Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

Apklausa: Duona kepu: (226 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(šarūnė @ 2012 08 10, 07:27)
1. Galima. Bet man asmeniškai duonkepėj skani tik mielinė balta duona ir batonas, o duoną su raugu kepu orkaitėj. Paskaitinėkite Nataliunciko blogą, ten daugybė duonų ir, jei neklystu, ji jas kepa duonkepėj.
2. Tai ir cukrus nesveika, ir druska- baltoji mirtis, ir maistiniai dažai, kuriais dažot tortus- didžiulis blogis  4u.gif

aisku,na teks tada orkaitei kepti..

druska ,cukrus ir t.t. yra visai kas kita
o linu semenys ziurejau per televizori,kur zemaitijoi maciutes pagal senas tradicijas kepa,tai ispejo,kad jokiais budais linu semenu nedeti i duona,nes karstyje isskiria konceragena, labai kenksminga sveikatai..
O ir mieles negerai..

O duona pas mus valgoma kiekviena diena doh.gif ,o ne per sventes,kaip tortas..tad stengiuos atsirinkti kas yra sveika.
Atsakyti
Namuose kepta duona ir taip jau sveikiau nei parduotuvės. Aš laikausi tos nuomonės, kad nesveika, kas per daug. O su saiku visko galima. Mes namie ir dešrainių, ir mėsainių, ir kebabų išsikepam (aišku, bandeles bei lavašus kepu pati) biggrin.gif
Na, o dėl linų sėmenų- nežinau, tikrai nesidomėjau, bet kaži ar ne tas pats, kas su pieno pylimu į kavą- vieni rėkia oi, kaip nesveika, kiti sako- super geras derinys 4u.gif
Čia mano vakarykščiai kepiniai:
user posted image
Duonos lazdelės Grissini
user posted image
Saldžios picos Coca de vidre
user posted image
Apačioj- močiutės, viršuj- kaimiška duona.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo šarūnė: 10 rugpjūčio 2012 - 13:58
QUOTE(šarūnė @ 2012 08 10, 14:56)
Namuose kepta duona ir taip jau sveikiau nei parduotuvės. Aš laikausi tos nuomonės, kad nesveika, kas per daug. O su saiku visko galima. Mes namie ir dešrainių, ir mėsainių, ir kebabų išsikepam (aišku, bandeles bei lavašus kepu pati)  biggrin.gif
Na, o dėl linų sėmenų- nežinau, tikrai nesidomėjau, bet kaži ar ne tas pats, kas su pieno pylimu į kavą- vieni rėkia oi, kaip nesveika, kiti sako- super geras derinys  4u.gif
Čia mano vakarykščiai kepiniai:

Duonos lazdelės Grissini

Saldžios picos Coca de vidre

Apačioj- močiutės, viršuj- kaimiška duona.

drinks_cheers.gif
o dėl linų sėmenų jau buvo daug kartu kalbėta, tiesiog tas pats per tą patį, ypač kai koks naujokas ateina, nesikartosiu
thumbup.gif kepiniai
bigsmile.gif o kas čia per picos tokios įdomios?
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2012 08 10, 15:25)
drinks_cheers.gif
o dėl linų sėmenų jau buvo daug kartu kalbėta, tiesiog tas pats per tą patį, ypač kai koks naujokas ateina, nesikartosiu
thumbup.gif kepiniai
bigsmile.gif o kas čia per picos tokios įdomios?


Tai kad jau seniai beminėta, bent paskutinėse dviejose temose nebuvo lyg tai. Kiek žinau, sėmenims kenkia aukštesnės temperatūros, o duonos viduje būna ne daugiau nei 90 laipsnių.
Atsakyti
QUOTE(letuciux @ 2012 08 10, 16:12)
Tai kad jau seniai beminėta, bent paskutinėse dviejose temose nebuvo lyg tai. Kiek žinau, sėmenims kenkia aukštesnės temperatūros, o duonos viduje būna ne daugiau nei 90 laipsnių.
taip, jus teisi
net buvo kelis kartus įmesta lentelė temp. kada išsiskiria kancerogenai
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2012 08 10, 14:25)
bigsmile.gif o kas čia per picos tokios įdomios?

Padarai tešlą, iškočioji picukes, patepi medum, pabarstai mėgstamais maltais riešutais ir dar cukraus vos ant viršaus. Tik aš gal perkepiau- kietokos gavosi- recepte rašo 10- 15 min. 200 laipsnių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(erikiuxxx @ 2012 08 09, 23:35)
Mamtytes,neturejau laiko perskaityti tema, tai paklausiu  blush2.gif

Kas naudojate duonkepes? Ar galima naudoti naturalu rauga ?,nes mieliu tai tikrai nedeciau i duona..net perkant duona ieskau tik tokios,kuri buti be mieliu..




As kepu duona su raugu duonkepeje. Viskas gerai, tik jei rugine, tai reikia padeti pamaisyti. O del skonio, tai net nezinau. Man lyg skaniau kepta orkaiteje, vyras skirtumo nemato.
Atsakyti
Labas kepejeles smile.gif Seniai bekepiau duonele ir mano raugas saldytuve sugedo verysad.gif .


Gal kas Kaune galetu duoti raugo? blush2.gif
Atsakyti
Vakar kepiau vėl duonutę, bet nelabai iškilo, ir apačia drėgnoka tokia liko g.gif
Raugas jau antro karto, savaitę pamiegojęs šaldytuve, tik ištrauktas per valandą gerai sukilo, tada pamaitinau, palikau nakčiai - gražiai suputojo, kaip ir viskas tvarkoje. Raugo puskiliui miltų (vienam kepaliukui) ėmiau 200 g ar ml - tas pats, svėriau gramais, bet pilna stiklinė gavosi.
Kas galėtų būti blogai? Gal per daug pridėjau visokių sėklų? O gal blogai, kad jas buvau pabrinkinus, o paskui užšaldžius, dabar atitirpintos jos tokios drėgnos ir sunkios gavosi, gal dėl to neišsikėlė?

Ir dar klausimas, kepant duoną su skaldytais grūdais, ar juos užskaityt kaip priedą - sėklas ir pan., ar jais keisti dalį miltų?

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Kepu juodą duoną. Skaldytus grūdus (užplikau iš vakaro) dedu į tešlą, skaičiuodama bendrą miltų kiekį.
Mielos kolegės, gal kam nors reikia skaldytų rugių. Vilniuje. Paruošė man ūkininkas iš švarių, nepurkštų grūdų. Bet labai daug. Nesunaudosiu aš jų ir per porą metų. O, be to, per ilgą laiką gali ir vabaliukai įsiveisti.
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2012 08 16, 09:26)

Kas galėtų būti blogai? Gal per daug pridėjau visokių sėklų? O gal blogai, kad jas buvau pabrinkinus, o paskui užšaldžius, dabar atitirpintos jos tokios drėgnos ir sunkios gavosi, gal dėl to neišsikėlė?

Ir dar klausimas, kepant duoną su skaldytais grūdais, ar juos užskaityt kaip priedą - sėklas ir pan., ar jais keisti dalį miltų?

Ačiū 4u.gif
greičiausia per daug sėklų buvo
taip, skaldyti ar neskaldyti grūdai užskaitomi į miltus
Atsakyti
Sveikos, gal galite padėti, parsinešiau duonos raugo, ryt planuoju kepti duoną pirmą kartą ir galvoju čia rasti kokį elementarų receptą pirmakartei ir antras klausimas, kaip išsisaugoti raugo kitam kartui? g.gif
Atsakyti