Gimdymą priėmė akušerė Egidija Kupčiūnienė, gimdymą sekusi gydytoja Olga Šaudvytienė.
Akušerė nuostabi, paaiškino viską, kas buvo neaišku, maloni, rūpestinga, padėjo kaip galėjo gimdymo metu.
Na, o gydytoja buvo atėjus kokius keturis kartus. Pirmą pačioj pradžioj susipažint, patikrint kaklelį, paskui porą kartų patikrint kaklelį. Ir vėliau jau, kad prasidėjo veiksmas. Maloni, nesusiraukus kokia, gavau visą informaciją, kurios klausiau.
Į GN būtina:
į gimdyklą vaikui:
+ kepurytė
+ sauskelnė
+ vilnonės kojinytės.
sau į gimdyklą:
+ vanduo!
+ tapkės
+ vazelinas. Tepiaus porą kartų.
+ gumytė susirišt plaukus. Aš atvažiavau jau susirišus
+ sauskelnė (kelnaitės-sauskelnė). Deda po gimdymo prieš vežant į pogimdyvinę palatą.
+vyrui tapkės.
Pogimdyvinėj palatoj vaikui:
+ pampersų.
+ drėgnų servetėlių
+ palų. Tiesiau ant vystymo stalo
+ antklodės. Ligoninės vilnonė antklodė, nelabai miela ir švelni. Ją klojom į lovytę, o vystėm, apklodavom su savo
+ kelis merliukus
+ kepurytė
+ 3-4 bodžius
+ kelis šliaužtus
Atvežus mus į palatą vėliau atėjo akušerė, nuprausė ir aprengė vaiką. Rūbelius dėjo savo nuožiūra (siaustinuką ir šliaužtus ilgom rankovėm). Paskui vaiku reikia rūpintis pačiai, bet visad galima išsikviest akušerę, kuri padės (prie lovos yra iškvietimo mygtukas)
Man po gimdymo reikėjo:
+ rankšluosčio sau, jei žadat maudytis. Aš prausiaus bidė, kaip akušerė liepė, nusisausindavau su tual popierium. Iš rankšluosčio nieo nebūtų likę, nes nusiprausi, atsistoji ir vėl bėga. Dar būtų pravertusios drėgnos servetelės, savų neturėjau, naudojau vaiko.
+ rankšluosčio rankom. Svečiam, tėčiui.
+ būtinai tualetinio popieriaus
+ sauskelnių - kelnaičių. Naudojau tik jas. Labai ačiū tam, kuris jas sugalvojo
Be baimės gali miegot, vartytis lovoj. Nes tik pajudi deda kraujo šliaukos, su paketu būtų buvę striuka. Kiek jų reik priklauso nuo to, kaip dažnai žadat keistis. Tinklinės kelnaitės ir paketas, man asmeniškai, buvo nepatogu
+ naujus švarius naktinius uždeda po gimdymo vežant į palatą. Gražuolius turėjau, surišamus tik ties kaklu
Grįžus į palatą galima dėtis savo. Bet man visai patiko ligoninės
+ dantų pasta ir šepetėlis
+ skysto muilo ar dušo želės rankom nusiplaut palatoj.
+ chalatas. Nors jį reikėjo užsidėt jau atvykus į priimamajį.
Rūbus priimamajam vyras išnešė į mašiną, kaip priemėja liepė, vėliau važiuojnat namo parnešė atgal.
Visas personalas nuo priimamojo iki važiavimo namo buvo labai malonus.
Valgyt duoda tris kartus.
Ne šeimyninėj palatoj vyrui pasilikt neleidžia, bet susitart galima