Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomotojų "asociacija"

QUOTE(Vienišė @ 2008 10 14, 19:25)
Nuomininkas kiekvieną mėnesį  apmoka nuomotojui nuomojamų patalpų komunalinių, GPM, NTM ir kitų paslaugų mokesčiusužpraėjusį mėnesį.
Ar yra dar kažkokspapildomas komunalinių paslaugų mokestis??

papildomo mokescio nera, tiesiog (siaip buhalteres geriau zinotu) visi mokesciai kurie yra fiksuoti (kas turi abonentini mokesti, pvz duju 2.2 , ar kabelines TV, ar interneto... irgi apmokestinami + 15 %.... As sakau kaip buvo mums, kiek supratau jie mokejo nuo visu komunaliniu mokescius mastau.gif

Pagal Jusu parasyma iseitu kad mokescius sumoka Jums??? komunalinius juk mokate patys ar juridinis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nerutė: 14 spalio 2008 - 19:08
Paaiškinu situaciją: aš sutariau,kad nuomos mokestį pervestų į vieną sąskaitą,o už komunalinius į mano kortelės sąskaitą,iš kurios aš pati pervesiu komunalinius mokesčius.
Įmonė pradėjo derėtis dėl tų komunalinių mokesčių,nors sutarty yra pažymėta kad "nuomininkas kiekvieną mėnesį moka nuomotojui nuomojamų patalpų komunalinių ir kitų paslaugų mokesčius." Tai labai keistai man nuskambėjo jų prašymas įgalioti įmonę mokėti komunalinius patiems. Juk mokami mokesčiai,kaip suprantu, yra bendri.
O svarbiausia tai,kad įmonė prašo manęs kažkokių įgaliojimų kad jie mokėtų komunalinius patys? Ar aš,fizinis asmuo,galiu parašyti įgaliojimą 3mėnesiams įmonei,kad jie moka už mano butą komunalinius?
Atsakyti
QUOTE(Vienišė @ 2008 10 14, 20:26)
Paaiškinu situaciją: aš sutariau,kad nuomos mokestį pervestų į vieną sąskaitą,o už komunalinius į mano kortelės sąskaitą,iš kurios aš pati pervesiu komunalinius mokesčius.
Įmonė pradėjo derėtis dėl tų komunalinių mokesčių,nors sutarty yra pažymėta kad "nuomininkas kiekvieną mėnesį moka nuomotojui nuomojamų patalpų komunalinių ir kitų paslaugų mokesčius." Tai labai keistai man nuskambėjo jų prašymas įgalioti įmonę mokėti komunalinius patiems. Juk mokami mokesčiai,kaip suprantu, yra bendri.
O svarbiausia tai,kad įmonė prašo manęs kažkokių įgaliojimų kad jie mokėtų komunalinius patys? Ar aš,fizinis asmuo,galiu parašyti įgaliojimą 3mėnesiams įmonei,kad jie moka už mano butą komunalinius?

del igaliojimo atsakyti negaliu nes nezinau, bet nemanau kad verta del 3 menesiu terliotis.... juk igaliojimas tures but patvirtintas? mastau.gif

del pavedimo tegul veda i viena saskaita jei jiem cia atrodo bereikalingas darbas wink.gif
viena tik galiu pasakyti kad nensuleistumet, nes uz komunalinius mokami +15 proc gult turi ne ant Jusu o nuomininko peciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2008 10 14, 14:49)
jei galetumet nusipirkti turbut nenuomotumet Lera ania?

Nerute,o jūs galvojat,kad kiekvienas ,kuris nuomoja neišgali nusipirkti buto?tiksliau pasiimti paskolos,kaip ir dauguma tų ,kurie tipo turi ''savo ''butus...Manyčiau,kad jūs klystat.. schmoll.gif
Atsakyti
mes nuomojam todėl kad :
1. Paskola per didele našta jaunai šeimai.
2. MB darbas toks kad gyvenam tai vienam mieste tai kitam.
3. kol jauni norim pasidžiaugt gyvenimu o ne pasiime paskola skaičiuot centus
4. laukiam tarnybinio buto kuri po poros metu veliausiai turėtumėm gaut.
Atsakyti
QUOTE(vilminė @ 2008 10 14, 22:06)
Nerute,o jūs galvojat,kad kiekvienas ,kuris nuomoja neišgali  nusipirkti buto?tiksliau pasiimti paskolos,kaip ir dauguma tų ,kurie tipo turi ''savo ''butus...Manyčiau,kad jūs klystat.. schmoll.gif

negaliu gi 100 % tegiti kad kiekivienas, taciau daugelis neisgali nupirkti, o kiti neisgali pasiimt paskolos, nors pingeliu ir turi tongue.gif
man visad atrode geriau paskolos nasta tuo paciu moki uz SAVO buta, o nuoma yra nuoma sumoki ir pamirsti kad sumokejai g.gif
O Lera jau atsake, kad vienas pagrindiniu motyvyu - butas kuri gaus ir taip irnesakyk.gif speju kad vyro darbas (kadangi vis krausto jus tai i viena miesta tai i kita) apmoka Jusu nuoma, tuo tarpu paskolos darbas tikrai neismokes blush2.gif as teigiu kad KIEKVIENAS renkasi kaip jam yra patogiau ir naudinigiau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nerutė: 15 spalio 2008 - 08:23
QUOTE(Nerutė @ 2008 10 15, 09:21)
negaliu gi 100 % tegiti kad kiekivienas, taciau daugelis neisgali nupirkti, o kiti neisgali pasiimt paskolos, nors pingeliu ir turi tongue.gif
man visad atrode geriau paskolos nasta tuo paciu moki uz SAVO buta, o nuoma yra nuoma sumoki ir pamirsti kad sumokejai  g.gif
as teigiu kad KIEKVIENAS renkasi kaip jam yra patogiau ir naudinigiau smile.gif

aš daug kur su tavim nesutinku...tas gražus žodis SAVO paėmus paskolą,oi dar kaip toli....Paskaitykit ,dabar jau rašo,kad didėja žmonių vos vos beišgalinčių mokėt paskolas...Neduok Dieve,nepavyks..ir praradus butą ,eisi nuomotis ir dar mokėsi skolas bankui....Kad būtų protingos kainos,aš nieko nesakau..bet dabar buvo..3 kambarių butas su palūkanom bankui kainuoja vos ne puse milijono ..nu atsiprašau...turi turėt gerą ekonominį išprusimą,kad galėtum apskaičiuot kas šiuo metu naudingiau-pirkti ar nuomoti...
Sutinku su Jūsų paskutiniu sakiniu,kad kiekvienas renkasi kaip jam naudingiau... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vilminė @ 2008 10 15, 10:21)
*aš daug kur su tavim nesutinku...
**kas šiuo metu naudingiau-pirkti ar nuomoti...
***Sutinku su Jūsų paskutiniu sakiniu,kad kiekvienas renkasi kaip jam naudingiau... smile.gif

* as delto jokiu pretenziju neturiu, as gi neraginu zmoniu pirkti mirksiukas.gif ar nuomotis blush2.gif
** siuo metu gal ir naudingiau nuomotis, bet matai tas siuo metu - o ka daryti tiem kurie paeme jau paskolas tada buvo palanku pirkti dabar nebe tai negi pulsi parduot??? moki paskola ir tiek ... kiek anksciau rasiau kad musu paciu paskola dvigubai didesne nei is nuomos gaunamos pajamos, taigi logiska parduoti padengti paskola (buto kaina dengtu paskola pilnai) ir neturet galvos skausmo... bet... ir siuo atveju kol kas mokame paskola ir laikome buta nes po kokiu 10-15 metu galbut neisgalesime paimt paskolos ir padeti vaikam isigyti bustus g.gif sis butas gal bus ju startas 4u.gif as sakau GAL, nes visko gali buti kad keiciantis aplinkybems parduosim buta ir pasidengsim paskola 4u.gif
*** na nors del vieno sutinkame mirksiukas.gif
p.s man rods ne toj temoj diskutuojam hihihi.gif
Papildyta:
Griztant prie nuomotoju dziaugsmu ir vargu doh.gif - gal kam teko susidurt su situacija kai nuomninkas pernuomoja buta??? mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2008 10 15, 11:45)
Griztant prie nuomotoju dziaugsmu ir vargu  doh.gif - gal kam teko susidurt su situacija kai nuomninkas pernuomoja buta??? mastau.gif

CK 6.595 straipsnis. Gyvenamosios patalpos subnuoma
1. Gyvenamosios patalpos nuomininkas, gavęs kartu su juo gyvenančių šeimos narių ir nuomotojo rašytinį sutikimą, turi teisę gyvenamąją patalpą subnuomoti. Gyvenamosios patalpos subnuomos sutartis gali būti sudaroma ir žodžiu, ir raštu, ir terminuotam, ir neterminuotam laikui, tačiau subnuomos sutarties terminas negali būti ilgesnis už nuomos sutarties terminą.

kitaip sakant, jei be jusu rasytinio sutikimo subnuomojo, o tokia teise jam nenumatyta nuomos sutartyje, tada subnuoma laikoma neteiseta.
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2008 10 15, 11:59)
kitaip sakant, jei be jusu rasytinio sutikimo subnuomojo, o tokia teise jam nenumatyta nuomos sutartyje, tada subnuoma laikoma neteiseta.

tai kad neteiseta tai faktas, bet kaip irodyti ir ko galima reikalauti is tokio nuomininko?zinoma issikelt tai faktas, bet tarkim zala kokia nors??
Atsakyti
Gal kam pravers? 4u.gif

GYVENTOJAS NUOMOJA PATALPAS JURIDINIAM ASMENIUI. AR APMOKESTINAMI MOKĖJIMAI, SUMOKĖTI TURTO SAVININKO (GYVENTOJO) VARDU JURIDINIO ASMENS LĖŠOMIS UŽ TO TURTO EKSPLOATAVIMĄ (UŽ KOMUNALINES, TELEKOMUNIKACIJŲ IR PANAŠIAS PASLAUGAS) ?

Turto naudotojui (nuomininkui) savo lėšomis sumokėjus mokėjimus turto savininko vardu pagal skaitiklių (dujų, vandens, elektros ir pan.) parodymus bei pokalbius telefonu (abonentinį mokestį viršijančioji dalis), šios sumos nėra laikomos nuomotojo (turto savininko) pajamomis natūra.
Tačiau turto savininko nauda, gauta turto naudotojui sumokėjus tuos mokėjimus, kurie mokami neatsižvelgiant į tai, ar turtas yra faktiškai naudojamas, ar ne (telefono abonentinis mokestis, atlyginimas už suteiktas kitas (šiukšlių išvežimo, laiptinių valymo, eksploatacijos) ir pan. paslaugas, taip pat už šilumą (kai mokama ne pagal skaitiklių parodymus), remiantis Pajamų, gautų natūra, pripažinimo ir įvertinimo tvarkos 2.5.2 punktu, pripažįstama nuomotojo pajamomis natūra ir apmokestinama 15 proc . pajamų mokesčio tarifu, kaip turto nuomos pajamos.
Šiuo atveju tai yra A klasės pajamos, mokestį nuo kurių išskaičiuoti ir sumokėti į biudžetą privalo mokestį išskaičiuojantis asmuo.
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2008 10 15, 09:21)
O Lera jau atsake, kad vienas  pagrindiniu motyvyu  - butas kuri gaus ir taip irnesakyk.gif speju kad vyro darbas  (kadangi vis krausto jus tai i viena miesta tai i kita) apmoka Jusu nuoma, tuo tarpu paskolos darbas tikrai neismokes  blush2.gif  as teigiu kad KIEKVIENAS renkasi kaip jam yra patogiau ir naudinigiau smile.gif

dėja darbas nieko neapmoka na yra kažkoks priedas prie algos vadinasi butpinigiai bet už juo net rūsio neišnuomotum verysad.gif
Atsakyti