QUOTE(Vilienė @ 2012 03 18, 21:12)
Aišku, lyšną priekabėlę malkų ir laikom atlapus namus ne tik vasarą
Tik kaip su malkomis kovoti prieš perkaitimą karštom vasaros dienom
?
Kurenimas dujomis, neturiu nei židinio, nei pečiaus, kurenimais užsiimt nesiruošiu, visur grindinis šildymas. Nereikia tiek daug sarkazmo, turiu visą krūvą pažystamų kurie turi naujos statybos namus ir tikrai ne pas visus yra rekupas. Ir niekas ten nepelija, ir neuždūsta žmonės pasirodo, taip šilumos sąnaudos didesnės, bet tikrai nėra milžiniškos. Sutinku, kad kažkiek mažiau komforto tam tikrais sezonais. Ir apskritai nepriklausau tų įsitikinimų žmonėms, kurie mano, kad reikia taupyti energiją iki smulkmenų. O tokie argumentai, kad drabužinės turi būti vedinamos, kad nebūtų blogo kvapo iš viso protu nesuvokiami, gal rūbų chebra neplaunat
Kas liečia vasaros dienas, atsakymas paprastas, kai namo sienos ar stogas peršils kiaurai iš lauko, nepadės paprastas rekupas nieko (gal gali padėti visokie su navarotais, kur eina per žemes, vandenį ir pan.), be kondiškės normalios nieko nebus. Rekupas gali kažkiek tik prailginti tą peršilimo procesą. Jeigu sienos ar stogas neperšils, kambariuose bus vėsiau. Išvada reikia normaliai pasidaryti šiltinimą, pageidautina šiltinti lubas, jeigu palėpė nenaudojama, taip pat aš asmeniškai nemėgstų langų į pietinę pusę, rytai ir šiaurė mano mėgstamos pusės
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2012 03 18, 22:10)
Vat su vamzdžių kišimu į nešildomą palėpę nelabai gera idėja. Jei vamzdžiai bus neapšiltinti, tai visą šilumą į palėpę išleisi. Reikės apšiltinti vamzdžius, o tai papildomos išlaidos.
Profų čia tikrai yra, greitai susisieks
Suprantu, tačiau ar tokios jau didelės papildomos sąnaudos šiltinimo tų vamzdžių? Galima aišku būtų numesti ir virš pakabinamų lubų, turiu 20 cm atstumą, tačiau viename kambaryje atstumas bus minimalus tarp juodlubių ir pakabinamų lubų, todėl norėčiau išmesti viską į palėpę.
Pažiūrėsim kol kas dar niekas nesusisiekė.