Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

Apklausa: Duona kepu: (226 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Ačiū už atsakymą 4u.gif
Vis tik vakar raugą pamaitinau - nedaug, puse stiklinės vandens ir tiek pat miltų, nes labai jau smarkiai susiburbuliavo. Lai auga.

Dabar kitas klausimas. Ketinu kepti duoną pagal vieną receptą, į kurį įeina ir tokie grūdai, riešutai:

1 stiklinė saulėgrąžų,
1 stiklinė sėmenų,
1 stiklinė sezamų sėklų,
1 stiklinė moliūgų sėklų,
1 stiklinė kviečių sėlenų,
1 stiklinė avižinių dribsnių,
1 saujelė grikių,
pora saujų graikinių riešutų,
pora saujų anakardžių riešutų,

Klausimas: ar reikia kažkaip visa tai apdoroti, prieš dedant į tešlą? Sausai pakepti, pamirkyti? Kuriuos - kaip? g.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 08 01, 08:36)
Bet raugas labai skiriasi plikytos duonos nuo iprastos.. nes plikytos kur turejau, tai vandenukas, su kmynais, cukrumi ir dar kazkuom.. nu reiks pabandyt pasidaryt.


raugas nesiskiaria, nes raugas yra miltai ir vanduo.
Jūs matyt turėjot tiesiog tešlos likutį 4u.gif


QUOTE(Miaška @ 2012 08 01, 10:03)
Ačiū už atsakymą 4u.gif
Vis tik vakar raugą pamaitinau - nedaug, puse stiklinės vandens ir tiek pat miltų, nes labai jau smarkiai susiburbuliavo. Lai auga.

Dabar kitas klausimas. Ketinu kepti duoną pagal vieną receptą, į kurį įeina ir tokie grūdai, riešutai:

1 stiklinė saulėgrąžų,
1 stiklinė sėmenų,
1 stiklinė sezamų sėklų,
1 stiklinė moliūgų sėklų,
1 stiklinė kviečių sėlenų,
1 stiklinė avižinių dribsnių,
1 saujelė grikių,
pora saujų graikinių riešutų,
pora saujų anakardžių riešutų,

Klausimas: ar reikia kažkaip visa tai apdoroti, prieš dedant į tešlą? Sausai pakepti, pamirkyti? Kuriuos - kaip? g.gif


galit pamirkyt
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2012 08 01, 08:28)
nuo raugo tas duonos plikytumas kaip ir nepriklauso.
Plikytos duonos esminis skirtumas, kad tiesiog maišant tešlą dalis miltų yra užplikoma  4u.gif
tai kai maitinsit tada ir maišykit  4u.gif
šiaip ruginiai miltai juodumo neduoda. Paprastai tam reikalui dedamas salyklas. O ruginė tešla iš tiesų ilgiau kyla, yra mažiau elastinga, lipnesnė, kiek ilgiau kepa ir jai reikia karštesnės temperatūros.
O jei atrodo kaip žalia tai gal ji per mažai jums pakilo.


Labai dekui uz atsakyma 4u.gif O ka daryt, kad daugiau pakiltu? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Miaška @ 2012 08 01, 10:03)
Ačiū už atsakymą 4u.gif
Vis tik vakar raugą pamaitinau - nedaug, puse stiklinės vandens ir tiek pat miltų, nes labai jau smarkiai susiburbuliavo. Lai auga.

Dabar kitas klausimas. Ketinu kepti duoną pagal vieną receptą, į kurį įeina ir tokie grūdai, riešutai:

1 stiklinė saulėgrąžų,
1 stiklinė sėmenų,
1 stiklinė sezamų sėklų,
1 stiklinė moliūgų sėklų,
1 stiklinė kviečių sėlenų,
1 stiklinė avižinių dribsnių,
1 saujelė grikių,
pora saujų graikinių riešutų,
pora saujų anakardžių riešutų,

Klausimas: ar reikia kažkaip visa tai apdoroti, prieš dedant į tešlą? Sausai pakepti, pamirkyti? Kuriuos - kaip? g.gif


Skaniai skamba man tos visos seklos ir riesutai. Gal galima pilna recepta? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(handtouch26 @ 2012 08 01, 14:20)
Labai dekui uz atsakyma 4u.gif  O ka daryt, kad daugiau pakiltu? g.gif



ilgiau kildinti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2012 08 01, 10:16)
galit pamirkyt

Viską? g.gif Nelabai kažkaip gal...
QUOTE(handtouch26 @ 2012 08 01, 14:20)
Skaniai skamba man tos visos seklos ir riesutai. Gal galima pilna recepta? ax.gif

Pilnas receptas čia.
Atsakyti
QUOTE(ciauzuika @ 2012 07 30, 10:26)
As isivaizduoju, kad dabar tris paras (72 val.) rauga laikysiu, pamaisysiu tik kasdiena ir viskas. Tada rauga reiktu pamaitinti (tik nezinau kiek miltu ir vandens ten prideti  g.gif ) ir ketvirta para jau minkyti duona. Ar mano isivaizavimai neprasilenkia su tikrove?  lotuliukas.gif
Labai lauksiu Jusu patarimo  4u.gif  ax.gif


Norint, kad geriau kiltų, galima po šių veiksmų dar kokį kartą kitą pamaitinti, manau, bent vieną kartelį dar papildomai, geriau kels.
Atsakyti
Man dar vienas klausimas kilo... Visur rašo, kad raugo kitam kartui reikia atsidėti iš jau suminkytos tešlos. Tai čia su visais grūdais, vaisiais, priedais? Gal paprasčiau pasilikti kažkiek raugo... O jei kitą kartą kepsiu duoną be grūdų, vaisių, jei norėsiu kitų priedų? Nealabai man aišku, kaip ten yra biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2012 08 01, 14:30)
Man dar vienas klausimas kilo... Visur rašo, kad raugo kitam kartui reikia atsidėti iš jau suminkytos tešlos. Tai čia su visais grūdais, vaisiais, priedais? Gal paprasčiau pasilikti kažkiek raugo... O jei kitą kartą kepsiu duoną be grūdų, vaisių, jei norėsiu kitų priedų? Nealabai man aišku, kaip ten yra biggrin.gif


Nėra sunku tas visas sėklas išsirankioti, na, tik kmynų gal neišrankiosi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2012 08 01, 15:30)
Man dar vienas klausimas kilo... Visur rašo, kad raugo kitam kartui reikia atsidėti iš jau suminkytos tešlos. Tai čia su visais grūdais, vaisiais, priedais? Gal paprasčiau pasilikti kažkiek raugo... O jei kitą kartą kepsiu duoną be grūdų, vaisių, jei norėsiu kitų priedų? Nealabai man aišku, kaip ten yra biggrin.gif


čia kaip kaip patinka, aš atsidedu gryną raugą (tik miltai ir vanduo)
Ir ne visur rašo, tikrai ne visur, kad iš suminkytos tešlo biggrin.gif
Tiesą pasakius, pati niekur ir nemačiau, tik čia kai pradėjo kilt klausimai.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2012 08 01, 16:49)
čia kaip kaip patinka, aš atsidedu gryną raugą (tik miltai ir vanduo)
Ir ne visur rašo, tikrai ne visur, kad iš suminkytos tešlo biggrin.gif
Tiesą pasakius, pati niekur ir nemačiau, tik čia kai pradėjo kilt klausimai.

Na va, man tik to ir reikėjo, kad kažkas patvirtintų biggrin.gif
Gal ir ne visur, dar visko neperskaičiau, bet kiek skaičiau - visur suminko, ir atideda kitam kepimui. Atidėsiu paties raugo. Jei pavyks, aišku laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2012 08 01, 16:00)
Na va, man tik to ir reikėjo, kad kažkas patvirtintų biggrin.gif
Gal ir ne visur, dar visko neperskaičiau, bet kiek skaičiau - visur suminko, ir atideda kitam kepimui. Atidėsiu paties raugo. Jei pavyks, aišku laugh.gif


Aš pvz neminkau. Išmaišau ir šaukštu sukrečiu į formas. Dalį palieku kitam kartui.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2012 08 01, 15:05)
ilgiau kildinti 4u.gif


As kildinu 12val. Kiek dar galima prideti? Ar gali buti per ilgai? Ir kiek yra per ilgai?


QUOTE(Miaška @ 2012 08 01, 15:16)
Pilnas receptas čia.


Aciu! 4u.gif Bet kiek ten daug raugo reikia deti. Ar cia visos deda po 6saukstus? g.gif

Dar paklausiu. Is tos nelabai iskilusios teslos ir raugas toks nelabai iskiles. Gal ji reikia pamaitinti, kad kita karta kepant tesla geriau kiltu.
Noriu paklausti ar teisingai supratau kaip reikia maitinti rauga: lygiom dalim sumaisau vandeni su miltais ir imaisau i esama rauga. Kiek laiko reikia laukti kol galesiu maisyti tesla ir kokioj temp. laikyt?

Aciu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo handtouch26: 01 rugpjūčio 2012 - 21:59