QUOTE(handtouch26 @ 2012 08 01, 22:42)
As kildinu 12val. Kiek dar galima prideti? Ar gali buti per ilgai? Ir kiek yra per ilgai?
Aciu! Bet kiek ten daug raugo reikia deti. Ar cia visos deda po 6saukstus?
Dar paklausiu. Is tos nelabai iskilusios teslos ir raugas toks nelabai iskiles. Gal ji reikia pamaitinti, kad kita karta kepant tesla geriau kiltu.
Noriu paklausti ar teisingai supratau kaip reikia maitinti rauga: lygiom dalim sumaisau vandeni su miltais ir imaisau i esama rauga. Kiek laiko reikia laukti kol galesiu maisyti tesla ir kokioj temp. laikyt?
Aciu
12val. per tokius karščius čia l.daug, pas mane dabar per 1-1,5val. pakila. Per 3val.jau parrūgsta tešla, tai nežianau kokia pas jus lieka po 12val. jei tik šaldytuve kildinat, tada dar dar Aciu! Bet kiek ten daug raugo reikia deti. Ar cia visos deda po 6saukstus?
Dar paklausiu. Is tos nelabai iskilusios teslos ir raugas toks nelabai iskiles. Gal ji reikia pamaitinti, kad kita karta kepant tesla geriau kiltu.
Noriu paklausti ar teisingai supratau kaip reikia maitinti rauga: lygiom dalim sumaisau vandeni su miltais ir imaisau i esama rauga. Kiek laiko reikia laukti kol galesiu maisyti tesla ir kokioj temp. laikyt?
Aciu
maždaug skaičiuokit kad ant 500g miltų-200-250g paruošto raugo
aš kaskart išimu raugą iš šaldytuvo, pamaitinu ir kai subujuos, maišau duoną. Taip teisingai supratot, nors jei miltai smulkus, vandens gali būt ir 20g daugiau. Palaukit kol raugas subujuos, pasidarys korėtas, ir galit maišyt duoną