Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

Apklausa: Duona kepu: (226 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(nataliuncik @ 2012 02 27, 12:35)
jis gan nestabilus, geriausia su juo arba kasdien kept, arba padaryt tam kartui.
Jei reikia didesnio kiekio tai paskaičiuokit proporcionaliai
Avižinių miltų yra pirkt, bent IKI ir Maximoj prie eko produktu
pas mane irgi sena kavamalė, tokia dar tarybiniu laiku, ir normaliai, sumala ir išsikepa viskas gerai  smile.gif

Ačiū! Pradžiai bandysiu avižinę duonelę ir, žinoma, blynelius thumbup.gif .
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2012 02 27, 10:37)
Ačiū! Pradžiai bandysiu avižinę duonelę ir, žinoma, blynelius thumbup.gif .

blyneliai tai pasakiški gaunasi, visada būna per mažai biggrin.gif
Atsakyti
o merginos o i kietaus spizo skardas duoneles galima kepti ar ne ? g.gif
ar ci atik troskines ir kitokiems dalykams g.gif
vakar issitraukiau tokia skarda, bet galvojau, galvojau ir padejau i sali g.gif
kazka panasaus atradau googlei
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristynka*: 27 vasario 2012 - 11:48
QUOTE(kristynka* @ 2012 02 27, 11:48)
o merginos o i kietaus spizo skardas duoneles galima kepti ar ne ? g.gif
ar ci atik troskines ir kitokiems dalykams g.gif
vakar issitraukiau tokia skarda, bet galvojau, galvojau ir padejau i sali g.gif
kazka panasaus atradau googlei


galima, o kodėl gi ne mirksiukas.gif
o pas jus vidus emaliuotas?
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2012 02 27, 12:28)
blyneliai tai pasakiški gaunasi, visada būna per mažai  biggrin.gif

Sudomino giriami blyneliai, bet niekur nerandu recepto, gal galite pakartoti? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2012 02 27, 12:15)
galima, o kodėl gi ne  mirksiukas.gif
o pas jus vidus emaliuotas?

as labiausiai mainisuosi, kad gali neiskepti arba prikepti paskui nei man iskratyt is ten duoneles g.gif
pas mane isore is vidus panasus, kiek suprantu ten spizas, jokio emaliaus.
foto paieskot riekia kazko panasaus
va taip panasiai pas mane ir isore ir vidus atrodo skardos.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(ruta_zalia @ 2012 02 27, 14:57)
Sudomino giriami blyneliai, bet niekur nerandu recepto, gal galite pakartoti?  blush2.gif


Cia ne tik blynelių, bet ir kitokių gėrybių rasit thumbup.gif http://nataliuncik.b...i-is-raugo.html
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2012 02 27, 12:57)
as labiausiai mainisuosi, kad gali neiskepti arba prikepti paskui nei man iskratyt is ten duoneles g.gif
pas mane isore is vidus panasus, kiek suprantu ten spizas, jokio emaliaus.
foto paieskot riekia kazko panasaus


jus turit labai gerą daiktą ir jei ji jau paruošta naudojimui (čia aprašyta kaip), tai niekas neprikeps, tik prieš dedant tešlą reikės ištept aliejumi

QUOTE(JusRuMa @ 2012 02 27, 14:50)
Cia ne tik blynelių, bet ir kitokių gėrybių rasit thumbup.gif http://nataliuncik.b...i-is-raugo.html

wub.gif ačiū 4u.gif
Atsakyti
[QUOTE]prieš dedant tešlą reikės ištept aliejumi
Kažkur skaičiau, kad aliejum tepti kepimo indą nerekomenduojama, nes aliejus aukštoj temperatūroj virsta pokostu, t.y.susidaro kenksmingos medžiagos. gal geriau naudoti gyvulinius riebalus, pvz. taukus...
Atsakyti
QUOTE(sivita @ 2012 02 27, 18:33)

Kažkur skaičiau, kad aliejum tepti kepimo indą nerekomenduojama, nes aliejus aukštoj temperatūroj virsta pokostu, t.y.susidaro kenksmingos medžiagos. gal geriau naudoti gyvulinius riebalus, pvz. taukus...

Kiekvienas aliejus turi savo kaitinimo laipsni, t.y. riba, iki kada aliejuje dar nesusidaro kancerogenu. Anksčiau buvo įdėta aliejų lentele, pabandysiu surast
Atsakyti
įsigijau duonkepę. esu visiška naujokė. googlo klausiu ką ir kaip man daryti. Aišku jis iškar SM išmeta biggrin.gif Žodžiu susiradau va tokį receptą, kurį labai noriu išbandyti:


QUOTE(Mrs. R @ 2009 07 04, 20:55)
Kepiau labai idomu pyraga - aguonini MIELINI ZEBRIUKA

user posted image

Esme tokia - pasigaminame apie 0,5kg megstamos pagerintos mielines teslos.
Iskilusia susignaibome gabaliukais (iseina apie 10vnt).
Imame gabaleli, rankomis ir kocelu isplojame blyneli (duonkepes indo dydzio).
Blynelius sluoksniuojame i duonkepe (be menteles), pakaitom su idaru. Virsus - tesla. Susluoksniuota pyraga gerai apkamsome, suspaudziame - tesla pakils ir issipurens.
Kepame Kepimo programa su 1val atidejimu.

Siand kepu su cinamonu sluoksniais.

Reikalas tas, kad pvz sluoksniuojant su aguonu mase (turejau pirktines su razinomis ir parcipanais) pyragas gaunasi gan aukstas, tai daug teslos nereikia. Su cinamonu pyragas zemesnis.

teta kepe su varske - ji slapia, pyragas nenori klijuotis, bet taip pat skanu. Labai patogu, kad per tokius karscius nereikia jungti orkaites...


nu bet aš dabar vis googlo klausiu kas ta Pagerinta mieline tesla. ir nieko nerandu. Radau senas duonos kepeju temas, bet ten daugelis nuorodu nebeaktyvios. gal kas padetu? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Elzė @ 2012 02 28, 12:28)
įsigijau duonkepę. esu visiška naujokė. googlo klausiu ką ir kaip man daryti. Aišku jis iškar SM išmeta  biggrin.gif  Žodžiu susiradau va tokį receptą, kurį labai noriu išbandyti:
nu bet aš dabar vis googlo klausiu kas ta Pagerinta mieline tesla. ir nieko nerandu. Radau senas duonos kepeju temas, bet ten daugelis nuorodu nebeaktyvios. gal kas padetu?  ax.gif

Pagerintą mielinę tešlą sudaro pienas, kiaušiniai, tirpintas sviestas, aukščiausios rūšies kvietiniai miltai, cukrus, druska, sausos mielės.
Atsakyti