QUOTE(Miaška @ 2012 08 04, 10:02)
Ką dariau ne taip? Pirmiausia sumaišiau stiklinę rupių ruginių miltų ir stiklinę drungno vandens. Per parą iškilo, užburbuliavo. Pamaitinau puse stiklinės miltų ir tiek pat vandens. Va tada viskas ir sustojo, nebeburbuliavo, nekilo, pradėjo atsiskirti vanduo. Padalinau į dvi dalis, vieną pagardinau šaukšteliu medaus. Nieko. Padėjau šaldytuvan, kol turėsiu laiko. Susiruošus bandyt kept, iš vakaro išėmiau iš šaldytuvo, pamaitinau. Ryte - nieko.
Nesuprantu, kur mano klaida? Ar buvo per šilta, ir raugas jau per parą buvo gatavas, kai suburbuliavo? Miltai ne tie? Gal reikėjo pilno grūdo, o ne rupių? Noriu vėl mėgint, bet nežinau, ką padariau blogai. Patarkit :4u
Mes raugą maitinom tik Malsenos pasijotais miltais arba Kauno grūdų rupaus malimo, juos labai mėgsta raugas, o va Ustukų tai