Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

Apklausa: Duona kepu: (226 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
ačiū.
o po užmaišymo sveikuolių duonelės, atsidedu raugo, ir galiu jį lyg niekur nieko naudoti tam plikytiniui?
Atsakyti
QUOTE(astaria @ 2012 07 19, 21:05)
ačiū.
o po užmaišymo sveikuolių duonelės, atsidedu raugo, ir galiu jį lyg niekur nieko naudoti tam plikytiniui?

taip, raugas jis ir lieka raugu smile.gif
Atsakyti

Sveikos kepėjėlės, reikia Jūsų patarimo: kelintą kartą duoną kepu stiklinėje formoje ir visąlaik prilimpa doh.gif , kaip darote Jūs ax.gif
Atsakyti
QUOTE(2Ditute @ 2012 07 26, 23:12)
Sveikos kepėjėlės, reikia Jūsų patarimo: kelintą kartą duoną kepu stiklinėje formoje ir visąlaik prilimpa doh.gif , kaip darote Jūs ax.gif
galite iškloti kepimo popieriumi(geriausias būdas) arba ištepti riebalais , dar galima iš viršaus riebalus apibarstyt miltais, sėklomis
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2012 07 27, 10:32)
galite iškloti kepimo popieriumi(geriausias būdas) arba ištepti riebalais , dar galima iš viršaus riebalus apibarstyt miltais, sėklomis


Ačiū, bandysiu popieriumi klot ax.gif
Atsakyti
Sveikos, kepejeles smile.gif
turiu jums klausima: jau treciakart bandau pasidaryti rauga, bet vis nesigauna doh.gif Pirma karta uzraugus, maniau, kad viskas gerai (rauga rauginau padejusi vonioje ant sildomu grindu), bandziau kepti duona, bet ji ne per nago juodyma nekilo verysad.gif (tada ir supratau, kad raugas blogas buvo). Antra karta uzmaisiau rauga ir laikiau ant palanges. Pirma diena laaabai graziai iskilo, vakare rauga ismaisiau, antra diena ant raugo pavirsiaus susirade skyscio sluoksnis, o kvapas tai nekoks paliko...Viskas iskeliavo i klozeta...Vakar vel uzraugiau rauga (viena stikline ruginiu rupiu miltu ir viena stikline kambario temp. vandens), pastaciau i spintele (kadangi namie ir taip siomis dienomis temp. nenukrinta zamiau 28 laipsniu doh.gif ) manydama, kad ten vesiau biggrin.gif Gal galite kuri nors man pasakyti, kokie tolimesni mano veiksmai turetu buti? ax.gif
As isivaizduoju, kad dabar tris paras (72 val.) rauga laikysiu, pamaisysiu tik kasdiena ir viskas. Tada rauga reiktu pamaitinti (tik nezinau kiek miltu ir vandens ten prideti g.gif ) ir ketvirta para jau minkyti duona. Ar mano isivaizavimai neprasilenkia su tikrove? lotuliukas.gif
Labai lauksiu Jusu patarimo 4u.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ciauzuika @ 2012 07 30, 10:26)
Sveikos, kepejeles smile.gif
turiu jums klausima: jau treciakart bandau pasidaryti rauga, bet vis nesigauna  doh.gif  Pirma karta uzraugus, maniau, kad viskas gerai (rauga rauginau padejusi vonioje ant sildomu grindu), bandziau kepti duona, bet ji ne per nago juodyma nekilo  verysad.gif  (tada ir supratau, kad raugas blogas buvo). Antra karta uzmaisiau rauga ir laikiau ant palanges. Pirma diena laaabai graziai iskilo, vakare rauga ismaisiau, antra diena ant raugo pavirsiaus susirade skyscio sluoksnis, o kvapas tai nekoks paliko...Viskas iskeliavo i klozeta...Vakar vel uzraugiau rauga (viena stikline ruginiu rupiu miltu ir viena stikline kambario temp. vandens), pastaciau i spintele (kadangi namie ir taip siomis dienomis temp. nenukrinta zamiau 28 laipsniu  doh.gif ) manydama, kad ten vesiau biggrin.gif Gal galite kuri nors man pasakyti, kokie tolimesni mano veiksmai turetu  buti?  ax.gif
As isivaizduoju, kad dabar tris paras (72 val.) rauga laikysiu, pamaisysiu tik kasdiena ir viskas. Tada rauga reiktu pamaitinti (tik nezinau kiek miltu ir vandens ten prideti  g.gif ) ir ketvirta para jau minkyti duona. Ar mano isivaizavimai neprasilenkia su tikrove?  lotuliukas.gif
Labai lauksiu Jusu patarimo  4u.gif  ax.gif
antra karta kai darėt raugą pas jus viskas buvo gerai, veltui išmetėt
ir dabar jus viską puikiai suprantat, tai kad pirmyn 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,

gal kas turit plikytos duonos raugo atskirti...? taip noriu, o niekur negaunu.. arba gal imanoma ji pasidaryti.. cia toks poskytis..
Atsakyti
Sveikos,
pirmą kartą gyvenime ketinu kepti duoną, tad pirmą kartą auginuosi raugą smile.gif
Vakar vakare užmaišiau iš stiklinės ruginių miltų ir stiklinės šilto vandens, rytoj vakare reikės pamaitinti (darau pagal receptą iš pirmo psl.), bet va klausimas - ar reikia jį šiandien išmaišyti, po paros augimo? Jis taip gražiai susiburbuliavęs dabar smile.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos 4u.gif

Ir as su klausimu. Kuri laika sekmingai kepiau duona su raugu ir pilno grudo miltu. Tokia pusbalte gaudavosi. Veliau sugalvojau, kad noriu juodos duonos ir pradejau kepti is ruginiu miltu. Taip neiskyla kaip is sviesesniu ir tokia kaip pusiua zalia atrodo kai iskepa. Tik po poros savaiciu, kai padziusta, pasidaro tikrai skani. Pazistama sake, kad is ruginiu milta tesla reikia ilhiau kildinti ir ilgiau kepti. Bandziau kepti 15min. ilgiau. Lyg ir geresnis var. gavosi. Reikes kita karta dar 15min. pridet. Tik bijau sudegint.

Gal galit ka patart siuo klausimu? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 07 31, 20:17)
Sveikos,

gal kas turit plikytos duonos raugo atskirti...? taip noriu, o niekur negaunu.. arba gal imanoma ji pasidaryti.. cia toks poskytis..


nuo raugo tas duonos plikytumas kaip ir nepriklauso.
Plikytos duonos esminis skirtumas, kad tiesiog maišant tešlą dalis miltų yra užplikoma 4u.gif

QUOTE(Miaška @ 2012 07 31, 22:35)
Sveikos,
pirmą kartą gyvenime ketinu kepti duoną, tad pirmą kartą auginuosi raugą smile.gif
Vakar vakare užmaišiau iš stiklinės ruginių miltų ir stiklinės šilto vandens, rytoj vakare reikės pamaitinti (darau pagal receptą iš pirmo psl.), bet va klausimas - ar reikia jį šiandien išmaišyti, po paros augimo? Jis taip gražiai susiburbuliavęs dabar smile.gif


tai kai maitinsit tada ir maišykit 4u.gif


QUOTE(handtouch26 @ 2012 07 31, 23:15)
Sveikos, merginos 4u.gif

Ir as su klausimu. Kuri laika sekmingai kepiau duona su raugu ir pilno grudo miltu. Tokia pusbalte gaudavosi. Veliau sugalvojau, kad noriu juodos duonos ir pradejau kepti is ruginiu miltu. Taip neiskyla kaip is sviesesniu ir tokia kaip pusiua zalia atrodo kai iskepa. Tik po poros savaiciu, kai padziusta, pasidaro tikrai skani. Pazistama sake, kad is ruginiu milta tesla reikia ilhiau kildinti ir ilgiau kepti. Bandziau kepti 15min. ilgiau. Lyg ir geresnis var. gavosi. Reikes kita karta dar 15min. pridet. Tik bijau sudegint.

Gal galit ka patart siuo klausimu?  mirksiukas.gif


šiaip ruginiai miltai juodumo neduoda. Paprastai tam reikalui dedamas salyklas. O ruginė tešla iš tiesų ilgiau kyla, yra mažiau elastinga, lipnesnė, kiek ilgiau kepa ir jai reikia karštesnės temperatūros.
O jei atrodo kaip žalia tai gal ji per mažai jums pakilo.
Atsakyti
Bet raugas labai skiriasi plikytos duonos nuo iprastos.. nes plikytos kur turejau, tai vandenukas, su kmynais, cukrumi ir dar kazkuom.. nu reiks pabandyt pasidaryt.
Atsakyti