QUOTE(rainiukas @ 2006 12 27, 03:35)
Slykstu, pritariu. Mokesciu jie moket nenori, todel grynais jiems geriau. O reiktu tokiems savo isgryninimo mokesti atskaityt:
1. dauguma algas pavedimais gauna, uz isgryninima moket reikia? Reikia
Taigi, ponai verslininkai, arba pavedimu arba atmesti kelis litukus.
2.Paimti uzstatais uz puse metu i prieki... Turit ponai sutartis, jei ka-su pareigunais ir iskeldinsit.
3.Ir ko cia taip jau baisiai terorizuot zmogu del vienos dienos velavimo? Jums patiems algos niekada neveluoja?
4. Jus nesergat (tokiu atveju algos maziau gaunat)? Ai, nu nebent is nuomavimo gyvenat....
5.
O ir nuomininku nusizeminimo lygis
Turi mat jie suniuka mazaugi, kuris jokio kvapo nepalieka...Ajajaj, prismaradins
Taigi ne uz dyka gyvent jus ileidzia, pasidarys kosmetini remonta pries nuomodami kitiems (lyg tai jiems tie kiti nuomininkai rupetu
). Va kiek prirasiau
Kontratsakymai (kadangi esu nuomotoja)
1. Įmonės dauguma atveju sudaro sutartis su bankais dėl darbuotojų algų pervedimo į korteles, o išgryninimas tada nekainuoja.Jei tokios sutarties nėra - tada 1Lt už vieną grynų paėmimo operaciją iš bankomato (ot labai daug
). Na, jei kokia neapdairi persona eina grynintis į svetimo banko bankomatą ir moka didesnius komisinius - tada sorry - nuo kvailumo ar tinginystės vaistų nėr. Na, o gaunantiems ,,vokeliuose" - išvis - kas per problema
2. Pusė metų ar ne pusė metų - užstatas, atleiskit - būtinas (ir net privalomas - bent jau tuo atveju, kai komunalinių mokėjimas patikimas nuomininkui, kas, beje, labai nepatartina).
O jei nuomininkas komunalinių pusę metų nemokėjo? Tai nuomotojui viską sumokėt ir tylėt? O kodėl nuomininkas toks ponas - mokėt neprivalo?
Arba pvz., dingsta vieną dieną nuomininkas su baldais ir buitine technika (kad ir į kokią Baltarusiją) - ir ką? Bėgsi su policija gaudyt?
Taigis. Duotas užstatas kažkiek įpareigoja.Bent jau tvarkos laikytis.
3. Algos paprsatai (normaliose įmonėse) nevėluoja. O jei ir būtų taip - šis faktas, deja, neįdomus nei bankui, kuriam pvz. mokamos paskolos, nei draudimo bendrovėms, nei komunalines paslaugas teikiančioms įmonėms.Deja. Įsipareigojimas ir yra įsipareigojimas.Prisiėmei - vykdyk.
4. Sergam.Ir Sodra apmoka nedarbingumo lapelį. Deja, ne 100 proc. , bet ką padarysi. Kaip minėjau 4p.- tai niekam neįdomu (ligos).
5.Gyvūnų laikymas turi būti aptariamas iš anksto (geriausia - sutartyje). Jei sutarta, kad jų nebus - tada nevalia ir laikyt. Jei susitarta, kad nuomotojas tam neprieštarauja - prašom - laikykit ir smardinkit.
Be to, nesuprantamas nuomininko požiūris: ne mano butas - darau šiukšlyną, bomžyną, gyvūnų prieglaudą, landynę - nenorėsiu - metus nevalysiu ir nekuopsiu.Ir vaikus taip pat auklėsiu. Ne mano gi, kas man darbo