Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomotojų "asociacija"

Krūtai nuskambėjo unsure.gif Ir jau ne pirmą kart matau rolleyes.gif
Atsakyti
Marmarks,"kruti, kruti ir dar kaip kruti"! Kai sis bizniukas, nors ir mazas, bet ne vienadienis "prisidurimas" prie algos, o is to islaikoma seima, tuomet per aibes klaidu (savu ir svetimu) bei dalinantis uzsienio patirtimi, tapome "krutais"... KO ir kitiems siulome, beismokant is savu ir sveitmu klaidu ir patirties taip pat tapti tokiais. Konkurencija yra sveiaks dalykas, jei tik neina kalba apie "plika" iskisima nudaigotos prekes ir uz ja nulupti kaip uz gera daikta be jokios moralines atsakomybes, kas deja, daznas vaizdelis nuomojant "prisiduriant" prie algos. Na, bet ne apie tai. Svarbu, visiems viskas gerai bigsmile.gif

Sigita, kaip ir Marmarkui jau pakomentavau, "protingais" patapome per eile metu, kuo ir dziaugiames.
Visos nuomu sutartys pasirasomos dviem exemplioriais. Pastaruoju metu galvojame vis tik fotografuoti prie busimo nuomininko esama busto stovi ir pries jam iseinat. Del daugelio priezasciu. Viena galiu pamineti, butent ta savokos neatitikima tarp "gavau toki" ir "palieku TOKI PATI". Daznai to savokoso skiriasi ir kyla be reikalingu gincu.
Kaip ir ankstesniuose postuose jau seniai minejau, surasome iki smulkmenu, kaip buta isnuomojame, taip ir iki smulkmenu patikriname (bent jau stengiames), koki gauname atgal.
Visur ir visada atstovavau nuomonei, kad geriau rasytina sutartis, nes ji siaip ar taip ipareigoja. NEt jei ir gaunate tas nuomos pajamas nepranese VMI. Man atrodo, turint rasytine sutarti daug lengviau yra kontroliuoti situacija, nei tik aptarus zodziu. O VMI yra geras dalykas tiems, kurie isnuomoja daugiau nei viena butuka daugeliu aspektu. Ir pagaliau, jie apmokestina tas pajams ne taip jau "zhlobiskai". Bet visi nervai tvarkoje ir jokiu baimiu pries megejus pagasdinti MOKESCIAIS.
O tu gasdintoju buvo visomis mus bizniuko epochomis. NEbuvau anksciau VMI, tai gasdino "vyrais-spintutemis", bet kaip ir anksciau pastebejau, ne nuomininaki pagr. gasdintojai buvo ir isliko, bet butent KAIMYNAI blink.gif Vis tas siltas jausmas ant sirdies geras, kad kaimyno "tvartas" atrodo geriau degantis... cool.gif
Atsakyti
dainele, manau, elgiesi tikrai teisingai. Nors pati esu iš nuomininkų varpinės, tačiau pripažįstu, kad kainos - dalykas kintantis ir to reikia paisyti.

O temos autorei siūlau paprastai paaiškinti situaciją nuomininkams. Čia buvo pasiūlytas ne vienas, mano manymu, geras būdas kaip tai padaryti 4u.gif
Atsakyti
Dzhine, siuo metu ir as nuomininkes vaidmenyje, gyvendama sveciose salyse.
Nuomotojai nekelia man kainos jau 3metai, nes it Cerberis priziuriu svara ir tvarka ju daugiabutyje. Jie patenkinti manimi kaip nuomininke ir nekelia vis kainos. Nors cia jie su kainu pakelimu daug aktyvesni ir lankstesni, nei Lietuveleje. Tai dziaugiuosi radus miela butuka issinuomoti ir kad labai gerai sutariu su nuomotojais. Kai pacios seimos bizniukas sioje srityje, tai zinau, kaip svarbu tureti gera nuomininka ir kaip svarbu ji branginti. Tai ir stengiuosi buti tvarkinga, atsakinga ir sazininga nuomininke savo nuomotojams uzjuriuose. 4u.gif
Papildyta:
O siame kraste buto nuomo kainos pakelimas pranesamas mazdaug 4-5men. i prieki rastiskai su prasymu pranesti ar zadama atnaujinti nuoma ar norima bus issikelti. Manau, kad visai sazininga yra pranesti nuomininkams is ankso rastu apie kainos pakelima ir uzklausti apie ju (ne-)norus toliau nuomotis ar ne busta.
Atsakyti
QUOTE(Dzhine @ 2006 11 28, 00:13)
dainele, manau, elgiesi tikrai teisingai. Nors pati esu iš nuomininkų varpinės, tačiau pripažįstu, kad kainos - dalykas kintantis ir to reikia paisyti.

O temos autorei siūlau paprastai paaiškinti situaciją nuomininkams. Čia buvo pasiūlytas ne vienas, mano manymu, geras būdas kaip tai padaryti  4u.gif

Zinote, kainos tai kintamas dalykas, bet kad jos kistu, reikia siek tiek ir i ta buta ideti, o ne tik imti pinigus. Va mes daleiskim, nuomojames buta, kuriame remontas darytas pries 35 metus, ar isivaizduojate? Na aisku, mes ir mokam juokingai, bet atsiprasau, uz ka daugiau, o seimininkai kaina kelia, va jau nuo nauju 300lt, cia naujoje vilnioje, dabar 250 mokam.Butas ant tiek tragiskas, kad zinot geda ka ir kvie4sti, bet deja tik tiek galime leisti sau, o manau, kad nuomotis uz dideles sumas ir neverta.Taciau siuo atveju nemanau, kad kaina reiktu kelt, kaip manot?Kas teisus?
Atsakyti
Dainele, as irgi nuomoju buta, bet kol kas neturiu dideles patirties - tai mano pirmieji nuomininkai, jau kazkur rasiau, kad ju suo apgadino medines buto duris, nezinau kaip jiems paaiskinti, savo pageidavima, kad suremontuotu arba atlygintu uz grindu remota. Jau pranese, kad nuomosis paskutini men.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sigita: 29 lapkričio 2006 - 10:01
SIGITA, labai tave uzjauciu, ir nezinau, kaip paguosti del tos seimyneles, nes pas mus irgi pamazu nekas gaunasi. verysad.gif Prisigyriau "kokie mes kruti ir su patirtimi", bet kaip matau ir patirtis ne visada lemiamas faktorius buna. Nori kaip butu geriau abiem pusem, bet atrodo, kad gali gautis ne kas... Tai daugiau ir nebesipuikuosiu daugiau nei girdama ar gindama jaunas seimas ar studentus, nes tenka isitikinti, kad kai kuriems nuomininkams ne visada uztenka atsakomybes... Na, tikiuosi klystu ir viskas susitvarkys i gera. NOrisi tiketi ir pasitiketi zmonemis, juolab, kad ir musu isnuomotas butelis nera kazkoks "lupena", kur tik nuplesiame pinigus nesuteikiant gyvenamosios kokybes. Na, siandien man liudna ir nesinori tiketi, kad tektu nusivilti, atrodo visai mielais zmogeliukais... verysad.gif verysad.gif
Taigi, jokiu patarimu neturiu, nes ta nuoma vis tik kartais gali buti tiktai LAIMES dalykas, nepriklausomai nuo jokiu sazinigu apsidraudimu ir rastisku sutarciu.
Taigi, tenka ir DZINEI, ir Marmarkui ir Abonentnienei atvirai prisipazinti: visai mes "nekruti"... verysad.gif schmoll.gif

P.S p. Abonentiene, labai jau man patinka Tavo nickas mirksiukas.gif, toks politizuotas...
Atsakyti
Ai diedas susigalvojo, aš iš paskos biggrin.gif Tavo man irgi labai patinka biggrin.gif labai jau artimas drinks_cheers.gif

Aš kantrybės neturėčiau kontroliuot, todėl ir neprasidėčiau, nes negalėčiau gyvent galvodfama, kad galbūt kažkas jau niokoja mano butą biggrin.gif
Tai va.
Atsakyti
QUOTE(Abonentienė @ 2006 11 29, 23:24)
Ai diedas susigalvojo, aš iš paskos biggrin.gif Tavo man irgi labai patinka biggrin.gif labai jau artimas  drinks_cheers.gif

ech tas diedas..
Atsakyti

Nenusimink, Dainele, kaip ir sakei -tai tikriausiai sekmes dalykas pasirinkti gerus nuomininkus. Man vakar dar pranese, kad skalbimo masina sugedo doh.gif tiesa, ji jau naudota 5metus, bet as pati tiek pat naudoju savaja ir neketinu keisti, nes puikiai atlika savo darbo, o nuomojamame bute, teks remontuoti greiciausiai doh.gif
Atsakyti
o man dabar galvos skausmas...... pries kiek laiko reik skelbt apie nuomojama buta mastau.gif ruosiames po truputi kraustytis. lyg ir nuo sausio 1 galetume nuomot, bet vis kirba mintis o jei nespesim issikelt tai kur desimes, o nuomininkai (nu cia susvajojau kad greit rasiu) bus blink.gif siaip Vilniuje 3 kambariu butuka zadam nuomot, Virsuliskese, jei kam idomu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2006 11 30, 22:36)
o man dabar galvos skausmas...... pries kiek laiko reik skelbt apie nuomojama buta mastau.gif ruosiames po truputi kraustytis. lyg ir nuo sausio 1 galetume nuomot, bet vis kirba mintis o jei nespesim issikelt tai kur desimes, o nuomininkai (nu cia susvajojau kad greit rasiu) bus  blink.gif  siaip Vilniuje 3 kambariu butuka zadam nuomot, Virsuliskese, jei kam idomu  4u.gif

manau pries savaite ar dvi tikrai nebus per anksti. smile.gif
Atsakyti