QUOTE(*AMRI* @ 2012 02 28, 20:55)
Gal galetumet receptuka paprastos juodos rugines duonutes su raugu?
Aš turiu tokį, bet šiek tiek modifikavau: nededu kmynų, taip pat neatsidedu tešlos su cukrum raugui, o dedu paprastą gryną ruginių miltų ir vandens raugą, taip pat visai nenaudoju aliejaus kepdama duonkepėje:
QUOTE
Produktai:2 kg. miltų(ruginiai rupūs,kvietiniai rupūs,kvietiniai 550D - įvairiomis proporcijomis arba vienos rūšies pagal pačio norą ir skonį)
30 g kmynų
1,5 stiklinės cukraus
2 šaukštai druskos(su mažais kaupiukais)
1,7 litro geriamo vandens
Darbas: Į emaliuotą dubenį ar puodą suberti 30 g kmynų,2 šaukštus druskos, 0,5 stiklinės cukraus.Viską užpilti 1,7 ltr verdančio vandens,maišant įberti 4 saujas miltų.Gerai išmaišyti kad neliktų gumuliukų.Kai atvės iki +36°C temperatūros , supilti raugą ir vėl išmaišyti.Uždengti rankšluosčiu(švariu lininiu) ir palikti rūgti šiltai ir ramiai 48 valandas.
Išrūgus įpilti dar 1 stiklinę cukraus (likusią dalį),gerai išmaišyti,pasiimti apie 300 g šio mišinio (raugo) kitam kartui,suberti likusius miltus ir gerai išminkyti.Palikti tešlą kilti 8 valandoms.
Skardą ar formas ištepti aliejumi ir pabarstyti rupiais miltais.Įdėti tešlą . Skardą ar formas sudėti į šaltą orkaitę,temperatūrą nustatyti 200°C ir kepti 1 valandą,po to nustatyti 120°C ir kepti dar 1 valandą,viso dvi valandas.Išimti , sutepti plutą aliejumi,uždengti rankšluosčiu ir palaukti kol atvės.
30 g kmynų
1,5 stiklinės cukraus
2 šaukštai druskos(su mažais kaupiukais)
1,7 litro geriamo vandens
Darbas: Į emaliuotą dubenį ar puodą suberti 30 g kmynų,2 šaukštus druskos, 0,5 stiklinės cukraus.Viską užpilti 1,7 ltr verdančio vandens,maišant įberti 4 saujas miltų.Gerai išmaišyti kad neliktų gumuliukų.Kai atvės iki +36°C temperatūros , supilti raugą ir vėl išmaišyti.Uždengti rankšluosčiu(švariu lininiu) ir palikti rūgti šiltai ir ramiai 48 valandas.
Išrūgus įpilti dar 1 stiklinę cukraus (likusią dalį),gerai išmaišyti,pasiimti apie 300 g šio mišinio (raugo) kitam kartui,suberti likusius miltus ir gerai išminkyti.Palikti tešlą kilti 8 valandoms.
Skardą ar formas ištepti aliejumi ir pabarstyti rupiais miltais.Įdėti tešlą . Skardą ar formas sudėti į šaltą orkaitę,temperatūrą nustatyti 200°C ir kepti 1 valandą,po to nustatyti 120°C ir kepti dar 1 valandą,viso dvi valandas.Išimti , sutepti plutą aliejumi,uždengti rankšluosčiu ir palaukti kol atvės.