Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

Apklausa: Duona kepu: (226 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(handtouch26 @ 2012 08 01, 22:42)
As kildinu 12val. Kiek dar galima prideti? Ar gali buti per ilgai? Ir kiek yra per ilgai?
Aciu! 4u.gif  Bet kiek ten daug raugo reikia deti. Ar cia visos deda po 6saukstus? g.gif

Dar paklausiu. Is tos nelabai iskilusios teslos ir raugas toks nelabai iskiles. Gal ji reikia pamaitinti, kad kita karta kepant tesla geriau kiltu.
Noriu paklausti ar teisingai supratau kaip reikia maitinti rauga: lygiom dalim sumaisau vandeni su miltais ir imaisau i esama rauga. Kiek laiko reikia laukti kol galesiu maisyti tesla ir kokioj temp. laikyt?

Aciu 4u.gif
12val. per tokius karščius čia l.daug, pas mane dabar per 1-1,5val. pakila. Per 3val.jau parrūgsta tešla, tai nežianau kokia pas jus lieka po 12val. g.gif jei tik šaldytuve kildinat, tada dar dar
maždaug skaičiuokit kad ant 500g miltų-200-250g paruošto raugo

aš kaskart išimu raugą iš šaldytuvo, pamaitinu ir kai subujuos, maišau duoną. Taip teisingai supratot, nors jei miltai smulkus, vandens gali būt ir 20g daugiau. Palaukit kol raugas subujuos, pasidarys korėtas, ir galit maišyt duoną

Atsakyti
sveikos, kepejeles smile.gif
vel reikia jusu pagalbos... blush2.gif
Vakar apie 22 val. pamaitinau savo rauga ir siandiena jau turejau minkyti duona, bet ryte pabudus pasiziurejau, kad mano raugas nei truputelio nepakilo doh.gif
Tai kas negerai gali buti? Ka su juo daryti man?
Gal palikti man dar ji iki vakaro, vel pamaitinti ir ziureti kaip ryt jis elgsis? (rauga dariau is vienos stiklines ruginiu miltu + stikline kambario temp vandens. Po 72 val maitinau 1 stikline ruginiu miltu + 1 stikline kambario temp. vandens).
Atsakyti
Nu va ir man kažkas tokio... Pirmadienį vakare užmaišiau raugą, antradienį vakare jau buvo vien burbulai, nutariau pamaitint puse stiklinės miltų ir vandens. Vakar vakare jau buvo mažiau užburbuliavęs, bet vėl pamaitinau, šiandien ryte - atrodo visai ramus, atsiskyrė vanduo paviršiuje... Išmaišiau, palikau iki vakaro. Gal jam medaus įdėt pabandyt, jei vakare nieko nebus? g.gif Nes rytoj vakare jau norėčiau maišyti duoną.
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2012 08 02, 10:01)
Nu va ir man kažkas tokio... Pirmadienį vakare užmaišiau raugą, antradienį vakare jau buvo vien burbulai, nutariau pamaitint puse stiklinės miltų ir vandens. Vakar vakare jau buvo mažiau užburbuliavęs, bet vėl pamaitinau, šiandien ryte - atrodo visai ramus, atsiskyrė vanduo paviršiuje... Išmaišiau, palikau iki vakaro. Gal jam medaus įdėt pabandyt, jei vakare nieko nebus? g.gif  Nes rytoj vakare jau norėčiau maišyti duoną.


kažkaip jūs viską taip sudėtingai darot. Elementariausias raugas 100 g vandens 100 g miltų ir taip kasdien 5 dienas tuo pačiu metu. Jokių tarpinių pamaišymų, jokių medų alų ar kefyrų nereikia. Miltus imti rupius ruginius.
Orai dabar tokie palankūs raugui daryt
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2012 08 02, 11:01)
Nu va ir man kažkas tokio... Pirmadienį vakare užmaišiau raugą, antradienį vakare jau buvo vien burbulai, nutariau pamaitint puse stiklinės miltų ir vandens. Vakar vakare jau buvo mažiau užburbuliavęs, bet vėl pamaitinau, šiandien ryte - atrodo visai ramus, atsiskyrė vanduo paviršiuje... Išmaišiau, palikau iki vakaro. Gal jam medaus įdėt pabandyt, jei vakare nieko nebus? g.gif  Nes rytoj vakare jau norėčiau maišyti duoną.


as ir jau pagalvojau apie koki "aktyvatoriu"...Kas be medaus tinka dar? Cukrus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2012 08 02, 10:10)
kažkaip jūs viską taip sudėtingai darot. Elementariausias raugas 100 g vandens 100 g miltų ir taip kasdien 5 dienas tuo pačiu metu. Jokių tarpinių pamaišymų, jokių medų alų ar kefyrų nereikia. Miltus imti rupius ruginius.
Orai dabar tokie palankūs raugui daryt

Tai kad nieko sudėtingo nedariau: stiklinė rupių ruginių miltų ir tiek pat šilto vandens, pagal receptą reikėjo laikyti dvi paras iki kito maitinimo, bet kad man jau po paros užburbuliavo smarkiai, tai pamaitinau kartelį. Ir nurimo raugas, nebesikelia... sad.gif
Atsakyti
Tai norit pasakyti, kad jei as paimciau rauga paprasta, ir ji padaryciau su plikiniu, tai galeciau issikepti plikytos duonos? As vis nerimstu biggrin.gif tik bijau, kad sugadinsiu ta rauga, ir neturesiu jokio visai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 08 02, 10:35)
Tai norit pasakyti, kad jei as paimciau rauga paprasta, ir ji padaryciau su plikiniu, tai galeciau issikepti plikytos duonos? As vis nerimstu biggrin.gif tik bijau, kad sugadinsiu ta rauga, ir neturesiu jokio visai biggrin.gif


raugas sau, plikinys sau.
Užplikot dalį miltų, kai atvėsta maišot tešlą, dedat raugą, plikinį, ir visus kitus ingridientus 4u.gif
Kitam kartui geriau atsidėt visgi raugo šaukštą (kol dar neįmaišėt į tešlą), o ne tešlos gabalą.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2012 08 02, 11:08)
raugas sau, plikinys sau.
Užplikot dalį miltų, kai atvėsta maišot tešlą, dedat raugą, plikinį, ir visus kitus ingridientus  4u.gif
Kitam kartui geriau atsidėt visgi raugo šaukštą (kol dar neįmaišėt į tešlą), o ne tešlos gabalą.


Na as taip ir darydavau, kai turejau ta plikytos duonos rauga. Ten tik skystis, nes reikedavo atsidejus sau, tik tada det ingredientus. Nu bandysim biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2012 08 02, 10:23)
Tai kad nieko sudėtingo nedariau: stiklinė rupių ruginių miltų ir tiek pat šilto vandens, pagal receptą reikėjo laikyti dvi paras iki kito maitinimo, bet kad man jau po paros užburbuliavo smarkiai, tai pamaitinau kartelį. Ir nurimo raugas, nebesikelia... sad.gif


Dar kartelį pamaitinkit, kol po pamaitinimo sugebės pakilti dvigubai.
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2012 08 02, 10:23)
Tai kad nieko sudėtingo nedariau: stiklinė rupių ruginių miltų ir tiek pat šilto vandens, pagal receptą reikėjo laikyti dvi paras iki kito maitinimo, bet kad man jau po paros užburbuliavo smarkiai, tai pamaitinau kartelį. Ir nurimo raugas, nebesikelia... sad.gif
tai jis pas jus beveik paruoštas, paimkit šaukštą raugo, pamaitinkit jį vakare, o ryte jau galėsit užminkyt duoną. Nes dabar karšta ir raugas labai greitai pradeda rūgt, dėl to ir gavosi taip, kad greitai subujavo, o vėliau kaip ir nekyla(nors jis kyla, bet vėl subliuška, nes perrūgsta) mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2012 08 02, 17:11)
tai jis pas jus beveik paruoštas, paimkit šaukštą raugo, pamaitinkit jį vakare, o ryte jau galėsit užminkyt duoną. Nes dabar karšta ir raugas labai greitai pradeda rūgt, dėl to ir gavosi taip, kad greitai subujavo, o vėliau kaip ir nekyla(nors jis kyla, bet vėl subliuška, nes perrūgsta)  mirksiukas.gif

Tikrai? bigsmile.gif Ačiū 4u.gif
Tada atskirsiu dalį raugo šaldytuvan, o kitą mėginsiu ruošti duonutei smile.gif
Atsakyti