QUOTE(Raituzas @ 2012 03 30, 12:42)
kodel naturalu pritekejima is lauko?
Garu nutraukejo is virtuves, niekad nesakiau, kad rekomenduociau jungtis prie bendros rekuperacines sistemos. Per daug ten brudo istraukiama, kad tersti visa vedinimo sistema...
Del vedinimo is WC, kol kas galutinai nenuspresta ...
Garu nutraukejo is virtuves, niekad nesakiau, kad rekomenduociau jungtis prie bendros rekuperacines sistemos. Per daug ten brudo istraukiama, kad tersti visa vedinimo sistema...
Del vedinimo is WC, kol kas galutinai nenuspresta ...
Nežinau apie kokį VISOS vėdinimo sistemos teršimą jus kalbate. Gartraukis jungėsi atskiru kanalu tiesiai prie oro išmetimo ventiliatoriaus. Jo šilumos rekuperatorius, aišku, nenaudoja, tačiau tuomet kai ištraukia orą per gartraukį, atitinkamai sumažėja ištraukimas iš kitų patalpų. Tokiu būdu išlieka paduodamo ir ištraukimo oro balansas ir nereikia pradaryti lango, kad įleisti į patalpas atitinkamą oro kiekį iš lauko.
Be to - nėra triukšmo.
Tiek to, mano sesuo, pvz., jungia jį kelioms sekundėms ir tik porą kartų per mėn. - tik kai reikia ištraukti iš orkaitės užkeptą mėsą. Dėl poros sekundžių tikrai neverta ilgai diskutuoti.
Dėl WC jau esu daug kartų išsamiai parašęs savo nuomonę, tad nesikartosiu.
Zidinio skleidziama siluma kaip nors noriu paskirstyti i kitas patalpas
... mastau apie kryzminima zidinio + rekuperacijos + kondicionieriaus.
... mastau apie kryzminima zidinio + rekuperacijos + kondicionieriaus.
Tikrai įmanomą naudoti židinio šilumą ir yra daug būdų tai padaryti (bet tikrai ne tokiu absurdišku būdu, kaip jus siūlote). Šiame reikale yra daugybė įvairių sąlygų, kurias reikia įvertinti kiekvienu konkrečiu atveju. Tad, neišeina iš anksto pasakyti, kuris sprendimas yra geriausias.
Deja, labai dažnai paaiškėja, kad įrengti sistemą šildymui nuo židinio kainoja brangiau, nei gaunama nauda. Tada apsiribojama sprendimais, kurie nereikalauja papildomų išlaidų, bet leidžia nors šiek tiek pagerinti šilumos paskirstymą name.
P.S. Dar kartą norių pabrėžti, kad geriausia verta kompleksiškai spręsti visus klausimus, kurie susiję su šildymų, šaldymų ir vėdinimu.
QUOTE(biesas66 @ 2012 03 30, 12:20)
As parasiau apie ideja,bet nesakau kad darysiu.
Aš taip ir parašiau - beviltiška aptarinėti visas idėjas, kurie šauna jums į galvą ... juolab, jei nesiruošėte nieko daryti.