Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomotojų "asociacija"

Axa, gaila, kad tau taip nepasiseke, o tu tos avo drauges susirasti nebandei, kuri isnuomavo tam vaikinukui?
Apie panaudos sutarti - tai kam tada is viso kazkokia sutartis, jeigu ja negalima bus pasinaudoti. g.gif Juk nuomininkai irgi zmones ir jie nori kazkokiu garantiju g.gif
As siulau isigyti verslo liudijima ir bus rami galva: nereiks nei del buto skolu jaudintis, nei del kaimynu, nei del pasirasytos sutarties.
Del tikrinimo pritariu, as pati vazineju pas savo nuomininkus 1 karta per men. (nors tai nera labai patogu), paimu mokescius ir tuo paciu truputi uzmetu aki, kaip zmones gyvena, bet pries tai pranesu.
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2007 02 07, 16:09)

nesutinku  schmoll.gif  kaip galiu laikytis sutarties, jei po kokiu 2 metu neprisimenu,kas ten buvo parasyta  unsure.gif

Manau, kad kiekvienas sveikai mastantis zmogus ir be sutarties turi zinoti, kas svetimuose namuose dera daryti, o kas ne. Taigi, priestarauju tavo nesutikimui. Juk jei tu, budama nuomininke, nebutum pasirasiusi jokios sutarties ir nebudama piktybine, nesumastytum draskyt tapetus, gadint svetimus baldus ar pernuomot buto be seimininku zinios? Bent jau as tikrai taip nedaryciau. Nedaryciau nieko, kas pablogintu svetimo turto bukle isskyrus normalu nusidevejima. O jei ir kokia nelaime nutiktu, tai pameginciau kazkaip tai pataisyt. Taigi, tokie "neprisimenu, ka man galima daryt, o ko ne", manau neturi jokio realaus pagrindo.

Sigitai
Panaudos sutartimi bus galima pasinaudoti!!! Jei pvz. nuomininkai pabegs ar ka sugadins, tai ta sutartimi bus galima irodyti, jog: jie tame bute tikrai gyveno, jog jiems buvo patiketi................baldai ir kita technika, jog isipareigojo moketi mokescius tvarkingai ir nepalikti skolu. Juk pirmiausiai tai policijai bus galima toki popieriuka parodyti, o jei parodysit Nuomos sutarti, itariu, kad is karto paklaus ar butas buvo legaliai nuomotas, o po to gali sekti dar problemos su mokesciu inspekcija.
O siaip jau manau, kad panaudos sutarties kopija be jokios rizikos galima duoti nuomininkams.

Del tikrinimo... Tikrinti buta nesant jo gyventojams, manyciau yra tikrai kiauliska. As rakto nuo savo buto neturiu (gal cia ir negerai), bet patikrinima suplanavau penktadieni. Vakare kai degs sviesa paskambinsiu ir pranesiu, kad busiu po 5 min. Manau, jog deretu jiems duoti tas 5 min, kad pvz., rubus i spinta sugrustu. Man ziauriai nepatinka, jei pas mane sveciai ateina net neispeje, o pas mane pvz. vonioj liemenukai iskabinti ar ant fotelio skalbiniu kruva. Gal jiems ir nieko, bet man - nepatinka.
Jei buciau nuomininke ir seimininkas man nezinant po mano daiktus raustusi - iskelciau skandala, kad stogas kilnotusi ir tada issikraustyciau.
Dar truputi ne i tema. Mano anyta krausto mano daiktus. Uz tai norisi uzmust man ta boba gun_bandana.gif Kambari rakinam, bet jei tik pamirstam - visur krata padaryta. Virtuvej turim antra savo saldytuva, tai kiekviena ryta randu visus puodus ir produktus perstumdytus. Nu, sterva, negaliu issakyt, kaip jos nekenciu bash.gif . Paskutiniu metu turejom del to pokalbi/kara, tai truputi apsiramino ("ne ne, as nelendu, neissigalvokit").
Atsakyti
istraukos is Gyvenamosios patalpos nuomos sutarties:
Nuomininkas gali savo lėšomis įsirengti reikalingą įrangą, inventorių, baldus bei kitą jo naudojamą techniką, tačiau privalo prieš tai pranešti nuomotojui.
Nuomininkas turi teisę nutraukti nuomos sutartį prieš terminą, tačiau apie tai privalo pranešti nuomotojui prieš 30 dienų.
Be nuomotojo žinios nuomininkas negali:
- laikyti naminių gyvūnų;
- atlikti einamojo remonto, net jei jis atsirado dėl nuomininko kaltės. Einamojo remonto atlikimas (terminai, medziagos ir t.t.) turi buti ne veliau nei pries 2 savaites iki pradedant remonta rastu suderinti su nuomotoju.

sutartis yra tarp dvieju saliu, o tai reiskia, kad joje gali buti ne tik bendrieji dalykai (kurie savaime suprantami), taciau ir specifiniai - kaip pateikti - na tai tikrai galiu pamirst kai kuriuos dalykus (del gyvunu tai gal ir nepamirsiu, bet del visokiu derinimu kai noriu atsivezti stala ar persitapetuoti kambari galiu)
siaip CK nustatyta 6.501 straipsnyje (galioja ir panaudai):
1. Kai nuomininkas nuomotojo leidimu išsinuomotą daiktą pagerina, jis turi teisę į turėtų šiam tikslui būtinų išlaidų atlyginimą, išskyrus tuos atvejus, kai įstatymai arba sutartis numato ką kita.
2. Nuomininko padarytus be nuomotojo leidimo pagerinimus, jeigu juos galima atskirti be žalos išsinuomotam daiktui ir jeigu nuomotojas nesutinka atlyginti jų vertės, nuomininkas gali pasiimti.
3. Nuomininko padarytų be nuomotojo leidimo ir neatskiriamų be žalos išsinuomotam daiktui pagerinimų vertės neprivaloma atlyginti.
taigi sitie dalykai irgi gali buti ivairiai aptariami sutartyje

QUOTE(Alexandra.R. @ 2007 02 07, 21:29)
Juk jei tu, budama nuomininke, nebutum pasirasiusi jokios sutarties ir nebudama piktybine, nesumastytum draskyt tapetus, gadint svetimus baldus? Nedaryciau nieko, kas pablogintu svetimo turto bukle isskyrus normalu nusidevejima.
Sigitai
Panaudos sutartimi bus galima pasinaudoti!!! Jei pvz. nuomininkai pabegs ar ka sugadins, tai ta sutartimi bus galima irodyti, jog: jie tame bute tikrai gyveno, jog jiems buvo patiketi................baldai ir kita technika, jog isipareigojo moketi mokescius tvarkingai ir nepalikti skolu.
O siaip jau manau, kad panaudos sutarties kopija be jokios rizikos galima duoti nuomininkams.
As rakto nuo savo buto neturiu (gal cia ir negerai), bet patikrinima suplanavau penktadieni.

kartais negalima ne tik pabloginti - bet ir pagerinti
pagal sutarti ax.gif panaudos sutartimi bus galima irodyt,kad gyveno, bet idomu, ar jusu sudaryta sutartis terminuota ar neterminuota? ir pries kiek laiko jus ispejat kad reiks issikraustyt?
o kodel kopija? ax.gif juk sutartis yra tarp dvieju saliu, turi buti pasirasomi 2 egz ir duodami kiekvienai saliai po originala ax.gif
rakta nuo savo buto reikia tureti - pvz, jei nuomininkai isvaziavo savaitei atostogu ir tuo metu kokia vandentiekio avarija bute (yra buves atvejis,tai zinau, kad reikia rakta atsargini turet)
Atsakyti
Sveiki, nuomotojai smile.gif
Pasidalinsiu aš savo patirtimi, kokią nuostabią šeimininkę turėjau (deja, jau turėjau, nebeturiu): niekada į mūsų su draugu reikalus nesikišdavo, netikrindavo, kaip gyvenam (matyt, kartą per mėnesį kai ateidavo, matydavo, kad ne kiaulės esam ir viską naudojam tvarkingai), nuomos per n laiko nepakėlė, visada paklausdavo, ar viskas namuose veikia, kaip kaimynai elgiasi, jei kas sugenda (pvz, keitėm kraną)- susitariam, kad mokėsim per pusę, t.y. darbus apmokam mes, o pačio daikto kainą- šeimininkė ir tt ir tt... Kai pasiskaitau, kokių būna bjaurių nuomininkų ir nuomotojų, šiurpas perbėga, vat ir rizikuok tu nuomoti ar nuomotis... smile.gif Bet ką padarysi. Vat ir man taip dabar. Nutarėm atskirai pagyventi su draugu, tenka man ieškotis kito buto, nes jis pirmas ten įsikraustė, o taip gaila palikti... Tai kokį mėnesį jau intensyviai ieškom su drauge 2k buto Vilniuje, ale situacija tragiška, paskambini po poros valandų nuo skelbimo išėjimo, o butas jau išnuomotas... Vis labiau žvilgsnis krypsta į agentūras, ale kad ir jos negarantuoja, jog butą susirasi. Ir kur dėtis nėr. Katastrofa kažkokia Vilniuje- arba kainos kaip iš fantastikos skyrelio, arba jau išnuomoti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 12 vasario 2007 - 20:02
Norejau jusu paklausti, kokio dydzio uzstata imate? Na, pvz. 1 kambario butas su ne naujais baldais, saldytuvu, be kitos technikos (skalbimo masinos, televizoriaus) 500 Lt. Ar daugiau? Ar maziau? Parasykite ir kas yra bute. Nes manau, kad pvz. 300 Lt uz buta be baldu normalu. O gal mazai? Kiek jus imate?
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2007 02 12, 20:56)
Katastrofa kažkokia Vilniuje- arba kainos kaip iš fantastikos skyrelio, arba jau išnuomoti...

Pilnai pritariu Himalaia, Vilniuje nuomos kainos tikrai kaip iš fantastikos skyrelio blink.gif Bet ko norėti, nekilnojamas turtas toks pabrangęs, kad ir nuomos kainos nežmoniškos tapo.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2007 02 15, 13:23)
Norejau jusu paklausti, kokio dydzio uzstata imate? Na, pvz. 1 kambario butas su ne naujais baldais, saldytuvu, be kitos technikos (skalbimo masinos, televizoriaus) 500 Lt. Ar daugiau? Ar maziau? Parasykite ir kas yra bute. Nes manau, kad pvz. 300 Lt uz buta be baldu normalu. O gal mazai? Kiek jus imate?

Užstatą imu vieno mėnesio nuomos mokesčio dydžio. Mano bute yra šaldytuvas, skalbimo mašina, šaldytuvas, viryklė (buitinė technika 4metų senumo), beveik pilnai apstatytas baldais (nenauji). Butas yra Vilniuje.
Atsakyti
sveiki,

o ka daryt su tokia nuomininke, kuri paliko savo daiktu kruva ir nepasiema daugiau nei menesi:) - kompas, printeris, patalyne ir pan.?
mesciau lauk, bet kazkaip sazine neleidzia:) skambinu tai nekelia ragelio:))
siaip apibudinciau kaip viena bukiausiu nuomininkiu per visa mano nelabai ilga nuomavimo istorija:) sumokejo uzsatata, velavo moketi nuoma, buvo isprasyta lauk, kadangi radau is karto kita nuomininka tai uzstata atidaviau (galejau ir pasilikt pagal musu sutarti), ji dar nesusiradus buvo kur gyvent, isejo pas kazka siaip pagyvent:) pasilikau truputi $$ uz palikta siukslyna, o dar paliko ir daiktus:)
o pretenziju buvo kruvos is jos puses kai atsikrauste, tai cia pakabos truksta, kedes truksta, peiliu ir sakuciu nera, nu zodziu viskas negerai, bet tik kai nuoma moket reikejo tai baigesi pretenzijos ir dingo pati kuriam laikui, kol nesuradau ir neisprasiau..
Visiems siulyciau rasytis grieztas sutartis, nes gali buti daug problemu, man siuo atveju gerai baigesi, bet kai ishsikrauste ir atejau apsitvarkyt tai pasirode, kad gyveno gera nevala: taukai virtuveje, grindys purvinos, vonioje plauku pilna ir nesvaru, nu zodziu nekoks vaizdas:) tik gerai, kad niekas nesugadinta.
Atsakyti
QUOTE(jaunieji @ 2007 02 16, 11:02)
o pretenziju buvo kruvos is jos puses kai atsikrauste, tai cia pakabos truksta, kedes truksta, peiliu ir sakuciu nera, nu zodziu viskas negerai

jei negerai, tai tegul pasiesko kito buto, kas dar per pretenzijos gali buti cool.gif . Tavo butas ir Tu keli salygas, jei nepatinka - viso gero.
O daiktus, itariu, geriau saugoti. Gal ji tiesiog dabar neturi kur ju laikyt, tai pas Tave kaip ir nemokamas saugojimas gaunasi biggrin.gif
Atsakyti
jaunieji, aš parašyčiau jai laišką arba sms, kad jeigu per savaitę daiktų nesiima- metu lauk ir vsio. Aš visada prašau adreso, kuriuo asmuo yra registruotas ir tuo rašyčiau.

Mano buvusi nuomininkė, savo vardu buvo užsisakiusi internetą ir tel. liniją- tai dabar laiškai ateina, jos vardu, su raginimais apmokėti sąskaitas. jaučiu reikės nusiųsti e-laiškus paslaugų tiekėjams, kad čia tokia negyvena. Kaip jūs manote ar suveiks? ar palikti viską kaip yra?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sigita: 16 vasario 2007 - 15:32
QUOTE(jaunieji @ 2007 02 16, 11:02)
sveiki,

o ka daryt su tokia nuomininke, kuri paliko savo daiktu kruva ir nepasiema daugiau nei menesi:) - kompas, printeris, patalyne ir pan.?
mesciau lauk, bet kazkaip sazine neleidzia:) skambinu tai nekelia ragelio:))
siaip apibudinciau kaip viena bukiausiu nuomininkiu per visa mano nelabai ilga nuomavimo istorija:) sumokejo uzsatata, velavo moketi nuoma, buvo isprasyta lauk, kadangi radau is karto kita nuomininka tai uzstata atidaviau (galejau ir pasilikt pagal musu sutarti), ji dar nesusiradus buvo kur gyvent, isejo pas kazka siaip pagyvent:)  pasilikau truputi $$ uz palikta siukslyna, o dar paliko ir daiktus:)

Nezinai kaip kartais būna, atlaidziau žiūrėk į tai 4u.gif Sudek i maisa, ir i balkona, ir nesuk galvos. Palaikyk pora menesiu, tada ziurek, gal jai bloga ir nuo taves ir nuo problemu, nes neranda kur gyvent.
Buvo metas, kada puse metu neradau kur gyvent, o daiktai buvo per keturias vietas ismetyti. Niekas neragino, bet visvien slykstus jausmas. Ir aisku ne visus daiktus radau (ir neaisku pas kuri kas buvo).

O pretenzijos gali būti, labai gerai, žiūriu daug kas daug ko nori, ikiša i plota ir mokek, patys valstybei ne cento.
Mūsų buto šeimininkas, iš kurio dabar išsikraustom pagaliau i savo namus, visiskai nesikisa, o jei ko truksta,- nuperkam, o jis nuskaiciuoja nuo nuomos.

Žmogiškumo daugiau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abonentienė: 16 vasario 2007 - 20:24
QUOTE(Abonentienė @ 2007 02 16, 20:20)
Mūsų buto šeimininkas, iš kurio dabar išsikraustom pagaliau i savo namus, visiskai nesikisa, o jei ko truksta,- nuperkam, o jis nuskaiciuoja nuo nuomos.
Žmogiškumo daugiau  4u.gif

Na, tai ziurint ko truksta. Bet jei zmogus nori nuomotis buta ir reiskia pretenzijas, kad jam peiliu ir sakuciu nera palikta blink.gif Na, nezinau, gal dauguma nuomuotoju tokius daiktus ir palieka, bet as puodus, sakutes, peilius ir kt. daiktus pasiemiau, nes man mano naujoj gyv.vietoj jie irgi reikalingi, o baldus palikau, nes ner kur pasiimt. O ko dar gali trukti? Patalynes? Baltu paklodziu? Sito tai as tikrai nesiruosiu svetimiems zmonems pirkti schmoll.gif Dar gali sakyt, kad skalbimo masinos nepalikau, bet jei nusipirks, as jiems pinigu tikrai negrazinsiu. Gi as nuomoju tik paprasta butuka su baldais (uz maza kaina) ir tai nera penkiu zvaigzduciu viesbutis. O jei butu, tai kaina tikrai aukstesne butu, o tada jau nuomininkai reikstu pretenzijas, kad daug moket reikia. Ir,aisku, ne bet kas galetu sau leist ji issinuomoti.
Ir nemanau, kad elgiuosi nezmoniskai, jei mano nuomininkams leksciu truksta cool.gif
Atsakyti