QUOTE(bumbulas @ 2012 08 26, 12:26)
ajajaj, nepamaitinau aš to raugo vakar. Bet buvau palikusi ant stalo jį, tai šį rytą įbėriau miltų ir vandens, taip supratau, kad dabar reikia palaikyti 12-24 val, o tada jau sudėti likusius produktus. Tikiuosi raugas nebus sugedęs
nes gavau aš jį iš šaldytuvo vakar vakare, o pamaitinau tik šiandien. Dar įdomiai su tuo raugu
jis jau su visokiais priedais (sėklytėm...riešutais.) ar taip gali būti?
12-16 val užteks palaikyt.
Pas jus iš principo ne raugas, o tešlos likutis. Bet tai esmė ta pati vis tiek ten yra kam iškelt tešlą.
QUOTE(Miaška @ 2012 08 26, 18:12)
O maniškė duona ir vėl prastai iškilo, niekaip nesuprantu, kame reikalas
Skonis geras, valgau su malonumu, iškepusi gerai, bet neiškyla nors tu ką. Raugas putoja kaip reikiant, bet užmaišyta tešla, sudėjus į kepimo formą, beveik nepakyla, kiek pakyla, tik pradėjus kepti.
Bandysiu dar kitą receptą, kai šitą duonutę suvalgysim - pamėginsiu, gal su skysta tešla geriau eisis.
gal mažai dedat raugo, ar silpnas jis pas jus?
Pabandykit į tešlą daugiau kvietinių miltų jei dedat tik ruginius