Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomotojų "asociacija"

QUOTE(flight @ 2008 10 13, 18:48)
Visai suprantu šeimininkus - jiems, matyt, šiuo metu labiau reikia ne naujai suremontuoto buto, o pinigų wink.gif

Na, nuomotojai turėtų atsižvelgt ir į nuomininkų interesus. Juk jei padėtis iš tiesų reikalauja kokio nors sprendimo (krenta tapetai, kiauri langų rėmai ir tt), tai reikia tą sprendimą priimti. Nekilnojamojo turto nuoma ir neturi būti "pinigai be einamųjų investicijų".

Nekalbama apie "naujai suremontuotą butą" - tiesiog kartais norisi, kad sienos būtų normalios, pro langus vėjai nešvilpautų ir palubėj kabėtų ne laidas su lempute, o bent už kokius 100 Lt šviestuvas.

Džiaugiuos savo nuomotoju - beveik visus buto tvarkymus apmokėjo, išskyrus tai, ką su MB galvojom išsivežt į kitą mūsų butą (arba pasilikt šitame, jei sumanysim iš nuomotojo nusipirkt) smile.gif Taip ir turėtų elgtis nuomotojas. O ir jam gerai - nereikia rūpintis, lakstyt paskui meistrus (kurių nė karto taip ir neiškvietėm, viską pats savo rankomis padariau).

Negana to, mano nuomotojas už tai, kad nekviesdamas meistro pats atlieku darbus, mano atliktą darbą įkainoja 50% rinkos kainos už atitinkamą meistrų paslaugą ir nuskaičiuoja nuo nuomos smile.gif
Atsakyti
Nesiseka mums isnuomoti buto verysad.gif vat tik nelabai suprantu kodel dabartine situacija turetu kazkaip itakoti butu nuomos kainas? g.gif Ir siaip, galvoju ir taip bet niekaip nesiseka sugalvoti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kachius @ 2008 10 14, 01:47)
Nekalbama apie "naujai suremontuotą butą" - tiesiog kartais norisi, kad sienos būtų normalios, pro langus vėjai nešvilpautų ir palubėj kabėtų ne laidas su lempute, o bent už kokius 100 Lt šviestuvas.

Taip. Bet jeigu toks butas nuomojamas už adekvačią kainą, manau, viskas tvarkoj.

Kažkada, kai vyras nuomavo savo butą, nuomininkai irgi labai norėjo pasidaryti remontą išskaičiuojant pinigus iš nuomos, nes vonia baisi ir sena, virtuvė - irgi. Bet kaina buvo pakankamai protinga atsižvelgiant į to buto būklę, o mums to metu reikėjo pinigų - nesutikom. Po kurio laiko tas butas buvo parduotas, o pirkėjui remontas buvo visiškai neaktualus ir už tą remontą nebūtų pridėjęs nė cento, nes norėjo viską perdaryt iš naujo ir pagal save. Tad manau, tada pasielgėm protingai ir nenuostolingai. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 14 spalio 2008 - 08:18
Keitesi vienam bute vasara nuomininkai, senieji kurie gyveno 4 metus issikele i savo nama ir pasule i ta buta 3 busimu nuominiku kanditaruras, tad man beliko tik pasirinkti kuriems nuomoti ir suderinti kaina.
Sutarem taip: as isnuomoju buta jiems uz protinga kaina (mazesne), bet i ji nieko neinvestuoju (langai pakeitis, duris suliau pakeisti jeigu jie mano, kad reikia ir seip butas tavrkytas pries 4 metus), jeigu mano kad reikia kazka kazkur padzaryti lai pasidaro savo lesomis.
Nuomininkai pasikeite men i ta buta net neuzejus visus mokesius susitvarke tarpusavyje thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2008 10 13, 12:55)
unsure.gif  g.gif kodel nuspresta kad lupikaujam?
** na kas kaip kontrole supranta hihihi.gif as gerbiu nuomininko privatuma ir niekad neaplankau nepranesus ir nesuderinus - o kontole paprasta pasiimant pingielius patikrint ar skaiciai tokie kokie deklaruojami smile.gif ir uzmest aki kad butas padorus butu - nereikia sterilaus - bet ir siukslyno nesinori rast  4u.gif
iki siol as net skaitliuku netikrindavau ir pasitikedavau ka man parasydavo nuomininkai - issikeliant jiems viska kartu patikrindavome ir niekad nebuvo nesutapimu kokiu  4u.gif o pinigus jie man pavedimu darydavo tad net i buta nevaziuodavom paziuret liezuvis.gif  taip kad mano kontrole tokia tongue.gif o kokia jus isivaizduojat kontrole? kas Jums miegant ateina seimininkai issivirt kavos?  lotuliukas.gif  4u.gif esu girdejus kad yra ir tokiu nuomotoju  lotuliukas.gif 
p.s beje mes irnuomininku su vaikais nebijom, nes patys ju turim bureli ir zinom kaip vaikai auga ir elgiasi tongue.gif

nu nu visi vaikai vienodai elgesi jei ką tongue.gif mano gerutis toks biggrin.gif ta prasme kad namų visiškai neniokoja biggrin.gif

nu sakau lupikauja nes kainos nuomos oho ho sakau apsimoka nusipirkt butą ir nedirbt gausi daugiau nei minimumą biggrin.gif

nu kontrole jau turėjom kai šeimininke kas diena užsukdavo paklaust kaip sekasi blink.gif doh.gif jei kaip buvo įgrisus negali atsipalaiduot pastoviai jauti kad ne savo lėkštei sedi doh.gif

Papildyta:
QUOTE(flight @ 2008 10 13, 18:48)
Visai suprantu šeimininkus - jiems, matyt, šiuo metu labiau reikia ne naujai suremontuoto buto, o pinigų wink.gif

nu tai taip gi trūksta patys gyvena 4 kambarių tėvu nupirktam bute neturi jokių paskolų ir pan , ju abejų algos į mėnesį sudaro 5 ir daugiau tukst. vargšai nubednes iš remonto verysad.gif mašina benzas viskas valdiška net telefonas, turbūt tikrai trūkumą finansuose jaučia verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2008 10 14, 11:53)

nu tai taip gi trūksta patys gyvena 4 kambarių tėvu nupirktam bute neturi jokių paskolų ir pan , ju abejų algos į mėnesį sudaro 5 ir daugiau tukst. vargšai nubednes iš remonto  verysad.gif mašina benzas viskas valdiška net telefonas, turbūt tikrai trūkumą finansuose jaučia  verysad.gif

Lera, kad ir kaip beatrodytų iš jūsų pozicijos, labai lengva suklysti vertinant kitus.
Nepažįstu konkrečiai tų žmonių, nežinau kaip ten toje situacijoje, bet iš principo nuomotojai turi pilną teisę nesutikti remontuoti buto, o nuomotojai turi pilną teisę ieškotis kito buto arba kito, sutinkančio nuomotojo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2008 10 14, 11:53)
nu sakau lupikauja nes kainos nuomos oho ho sakau apsimoka nusipirkt butą ir nedirbt gausi daugiau nei minimumą biggrin.gif

jei galetumet nusipirkti turbut nenuomotumet Lera ania?

teisa sakant musu paskola dvigubai didesne nei gaunamos pajamos is nuomos - oj kaip pralobom doh.gif nesinoretu kad visi butu matuojami pagal viena kurpaliu ax.gif
Atsakyti
Sveiki nuomotojai 4u.gif
Esu naujokė šioje srityje, todėl labai reikalingas patarimas.
Taigi, išnuomojau savo butą 3 mėnesiams įmonei, kuri ten apgyvendino pas juos į komandiruotę atvykusį užsienietį. Sutartis buvo sudaryta per tarpininką ir pasirašyta. Įmonė įsipareigojo mokėti nuoma, komunalinius ir visus mokesčius valstybei (PM, NTM), neatskaičius tos sumos iš nuomos kainos. Dabar įmonės buhalterė paskaičiavo, kad jei jie pervedinės už šilumą pinigus man - fiziniam asmeniui, tai turės dar papildomai mokėti 15% kažkokių mokesčių valstybei nuo kainos už šildymą blink.gif O jei aš laikinai pasirašyčiau įgaliojimą įmonei, kad jie atsiskaito už šilumą, tai įmonei mokesčių mokėti nereikėtų g.gif Patarkit prašom, gal kas susidūrė su tokia situacija g.gif Visiškai nebežinau kaip elgtis, ir bijau, kad neapgautų schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Vienišė @ 2008 10 14, 16:26)
Dabar įmonės buhalterė paskaičiavo, kad jei jie pervedinės už šilumą pinigus man - fiziniam asmeniui, tai turės dar papildomai mokėti 15% kažkokių mokesčių valstybei nuo kainos už šildymą  blink.gif  O jei aš laikinai pasirašyčiau įgaliojimą įmonei, kad jie atsiskaito už šilumą, tai įmonei mokesčių mokėti nereikėtų  g.gif  Patarkit prašom, gal kas susidūrė su tokia situacija  g.gif  Visiškai nebežinau kaip elgtis, ir bijau, kad neapgautų  schmoll.gif

labas
as nuomavau juridiniam asmeniui smile.gif
tai taip jie PRIVALO moketi + 15 % ne tik nuo sildymo ale ir nuo kai kuriu kitu komunaliniu smile.gif musiskiai man rods nuo visko mokejo smile.gif pradziai buhaltere irgi buvo susvaigus kad pervedins man mazesne15 % suma, tai sakau ot tai man apsimoka nuomot doh.gif dar ir komunalinius dengt turesiu fool.gif tai ji sake pasitarts su sefu - sefas liepe palikt mane ramybej ir skaiciuot kaip priklauso, man pervedinet suma kokia isstatyta + jie susimokejo mokescius smile.gif
Sutarti itariu esat pasirase? kas nurodyta sutarti prie komunaliniu ir nuomos mokescio?
Atsakyti
Na, sutarty taip ir parašyta: nuomininkas moka nuomotojui nuomos mokesti, komunalinius ir NTM, ir PM. O kad prie komunalinių skaičiuojami mokesčiai, nežinojau. Bet visai nenoriu nors ir laikinai perrašyti įgaliojimus įmonei, kad ji pervedinetų mokesčius schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Vienišė @ 2008 10 14, 17:22)
Na, sutarty taip ir parašyta: nuomininkas moka nuomotojui nuomos mokesti, komunalinius ir NTM, ir PM. O kad prie komunalinių skaičiuojami mokesčiai, nežinojau. Bet visai nenoriu nors ir laikinai perrašyti įgaliojimus įmonei, kad ji pervedinetų mokesčius  schmoll.gif

o ne paprasciau butu prieda prie sutarties surasyti kuriame butu numatyta kad mokescius nuo komunaliniu visu sumoka nuomotojas?

pas mus toks sakinukas buvo ir jo uzteko bet galima papildyt nurodant konkreciai
2. Mokesčiai nėra įskaityti į anksčiau nurodytą nuomos mokestį ir jie bus mokami pagal Lietuvos Respublikos įstatymus. Visus priklausančius Mokesčius moka Nuomininkas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nerutė: 14 spalio 2008 - 16:56
Mūsų sutarty parašyta: Nuomininkas kiekvieną mėnesį,nevėliau kaipiki 25d., sumoka nuomotojui.....Lt dydžio mėnesinį nuomos mokestį už ateinantį mėnesį.
Nuomininkas kiekvieną mėnesį apmoka nuomotojui nuomojamų patalpų komunalinių, GPM, NTM ir kitų paslaugų mokesčiusužpraėjusį mėnesį.
Ar yra dar kažkokspapildomas komunalinių paslaugų mokestis??
Atsakyti