skaičiuojamos lygiai taip pat kaip ir nuosavame - žiūrima į deklaruotų asmenų ir jų šeimos narių pajamas. Jei aš ne taip supratau ir ką nors klaidinu, atsiprašau.
jus teisi, kompensacijos skyrimas arba ne, nepriklauso nuo to, kam nuosavybes teise priklauso butas - jei yra nuomos sutartis, asmenys deklarave gyvenamaja vieta bute, atitinka nustatytus reikalavimus, tai ir del kompensacijos turi teise kreiptis ir ja gauti. beje, teise i kompensacija turi tureti visos seimos (asmenys), kurie deklarave gyvenamaja vieta bute, tik tada bus skirta komppensacija.
placiau va cia
http://www3.lrs.lt/p...
QUOTE(maksas @ 2008 10 20, 12:37)
NIEKADA nesigilinkit i nuomininko asmenini gyvenima, jo problemas, kurios vienaip ar kitaip galetu suminkstinti jusu sirdi, tuol klausimu bukit "akli ir kurti", nes kuo labiau stengsites su juos suprasti, tuo blogiau bus jum taip labai greitai dingast riba kiek ir ko galima
As nekalbu apie visus nuomininkus 100%, kalba vyksta apie tuos kuriems kyla problemu, del atsiskaitymu, velavimu, ...............................
Pritariu. Ir ne siap sau, o is patirties
sveikos visos , turiu klausymą tiksliau noriu patarimo kiek Kaune Šilainiuose , galima imti už nuomą 2 kambariu butas dar netvarkytas bet žadam sutvarkyt pakeist santechniką, langus ir ttttt . ar nuo to kad butas nuomojamas keliems mėnesiams krenta jo kainą? jei pvz norėtume išnuomot 7-8 mėn?
ar tikslinga/įmanoma pvz sakyt nuomininkams kad jei pageidauja gali sutvarkyt butą už nuomos kainą pagal savo skoni ( pvz viena mėnesi neimam nuomos )o jie pateikia čekius už remontą, ar geriau patiems? ačiū atsakiusiems
ar tikslinga/įmanoma pvz sakyt nuomininkams kad jei pageidauja gali sutvarkyt butą už nuomos kainą pagal savo skoni ( pvz viena mėnesi neimam nuomos )o jie pateikia čekius už remontą, ar geriau patiems? ačiū atsakiusiems