Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomotojų "asociacija"

QUOTE(sigita @ 2006 12 01, 14:35)
manau pries savaite ar dvi tikrai nebus per anksti.  smile.gif

aciu 4u.gif meginsim kaip nors, kol kas matau kad kraustymasis atsideda cray.gif
kaip manote kokia butu protinga kaina prasyt uz 3 kamb buta? 2 kambariai paliekami su baldais, virtuves baldai ne paskutinio mados klyksmo bet virykle is naujesniu BOSCH, skalbimo masina lieka, WC ir vonia atremontuoti (na irgi ne pagal paskutini mados klyksma) durys sarvas, yra internetas, kabeline.... kas dar?? koduotos durys apacioj...... daugiau pribumbasu nzn lotuliukas.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(dainele @ 2006 11 26, 22:28)
Na, mes viska rastiskai ir viesai darome ty. su patentu is VMI ir mokame visus mokescius. Tai tos rashliavos ir kt. rasytiniai fixavimai mums tik i nauda. O tokiu nuomininku, kad begtu skustis i VMI turejome viena. Kai pradejo gasdinti "mokesciais", maneme, kad tik zmogelis siap rekauja, gasdina. Na, nepatingejo jis nusigauti i VMI. Ten irgi koliojosi ir spjaudesi... kai suzinojo, kad viskas daroma su verslo patentu. Grizo pabrukes uodega ir tik sumokejes nuostolius policijos pareiguno akyse atgavo savo uzrakintus daiktus. Cia buvo viena drastiskesne istorija, bet jau senokai. Siaip nuominikai mumis ir mes jais patenkinti. Sugyvename. Va labiau kaimynai megsta "pakaisioti" pagalius in ratus. Vieni irgi ejo skustis "rajoniniam", kuris tarytum siuoklausimu ir begalis. O kiti nepatingejo nukulniuoti i VMI, bet is ten irgi grizo uodegas pabruke. Tad kai einame prasitesti verslo liudijimu, jau VMI darbuotojos musu nuomojamu butu adresus pazista ir vis juokais pasiteirauja, kada mes nustosime erzinti kaimynus ar naujus nuomninkus iskart jiems pranese, kad nesivargintu su bereikalingais gasdinimais su "mokesciais", o patys jiems panosej tuo verslo liudijimu pasvytuotumeme.
Na, kaip mes galime atimti kaimynams ir nuomininkams sventa pareiga pavydeti ir pagasdinti. Gi ir mums "malionu", kai zmogeliai supranta, kad vis tik tusciai sugaiso laika ir kita karta pagalvos kitose situacijose su pomegiu grasinti...
O mes rimti nuomotojai, tskant, branginame sav nuomininkus ir savo seimos bizniuka. Smagiau, kai jau buve nuomininkai mus prirodo savo draugus ar bendradarbius, kaip gerus ir rimtus, solidzius nuomotojus.
Bet ka cia daug ir girtis. Ir mes klaidu pridarome ir vis tik "uzsisokame" karts nuo karto ir ant nerimtu nuomininku. NIekas nuo to neapsaugotas.
Bet tuos gasdininmus su VMI mes labiausia megstame ir su apsimegavimu palydime zvilgsniu skubanti zmogeli VMI link... blush2.gif

Puiku. Mes irgi dabar sumastem, kad del sventos ramybes susitvarkysim liudijima.
Gera zinoti, kad elgiesi ne kvailai wink.gif
Atsakyti
QUOTE(MisisA @ 2006 12 03, 22:56)
Puiku. Mes irgi dabar sumastem, kad del sventos ramybes susitvarkysim liudijima.
Gera zinoti, kad elgiesi ne kvailai wink.gif

o kiek tas liudijimas kastuoja? mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2006 12 04, 07:49)
o kiek tas liudijimas kastuoja? mastau.gif

Ir aš norėčiau sužinoti. ax.gif
Atsakyti
Žinau Klaipėdoje kas ieško nuomininkų - 2 kambariai su baldais.
Atsakyti
QUOTE(Villke @ 2006 12 04, 13:56)
Ir aš norėčiau sužinoti.  ax.gif

Liudijimas buto nuomai 2006metais kainavo 400lt metams arba 33lt menesiui. cia Vilniuje.
Atsakyti
QUOTE(sigita @ 2006 12 04, 21:25)
Liudijimas buto nuomai 2006metais kainavo 400lt metams arba 33lt menesiui. cia Vilniuje.

tai dar baika irnesakyk.gif vardan sventos ramybes reiks pamislyt, bet turiu toki itarima kad mudu nelabai galesim issiimt ji?? schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2006 12 04, 23:12)
tai dar baika irnesakyk.gif vardan sventos ramybes reiks pamislyt, bet turiu toki itarima kad mudu nelabai galesim issiimt ji??  schmoll.gif

jei esat buto seimininkai - tai be problemu. del visa ko gali paskambinti i VMI tel atrodo 1882 ir ten atsakys i tau rupimus klausimus
Atsakyti
Sveikos Nuomotojos,

Labai patiko viena fraze, gauti gerus nuomininkus prilygsta islosti loterijoje.
O mums atsitiko taip kad pas vienus zmones nuomojomes buta jau apie 3,5 metu ir jie sumaste ta buta parduoti, tad nenorim laukt tos minutes kad pasakys viskas per savaite issikeliat. Ieskom geru nuomotoju, kurie nesikistu i musu asmenini gyvenima, kurie noretu kad ju namai nebutu baliuvieta ar "prachadnoj dvor". Ieskom 1-2 kambariu butuko, nebrangaus, gali but ir be baldu, tiksliau visai butu gerai jei bent vienas kambarys butu bent jau beveik tuscias.
Gaila nesam dabar susitaupe uzstatui, tai pradzioj galetumem moket tik menuo i prieki. Mokescia visada laiku, max 1 dienos velavimas ne del pinigu trukumo o del laiko stokos, nebent patys atvaziuoja pasiimt tada galim ir iduot. Siaip galetumem nurodyt tel. nr. kaip rekomendacini, to zmogaus pas kuri dabar nuomojames ir dar galeciau nurodyti del rekomendacijos pries tai buvusio nuomotojo numeri. Per 5 metus cia Vilniuje gyvenimo Jusu bustas butu tik 3 taigi mes esam rimti zmones. Beja turim maza suniuka (mazaugi), namie zbitkiu nepridaro, namai nuo suns tikrai nesmirdi, jei tuo noretumet isitikint tai galetumem pasikviest ir i svecius kur dabar gyvenam. Tinka beveik visi rajonai, ar net netoli vilniaus. Jei imanoma noretumem isikelt arba pries naujus arba vasario 1.
Jei turetumet klausimu mielai atsakyciau, atsiusciau musu nuotrauku. Jei galima per AZ
Atsakyti
QUOTE(Dailuze @ 2006 10 06, 12:14)

Mane baisiausiai nervindavo ta diena mėnesyje kai šeimininkai ateidavo pasiimti nuomos mokesčio. schmoll.gif  Gyvenom tikrai tvarkingai (esu pedantė), bet nervindavo kai ateina ir žiūrinėja viską. Kiek siūliau - aš jums pervesiu į banką tuos pinigus, pati mokesčius sumokėsiu - ne, jiems reikia būtinai mane aplankyti kiekvieną mėnesį.

Slykstu, pritariu. Mokesciu jie moket nenori, todel grynais jiems geriau. O reiktu tokiems savo isgryninimo mokesti atskaityt: dauguma algas pavedimais gauna, uz isgryninima moket reikia? Reikia mirksiukas.gif Taigi, ponai verslininkai, arba pavedimu arba atmesti kelis litukus. Ne tik nuomotojai turi teises, bet ir nuomininkai. Man isvis keisti cia pasisakymai : turiu savo raktus, atsirakinsiu. Paimti uzstatais uz puse metu i prieki... Turit ponai sutartis, jei ka-su pareigunais ir iskeldinsit. Kitas reikalas, jei mokesteliu nemokat tongue.gif Ir ko cia taip jau baisiai terorizuot zmogu del vienos dienos velavimo? Jums patiems algos niekada neveluoja? Jus nesergat (tokiu atveju algos maziau gaunat)? Ai, nu nebent is nuomavimo gyvenat....
O ir nuomininku nusizeminimo lygis doh.gif Turi mat jie suniuka mazaugi, kuris jokio kvapo nepalieka...Ajajaj, prismaradins blink.gif Taigi ne uz dyka gyvent jus ileidzia, pasidarys kosmetini remonta pries nuomodami kitiems (lyg tai jiems tie kiti nuomininkai rupetu lotuliukas.gif ). Va kiek prirasiau bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(rainiukas @ 2006 12 27, 03:35)
Slykstu, pritariu. Mokesciu jie moket nenori, todel grynais jiems geriau. O reiktu tokiems savo isgryninimo mokesti atskaityt:
1. dauguma algas pavedimais gauna, uz isgryninima moket reikia? Reikia mirksiukas.gif Taigi, ponai verslininkai, arba pavedimu arba atmesti kelis litukus.
2.Paimti uzstatais uz puse metu i prieki... Turit ponai sutartis, jei ka-su pareigunais ir iskeldinsit. tongue.gif
3.Ir ko cia taip jau baisiai terorizuot zmogu del vienos dienos velavimo? Jums patiems algos niekada neveluoja?
4. Jus nesergat (tokiu atveju algos maziau gaunat)? Ai, nu nebent is nuomavimo gyvenat....
5.
O ir nuomininku nusizeminimo lygis doh.gif Turi mat jie suniuka mazaugi, kuris jokio kvapo nepalieka...Ajajaj, prismaradins blink.gif Taigi ne uz dyka gyvent jus ileidzia, pasidarys kosmetini remonta pries nuomodami kitiems (lyg tai jiems tie kiti nuomininkai rupetu lotuliukas.gif ). Va kiek prirasiau bigsmile.gif

Kontratsakymai (kadangi esu nuomotoja) rolleyes.gif
1. Įmonės dauguma atveju sudaro sutartis su bankais dėl darbuotojų algų pervedimo į korteles, o išgryninimas tada nekainuoja.Jei tokios sutarties nėra - tada 1Lt už vieną grynų paėmimo operaciją iš bankomato (ot labai daug doh.gif ). Na, jei kokia neapdairi persona eina grynintis į svetimo banko bankomatą ir moka didesnius komisinius - tada sorry - nuo kvailumo ar tinginystės vaistų nėr. Na, o gaunantiems ,,vokeliuose" - išvis - kas per problema g.gif
2. Pusė metų ar ne pusė metų - užstatas, atleiskit - būtinas (ir net privalomas - bent jau tuo atveju, kai komunalinių mokėjimas patikimas nuomininkui, kas, beje, labai nepatartina).
O jei nuomininkas komunalinių pusę metų nemokėjo? Tai nuomotojui viską sumokėt ir tylėt? O kodėl nuomininkas toks ponas - mokėt neprivalo?
Arba pvz., dingsta vieną dieną nuomininkas su baldais ir buitine technika (kad ir į kokią Baltarusiją) - ir ką? Bėgsi su policija gaudyt?
Taigis. Duotas užstatas kažkiek įpareigoja.Bent jau tvarkos laikytis.
3. Algos paprsatai (normaliose įmonėse) nevėluoja. O jei ir būtų taip - šis faktas, deja, neįdomus nei bankui, kuriam pvz. mokamos paskolos, nei draudimo bendrovėms, nei komunalines paslaugas teikiančioms įmonėms.Deja. Įsipareigojimas ir yra įsipareigojimas.Prisiėmei - vykdyk.
4. Sergam.Ir Sodra apmoka nedarbingumo lapelį. Deja, ne 100 proc. , bet ką padarysi. Kaip minėjau 4p.- tai niekam neįdomu (ligos).
5.Gyvūnų laikymas turi būti aptariamas iš anksto (geriausia - sutartyje). Jei sutarta, kad jų nebus - tada nevalia ir laikyt. Jei susitarta, kad nuomotojas tam neprieštarauja - prašom - laikykit ir smardinkit.

Be to, nesuprantamas nuomininko požiūris: ne mano butas - darau šiukšlyną, bomžyną, gyvūnų prieglaudą, landynę - nenorėsiu - metus nevalysiu ir nekuopsiu.Ir vaikus taip pat auklėsiu. Ne mano gi, kas man darbo lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(rainiukas @ 2006 12 27, 03:35)
Slykstu, pritariu. Mokesciu jie moket nenori, todel grynais jiems geriau. O reiktu tokiems savo isgryninimo mokesti atskaityt: dauguma algas pavedimais gauna, uz isgryninima moket reikia? Reikia mirksiukas.gif Taigi, ponai verslininkai, arba pavedimu arba atmesti kelis litukus. Ne tik nuomotojai turi teises, bet ir nuomininkai. Man isvis keisti cia pasisakymai : turiu savo raktus, atsirakinsiu. Paimti uzstatais uz puse metu i prieki... Turit ponai sutartis, jei ka-su pareigunais ir iskeldinsit. Kitas reikalas, jei mokesteliu nemokat tongue.gif Ir ko cia taip jau baisiai terorizuot zmogu del vienos dienos velavimo? Jums patiems algos niekada neveluoja? Jus nesergat (tokiu atveju algos maziau gaunat)? Ai, nu nebent is nuomavimo gyvenat....

Na slykstu ar ne, bet karta per men ir as apsilankau pas savo nuomininkus del komunaliniu, juk tai mano turtas smile.gif As nelandzioju po visa buta ir netikrinu kiekvieno kampo, bet uzmetu aki i bendra tvarka, as nesigilinu, kad grindys neplautos ar lovos neklotos, juk cia zmones gyvena unsure.gif Man svarbu, kad nebutu apgadinti baldai ar sienos, kad nebutu rukoma patalpose.
O velavimai, g.gif tai irgi galima susitarti, tik reikia patiems nuomininkams imtis inciatyvos ir pranesti nuomotojui, juk visi mes zmones smile.gif
Tam, kad nereiktu kreiptis i teismus nuomotojai ir ima uzstatus...
O apie nusizeminima del suniuko ir gyvenima ne uz dyka... Ap pvz pries sunis nieko neturejau, bet dabar pas mane gyveno su dideliu sunimi - tai su nagais suvare visas medines buto grindis, dabar reikia visas slifuoti ir is naujo lakuoti, kas kainuos tikrai ne 50lt. ir dar reikes kokias 2 savaites buta laikyti tuscia doh.gif .
Atsakyti