Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomotojų "asociacija"

QUOTE(axa @ 2007 08 23, 14:50)
jei vamzdis trūko dėl susidėvėjimo ar nekokybės (o ne merginos veiksmų) - tai yra buto šeimininkų, ir tik jų reikalas. Tai ir Civilniame kodekse yra reglamentuota. Mergina čia nė prie ko...

Axa, trūko ne vamzdis, o išsinėrė ar plyšo lanksti šlangutė išeinanti iš karšto vandens skaitiklio ir einanti į maišytuvą g.gif .
Atsakyti
QUOTE(bambinute @ 2007 08 24, 11:58)
Axa, trūko ne vamzdis, o išsinėrė ar plyšo lanksti šlangutė išeinanti iš karšto vandens skaitiklio ir einanti į maišytuvą  g.gif .

vis tiek - tai inžinerinis įrenginys. Atsako šeimininkas... Mergina juk tų šlangučių nekliudė?

o tos šlangutės tos yra labai nepatikimas dalykas - reikia jas nuolat tikrinti. Jau ne kartą girdėjau apie panašias avarijas. Saviškę visai netyčia 'pagavom' prieš trūkimą...
Atsakyti
Sąvokos šitos aiškios, kalbu apie sugadinimą, tad reikėjo rašyti "sugestų dėl nuomininko kaltės" doh.gif
Žodžiu teisingai pasakyta, kad pusė tikrai neromantiška, nes gali tekt dalį pajamų paaukot naujos buit.technikos įgijimui. Tai teoriškai ir nuomą reiktų simboliškai pakelt, nes pradinėm sąlygom buvo pigesnė situacija, t.y. stovėjo senesnė buit.technika biggrin.gif Niekas nuomininkų gręžt nesiruošia, deja ir nuomininkų visokių yra, pvz. patys netyčia ką sugadina, o akis drasko, kad ne dėl jų kaltės... įrodyti tai sudėtinga, o taip būna...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Otina: 24 rugpjūčio 2007 - 16:27
QUOTE(Otina @ 2007 08 23, 21:01)
Čia teorinė situacija, na bet mano nuomojame bute stovi padėvėtas šaldytuvas, jau ir pirktas padėvėtas, jei jis sugestų, tai žalos dydis būtų ta jo įsigijimo prieš kelis metus kaina, bet tai už tokią kainą jau nebenupikrtum šiuo metu šaldytuvo. O naujas kainuotų mažiausia trigubai tiek...

Nu idomiai tu cia teoriskai samprotauji blink.gif Pries tris metus pirkai padeveta, o nori kaip uz nauja doh.gif Siaip technika turi tokia bloga tendencija-pigti. Taigi net jei gautum tiek, kiek tada mokejai uz padeveta, galetum dabar toki pati nauja nusipirkt (aisku jei dar rastum toki nauja pardavime lotuliukas.gif )
Atsakyti
Nu nuomos mokescio dydi galetum kelti jei sutartyje yra numatyta tokia galimybe. TAciau technikos sugadinimas cia itakos daryti neturetu. Zinoma pritariu, kad reikia atkreipti demesi i technikos nusidevejima. Ji visai nesudetinga apskaiciuoti - pvz.: skalbimo masina kainavo 1000litu nauja, tikimes ja naudotis apie 8-10 metu (kalbu apie kokybiska, nenaudota technika) tai 1000lt padalinam is 10metu ir gaunam, kad skalbimo masina per metus nuverteja apie 100lt. mirksiukas.gif
Atsakyti
jus jau man atleiskit kad kišuosi i jusu tema,tai padaryt paskatino neviltis,mum labai reikia buto kaune,pageidautina ašgalio-šiaures gatvei(nes ten sūnelis lanko darželi)gal kas galetu ka pasiulit?moketume iki 600ltplius patarnavimai,noretume kad su sutartim.galim palikt užstata ar ranpinigius kaip kam patogu.
jei kas padetu skolinga nelikčiau user posted image
apie save: esam 3 asmenu tvarkinga dirbanti šeima user posted image
Atsakyti
as turbut ne cia rasau bet kai esu naujokas ieskojau ir neradau doh.gif kur cia skelbimai butu nuomos.kur galima rasti skelbimu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(twiggyam @ 2008 02 28, 19:04)
as turbut ne cia rasau bet kai esu naujokas ieskojau ir neradau doh.gif  kur cia skelbimai butu nuomos.kur galima rasti skelbimu ax.gif

atsdarius pagrindini puslapi, apacioje yra Skelbimai, Kita, o ten yra tema nekilnojamojo turto nuoma
Atsakyti
sveiki visi,
Noriu paprasyti pagalbos, jeigu zinote kas klaipedoj nuomoja 1kamb butuka nebrangiai, arba gal kas isvaziuoja i uzsieny ir palieka buta nebrangiai arba tik moket uz komunalinias, prasau parasykit, jaunai dirbanciai porai, labai reikia isikurti. Jauniems labai sunku isigyt kazka savo. Jeigu kanors suzinotumete rasykite musupaslaugos@gmail.com , aciu labai.
Atsakyti
Laikrasciai raso, kad dabar sustojo pirkti butus ir visi nori tik nuomotis. Tada ir nuomos kainos turetu kilti? blush2.gif Ar kas jaucia tokia tendencija?
Atsakyti
QUOTE(sigita @ 2007 01 15, 22:57)
Siandien susigincijau VMI, nes man pripaise, privaloma sveikatos draudimo mokesti ir mokesti sodrai, nors nesu bedarbe, o auginu vaika iki 3metu ir esu socialiai apdrausta

Nors ir is praeities sios tavo mintys, bet vis tiek butu idomu, kaip sekesi isspresti sia problema. Aciu 4u.gif
QUOTE(vikute19 @ 2007 02 04, 10:22)
sveiki, norejau paklausti gal zinot ar galiu isnuomuoti buta jei jis yra regisruotas mano vyro vardu? mano vyras uzsienyje.

Taip, gali be jokiu problemu. Tik sutartyje turi irasyti savo varda, pavarde, nes tu busi atsakinga uz nuoma ir tiesiogine nuomotojo kontaktasmuo mirksiukas.gif
QUOTE(bambinute @ 2007 08 23, 13:43)
Noriu jūsų patarimo. Situacija tokia:
Mano nuomojame bute gyvena tvarkinga mergina
Kam mokėti už tuos kubus? Kam mokėti už tuos būsimo remonto darbus?

Deja, sie padariniai griuna ant savininko peciu. Jei butu atvejis, kad ji butu isvykus namo kuriam laikui ir palikus beganti ciaupo vandeni, veikiancia skalbimo masina be prieziuros, etc. tuomet tai butu tos merginos finansinis rupestis. Kaip supratau, ji nepaliko atsukto vandens ciaupo, o vamzdis truko.
QUOTE(Otina @ 2007 08 23, 20:01)
Paklausiu - kaip jūs elgiatės, jei nuomininkai sugadina buitinę techniką,

Atskaiciuojame is uzstato remonto, naujo daikta, atitinkancio to sugadinto daikto ekvivalentine kaina. cool.gif
QUOTE(silainiai @ 2008 05 02, 14:24)
Ar kas jaucia tokia tendencija?

Ir taip ir ne: Vilniuje, Klaipedoje, Mazeikiuose - labai labai. Kaune - priklausomai nuo rajono: Centre - taip, miegamuosiuose nelabai. Siaip laisvu butu siuo metu neturime. ax.gif

Likome nusivyle jauna SM seima: labai nevalyvi ir neatsakingi. Ir dar siokios tokios problemos. Teko atsisakyti ju. Dabar jau bandyciau siek tiek generalizuoti ir reziumuoti, kad su SM mamytemis geriau neiti i nuomos santykius. Nelabai jos rimtos ir atsakingos; cia musu patirtis.
Atsakyti
Galvoju apie kambariokes paieska blush2.gif ir apie verslo liudijima... Pati esu dirbanti, tai kaip supratau tik 33,3 lt menesiui reiks moketi? ax.gif O ja tureciau sumoketi pati? nuomininkas (t.y. itraukti i nuomos kaina) ar per puse? Kadangi nuomos kaina butu nedidele, 200-300 lt (Vilniaus centras, gyventume iskart po remonto, perdarytas senos statybos kooridorines sistemos kambarys i nedideli buta su savais patogumais).
Kuo skirtusi sutartis jei nuomininkas gyvena kartu su seimininku?
Atsakyti