Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomotojų "asociacija"

QUOTE(LoJoo @ 2007 07 18, 21:28)
atėjau patarimo, kaip manot - va už  šitą butuką  850 Lt plius komunaliniai čia normali kaina?  blink.gif

Man atrodo daugoka, nes vaizdeliai nekokie unsure.gif bet kad dabar tų būtų iš visos nėra, tai žmonės džiaugiasi, kad gauna ir dėl kainos net nesidera.
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2007 07 19, 08:29)
kad su sutartimi, tai dar nereiskia, kad moka mokescius valstybei  schmoll.gif  juk tos sutarties niekur neregistruoja, tik sau turi, kad jei ka, pakist po nosim galetu.
jei sutarti pasirasant verslo liudijimo nuomai nepateikia, reiskia nelegaliai  ax.gif
o kaina man atrodo nenormali, nes kambarys baisiau nemaciusi  doh.gif
virtuve dar tiek to, gal ir nebaisiai atrodo, dar neaisku, kokia vonia  ax.gif

Gal tu ir teisi. Bet kaina normali todel, kad dabar Vilniuje nera pigesniu - studentai uzkele. Ka Vilniuje, jei Kaune tuoj tokias pasieks 2 kambariu butukas jau ir 1000 Lt siekia, kai pries puse menesio sukosi apie 700 Lt.
Atsakyti
gal truputi as ir ne i tema, bet gal kas galetu padeti blush2.gif laukiames pirmagimes ir dabartiniuose namuciuose, kuriuos taip pat nuomuojames norejome padaryti kosmetini remonciuka, viskas buvo gerai, bet tik pradejom deti parketa ir rinktis tapetus seimininkas sugalvojo kad jis nenori remontu ( seimininkas senyvo amziaus) ir kad mes be reikalo kisam pinigus. todel truputi susipykom, na tiksliau mums nebetinka tokios salygos, nes tikrai baisus kambariai. todel noreciau paprasyti gal kas nuomuojat 2 kambariu buta siauliuose, gali buti be baldu, jei reiks kosmetini remonciuka pasidarysim patys, nuoma moketume iki 400 lt/men.+ patarnavimai. labai buciau dekinga uz bet kokia informacija ir pagalba 4u.gif parasykit i az 4u.gif
Atsakyti
ieshkom 3 arba nors 2 menesiam buto kaune issinuomuoti. be baldu butu dar ir geriau smile.gif
labiausiai tiktu aleksote, jonuciuose, garliavoje. bet siulykit ir kituus variantus -gal tiks smile.gif
geriausiai i az mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveiki visi,

HELP !!! Esame jauna seima, skubiai ieškom Kaune ar rajone 1-2k. buto nuomotis..Laiko paieskom nepakanka...Abu dirbame Kaune ir kiekviena diena vazinejame is Alytaus, anksti keliames ir velai grištam... Žmones gerieji, jeigu zinote kas ruošiasi išnuomoti, praneškite prašom, busiu labai dekingas..
Atsakyti
isnuomosiu 2 kambariu buta,labai tvarkingas ir jaukus 4u.gif
Atsakyti
Noriu jūsų patarimo. Situacija tokia:
Mano nuomojame bute gyvena tvarkinga mergina jau apie kokius 8mėn. kelioms dienoms buvo išvykus į kaimą, tuo metu trūko vamzdis ir tualete parą laiko liejosi karštas vanduo (iš viso 50kubų). Padariniai: sugadintos WC durys, koridoriuje visiškai šlapia danga ir tikriausiai sugadintos grindys po ja, pats tualetas kliba, nes buvo pažeistas jo tvirtinimas (na ten toks silikono sluoksnis), aišku sienoms ir luboms - reikia manyti pakenkta irgi..
Kaip pasielgti? Kam mokėti už tuos kubus? Kam mokėti už tuos būsimo remonto darbus?
Suprantu, kad suversti viską vienam žmogui būtų kiauliška, bet kaip pasielgti, kad ir avis ir vilkas būtų sotus?
Atsakyti
QUOTE(bambinute @ 2007 08 23, 14:43)
Noriu jūsų patarimo. Situacija tokia:
Mano nuomojame bute gyvena tvarkinga mergina jau apie kokius 8mėn. kelioms dienoms buvo išvykus į kaimą, tuo metu trūko vamzdis ir tualete parą laiko liejosi karštas vanduo (iš viso 50kubų). Padariniai: sugadintos WC durys, koridoriuje visiškai šlapia danga ir tikriausiai sugadintos grindys po ja, pats tualetas kliba, nes buvo pažeistas jo tvirtinimas (na ten toks silikono sluoksnis), aišku sienoms ir luboms - reikia manyti pakenkta irgi..
Kaip pasielgti? Kam mokėti už tuos kubus? Kam mokėti už tuos būsimo remonto darbus?
Suprantu, kad suversti viską vienam žmogui būtų kiauliška, bet kaip pasielgti, kad ir avis ir vilkas būtų sotus?

jei vamzdis trūko dėl susidėvėjimo ar nekokybės (o ne merginos veiksmų) - tai yra buto šeimininkų, ir tik jų reikalas. Tai ir Civilniame kodekse yra reglamentuota. Mergina čia nė prie ko...
Atsakyti
Paklausiu - kaip jūs elgiatės, jei nuomininkai sugadina buitinę techniką, na sugadina, suniokoja, visai ji dingsta? Tarkim sutartyje yra punktas, kad iš užstato išskaičiuojama suma, kurios reikia žalai atlyginti. Bet va toks klausimas - kiek išskaičiuoti g.gif jei daiktą sugadino, tai aišku tiek, kiek kainavo remontas. O kas , jeigu daiktas sugadintas nebepataisomai aba daiktas išvis dingęs... Na pvz šaldytuvas ar kokia skalbimo mašina. Tai kokią sumą tada reikėtų imti - kokia tos technikos vertė buvo išnuomojant ją ar naujos įsigijimo vertę?
Čia teorinė situacija, na bet mano nuomojame bute stovi padėvėtas šaldytuvas, jau ir pirktas padėvėtas, jei jis sugestų, tai žalos dydis būtų ta jo įsigijimo prieš kelis metus kaina, bet tai už tokią kainą jau nebenupikrtum šiuo metu šaldytuvo. O naujas kainuotų mažiausia trigubai tiek... Man įdomu, ar kam yra tekę praktikoj spręst tokią problemą?
Atsakyti
QUOTE(Otina @ 2007 08 23, 21:01)
Paklausiu - kaip jūs elgiatės, jei nuomininkai sugadina buitinę techniką, na sugadina, suniokoja, visai ji dingsta? Tarkim sutartyje yra punktas, kad iš užstato išskaičiuojama suma, kurios reikia žalai atlyginti. Bet va toks klausimas - kiek išskaičiuoti  g.gif  jei daiktą sugadino, tai aišku tiek, kiek kainavo remontas. O kas , jeigu daiktas sugadintas nebepataisomai aba daiktas išvis dingęs... Na pvz šaldytuvas ar kokia skalbimo mašina. Tai kokią sumą tada reikėtų imti - kokia tos technikos vertė buvo išnuomojant ją ar naujos įsigijimo vertę?
Čia teorinė situacija, na bet mano nuomojame bute stovi padėvėtas šaldytuvas, jau ir pirktas padėvėtas, jei jis sugestų, tai žalos dydis būtų ta jo įsigijimo prieš kelis metus kaina, bet tai už tokią kainą jau nebenupikrtum šiuo metu šaldytuvo. O naujas kainuotų mažiausia trigubai tiek... Man įdomu, ar kam yra tekę praktikoj spręst tokią problemą?

zalos atlyginimo galima reikalauti tik pagal faktiskai patirta zala:
manyciau,kad reiketu skaiciuoti procentiskai nusidevejima, taciau tas skaiciavimas labai pageidautina,kad butu is anksto su nuomininku aptartas, kad jis zinotu, kiek jam gresia finansiskai nukentet, jei kas dings ar bus sugadinta, pvz, buitine technika tarkim per 10 metu nusidevi (smulki per 5). tai jei saldytuvas naudotas metus, tai 90 proc faktiskai moketos kainos turi padengt cool.gif

vienu zodziu, turi dengti likutine verte atsizvelgiant i nusidevejima iki visisko sugadinimo ar dingimo cool.gif
nusidevejimo terminai nereglamentuoti, nustatomi vadovaujantis sveiku protu abipusiu susitarimu cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Otina @ 2007 08 23, 21:01)
Paklausiu - kaip jūs elgiatės, jei nuomininkai sugadina buitinę techniką, na sugadina, suniokoja, visai ji dingsta? Tarkim sutartyje yra punktas, kad iš užstato išskaičiuojama suma, kurios reikia žalai atlyginti. Bet va toks klausimas - kiek išskaičiuoti  g.gif  jei daiktą sugadino, tai aišku tiek, kiek kainavo remontas. O kas , jeigu daiktas sugadintas nebepataisomai aba daiktas išvis dingęs... Na pvz šaldytuvas ar kokia skalbimo mašina. Tai kokią sumą tada reikėtų imti - kokia tos technikos vertė buvo išnuomojant ją ar naujos įsigijimo vertę?

dar reikėtų skirti savokas 'sagadinti' ir 'sugesti'.

jei šaldytuvas suges (pvz variklis sudegs, nustos šaldyt ir t.t.) - tai jau jūsų rūpestis tiesą sakant . Nuomininkas išsinuomavo butą su veikiančiu šaldytuvu ir jūs turėtumete užtikrinti kad jis veiktų, jei nuomininkas eksplotuoja jį nepažeisdamas taisyklių. Tai ir yra neromantiškoji nuomos biznio pusė smile.gif

O jei nuomininkas sugadina (tyčia ar per nemokšiškumą) - tai jis ir turi atsakyti. Atsako ne įsigijimo kaina, o pritaikius nusidėvėjimą. Arba jei daiktas dingtų.

Aš čia kalbu apie civilizuotos nuomotojo ir nuomininko santykius.
Antraip tai čia visai gerą bizniuką galima iš nuomininkų išpešti - apstatai butą vos gyva įranga, kuri sugenda po poros panaudojimų, ir greži iš jų 'nuostolius' smile.gif
Atsakyti
QUOTE(axa @ 2007 08 24, 09:09)
dar reikėtų skirti savokas 'sagadinti' ir 'sugesti'.

gerai,kad mane papildei, bo apie sita niuansa pamirsau parasyti, isivaziavus apie zalos atlyginimo dydi blush2.gif 4u.gif
Atsakyti