Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomotojų "asociacija"

O gal kas susidure su situacija, panasia i mano? Noriu nuomuoti uz paskola pirkta buta. Mokesciu inspekcijoje paaiskino, kad tai daryti leidziama, isigijus verslo liudijima. O kaip su banku is kurio imta paskola? Ar nereikia prasyti ju leidimo? Ir dar mane domina, kaip ten su VMI. Jei isigiji verslo liudijima, tai, rodos, reikia pildyti kazkokius zurnalus apie gaunamas pajamas? Ar metu gale, deklaruojant pajamas, man nereiketu papildomai moketi valstybei? Ir turbut lengvatos (30 p roc. busto paskolos grazinimo) uz tuos metus jau nebegauciau? O juk tai nemazi pinigai ax.gif Gal kas zinot, padekit... Labai nenoreciau nukenteti finansiskai
Atsakyti
QUOTE(rimule @ 2006 10 06, 00:17)
O gal kas susidure su situacija, panasia i mano? Noriu nuomuoti uz paskola pirkta buta. Mokesciu inspekcijoje paaiskino, kad tai daryti leidziama, isigijus verslo liudijima. O kaip su banku is kurio imta paskola? Ar nereikia prasyti ju leidimo? Ir dar mane domina, kaip ten su VMI. Jei isigiji verslo liudijima, tai, rodos, reikia pildyti kazkokius zurnalus apie gaunamas pajamas? Ar metu gale, deklaruojant pajamas, man nereiketu papildomai moketi valstybei? Ir turbut lengvatos (30 p roc. busto paskolos grazinimo) uz tuos metus jau nebegauciau? O juk tai nemazi pinigai ax.gif  Gal kas zinot, padekit... Labai nenoreciau nukenteti finansiskai

Kol bankui moki laiku, jiems visai neidomu, ar nuomoji ar ne.
Atsakyti
QUOTE(rimule @ 2006 10 06, 00:17)
O gal kas susidure su situacija, panasia i mano? Noriu nuomuoti uz paskola pirkta buta. Mokesciu inspekcijoje paaiskino, kad tai daryti leidziama, isigijus verslo liudijima. O kaip su banku is kurio imta paskola? Ar nereikia prasyti ju leidimo? Ir dar mane domina, kaip ten su VMI. Jei isigiji verslo liudijima, tai, rodos, reikia pildyti kazkokius zurnalus apie gaunamas pajamas? Ar metu gale, deklaruojant pajamas, man nereiketu papildomai moketi valstybei? Ir turbut lengvatos (30 p roc. busto paskolos grazinimo) uz tuos metus jau nebegauciau? O juk tai nemazi pinigai ax.gif  Gal kas zinot, padekit... Labai nenoreciau nukenteti finansiskai

metu gale jokiu mokesciu papildomai moket nereikia. Verslo liudijimas metams, jeigu dirbi, kainuoja apie 400lt.
Atsakyti
QUOTE(rimule @ 2006 10 05, 23:17)
O gal kas susidure su situacija, panasia i mano? Noriu nuomuoti uz paskola pirkta buta. Mokesciu inspekcijoje paaiskino, kad tai daryti leidziama, isigijus verslo liudijima. O kaip su banku is kurio imta paskola? Ar nereikia prasyti ju leidimo?

Taigi pasiskaityk savo paskolos sutartį su banku - jeigu ten numatytas toks ribojimas, kad be banko sutikimo negali buto nuomoti, reiškia reikia gauti banko leidimą, jeigu nieko apie tai nepasakyta - gali daryti su tuo butu ką nori.

Nors šiaip tikrai užjaučiu visus nuomininkus. Esu patyrusi nuomininkės dalią. Tikrai kažkoks dvasinis diskomfortas. Daug geriau mokėti paskolą bankui ir žinai kol moki, niekas pas tave į namus nelandžioja ir bet kurią dieną iš namų neišmes, kainos neužkels ir pan.

Mane baisiausiai nervindavo ta diena mėnesyje kai šeimininkai ateidavo pasiimti nuomos mokesčio. schmoll.gif Gyvenom tikrai tvarkingai (esu pedantė), bet nervindavo kai ateina ir žiūrinėja viską. Kiek siūliau - aš jums pervesiu į banką tuos pinigus, pati mokesčius sumokėsiu - ne, jiems reikia būtinai mane aplankyti kiekvieną mėnesį. Kai nusipirkom savo butą ir iš anksto jiems pasakėme, kad nuo tam tikros datos išsikelsime, pradėjo "ciūgais" potencialius nuomininkus vedžioti. Kad bent su manim suderintų tuos pasilankymus doh.gif Maždaug būni sau ramiai namuose, atsirakina duris ir įeina chebra ale buto pažiūrėti. Kaip jaustis? Gal aš pusnuogė tuo metu namuose vaikštau?
Atsakyti
Pa smane taip ir buvo. Gyvenau ne viena tam bute, ten isvis nemazai gyveno, kiekviena spo kambari. Girdziu kazkas beldzias ryte ir atidaro duris, o as pusnuoge, uzsimetus kazkoki daikta, ziuriu i juos, o jie man, cia pirkt buto dairosi, as kai isiutau, ir uztrenkiau duris pries nosi. Na bet ten bjaurybiu bjaurybe buvo, kieviena centa ziurejo, sakae, kad as nelaiku moku (paskambinau antradieni, atejau paziuret treciadieni, persikeliau ketvirtadieni, tai as mokejau ketvirtadienio datą, o ji sakydavo, kad reik moket antradienio data (nu vnz), ir ji pasake savaite pries issikraustyt, tai situacija buvo kraupi, radau kur gyventi po puses metu (ir tai pas bendadarbe), o per ta laika basciausi is vienos vietos i kita kaip valkata doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abonentienė: 06 spalio 2006 - 12:38
Isnuomoju 1 k. buta Vilniuje, Seskineje. Daugiau informacijos ieskokit Skelbimu lentoje, Kita
Atsakyti
QUOTE(Palaiminta @ 2006 10 05, 21:49)
Jau siandien pasakiau, kad butas parduodamas ir kad pasieiskotu kokio kito, manau, kad issiskirsime taikiai, todel nuostoliu tiketina neapturesiu.

atsarga gėdos nedaro. Kaimynai be reikalo nešnekėtų. Manau teisingai padarei
Atsakyti
Aš čia gal ne visa į tema, bet kad jau nuomotojai renkasi... Nors kitoje temoje sakiau, bet gal kas nors po nauju metu nuomos dvieju kambariu buta be baldu seskineje arba netoli akropelio? musu maza seimynele jaucia erdves trukuma mirksiukas.gif
Atsakyti
Išsinuomotume 3kmb. butą Kaune.mokėtume iki 450lt.skambinti 867763270
Atsakyti
aga mes irgi ieskomes buto ar namo dalies nomuotis nuo balandzio,zinau laiko dar yra bet norim apsidraust is anksto,kad turetume kur gryze gyvent.o nonuotis norim dvie,trim metam ,o gal ir ilgiau.kaune ar kauno raj. ax.gif
Atsakyti
Gal kas nors turite "atliekama" 1 kambario butuka Vilniuje blush2.gif Nelikciau skolinga 4u.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikos, nuomotojos!!! As irgi jau galiu prie Jusu prisijungti : nuomoju kambari dviems bernuzeliams vilniuje ir va dabar idejau skelbima ismuomoti 2 kamb. buta Mazeikiuose. Cia mamos butas> kai pabrango sildymas, nusprendeme, viena kambari uzrakinti, kita nuomoti, kad bent uz paslaugas nereiktu nuostolio patirti.

REIKALINGAS, JUSU, KAIP PATYRUSIU PATARIMAS.
As pati gyvenu Vilniuje, i mazeikius atvaziuoju itin retai. Galvoju imti kazkiek pinigu i prieki. Ne tik uz nuoma, nes mzk ji mizerna tokia (galvoju gauti 150lt), o ir uz paslaugas. Kiek paimti, kad apsidrausti nuo pabegimo ir nuostoliu?
Esu visiskai zalia ant komunaliniu mokejimu. na tikrai. Niekada gyvenime neteko paciai savarankiskai moketi. Ar as galiu uz mamos buta moketi internetu? ar reikia kokiu papildomu popieriu?
Kaip butu geriau: iduoti nuomininkams knygutes, kad jie patys moketusi ir kontroliuoti juos skambinant (KUR?) ar prasyti pilnos sumos pavedimu ir paskui paciai viska sumoketi internetu (KAIP?)

ZODZ, ESU VISISKAI ZALIA, MAN LABAI REIKIA JUSU PAGALBOS.

NUO KO TURECIAU PRADETI? LABAI BIJAU SU MAZEIKIAIS NUSVILTI...

Teoriskai galiu paprasyti vieno zmogaus, kad laikas nuo laiko uzsuktu apzvelgti.

Ir dar. galvoju kuri laika jiems leisti nemoketi uz nuoma, o leisti susitvarkyti, susiremontuoti buta uz tuos pinigelius. Kiek laiko jiems leisti nemoketi, kad galetu pasikeisti tapetus ir gal vonios kambari minimaliai apsitvarkyti?

VIENZO, LABAI REIKIA JUSU...

Atsakyti