Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

Apklausa: Duona kepu: (226 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Miaška @ 2012 08 04, 10:02)

Ką dariau ne taip? Pirmiausia sumaišiau stiklinę rupių ruginių miltų ir stiklinę drungno vandens. Per parą iškilo, užburbuliavo. Pamaitinau puse stiklinės miltų ir tiek pat vandens. Va tada viskas ir sustojo, nebeburbuliavo, nekilo, pradėjo atsiskirti vanduo. Padalinau į dvi dalis, vieną pagardinau šaukšteliu medaus. Nieko. Padėjau šaldytuvan, kol turėsiu laiko. Susiruošus bandyt kept, iš vakaro išėmiau iš šaldytuvo, pamaitinau. Ryte - nieko.

Nesuprantu, kur mano klaida? Ar buvo per šilta, ir raugas jau per parą buvo gatavas, kai suburbuliavo? Miltai ne tie? Gal reikėjo pilno grūdo, o ne rupių? Noriu vėl mėgint, bet nežinau, ką padariau blogai. Patarkit :4u
va šitoj vietoj ir padarė klaidą, reikėjo trupučiuka daugiau įdėt miltų, nes vandeningas raugas buvo, ir jus nedavėt jam iki galo subręst o įdėjot šaldytuvan...

Mes raugą maitinom tik Malsenos pasijotais miltais arba Kauno grūdų rupaus malimo, juos labai mėgsta raugas, o va Ustukų tai schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2012 08 04, 10:15)
kaip suprantu, tai jūs tik porą dienų darėt tą raugą?
Mano praktikoj labiau pasiteisina ilgesnis rauginimas. Labai jau silpnas kitaip gaunasi.

Žaidžiau nuo pirmadienio, šaldytuvan įdėjau trečiadienį, nes nieko nebevyko.
QUOTE(nataliuncik @ 2012 08 04, 12:06)
va šitoj vietoj ir padarė klaidą, reikėjo trupučiuka daugiau įdėt miltų, nes vandeningas raugas buvo, ir jus nedavėt jam iki galo subręst o įdėjot šaldytuvan...

Mes raugą maitinom tik Malsenos pasijotais miltais arba Kauno grūdų rupaus malimo, juos labai mėgsta raugas, o va Ustukų tai  schmoll.gif

Bandysiu iš naujo šįvakar.
Jei vėl suburbuliuos po paros, tai kiek miltų/vandens dėti? Jei pradinis įnašas - stiklinė vandens ir stiklinė miltų g.gif

Maniškiai - Kauno rupaus malimo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2012 08 04, 17:07)
Žaidžiau nuo pirmadienio, šaldytuvan įdėjau trečiadienį, nes nieko nebevyko.

Bandysiu iš naujo šįvakar.
Jei vėl suburbuliuos po paros, tai kiek miltų/vandens dėti? Jei pradinis įnašas - stiklinė vandens ir stiklinė miltų g.gif

Maniškiai - Kauno rupaus malimo smile.gif


darykit taip, kaip čia aprašyta, tikrai turi gautis
http://www.supermama...;#entry34607585
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2012 08 04, 17:30)
darykit taip, kaip čia aprašyta, tikrai turi gautis
http://www.supermama...;#entry34607585

Dėkui už nuorodą 4u.gif , nusikopijuoju, šiandien vakare pradėsiu iš naujo biggrin.gif
Atsakyti
Užmaišiau pagal nuorodą, toks tirštokas gavosi. Po paros buvo kiek pakilęs, per stiklainio šonus matėsi maži burbuliukai beveik per visą košę, vėl pamaitinau. Dabar (po dviejų parų) pakilęs tik vos vos vos, burbuliukų - mažiau... Bet vėl maitint, nekreipt dėmesio? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2012 08 06, 22:26)
Užmaišiau pagal nuorodą, toks tirštokas gavosi. Po paros buvo kiek pakilęs, per stiklainio šonus matėsi maži burbuliukai beveik per visą košę, vėl pamaitinau. Dabar (po dviejų parų) pakilęs tik vos vos vos, burbuliukų - mažiau... Bet vėl maitint, nekreipt dėmesio? g.gif


manau kol kas nekreipkit dėmesio, bent jau kiek aš dariau, tai kuo mažiau giliniesi, tuo geriau viskas gaunasi. Sudėjus miltus ir vandenį parai geriausiai visai pamiršt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2012 08 06, 23:14)
manau kol kas nekreipkit dėmesio, bent jau kiek aš dariau, tai kuo mažiau giliniesi, tuo geriau viskas gaunasi. Sudėjus miltus ir vandenį parai geriausiai visai pamiršt  4u.gif

Ačiū, vadinas - maitinimas pagal grafiką smile.gif

Pamaitinau. Nors ir burbuliukų atrodė nedaug, bet atidarius - kvepia lyg gira, skaniai biggrin.gif , raugas toks purus, ir net spalva gan ryškiai skiriasi nuo maitinamosios masės - raugas gerokai šviesesnis.

Jetus, na jei šįkart pavyks, galvoju, kokį čia garantuotą duonos receptą jamt... g.gif Buvau jau pasiruošus ir grūdų visokio mišinio, užplikinus, tai užsišaldžiau šaldikly iki kepimo, vis tiek reikės sunaudot smile.gif

Dar, kai pasižiūriu į kiekį - o kur to raugo tiek dėti, jei receptuose rašo - šaukštas ar du raugo? unsure.gif O čia jau kone puslitris, negi pilt lauk reikės?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Miaška: 06 rugpjūčio 2012 - 22:49
QUOTE(Miaška @ 2012 08 06, 23:21)
Ačiū, vadinas - maitinimas pagal grafiką smile.gif

Pamaitinau. Nors ir burbuliukų atrodė nedaug, bet atidarius - kvepia lyg gira, skaniai biggrin.gif , raugas toks purus, ir net spalva gan ryškiai skiriasi nuo maitinamosios masės - raugas gerokai šviesesnis.

Jetus, na jei šįkart pavyks, galvoju, kokį čia garantuotą duonos receptą jamt... g.gif  Buvau jau pasiruošus ir grūdų visokio mišinio, užplikinus, tai užsišaldžiau šaldikly iki kepimo, vis tiek reikės sunaudot smile.gif

Dar, kai pasižiūriu į kiekį - o kur to raugo tiek dėti, jei receptuose rašo - šaukštas ar du raugo? unsure.gif  O čia jau kone puslitris, negi pilt lauk reikės?

Manau, kad tikrai pavyks! O pradžiai imkit patį paprasčiausią duonos su raugu receptą ir kepkit. Ir pirmam kepimui , jei kepsit du kepaliukus, tai ir raugo reikia 400gr. Taigi, pasiimkit kiek reikia raugo kepimui, o likusį į šaldytuvą. Tik žinokit, kad raugas yra dar šviežias(po 4dienų rauginimo) ir pirmam kepimui dėl šventos ramybės įdėkit į tešlą truputį mielių( tik pirma atsidėkit gryno raugo į šaldytuvą). Sėkmės! Jums pavyks!
Atsakyti
Terra2, jūsų paskutinė įkeltoji duonytė Plikyta darbštuolių, tai tobula mūsų šeimos skoniui. Vyras sakė daugiau jokių eksperimentų, kept tik ją biggrin.gif
Didelis dėkui už pasidalinimą receptu 4u.gif aciuks.gif

O beje ir labai geras būdas sunaudot mamos uogieniems, nes mes jų šiaip nevalgom, o čia sueina viskas. Senas medus taipogi (aš medų dedu vietoj kondesuoto pieno)
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2012 08 07, 07:58)
Manau, kad tikrai pavyks! O pradžiai imkit patį paprasčiausią duonos su raugu receptą ir kepkit. Ir pirmam kepimui , jei kepsit du kepaliukus, tai ir raugo reikia 400gr. Taigi, pasiimkit kiek reikia raugo kepimui, o likusį į šaldytuvą. Tik žinokit, kad raugas yra dar šviežias(po 4dienų rauginimo) ir pirmam kepimui dėl šventos ramybės įdėkit į tešlą truputį mielių( tik pirma atsidėkit gryno raugo į šaldytuvą). Sėkmės! Jums pavyks!

Dėkui už patarimus ir palaikymą 4u.gif
Gal kvailai užsispyriau savo raugą užsiaugint, nors ir kolegė siūlė pasidalinti savuoju, bet vat noriu duonutės nuo pradžios iki pabaigos savo rankomis paruoštos biggrin.gif

Dar toks klausimas (jei raugas šį kartą pavyks bigsmile.gif ):
pagal tą raugo receptuką 5-oji, paskutinioji diena man gausis trečiadienio vakaras - raugą pradėjau auginti šeštadienio vakare. Tarsi reikėtų tą vakarą užmaišyti duoną, o ketvirtadienio rytą kepti, bet taip neišeis, nes aš dirbu. Ar nieko tokio, jei palaikysiu raugą puse paros ilgiau, t.y. iki ketvirtadienio ryto, o jau tada maišysiu duonutę, kad grįžus po darbo galėčiau kepti? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Miaška: 07 rugpjūčio 2012 - 08:15
QUOTE(Miaška @ 2012 08 07, 09:08)
Dėkui už patarimus ir palaikymą 4u.gif
Gal kvailai užsispyriau savo raugą užsiaugint, nors ir kolegė siūlė pasidalinti savuoju, bet vat noriu duonutės nuo pradžios iki pabaigos savo rankomis paruoštos biggrin.gif

Dar toks klausimas (jei raugas šį kartą pavyks bigsmile.gif ):
pagal tą raugo receptuką 5-oji, paskutinioji diena man gausis trečiadienio vakaras - raugą pradėjau auginti šeštadienio vakare. Tarsi reikėtų tą vakarą užmaišyti duoną, o ketvirtadienio rytą kepti, bet taip neišeis, nes aš dirbu. Ar nieko tokio, jei palaikysiu raugą puse paros ilgiau, t.y. iki ketvirtadienio ryto, o jau tada maišysiu duonutę, kad grįžus po darbo galėčiau kepti? g.gif

Žinoma, kad nieko neatsitiks. Tik geriau atsidėjimui raugą dėkite į atskirą indą, sandariai uždarykit ir pamirškit iki sekančio kepimo. O tą raugą, kurį naudosit ketvirtadienį irgi pasidėkit į šaldytuvą, nes kambario temperatūroj labai gali parūgštėti. Prieš kepant išsiimkit porą valandų iki minkymo, kad apšiltų ir sėkmingo minkymo!
Atsakyti
Sveikos, merginos 4u.gif Dekoju uz ankstensius patarimus. Si karta duona gavosi nuostabiai skani. Tik nelabai supratau ar tai atsitiko del to, kad rauga pamaitinau ar del to, kad miltus pamaisiau g.gif Graziai iskilo ir gerai iskepe. Nors anksciau irgi raugo nemaitindavau ir viskas gaudavosi gerai. Nustojo gerai kilt kai vien ruginisu miltus pradejau naudoti. Nors ir dabar ruginiu buvo gal 700g, o sviesesniu 300g. Net idomu kas cia nuleme viska g.gif
Atsakyti